Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.038
|
čitano: 12.524.692
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Novi Samsung galaxy A3 ili A5 (2016) preko njuškala, LG G3, Sony Xperia Z3 compact, ili uštedi pare pa uzmi rabljeni Galaxy S4 ili iPhone 5s preko njuškala.

Bolje ovo, jer će ti sad uletiti sa 100 kineza koje moraš čekati po mjesec dana (negativni feedback upcoming).

Sve ovisi koju veličinu moba želiš, preferiraš li neku marku, svi ovi imaju dobre kamere.

1 0 hvala 0
14 godina

Bok!

Gdje najpovoljnije uzeti Redmi 3, ako odma uzimam dva komada?

Mislio sam na AliExpressu, jer imaju malu cijenu i visoku poštarinu, ali se i poštarinu duplo poveća za dva komada

http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-3-2G-RAM-16G-ROM-Metal-Body-Red-Rice-2-4100-mAh-Snapdragon/32593513062.html

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav svima, kupujem 1 od navedenih mobitela preko jedne firme na rate.Do sad sam koristio lumiu 520 tako da ce biti "premium" za mene licno koji god uzmem od nabrojanih :)
Ono sto mi je vazno da je kamera dobra ,znam da ne moze biti odlicna jer ne spadaju u cijenu visoko budzetnih tel.
Nisam neki zahtjevan korisnik po pitanju igrica,bitno da je poprilicno brz i po mogocnosti da ima dobar loudspeaker jer na lumiji 520 za moje potrebe su zvucnici bili i vise nego dobri.
Stavio sam glasanje ali ako neko ima iskustva sa navedenim mob bilo bi jos bolje da kaze svoje subjektivno misljenje.Hvala

1 LG Zero
1 HTC Desire 626
6 Sony Xperia M4 Aqua
1 Samsung Galaxy J5 LTE
1 Alcatel Idol 3 4,7inchi
1 Microsoft Lumia 640 XL DS

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
mike1957 kaže...

Ovako ekipa koja zna:

Ide se na neki veci put pa ce biti puuuno slikica(dan -noc), poneki video,selfi itd

Inace se razgovara,SMSa i cesto surfa, maila, ali ne igraju se igrice.

Zanima me mob sa vrlo dobrom kamerom, osobito me 'zderu' nocne fotke koje to nisu.

Krenuo bih sa 1200/1600/1990 kn jer me 'zvijeri' od 4/6 kkn ne zanimaju

Hvala na pomoci!

LG G3

XIAOMI RN2

XIAOMI RN3

procackaj zadnjih 10 stranica, dosta je mobitela spomenuto. ja spominjem xiaomi rn2 jer ga imam i zadovoljan sam.

kao sto je kolega rekao A5 (samo 2016. model), ovaj prije se meni nije pokazao dobar, a u low lightu ga kamera na mom RN2 pegla. puno bolji fokus.

17 godina
odjavljen

Vec sam pisao, ali sad je dosla odluka... Zamijenio bi G3 za neki drugi mob. Da se razumijemo G3 je super mob, zadovoljan sam vise manje sa svime, ali prevelik mi je, sad bi radje vratio stari Nexus 5 bez obzira na defekte koje je imao (a imao ih je dosta). Osim toga G3 auto brightness previse brije na malu svjetlost,a kad se malo pojaca baterija pa-pa. Takodjer snapdragon 801 nikad nije dorastao QHD rezoluciji. No velicina je ta koju ne mogu progutat.

Od more izbora stvarno ne znam kaj bi uzeo, ajmo rec da sam ogranicen budzetom do 2500 kn, uzeo bi i polovni mob, ali pod uvjetom da nije previse star i da je neostecen.

S6? Po meni ima sve potrebno, jedino me strah male baterije.

A5 2016? Jeftiniji od S6, bolja baterija, po meni malo bolji dizajn, nema LED za obavjesti.

Sve mi je bitno na mobu, od baterije do kamere, idealni ekran bi bio 5", ali protegnuo bi se do 5.2".

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2016 18:58 (Edge).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
@cyber uzmi sa xiaomiforsale, ali gledaj da imaju u eu stocku jer ces inace dosta dugo cekat, a shipping se ne povecava
12 godina
neaktivan
Edge kaže...

Vec sam pisao, ali sad je dosla odluka... Zamijenio bi G3 za neki drugi mob. Da se razumijemo G3 je super mob, zadovoljan sam vise manje sa svime, ali prevelik mi je, sad bi radje vratio stari Nexus 5 bez obzira na defekte koje je imao (a imao ih je dosta). Osim toga G3 auto brightness previse brije na malu svjetlost,a kad se malo pojaca baterija pa-pa. Takodjer snapdragon 801 nikad nije dorastao QHD rezoluciji. No velicina je ta koju ne mogu progutat.

Od more izbora stvarno ne znam kaj bi uzeo, ajmo rec da sam ogranicen budzetom do 2500 kn, uzeo bi i polovni mob, ali pod uvjetom da nije previse star i da je neostecen.

S6? Po meni ima sve potrebno, jedino me strah male baterije.

A5 2016? Jeftiniji od S6, bolja baterija, po meni malo bolji dizajn, nema LED za obavjesti.

Sve mi je bitno na mobu, od baterije do kamere, idealni ekran bi bio 5", ali protegnuo bi se do 5.2".

S6 je ok, čak i uz tu bateriju, više preferiram lanjske flagshipe nego ovogodišnje mid range. Iako se mid range fakat približava toj granici lanjskog flagshipa (npr Xperia M5, Samsung A5...)

A Nexus 5X si razmišljao?

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2016 20:13 (bubimir13).
13 godina
neaktivan

Pozdrav! Tražim hitno mobitel do 3000 kn novi, iz dućana. Trenutno imam OnePlus One s kojim sam bio jako zadovoljan sve dok se nisu pojavili prvi hardwareski problemi (ulazi u bootloop jer ga negdje očito muči kontkat, problem rješim pritiskom na ekran iznad gumba za paljenje, ili lupkanjem po poleđini ispod gumba za paljenje).

Kinezi više ne dolaze u obzir, ne zanima me cijena/performanse jer mi ni ovog kineza ni jedan servis u kojemu sam bio pitao ne želi baš uzeti jer "ne zna šta će s snjim, može vidjeti ali nikad nije popravljao itd.".

Mobitel mi treba uglavnom za pozive, poruke i surfanje (net i fb, mail, nešto jako malo yt), igre igram tu i tamo, par dana da, pa par mjeseci ne. Ekran bar 5" jer sam navikao na veće ekrane i mobitele. Volio bi da 2-3 GB ram ako ima nešto tako u cjenovnom rangu, procesor ne mora biti vrh, ali recimo da neki upper middle class mobitela bi bio minimum (bez obzira na HW, OPO mi je odličan mobitel i htio bi da novi bude bar jednak po performansama).

Još jedna molba, ne znam baš kako se kreću cijene, ako mi već netko predloži tipa G4 ili slično (jer sam preletio par tema i par drugih foruma), molim vas da mi onda date i link na dućan gdje se može nabaviti po toj cijeni (ako je reklama problem, može u pp).

Eto, hvala!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
filips989 kaže...

Pozdrav! Tražim hitno mobitel do 3000 kn novi, iz dućana. Trenutno imam OnePlus One s kojim sam bio jako zadovoljan sve dok se nisu pojavili prvi hardwareski problemi (ulazi u bootloop jer ga negdje očito muči kontkat, problem rješim pritiskom na ekran iznad gumba za paljenje, ili lupkanjem po poleđini ispod gumba za paljenje).

Kinezi više ne dolaze u obzir, ne zanima me cijena/performanse jer mi ni ovog kineza ni jedan servis u kojemu sam bio pitao ne želi baš uzeti jer "ne zna šta će s snjim, može vidjeti ali nikad nije popravljao itd.".

Mobitel mi treba uglavnom za pozive, poruke i surfanje (net i fb, mail, nešto jako malo yt), igre igram tu i tamo, par dana da, pa par mjeseci ne. Ekran bar 5" jer sam navikao na veće ekrane i mobitele. Volio bi da 2-3 GB ram ako ima nešto tako u cjenovnom rangu, procesor ne mora biti vrh, ali recimo da neki upper middle class mobitela bi bio minimum (bez obzira na HW, OPO mi je odličan mobitel i htio bi da novi bude bar jednak po performansama).

Još jedna molba, ne znam baš kako se kreću cijene, ako mi već netko predloži tipa G4 ili slično (jer sam preletio par tema i par drugih foruma), molim vas da mi onda date i link na dućan gdje se može nabaviti po toj cijeni (ako je reklama problem, može u pp).

Eto, hvala!

OnePlus X?

Xperia M5, Huawei P8, Galaxy A5 (2016), HTC A9... Pretraživao sam na nabava.net pa eto ima toga...

14 godina
Deutsch kaže...
@cyber uzmi sa xiaomiforsale, ali gledaj da imaju u eu stocku jer ces inace dosta dugo cekat, a shipping se ne povecava

Hvala!

Baš sam kod njih stavio dva komada u košaricu.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina
neaktivan

M5 bi igrao, ostalo ne znam, moram još vidjeti.

Inače, ako bi birao između ovih:

Sony M5

LG G4

HTC One M8 (ili M8s ali pretpostavljam da je bolje uzeti M8, kamera mi nije prebitna)

ili eventualno iPhone 5S (nisam nikad koristio apple, ali čisto zbog jednostavnosti korištenja razmišljam i o njemu)

koji bi bio najbolji odabir? Pretpostavljam da za moje korištenje ne bi osjetio prevelike razlike u performansama, barem ne u svakodnevnom normalnom korištenju, ali recimo podrška za mobitel u vidu novih upgradea, gdje bi najbolje prošao? 

I što se G4 tiče, koja je razlika između H818 i H815 modela? Koliko sam čitao, baterija je očajna, pa ako je to istina, njega bi odmah križao s popisa

14 godina
G4 je najbolji izbor od navedenih, a baterija će biti dovoljna za jedan dan umjerenog korištenja.
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
filips989 kaže...

M5 bi igrao, ostalo ne znam, moram još vidjeti.

Inače, ako bi birao između ovih:

Sony M5

LG G4

HTC One M8 (ili M8s ali pretpostavljam da je bolje uzeti M8, kamera mi nije prebitna)

ili eventualno iPhone 5S (nisam nikad koristio apple, ali čisto zbog jednostavnosti korištenja razmišljam i o njemu)

koji bi bio najbolji odabir? Pretpostavljam da za moje korištenje ne bi osjetio prevelike razlike u performansama, barem ne u svakodnevnom normalnom korištenju, ali recimo podrška za mobitel u vidu novih upgradea, gdje bi najbolje prošao? 

I što se G4 tiče, koja je razlika između H818 i H815 modela? Koliko sam čitao, baterija je očajna, pa ako je to istina, njega bi odmah križao s popisa

Primjenjujuć pravilo da je uvijek bolji prošlogodišnji flagship nego ovogodišnji mid range, koje sam već naveo, odabrao bi G4. Mada nisam siguran koliko su presretni sa baterijom. Ali G4 je dobio MM i sigurno će dobivati još ažuriranja koja će ići u smjeru poboljšavanja.

M8 je isto tako jako dobar no već pomalo vremešan kao i iP5s a i baterija ih ne služi. 

U svakom slučaju da, performansama G4 i M5, ipak malo više naginjem ka G4. Za ovo H818 i H815 moraš vidjeti sa dečkima na G4 temi oni znaju bolje detalje te.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2016 21:21 (bubimir13).
13 godina
neaktivan
Ako na dane kad mobitel koristim iskljucivo za komunikaciju mogu izvuci bar dva dana koristenja ,onda mi g4 nece biti prestrasan sto se baterije tice. Imao sam doduse m2 aqua i baterija je bila vrh, ako je m5 bar na pola od toga, uzeo bi ga bez razmisljanja, samo ne znam koliko ga ljudi vec ima, moram to vidjeti

0 0 hvala 0
14 godina
Sumnjam da je baterija na M5 ekstra bolja jer Helio X10 nije baš štedljiv SoC, a i 2600mah nije puno za mobitel tih dimenzija
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

A ništa, vidjet ću onda G4. Za njega je izišao MM pretpostavljam?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
H818 ima dual sim,H815 nema
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

trazim po internetu, i vec mi je mozak nabubrio od svega pa et da vas pitam kakvu ideju

treba mi mob do max 1200 kn

zaslon oko 5 inch

dobre kamere

i da nece bas stopat nakon kojeg mjeseca

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Može mi netko pomoć pri odabiru do 2,500 kn,  što bolji da bude.. I kolko bi treba nadodat za iphone5s

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2016 3:03 (poire).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
filips989 kaže...

Eto, hvala!

Prije nego što potpuno odustaneš od OPO-a, znaj da je to vrlo vjerojatno problem kontakta baterije. Ako ikako možeš doći do nje i nekako pojačati spoj, to bi vrlo vjerojatno riješilo problem. Na mobitelima koji imaju izmjenjivu bateriju simptomi koje opisuješ rješavaju se postavljanjem malog komada presavijenog papira u prostor između baterije i kućišta tako da je gura prema gore na kontakte.

13 godina
neaktivan
Hvala, ali nisam bas vican rastavljanju elektronike. Zadnja sansa mi je frend koji mi je na njemu slagao zvucnik, ako ce on moci sloziti onda super.
11 godina
neaktivan

Ističe mi uskoro ugovor pa si planiram uzeti neki bolji mob. Zanima me S7, ali mi je malo preskup  Najviše mi je bitna kamera i općenite performanse mobitela. Interna memorija nije toliko bitna jer glazbu slušam preko Youtubea i nemam puno pizdarija na njemu. Zadnje dvije godine imam G2 koji me dobro služi pa bih htio nešto što će biti napredak u odnosu na njega. V10, S6, G4? Pričekati G5 ili će i on biti cijenovno u rangu S7? Neki možda manje razvikani tipa Huawei ili Lenovo? Hvala 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
G4 i V10 su odlican izbor svakako, G5 ce biti ponesto jeftiniji od obicnog S7 koliko vidim u slobodnoj prodaji G5 u SD je 5300 a S7 5600, a prema gsm areni G5 radi podosta bolje nocne slike
17 godina

Pozdrav trebao bih mobitela za brata on hoce novi znaci njuskalo ili trgovine do 1000kn 1100 max da je androd ostale spec i nisu toliko bitne.... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Dodaj jos 100kn i uzmi Meizu M2 KLIK

SCREEN: 5.0“ HD, IPS, 1280*720

CPU: quad core MTK MT6735 1,3Ghz, 64-bit,

RAM: 2GB,

ROM: 16GB

CAMERA: Rear 13MP Samsung, Front 5MP

Android OS 5.1 Lolipop, GPS, 4G FDD LTE, Dual SIM

13 godina
neaktivan
Bolji mu redmi note 2 za te pare
youtube.com/mislavbusic
17 godina
Malo iznad 1000kn imas redmi 3 sa xiaomiforsale.com, koristi kod za popust da malo smanjis cijenu
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
9 godina
neaktivan

decki moji najebo sam ko žuti,,,narucio sam lettv 1 s preko aliexpresa jos 11.2 i još ga nisam dobio ,zadnji trag je da je stigao u swedsku 16.3 i od tada ništa,jel mi moze neko pomoci da me savjetuje sta da radim

0 0 hvala 0
17 godina

Ne zanimaju ga kineski mobiteli

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Koji bi mi bilo najbolje za uzet od ova cetri

0 Samsung Galaxy J5
10 Samsung Galaxy A5