Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.455
|
čitano: 12.916.551
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Pomoć pri odabiru mobitela

Koji su to problemi? U radu sa 4.3 radi savršeno, kamera je po danu odlična, a u low lightu je okej (par "štimunga" preko Sonyevog edit alata i sve 5), ekran je solidan (JDC) i kutovi gledanja su neloši, ali ako to baš nekome smeta samo skine Screen filter sa Play Stora i 'mirna bosna', izrada je solidna, mob (meni) u najmanju ruku odlično odlično sjeda (iako maskica to pokvari).

2 0 hvala 0
13 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
MARKOZD15 kaže...
Nema Xperia Z nikakve probleme, uzmi ga i sibaj mobitel je stroj

Da ima,nema smisla izbjegavati cinjenice da je zvucnik pretih,da je ekran makar full hd jako lošeg prikaza boja i kontrasta. Iritantni flapovi na kućištu, loša kvaliteta stakla. Zato i je 1500kn mobitel dok htc one nemoguce za ispod 2300 nabaviti sa normalnom papirologijom a oba su bili flagshipi svojih kompanija.

Ja govorim za rang oko 1500 za te novce se da progledati kroz prste jer nudi odlican chipset ok kameru te 4.4.2 nadogradnju. 

14 godina
odjavljen
maks0806 kaže...
MARKOZD15 kaže...
Nema Xperia Z nikakve probleme, uzmi ga i sibaj mobitel je stroj

Da ima,nema smisla izbjegavati cinjenice da je zvucnik pretih,da je ekran makar full hd jako lošeg prikaza boja i kontrasta. Iritantni flapovi na kućištu, loša kvaliteta stakla.

Zvučnik je tih, samo ja neznam što ti očekuješ od mobitela koji je vodootporan i zapravo je prototip, iako ako ti se da zezati (otprilike 5 minuta) postoje tweakovi koji povećavaju razinu glasnoće za dobru marginu.

Oboje je krivo, ako to govoriš iz recenzija onda šuti. Ako je slučaj sa JDC-om onda prikaz boja niti kontrasta nije uopće loš, a kutovi vidljivosti se riješavaju sa 'Screen filter'-om.

Neznam po ćemu su flapovi iritantni, ako misliš na 3.5 onda ti to priznam jer malo smeta (kod Z1 je to riješeno).

Loša kvaliteta stakla? Pa o ćemu ti to?

P.S vidi se da si HTC fanboy, gledam neke postove u SGS5 temi i pljuješ sve po redu osim HTC-a.

13 godina

Govorim iz iskustva. Ne nisam fanboj icega osim dobrog mobitela,sto sony xz i je i nije. Na ekranu se razljevaju boje cim malo jace stisnes,probaj na bilokojoj xz. kontrasta nema kao ni kuteva gledanja.Dragontrail staklo sa kplus screen protectorom vs gorilla glass? o čem ja to xD. Skini taj protector i probaj kakvo je staklo na dodir,k tome je krhko uzasno. Nema smisla raspravljat se. Mobiteli su mi hobby i svako malo prodajem mjenjam mob. Xperiu z sam imo nekih 6 puta minimalno,i 3 sam nosio na servis te imam dokumentaciju posloženu ljepo doma :D

Kao što sam naveo s razlogom je jeftiniji od ostalih flagshipa i za 1500kn je best buy i to je sada jedino bitno jer je čovjek pitao što kupiti za 1500kn. Amen

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.6.2014 17:41 (maks0806).
Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina

Svi zainteresirani za SGS5 moraju mobitel prednaručiti u T- Centru jer ga nema nego im dolazi svega nekoliko modela svakih 2-3 tjedna. Malo prije sam bio u T-Centru jer sam i sam zainteresiran za kupnju navedenog uređaja, pa sam htio podijeliti tu info s vama.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
@maks

Radim u servisu mobitela/kompjutera, dolaze nam mobiteli manje cesto, ali imamo jednu xperiu z krepanu i galaxy s3 koji nam stoje sa strane, iz zezancije sam isprobao greabti i jedan i drugi i isti je djava,.obojica mikro ogrebotine dobili

Dragontrail podrzava do 60kg, Gorilla glass 2 do 55kg, skini foliju ako ti smeta i stavi drugu, sto je tu problem, a to stiskanje je bezvezni test, Z sam nosio bez maskice cijele zimske praznike i ispadao mi je po betonu iz svih kuteva i zaradio samo par ogrebotina, nemos na svom iskustvu pljuvat mobitel tako, istina Sony ne volim jer zasere u par stvari, al Z je stroj sam takav, na 4.3 radi kao singerica
singerica, sjecam se kad sam ga imao cista uzivancija je bila

I taj mobitel je odlicno izradjen, prihvatio ti to ili ne, ekran je okej, moze bit bolji al ako gledas u njega direktno dobar je

A i imas kernele sa gamma korekcijom, pa si ekran namjestis da imaš boje kao na AMOLEDU ako zelis
*Sony Xperia Z1 Compact*
17 godina
zuper kaže...

ima i lg l9 II za 1730 kn. ima odličan 4,7" hd ips ekran, dobar soc, solidnu kameru i ima upgrade na kitkat 4.4.2

Zastario mob za tu cijenu, vrijeme ga je pregazilo... Bolje se isprsit mrvicu više i ubost LG L90

15 godina
neaktivan
Pozdrav!

Može li mi netko preporuciti best buy mobitel do 2500 kn na bonove, operator nije bitan?

Hvala!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Nexus 5 ili G2 s Mobicitya pa biraj operatera i tarifu.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5 - HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s - Nexus 5 - Nexus 5 i iPhone 5s
13 godina
neaktivan

svi koji misle uzimat g2 neka ga uzmu, koristim ga vec dva dana i izuzetno sam zadovoljan :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MARKOZD15 kaže...

Radim u servisu mobitela/kompjutera,

Baš radiš? Nije stručna praksa i to?

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.6.2014 13:05 (Ziga).
15 godina

Pozz ekipi..
imam dilemu glede zamijene mobitela..
Imam Samsung S4 i zanima me da li da predjem na Note 3 ili S5...?
Razlika u cijeni je minimalna(skoro pa ista)..

Osobno mi se više svidja Note 3..{#}

Hvala na odgovorima i savijetima...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Gdje se nađe xperia Z za 1500? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Koji bi radije odabrali između ova 2:

Lg g2 ili Xperia z2?

Lg mi dolazi poštom od tmobile-a ovaj tjedan, ali mi se ne svida po dizajnu pa ga mislim prodat i uzet z2 (novci mi nisu problem).

Zanima me subjektivno misljenje jer u zadnje vrijeme svi velicaju lg (vjerojatno s pravom). Meni npr. razlike u specifikacijama uopce nisu bitne ali ne pase mi po izgledu lg, niti one tipke iza.

12 lg g2
2 xperia z2

0 0 hvala 0
13 godina

Pravo da ti kazem, ja bih nesto trece istih specifikacija a jeftinije. Razliku u dzep za ljeto. {#}

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Ako ti pare nisu problem zamijeni, iako je to po meni neopdavdano, oba su odlicni mobiteli i razlike nisu neke
*Sony Xperia Z1 Compact*
13 godina
neaktivan

Pa po spec. sve je to meni dobro. Ionako oba moba su super fluidna. 

Kod z2 mi je plus malo veca baterija na istu velicinu ekrana, materijal izrade i sd prosirivost.

Kod lg-a ergonomija i ois(ne znam u kolikoj se to mjeri osjeti jer ne snimam bas videa puno, mozda kod tresnje ruku kod fotografiranja).

Opet, o ukusima se ne raspravlja.

Mozda me vuce sony zato jer sam imao par sony erricson mobitela u mladosti, playstation....

Z2 se na oglasniku nova s tmobile garancijom moze naci vec od 3300. 

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Ois je odlicna stvar, al Sony ima super digitalnu stabilizaciju, no gubi puno na FOV-u (field of view), ali mozes iskljucit stabilizaciju i dalje je video dobar, Z2 ti takodjer ima 4k video/slowmo video i imas 60fps 1080p video koji je jako fluidan, ali to ima i G2.. Oba odlicno rade, kamera mrvicu bolja na Z2, nista specijalno, kvalitet izrade na Z2 bolji, ekrana oba odlicna, zvucnici bolji na Z2, kvaliteta razgovora (slusalica i mikrofon) su tu negdje, baterija bolja na Z2

Oboje su odlicni mobiteli ali eto Z2 je malo bolji, noviji
*Sony Xperia Z1 Compact*
13 godina

G2 je bar 1000kn jeftiniji na njuski,a sumnjam da vrijedi z2 1000+kn vise

Ako bas moras hi end a pare nisu problem onda z2

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.6.2014 20:07 (maks0806).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
odjavljen
Pa da, totalno neisplativo, rađe zadrži G2, zaljubit ćeš se u njega
*Sony Xperia Z1 Compact*
13 godina
neaktivan

Hvala, super ste mi naveli razlike i argumenti su na mjestu.

U svakom slucaju javim jesam li se odlucio za z2 ili g2.

0 0 hvala 0
16 godina

Ekipa imate kakav prijedlog moba za staru do nekih 1000 kn? Mislio sam neki WP tipa HTC 8S, pošto je relativno jednostavan i stabilan sustav za razliku od Androida...imate kakav bolji prijedlog?

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Ekipa imate kakav prijedlog moba za staru do nekih 1000 kn? Mislio sam neki WP tipa HTC 8S, pošto je relativno jednostavan i stabilan sustav za razliku od Androida...imate kakav bolji prijedlog?

lumia 520 nova, jedino ako ne treba led-ica

onda moze i 8s ili 620/625

14 godina
odjavljen
DamageHigh kaže...

Lumia 520, iako je android danas jako jako stabilan.

11 godina
neaktivan

Koji da odaberem,Samsung galaxy s4 mini ili Iphone 4s te zasto!?

0 0 hvala 0
14 godina
Potato2806 kaže...

S4 mini, jer ga jede u svim segmentima {#}

14 godina
neaktivan
Potato2806 kaže...

S4 mini, ako zbog niceg, onda zbog 2 godine garancije.

Moj YouTube kanal, recenzije smartfona, tableta... https://www.youtube.com/user/mislavbusic
16 godina
neaktivan

Pozdrav moze pomoc dali samsung s4 mini ili htc desire 601...?

15 godina
odjavljen
@potato

Ako bas moraš birati onda S4 mini, iako ni jedan ni drugi
*Sony Xperia Z1 Compact*
15 godina
odjavljen
@annal

S4 Mini

Sorry na double postu