Nothing Phone 3a / 3a Pro

poruka: 4
|
čitano: 2.037
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Nedavno je izašao Nothing Phone 3a i 3a Pro. Cijena 3a je oko 370 eura, dok je Pro verzija 490 eura na njihovoj službenoj stranici.

Zanimljivi su po led svijetlima koje imaju na stražnjoj strani koja mogu svjetliti ovisno kako ih se podesi, a njihov NothingOS se smatra dosta čistim, bez bloatwarea i navodno dosta dobro optimiziran.

Evo ja sam naručio 3a verziju i čekam da dođe pa da vidim u čemu je riječ, ali drago mi je da malo odskaču od ostalih telefona. I sam njihov osnivač Carl Pei je rekao da su mobiteli danas dosadni (što je istina) i da treba neka promjena. Naravno, nije ovdje sada riječ o nekoj drastičnoj promjeni, ali s vremenom ćemo vidjeti. Izgleda zanimljivo i jedva čekam kako će izgledati njihov prvi pravi flagship koji bi trebao izaći ove godine.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.3.2025 9:32 (Worgen000).

4 0 hvala 0
9 godina

Ja sam ponosni vlasnik tjedan dana verzija 3a :) 

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Nothing Phone 3a / 3a Pro
T700 kaže...

i, kakva su iskustva?

9 godina
Re: Nothing Phone 3a / 3a Pro
BoTiA kaže...
T700 kaže...

i, kakva su iskustva?

Za mene odlična

Birao sam između Samsung a56 i ovaj nothing 3a jer su u istom cjenovnom rangu.

Odlučio sam se za verziju 12gb rama i 256gb interne jer je za mene 256gb minimun. Platio sam ga 395eura.

Dizajn je odličan na dodir, sa strae bijela plastika koja daje premium osječaj a iza i ispred je staklo. Jedinstven zbog prozirne poleđine koji neki doživljavaju kao smartphone za električare :D

Imam bluetooth slušne aparate i povezivanje s bluetooth stabilno, nije uopče stucavo, na starom je bilo problema kada bi bio dzepu u hlačama pa je tijelo ponekad stvaralo signalu zagušenje s ovim to nemam problema.

Jedan od razloga zašto sam ga odabrao je bluetooth 5.4  koji je rijetkost kod konkurecije. Najviše sam odabrao zbog moguće podrške za bluetooth LE i ASHA ali ne mogu testirati jer imam slušne aparate koji koriste bluetooth Classic tj budući će koristit taj le.

Baterija jako dobro drži, ima 50w punjenje i punim ga po danu kad vozim ili u sobi ali kad spavam onda je pored mene i više ga ne stavljam preko noći na punjač. 

Android auto radi odlično, novi auto koji imam ima ugrađene usb i odmah na ekranu auta nudi opciju google maps i youtube music itd.

Dodatno svijetla na poleđini najviše koristim kad me zovu. Lijepo blinkaju kod poziva. A kod fotografiranja ima opcija upotreba tih svijetla, odlična za selfie kada treba licu blago osvjetlenje da se smanje sjene. Ima i opcija da ju koristi i nothingova app za odbrojavanje pa svijetlo može biti indikator vremena naprimjer kada vježbate. 

Sto se tiće nepotrebnih aplikacija, nisam primjetio, čist ko suza. 

Sto se tiće sučelja, odabrao pri početku nothingov a ne izvorni androidov, nisam požalio. Nothingovi widgeti su lijepi crno bijeli. Sve ikonice koje stavite na glavni zaslon će postati crno bijele da se uklope u izgled sučelja. 

U postavkama sam promjenio veličinu ikonica s 4redni na 5redni, više ikonica stane i ikonice na glavnom zaslonu su bez imena pa sam u postavkama vratio imena jer se lako pogriješi tj neke app imaju slične ikonice. 

Inače maskice sam kupio preko temu, prozirna tvrda poleđina sa tpu mekanim crnim s strane i mob fora izgleda. Nisam htio skrivati poleđinu smartphonea. Jedina zamjerka je što tipke na maskici strše prema van i kad sam ga u traktoru koji ima ugrađeni dock kao rupa stavio smartphone, više puta mi je od pokreta aktiviraogašenje moba jer je dodirivao tipke. Primjetio sam da i druge maskice imaju tipke koje strše.

AOD je po defaultu ugašen, nisam ga uključio jer je u postavkama pisalo da će dodatno trošit bateriju, na trenutak isprobao i radi odlično, aod sam ugasio jer sam shvatio da je to nepotrebna karasteristika, prije ću probudit ekran nego gledat u AOD.

Igre ne igram osim ponekad jednostavnih, po recenzijama na youtubeu to radi dobro

Kamera je odlična, PRO verzija je 70eura dodatno skuplja  zbog dodatnih kamera ja nisam vidio potrebu za time.

Ako nekog nešto konkretno zanima, neka pita :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice