Nokie i gps

poruka: 3
|
čitano: 2.186
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Nokia (6210) i gps

Namjeravam kupiti Nokiu 6210 navigator - ona ima Nokia maps. Na kutiji mobitela piše da ima predinstalirane karte za Hrvatsku, Grčku, Tursku i tu još neke zemlje okolo. Moje pitanje prodavaču je bilo kako doći do mapa Švedske, Finske, Norveške, npr. mogu li ih skinuti sa weba. A odgovor: isključivo morate kupiti Garminove mape (cca 2500kn) na SD kartici! Čovjek, naime, tvrdi da ako dowloadam mape sa nokijinog weba one će biti nepotpune(?) ili će biti samo neki demo (?) ili ću i nokijine mape morati platiti! WTF!

Je li to istina? Dosad u životu nisam koristio gps, ali sad će mi trebat. Pogledao sam prilično stvari po internetu i ukoliko sam dobro shvatio Nokia maps za nokijine telofene se besplatno može skinuti sa njihovih stranica. Međutim, glasovna navigacija se dodatno plaća, npr. godišnje. Glasovna navigacija me uopće ne zanima, nemam auto, a za pjehake mi ni ne treba.

Pitanje je da li su dodatne mape iz Nokia maps koje se mogu skinuti s interneta 'normalne', tj. da nisu nekakve okljaštrene ili demo, pa se treba doplatiti za punu verziju koja se onda downloada sa xyz lokacije?

Mape Hrvatske me u ovom trenutku ne zanimaju, trebaju mi one skandinavskih zemalja, ali bi mobitel htio kupit kod nas, a ne vani.

I postoji li bolji gps mobitel od 6210 navigatora (za pješake), a u tom rangu cijena?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Nokia (6210) i gps

Ja sam nabavion N78 sa garminXT navigacijom na 2GB kartici od koje samo cca. 500Mb imaju mape... i nemogu nista lose reci o mobu... cak i navigacija koja mi uopce nije trebala, radi soro pa savrsno... mob nije ni preskup... cca. 3500 kn, a za to dpbijete i WLAN, 3.2 mpix kameru itd.    cista 5-ica

banana je voce :)
16 godina
neaktivan
RE: Nokia (6210) i gps

e da, i ako ti bilo sta zatreba od mapa sve mozes naci na dotsis.com.... i to besplato... boz ikakvih gresaka....

banana je voce :)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice