LG GD510- problem

poruka: 9
|
čitano: 3.044
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
LG GD510- problem

Trebam pomoc.

Imam LG GD510 (Pop) i presla sam sa Tmobilea na Tele2. Iako su otkodirali mobitel, izgleda da je software kao zaljepljen za Tmobile. {#}

1. Ne mogu izbrisati njihove postavke za mms i wap i staviti od Tele2.  Probala sam i rucno unositi postavke, ali ih ne sprema, a ove od Tmobilea ostaju. Probala sam i automatski tj. da mi tele2 posalje te postavke, ali na mobitelu mi poruka zazvoni, ali je nema nigdje.

2. Također, sve poruke koje ja posaljem primatelji mi dobivaju PRAZNE.

3. Kad palim mobitel, Tmobileov logo se ne mice, a vec sam par dana na Tele2 mrezi.

Dakle, ocito je problem u softweru. Pokusala sam i updejtati preko PC suitea, ali kazu da najnoviju verziju vec imam (ocio onu za koju se zakacio Tmobile).

Uglavnom, sto da radim? Jos cu prezivjeti bez mms-a, ali trebam mogucnost slanja poruka.

Hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LG GD510- problem

probaj update ali vjerojatno bi te trebao pitat želiš li ipak updateat iako imaš najnoviji software

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: LG GD510- problem

Probala sam updejtati, ali ne da tj. pise da vec imam instaliranu novu verziju. Ali na tu se verziju zakacio Tmobile i nece van. {#}

Nisam sad informaticki strucnjak, ali je li moguce izbrisati postojeci software/program/sto vec i instalirati novi, samo LG-ov? Ako je moguce, naci cu vec nekog informaticara koji ce mi to napraviti.

17 godina
odjavljen
LG GD510- problem

Ma gdje je to dekodirano i na koji način? To su radili neki poluretardi.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U Tele2 poslovnici. I uzeli mi 80kn...

Onda su mi u toj istoj poslovnici kasnije rekli da je kriv LG-ev softwer i da idem kod njih. A u LG-ju su mi pak rekli da zaista jest problem u softwareu, ali da za to odgovara Tele2 te da se to vec desavalo s tim modelom mobitela i da jedino sto mi preostaje jest umetnuti SIM u novi uredjaj. Ali pa necu sad baciti ovaj. Nisu normalni.

I ne kuzim zasto je Tmobile umetnuo takvu zastitu u taj mobitel da se ni nakon dekodiranja (ako je dobro napravljeno) ne mogu maknuti njihove postavke. To prvi puta cujem.

Mora biti neki nacin da se cijeli uredjaj ''resetira''.

17 godina
odjavljen
LG GD510- problem

Odi u neki privatni servis i traži dekodiranje. Oni će to napraviti kako spada. Ili odnesi TELE2 mulcima na garanciju neka poprave što su shebali.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LG GD510- problem

Nije dekodiranje vezano uz postavke za wap, net i mms vec uz SIM lock kodove ili NETWORK kodove, tako da su svi uradili ono sto je i trazeno od njih. Tele-2 ti je prodao telefon sa "svojim" BRANDovanim software-om, a opet su ga i dekodirali kako je to od njih i trazeno.

Eh sada, tebi treba debrandiranje ili u prevodu novi software koji nije izmjenjen od strane operatora kao sto su Tele-2 i sl vec koji je izvorno napravljen za taj model telefona.

To ces najbolje uraditi u nekom lokalnom servisu koji ce izmjeniti software, naravno, ne besplatno, ali to si trebala odmah uraditi, otici u neki sl. servis i traziti da ti odrade i unlock i ismjenu software-a sto bi oni vjerovatno uradili za iste novce koje si vec dala!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
zoljac kaže...

Nije dekodiranje vezano uz postavke za wap, net i mms vec uz SIM lock kodove ili NETWORK kodove, tako da su svi uradili ono sto je i trazeno od njih. Tele-2 ti je prodao telefon sa "svojim" BRANDovanim software-om, a opet su ga i dekodirali kako je to od njih i trazeno.

Eh sada, tebi treba debrandiranje ili u prevodu novi software koji nije izmjenjen od strane operatora kao sto su Tele-2 i sl vec koji je izvorno napravljen za taj model telefona.

To ces najbolje uraditi u nekom lokalnom servisu koji ce izmjeniti software, naravno, ne besplatno, ali to si trebala odmah uraditi, otici u neki sl. servis i traziti da ti odrade i unlock i ismjenu software-a sto bi oni vjerovatno uradili za iste novce koje si vec dala!!!

A što sam joj ja preporučio? Istu stvar. Čitaj malo. A TELE2 je tu definitivno zbrljao stvar.

16 godina
neaktivan
LG GD510- problem

Eto, izmjenili su mi software i sad je sve u redu. Samo sto sam za ''dekodiranje'' u TELE2 platila 80 kn i sad novi software 100 kn. Bas nice. :D

A brat mu je prosle godine prelazio s VIP-a na Tele2, dekodirali ga u istoj TELE2 poslovnici i sve proslo u savrsenom redu. Zasto je meni bilo potrebno i debrandiranje ne znam.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2011 21:03 (Lael).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice