Mobileshop.eu

poruka: 54
|
čitano: 87.735
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Mobileshop.eu

Mobileshop uvjerljivo najjeftiniji od svih koliko sam vidio, nadam se da trgovina ima dobru reputaciju :)

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Mobileshop.eu
Kupovao sam kod njih i što se tiče dostave i komunikacije, sve ok. Nisam morao koristiti garanciju. Čitam da se dosta ljudi žalilo....
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
vepar kaže...
Kupovao sam kod njih i što se tiče dostave i komunikacije, sve ok. Nisam morao koristiti garanciju. Čitam da se dosta ljudi žalilo....

U kojem smislu su se zalili? Mozda big kupio GT neo 3t kos njih koji jenpar stotina kuna jeftiniji, pa Ono koja je caka, zasto su tako jeftini, ne samo kod tog models, nego opcenito. Veoma sumnjivo 🤣

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.4.2023 6:25 (RedHill).
15 godina
Što se same kupnje i dostave tiče, bez brige. Imaju modele s EU i njihovom garancijom, 2god. Ljudi su se žalili na ostvarivanje garancije, a neki su dobivali mobitele koji su već korišteni, iako se reklamiraju kao novi. Bilo je s njima dosta problema.
Ne znam kakva je sad situacija, ali bolje uzeti s EU garancijom....
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.4.2023 10:17 (vepar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Mobileshop.eu

Evo moje iskustvo... Kupio sam Pixel 8 prije devet mjeseci (obje garancije ima još) i počeli su sada problemi s zelenim ekranom, dosta poznat slučaj kod Pixel mobitela. Totalno je nasumično i ne znam hoće li na servisu moći reproducirati to.

https://support.google.com/pixelphone/thread/258213160/pixel-8-green-screen?hl=en

Kontaktirao sam mobile shop, vidio sam da na stranici piše da imaju servise u Hrvatskoj.

https://www.mobileshop.eu/hr/jamstvo

Njihova podrška mi odgovara kako moram poslat mobitel sa svim dodatcima i kutijom putem GLS-a tamo negdje u Mađarsku pa će oni utvrditi uzrok kvara i hoće li ga popravit, a ako ga ne pošaljem u roku od 14 dana, gubim njihovo i EU jamstvo. (Ne znam kako je to moguće no dobro)

Razmišljam još što napraviti, uopće poslati jer znam da minimalno mjesec dana neću imati mobitel, a upitno je hoće li ga htjet popravit budući da je teško reproducirati problem jer je nasumičan.

Budem update napravio o situaciji.

1 0 hvala 1
3 godine
Mobileshop.eu

Odlučio sam poslati mobitel kod njih na servis. Ono što je bitno za napomenuti je to što sami plaćate prijevoz do njih u Mađarsku.

Odličio sam ga poslati jer je problem postao jako učestal, par puta dnevno se zazeleni ekran i ništa ne mogu s mobitelom.

Sad su mi javili da servis nije uspio utvrditi nikakav kvar. A ja sam poslao snimku uređaja sa zelenim ekranom nakon factory reseta i uspio navigirat do IMEI-ja koji se jasno onda vidi. A i piše na google stranici da mobitel upravo zbog tog problema ima produženo jamstvo.

Ne mogu vjerovat da mi se ovo uopće događa. Mobitel je neupotrebljiv, a tvrde da je potpuno ispravan.

https://drive.proton.me/urls/8EEW44P2H8#47LdifHOPqHs

2 0 hvala 1
3 godine
Mobileshop.eu

Update,

Odbijaju mi servisirati mobitel s objašnjenjem da je ispravan, odbijaju mi poslati izvještaje i dobio sam samo mail da mi se mobitel vraća natrag doma.

Kontaktirao sam direktno Google, ali me traže CaseID ili RMA tako da sami istraže, a mobileshop mi odbija poslati izvještaje.

Ne mogu vjerovati i dalje.

Nikako nemojte servisirati mobitel preko njih, njihovu garanciju nemate. Pogledao sam u Slovenske forume i slična iskustva imaju.

0 0 hvala 2
12 godina
Mobileshop.eu

Ista stvar se meni počela dešavati na Pixel 8, nekad par puta dnevno, nekad uopće ne po par dana.

Sada sam uzeo Pixel 8 Pro koji nema taj problem i sad ću pokušat "isforsirat" da ekran na Pixelu 8 potpuno ode, kako ne bi bila ista priča na servisu.

Razmišljao sam pustiti 10 sati video na youtube.

Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine
Mobileshop.eu

NE KUPUJTE U MOBILE SHOPU

PREVARILI SU ME, dobio sam mobitel konacno i tvrtka koja ga je popravljala nije od Googla kao što su mi rekli, zapravo Google je potvrdio da to nije njihovo i da sam prevaren."Vuka tel" je njima službeni Google servis...

NIKAD VAM NEĆE POPRAVITI MOBITEL, U KAKVOM GOD KVARU BIO.

Sve mailove ću javno objavit sutra.

0 0 hvala 2
3 godine
Mobileshop.eu

Odlučio sam napraviti video kako bi imao veći utjecaj na bilo koga tko se raspituje o ovom prevarantskom web shopu...

TLDR objektivan: Garanciju od proizvođača nemate preko njih, mobitel je tko zna odakle i je*at ce vas u mozak. "Certified shop" imaju na našoj verziji stranice, ali ja ne vidim uopće način kako objavit tamo recenziju i nema negativnih.

Na trustpilotu je puno više negativnih recenzija, eto prije 10 dana netko naš objavio da je dobio oštećen proizvod: https://www.trustpilot.com/review/mobileshop.eu?stars=1

Treba te prevarante razapet na što više foruma stranih foruma, na redditu isto jer tamo se dosta naših raspituje o web shopu...

Ja sam im poslao da bih htio povrat novaca budući da je proizvod kupljen prije manje od godine, na što imam pravo u tom slučaju bez posebnog dokazivanja.

Prestali su mi odgovarat na mailove. Prijavio sam ih na EU stranici za rješavanje sporova.

11 0 hvala 8
15 godina

Svaka cast na trudu!

Evo mene si npr uspjesno odvratio od nauma da kupim tablet od oko 400€ kod njih.

Zato i jesu jeftiniji od ostalih. Dobavljaju uređaje tko zna kojim putevima, i ne bave se reklamacijama.

15 godina
Mobileshop.eu

Kupovao sam od njih nekoliko puta, ali srećom nisam morao koristiti garanciju. Dobro je znati kakvi su i više ih nikome neću preporučiti. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Mobileshop.eu

Jesus, koji prevaranti! 

Hvala na upozorenju. Možeš li ih tužiti kakvoj inspekciji?

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 mjeseci

Pročitao sam sve što si pisao i definitivno pretjeruješ, a trgovac je legit i tu zasad nema nikakve prevare.

1. Tvoj problem s mobitelom nije stalno prisutan nego se povremeno manifestira, što znači da kad je došao u servis sve je bilo u redu i tu ne treba kriviti servis.

2. Kupio si google mobitel koji službeno nije podržan u HR, ali uvijek možeš poslati direktno u neki google servis u europi, a ne reklamirati preko mobileshop.

3. Mobileshop ne šalje google telefone u ovlašteni servis nego traži da se pošalje u neki njihov, ali to im je u ovom cijelom slučaju možda i jedina mana.

4. Mobileshop prodaje hrpu brendova, ako si ti imao problem s Pixelom to ne znači da će netko drugi imati s recimo Samsungom ili Appleom jer se njihovi mobiteli mogu servisirati bilo gdje kod nas.

5. Nemaš nikakva prava na povrat novca i ne znam odakle ti te ideje, to nemaš ni u HR trgovinama, a kamoli u Slovačkim, tako da nemoj pisati dezinformacije.

Ukratko, od muhe praviš slona, snimaš tu nekakve dokumentarce, a sve što trebaš je zapakirati taj mobitel u poslati u ovlašteni google servis.

Ako zaista problem postoji, ovlašteni servis će ti zamjeniti šta treba, tu ti uopće ne treba posredništvo mobileshopa i nejasno je što si uopće njih kontaktirao jer to samo produljuje proceduru.

15 godina
SharkZ kaže...

Pročitao sam sve što si pisao i definitivno pretjeruješ, a trgovac je legit i tu zasad nema nikakve prevare.

1. Tvoj problem s mobitelom nije stalno prisutan nego se povremeno manifestira, što znači da kad je došao u servis sve je bilo u redu i tu ne treba kriviti servis.

2. Kupio si google mobitel koji službeno nije podržan u HR, ali uvijek možeš poslati direktno u neki google servis u europi, a ne reklamirati preko mobileshop.

3. Mobileshop ne šalje google telefone u ovlašteni servis nego traži da se pošalje u neki njihov, ali to im je u ovom cijelom slučaju možda i jedina mana.

4. Mobileshop prodaje hrpu brendova, ako si ti imao problem s Pixelom to ne znači da će netko drugi imati s recimo Samsungom ili Appleom jer se njihovi mobiteli mogu servisirati bilo gdje kod nas.

5. Nemaš nikakva prava na povrat novca i ne znam odakle ti te ideje, to nemaš ni u HR trgovinama, a kamoli u Slovačkim, tako da nemoj pisati dezinformacije.

Ukratko, od muhe praviš slona, snimaš tu nekakve dokumentarce, a sve što trebaš je zapakirati taj mobitel u poslati u ovlašteni google servis.

Ako zaista problem postoji, ovlašteni servis će ti zamjeniti šta treba, tu ti uopće ne treba posredništvo mobileshopa i nejasno je što si uopće njih kontaktirao jer to samo produljuje proceduru.

1. Problem koji se povremeno manifestira - nije problem?

2. Sta ti to znaci? Zasto se prodaje hrvatskom trzistu onda.

3. Nemaju oni sta trazit. Sklopio si ugovor s trgovinom pri kupnji, reklamaciju radis trgovini.

4. Pogledaj tocku 3.

5. Imas 14 dana pravo na povrat bez objasnjenja ako si kupio preko interneta. (Dok oni tvrde da samo tad imas pravo na reklamaciju - sto nije tocno). 

5 mjeseci
passat kaže...

1. Problem koji se povremeno manifestira - nije problem?

2. Sta ti to znaci? Zasto se prodaje hrvatskom trzistu onda.

3. Nemaju oni sta trazit. Sklopio si ugovor s trgovinom pri kupnji, reklamaciju radis trgovini.

4. Pogledaj tocku 3.

5. Imas 14 dana pravo na povrat bez objasnjenja ako si kupio preko interneta. (Dok oni tvrde da samo tad imas pravo na reklamaciju - sto nije tocno). 

1. Je ali ne može se servis igrati 24 sata s tvojim telefonom da bi uočio problem koji možda i ne postoji.

Nekada je potrebno nekoliko puta nešto poslati na servis da bi se popravilo, samo što je to problem kad servis nije u HR.

2. Šta tebi znači "hrvatsko tržište"?? Kupio je mobitel od Slovačke trgovine.

3. Radiš reklamaciju prema njima ali ne šalješ njima, ne popravlja trgovac mobitele nego servis.

5. Kakve veze povrat u roku 14 dana ima s njegovim slučajem? On traži povrat novca nakon 1 godine, lol.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2024 16:12 (SharkZ).
3 godine
Mobileshop.eu

SharkZ,

Ja sam kupio mobitel iz mobileshop.eu jer je bio reklamiran ovdje, ima stranicu na Hrvatskom, broj mobitela i jasno napisana pravila oko jamstva na našem jeziku;

EU-JAMSTVO
"U Europskoj uniji, uz originalni račun, imate pravo na dvije godine usluge u ovlaštenom servisnom centru. U slučaju nepravilnog rada proizvoda ili kvara, proizvod se šalje izravno u ovlašteni servis. Ako ovlašteni servisni centar odbija prihvatiti proizvod na servis, proizvod će Vam biti poslan natrag na Vaš vlastiti trošak."

Dakle, ja šaljem njima, oni ovlaštenom servisu i ako je sve u redu, moram platiti cijenu dostave? Tako sam shvatio prije kupovine mobitela. Možda sam krivo shvatio. Uz to su mi u mailu rekli kako su slali ovlaštenom servisu.

JAMSTVO PRODAVATELJA
"Jamstvo prodavatelja je jamstvo osigurano zbog nekih ograničenja u jamstvu proizvođača ili drugih ograničenja... MobileShop ima mrežu servisnih centara u nekim zemljama (Njemačka, Francuska, Slovenija, Hrvatska)..."

Ovo je razlog zašto sam kupio mobitel kod njih. Vidio sam prije kupnje kako piše da imaju servisne centre kod nas i to je bilo odlučujuće. Da je i neovlašteni servis, nema veze u ovom slučaju, ja bih sjeo u auto za vrijeme problema i odvezao se tamo. Ja sam prilikom kupnje računao na ovo. To da nemaju ovdje svoje servisne centre sam saznao tek kada sam išao radit reklamaciju, jer sam po Google mapsu tražio mobileshop.eu servis i nigdje nisam mogao naći. Ja nikad ne bih kupio mobitel kod njih da sam znao da ću ga morat slat u drugu državu, a vjerujem da je to slučaj i kod drugih koji su morali radit reklamaciju. Mogao sam kupiti u nekom fizičkom shopu koji prodaje kod nas (a ima ih) i onda odnijet tamo pred njih i pitat uživo jel ispravan ovakav mobitel. Ali nisam jer sam računao na da imaju svoje sevisne centre kod nas.

I neovlašteni servisi nemaju pristup istim informacijama za utvrđivanje kvara koje imaju ovlašteni servisi što je jedan od razloga zašto smatram da sam oštećen, kao što sam objasnio u videu. Ovdje je tu još više naglašeno jer piše da pripada lošoj seriji.

Google je osjetljiv na ovaj problem jer su ih već jako kritizirali radi toga;

Ja da bih popravio mobitel moram otići u Poljsku, jer jedino iz zemlje iz koje je došao mobitel mogu dobit jamstvo, a to je prema IMEI-u Poljska (traži me poštanski broj i adresu od tamo). Ni to nisam znao prije problema jer sam mislio da je dovoljno pogledati jamstvo koje nudi onaj koji prodaje, što bi i u ovom slučaju bilo da se oni toga drže.

2 0 hvala 0
5 mjeseci
Xrt kaže...

Vidio sam prije kupnje kako piše da imaju servisne centre kod nas i to je bilo odlučujuće.

Ni jedan trgovac mobitelima nema svoje servise, nego suradnju i ugovore s drugim servisima.

To ne znači da će imati servis za svaki brend u svakoj zemlji, to je iluzorno očekivati, pogotovo neće imati servis za Pixele koji se ne prodaju službeno u HR.

Sve si to mogao pitati prije kupnje.

Xrt kaže...

Mogao sam kupiti u nekom fizičkom shopu koji prodaje kod nas (a ima ih)

Kupio si u mobileshop jer je tamo bio najjeftiniji, svi trče za najnižom cijenom i uz to bi htjeli najbolju uslugu, a to ne ide.

Xrt kaže...

Ja da bih popravio mobitel moram otići u Poljsku, jer jedino iz zemlje iz koje je došao mobitel mogu dobit jamstvo, a to je prema IMEI-u Poljska (traži me poštanski broj i adresu od tamo).

Zašto bi išao u Poljsku i što ima veze odakle je mobitel?

Pošalji ga poštom u najbliži ovlašteni Pixel servis.

Ako to Google ne dozvoljava - onda zahvali njima na debilnoj politici i nemoj više kupovat drloge.

15 godina
SharkZ kaže...

Kupio si u mobileshop jer je tamo bio najjeftiniji, svi trče za najnižom cijenom i uz to bi htjeli najbolju uslugu, a to ne ide.

Svi bi htjeli da se ZAKON postiva. Kakve veze usluga ima sa ovim slucajem.

5 mjeseci
passat kaže...

Svi bi htjeli da se ZAKON postiva. Kakve veze usluga ima sa ovim slucajem.

Usluga=brzo rješavanje reklamacije.

Inače, da bi mogao pričati o ZAKONU, prvo moraš proučiti zakon potrošača zemlje Slovačke gdje je on kupio, pa onda reci koji članak su prekršili.

13 godina
Ovo poviše je nema smisla. Da se isključivo primjenjuje zakon sjedišta prodavatelja, svi trgovci bi prodavali iz Konga ili bilo koje druge povoljne države.

ZZP, čl. 45 st. 3:

(3) Ako je za ugovore iz ovoga dijela Zakona mjerodavno strano pravo, potrošač koji ima boravište u Republici Hrvatskoj ne može biti lišen zaštite na koju ima pravo po ovom Zakonu i drugim zakonima kojima se štite potrošači.

Nisam čitao cijelu temu pa možda pričam izvan konteksta, ali u svakom slučaju potrošač ima pravo na zaštitu po HRVATSKOM pravu, ako je povoljniji. Zakon pruža minimum zaštite, bez obzira je li trgovac iz Slovačke ili Hrvatske.
actore non probante reus absolvitur.
3 godine
Mobileshop.eu

S trustpilota na moju recezniju;

Dear customer,

We are sorry for this situation.
The Google device has an EU warranty, but there is no official service for Google devices in Croatia. For this reason, Mobileshop allows its customers to send the device to the supplier's authorized service center. This is exactly what is stated on our website. The authorized service has inspected your device and found no problem. The device was returned to us and after consultation with you, we sent the device back to service. The service didn't find any problem with the device even after several hours of testing. The complaint procedure is documented by the service.

Kind regards,
Mobileshop Team

Ništa, budem poslao prijatelju u Njemačku mobitel, a tamo će on direktno ovlaštenom Google servisu. S ovim lažljivim prevarantima se ne isplati više raspravljati. Ja problem reproduciram u manje od 30 mintua, oni tko zna šta navodno rade i ne mogu ga naći. Da im odnesem tamo ja fizički mobitel s problemom, opet bi rekli da je ispravan, jer su prevaranti.

1 0 hvala 0
5 mjeseci
TCO 006 kaže...
ali u svakom slučaju potrošač ima pravo na zaštitu po HRVATSKOM pravu, ako je povoljniji.

looool, a tko će prvoditi taj zakon?

2 zaposlena inspektora u Hrvatskoj su znači zaduženi za cijelu Europu od 500 milijuna ljudi?

Jel uviđaš kakve bajke pričaš?

Naše institucije nemaju ama baš nikakvu nadležnost izvan države, a EU inspektorat ne postoji, sve je to mrtvo slovo na papiru.

Ali kad si već toliko upućen, slobodno uputi kolegu kako da riješi svoj slučaj i kome da se obrati, eto baš me zanima, jer nije dovoljno kačit nekakve screenshotove.

3 godine
Mobileshop.eu

UPDATE

Dobio sam mail gdje su mi napisali da su doznali za prijavu i ponudili mi povrat proizvoda i novaca.
Rekao ok, dobro, može adresa gdje ga poslati. Odgovorili da prvo moram maknut prijavu... LOL.

5 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice