"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.391
|
čitano: 6.260.344
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
11 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Bok ljudi, što biste preporučili u rangu od 500-600 kn?

Mob je za osobu kaj nema baš puno veze sa smartphoneovima i služit će više manje za pozive, poruke, whatsapp i eventualno koji izlet na internet, glavno da ima ok bateriju i da je kolko-tolko dobro građen.

Hvala unaprijed!

Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa. Zainteresiran sam za kupnju Xiaomi redmi pro (3/64/x25). Zanima dali je bolje kupiti sa npr. banggooda (180$+pdv=cca 1600 kn) ili sa nekog eu shopa, njuškala ... (stotinjak kuna više).

Nikada do sada nisam imao Xiaomi, od kineza sam imao umi emax i prezadovoljan sam bio.

Ako netko ima preporuku za bolji mob. u tom cjenovnom rangu neka se slobodno izjasni :D

0 0 hvala 0
15 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Did12 kaže...
Molim te link gdje si procitao da je Redmi Note 4 Pro verzija 4/32 sa Snapdragon 652 navodno pred samim izlaskom. Jer tome se priča već mjesecima, a od samog Xiaomia nema baš naznaka... Osobito jer su unazad par mjeseci izdali nekoliko SD uređaja.

Nisam vidio da piše doslovno da je pred izlaskom, nego na onom xiaomidevices je opisan, i na upite ljudi kad stiže su odgovarali da će javit čim bude dostupan, a kako je to bilo datirano pred možda mjesec dana ( te info na njihovom webu u vezi SD verzije) sam sam zaključio da bi to moglo bit uskoror...možda sam se više ponadao...jer sam kasnije tražio još po netu, i spominje se redmi note 4 pro sa 4/64 i SD 652 na dosta mjesta, ali nigdje ni riječi o bilo kakavom konkretnom datumu...

mcf kaže...
@miki ne nadaj se previse note 4 sd kod nas tako skoro.

Sa obzirom na ono sta si naveo, i da mob mora biiti kod nas, note 3 pro sd 3gb zadovoljava tvoje uvjete, debelo istestiran i provjeren mob, baterija do 2 dana, vidio sam za 1600 na nekoj akciji kod nas.

Note 3 Pro ne zadovoljava moje uvjete nikako jer izgleda da neće na Nougat. Čak ni MIUI 8 ne dobiva, bar ne preko OTA i službeno. A ja želim neki sa Nougat službeno...kompliciram, znam, ali to su moje želje...a Note 4 ih po svemu sudeći može ostvariti pa sam stavio Note 4 svakako ispred Note 3 Pro po svojim kriterijima.

Ali svakako hvala puno na konkretnim informacijama.

Još mrvu razmišljanja, ali s obzirom na cijenu i moje želje mislim da će to biti Redmi Note 4 prije nego Redmi Pro.

Slijedeći tjedan pada odluka :)

15 godina
Marko92 kaže...

Pozdrav ekipa. Zainteresiran sam za kupnju Xiaomi redmi pro (3/64/x25). Zanima dali je bolje kupiti sa npr. banggooda (180$+pdv=cca 1600 kn) ili sa nekog eu shopa, njuškala ... (stotinjak kuna više).

Nikada do sada nisam imao Xiaomi, od kineza sam imao umi emax i prezadovoljan sam bio.

Ako netko ima preporuku za bolji mob. u tom cjenovnom rangu neka se slobodno izjasni :D

Daj samo dobro provjeri da nebi dobio X20 ako želiš baš X25. Na nekoliko sam raznih stranica vidio drukčije specifikacije, pa neki kažu da X25 ide samo sa 4 gb rama, a neki da je i srednji model isto sa x25 ali na nižoj frekvenciji, pa samo to provjeri da budeš siguran što dobivaš.

12 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
djigibao kaže...
Sta si ga na kraju kupio na neviđeno ili...?

Ne, preko frenda od poznanika sam došao do lika koji ga je kupio sinu za Božić :) Pa smo ga malo prostudirali, isprobali i tako.

Uglavnom kamera sama po sebi nije loša u smislu kvalitete fotografija (koliko bi ja to uopće mogao raspoznati) ali ubija to vrijeme čekanja na autofokus, to je baš grozno.

Uglavnom sada kada je otpao Vernee, i kada su topali Lenovo K6 Note, Lenovo P2, General Mobile 5 Plus i još poneki pretežno zbog slabijih baterija, zbog manjka informacija o dostupnosti Nougata, ili pak iz razloga što ako mobitel kupujem u današnje vrijeme onda želim i poneku A72 jezgru, na popisu su mi ostali:

Xiaomi Redmi Note 4

Xiaomi Redmi Pro

I sad je to dvojba. 800 MHz LTE mi nije neš bitan, tj nije uopće, dok god ima WCDMA na 900, a to imaju oba. Prema najavama oba će dobit Nougat, a bio bi i red, prilično su novi uređaji... kamera na Pro je bolja, ali to mi nije niš presudno...

Ustvari mislim da će mi na kraju samo cijena odlučit, jer ako je note 4 1800 kn za 3/32 gb, onda mislim da će to biti izbor ako je alternativa Redmi Pro 3/64 za 2500 kn.

Inače idealan bi mi bio neki 5.5 FHD, SnapDragon 650 (ili nešto što ima i A72 jezgre, 4/64 (ili  3/32), vanilla Android, baterija da traje jedan dan kod jačeg korištenja, i da u pada u rang cca 2500 kn. Ali nisam našao ništa takvoga a da je pouzdano provjereno.

EDIT: sad vidim da je Redmi Note 4 Pro verzija 4/32 sa Snapdragon 652 navodno pred samim izlaskom...pa bi mi, ovisno o cijeni, taj model bio možda favorit u odnosu na ova dva gore navedena. Iako ovisi kad će to stvarno bit dostupno u HR dućanu...

A ti si sve te nabrojane mobitele našao u Hrvatskoj i govoriš o cijenama u Hrv?

12 godina
neaktivan
Dala kaže...
mbalug kaže...

Pozdrav ljudi! 

Kupio bih si neki kineski mob. Na honorbuyu sam našao Xiaomi Redmi 4 Prime za nekih 1400 kn s poštarinom iz EU warehouse. Zanima me podržava li taj mobitel hrvatski 4G? (Nešto sam u novom Bug-u pročitao da Xiaomi Note 3 ne podržava 800 MHz LTE pa zbog toga nisam siguran dal ne podržava CRO LTE uopće ili samo na frekvenciji od 800 MHZ). Također bi mi dobro došla preporuka nekog drugog telefona u tom cjenovnom rangu sa sličnim ili boljim specifikacijama. Hvala

Odličan, i ja ću onda radije taj nego redmi 3 Prime..., Honorbuy je ok? Ima global firmware?

Na Top One-u ga nema...

Rade na Global ROM-u za Redmi 4 Prime. Navodno će biti vani za cca 2 mjeseca.

15 godina
silos65 kaže...

A ti si sve te nabrojane mobitele našao u Hrvatskoj i govoriš o cijenama u Hrv?

Točno, sve što sam uopće uzimao u obzir je bilo iz trgovina u HR i sa HR cijenama.

8 godina
Kak note 3 pro nema miui 8 sluzbeni? I global stable i dev su na miui 8, stable na 5.1.1 a dev na 6.0.1 trenutno.. Kaj uopce ima novo na android 7?

Ps. Xiaomi mobiteli stari po 2 god dobivaju miui updateove, samo kaj neki zbog specifikacija ne mogu dalje od nekog androida, npr note 4g je na androidu 4.4 a miui je 8 :) dev isto svaki tjedan izlazi
15 godina
blackeagle29 kaže...
Kak note 3 pro nema miui 8 sluzbeni? I global stable i dev su na miui 8, stable na 5.1.1 a dev na 6.0.1 trenutno.. Kaj uopce ima novo na android 7?

Ps. Xiaomi mobiteli stari po 2 god dobivaju miui updateove, samo kaj neki zbog specifikacija ne mogu dalje od nekog androida, npr note 4g je na androidu 4.4 a miui je 8 :) dev isto svaki tjedan izlazi

Aha, moguće da sam se zbrljao...ma dere me neka boleština od jučerpa sam malo dekoncentriran, moguće da je na MIUI 8, ali nema Android 6 još, ili neka fora je, ne znam, ali to mi se požalio i jedan kolega koji ga je kupio kod nas čim je izašao i ne želi ga rootat ni ipta slišno (kao ni ja, bar ne dok god mi traje traje HR jamstvo), a i čitao sam nešto na tom tragu o njemu pred koji dan u zadnjem BUG-u...uglavnom za moj odabir nebitno jer mi Redmi Note 4 svakako daje više šansi da dođe službeno Nougat, a kako mi je to jedan od uvjeta 3 pro automatski otpada pored 4.

11 godina
neaktivan
Pozz ekipa, frend bi uzeo meizu m3 e ili m3 note pa ako znate di bi mogo uzet bez carine? Jel na aliexpress sa dhlom ili ima negdje jeftinije?

Ako moze link bio bih zahvalan

0 0 hvala 0
14 godina

Izluđuju ovi kinezi.. Više ne znam što uzeti.

- 5.5" zaslon

- bar solidna kamera

- GPS koji neće puno zayebavati

Namjena najviše za internet, možda tu i tamo koja igra.

Cijena do nekih 1200-1300kn sa svim davanjima.

Što se može gledati u ton rangu?

Jedino mi napamet pada Xiaomi Redmi Note 3 Pro, Redmi 4 Note (ne znam što je s tim ROM-om) i Redmi Pro (ako se uopće nađe za taj iznos)

14 Redmi Note 3 Pro
4 Redmi 4 Note
1 Redmi Pro
0 Nešto drugo
Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Ima i android 6, official global dev rom. Samo kaj se u tom slucaju gubi garancija kod nas (po meni kretenski jer je od strane xiaomija receno da se mijenjanjem roma ne gubi garancija(sad nez jel i unoficiall spada u to) ali znam da se rootanjem i otkljucavanjem bla takoder ne gubi garancija, a i u eu je receno da mobiteli kos operatera ne gube garanciju ako se softver mijenja dok god se ne ostecuje hardver, znaci dok se ne overclocka itd..) a posto ima dev, moglo bi i na stable doc

Rn3 pro, ima official global romove, gps mi normalno radi, kamera je po svijetlu sasvim solidna za moje potrebe, jos si pogledaj po netu to. Posto je za net najvise, baterija ce ti dugo drzat na 3g/wifi, imas u temi moje ssove :) nisam imal problema s mobom

0 1 hvala 2
13 godina
protjeran
Note 3 Pro je na miui 8 i na androidu 6.
13 godina
protjeran
8 godina
neaktivan

GIGASET ME PRO Ekipa šta mislite o https://www.kimovil.com/en/where-to-buy-gigaset-me-pro 

Prošlogodišnji model,specifikacije odlične 

PRO Njemački SIEMENS,3gb RAM 21 MPX kamera i 4000mah baterija

Protiv - ipak zastarjeli procesor 810 i nemogučnost Updeta(za sada i to me jako zanima??)

PO MOM MIŠLJENJU NAJBOLJA KUPNJA DO 200 DOLARA

0 0 hvala 0
14 godina

Da se nadovežem na svoj post.

Mislim da ću ići na Note 3 Pro pa što bude.. E sad, odakle naručiti (iz Kine nebi, jedino DHL ili EU) ? I treba li napominjati da stave global ROM?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Nepoznata marka u zadnje vrijeme, kamera nez kakva je.. Romovi isto, jel ima updateova? Tesko da je to najbolja kupnja
8 godina
neaktivan

Update i mene jako zanima!Prošle godine cijena mu je bila 560 Eura!

BTW ja imam Vernee Apollo lite,i sam sam zaluđen kinezima ALI 

Njemački pokušaj u svijetu pametnih telefona:

SVE NA NAJVIŠOJ RAZINI!

KAMERA SONY 21 IMX230 Exmor rs i prednja 8 mpx (5344 4016)
Snapdragon 810(1.8 Ghz) (32 ROM) trebali su sačekat još mjesec dana do izlaska 820-mada su iovako sa 3GB RAM(1600Mhz) Andreno 430 (600Mhz)performanse vrlo dobre 70000 na antutu.

4000 mah li-Ion  baterija-fast charging3.0 type c,Ekran 5,5 IPS  1080p full hd 2K odličan zvuk,dual sim(nano,nano/micro),povezivost odlična 4.1 bloututh(GPS,GLONASSl...) CGG3

ALI 5.1.1 LOLLIPOP?

Oprostite na pisanju ali me stvarno zanima taj update i stvarno mislim da je ovo fantastična cijena.

8 godina
Topone salje dhlom uz nadoplatu 26$, bez pdva prolazi - ilion na telekinezi zaduzen za popust 5$ i poklone..
Grossoshop - sasha zaduzen, nez kakvi su popusti, navodno 2 god garancije
Mislim da jos ima i honorbuy. Kos njih je neki slal mi5s u sloveniju kad su mu dostavili s romom za drugi model..
Pogledaj kakve su cijene i kod nas :)
10 godina
neaktivan
Pozdrav. Mislio sam uzet ženi ovaj mobitel,pa ako bude ok da uzmem kasnije i sebi jer je moj Lenovo pri kraju. Da uzmem ovaj.od 2 gb ili dodam još pa uzmem 3 gb?ja koristim puno mobitela za posao a ona slabije. Hvala
http://www.honorbuy.com/545-xiaomi-mi-4c-2gb-ram-16gb-rom-smartphone-gray.html

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Pozdrav. Mislio sam uzet ženi ovaj mobitel,pa ako bude ok da uzmem kasnije i sebi jer je moj Lenovo pri kraju. Da uzmem ovaj.od 2 gb ili dodam još pa uzmem 3 gb?ja koristim puno mobitela za posao a ona slabije. Hvala
http://www.honorbuy.com/545-xiaomi-mi-4c-2gb-ram-16gb-rom-smartphone-gray.html

0 0 hvala 0
15 godina
blackeagle29 kaže...
Ima i android 6, official global dev rom. Samo kaj se u tom slucaju gubi garancija kod nas (po meni kretenski jer je od strane xiaomija receno da se mijenjanjem roma ne gubi garancija(sad nez jel i unoficiall spada u to) ali znam da se rootanjem i otkljucavanjem bla takoder ne gubi garancija, a i u eu je receno da mobiteli kos operatera ne gube garanciju ako se softver mijenja dok god se ne ostecuje hardver, znaci dok se ne overclocka itd..) a posto ima dev, moglo bi i na stable doc

Rn3 pro, ima official global romove, gps mi normalno radi, kamera je po svijetlu sasvim solidna za moje potrebe, jos si pogledaj po netu to. Posto je za net najvise, baterija ce ti dugo drzat na 3g/wifi, imas u temi moje ssove :) nisam imal problema s mobom

Ovaj doi da se gubi garancija kod nas mi je izuzetno bitan, i kako rekoh automatski otpada iz svih kombinacija, jednostano nemam potrebu ni želju zafrkavati se sa mogućim problemima oko toga i istjeravati neka prava kad to mogu izbjeći kupnjom novijeg modela, što mi ujedno i logučnije, i više odgovara, tako da RN3 Pro je definitivno izvan svih mojih kombinacija.

lovacmaki kaže...

Kupljen u dućanu kod nas i sa klasičnim updateom preko samog androida - nije. Potvrdđeno od strane dvoje ljudi koji ga imaju kupljenog ovdje, kao i od strane bugovaca u zadnjem broju.

blackeagle29 kaže...
Topone salje dhlom uz nadoplatu 26$, bez pdva prolazi - ilion na telekinezi zaduzen za popust 5$ i poklone..
Grossoshop - sasha zaduzen, nez kakvi su popusti, navodno 2 god garancije
Mislim da jos ima i honorbuy. Kos njih je neki slal mi5s u sloveniju kad su mu dostavili s romom za drugi model..
Pogledaj kakve su cijene i kod nas :)

Na ovo pripazite, jer napplata ili ne naplata PDV-a više ne ovisi o tome da li ga šalju sa EU skladišta, tj preko EU skladišta, već o kombinaciji činjenice da li je oporezovan ili ne kad je prošao kroz EU skladište (što velika većina nije) i sreće sa carinskim službenikom.

13 godina

Naši dućani stave"zastarjeli" ROM gore. I ako sam snimiš najnoviji onda gubiš garanciju?? WTF?

Ili sam nešto krivo pročitao :D

I onda bi htjeli da kupujemo iz naših dućana? Naravno da hoću...

P.S. nemojte se bojati, Grossoshop i TopOne imaju sređen porez u Europi. 

Nisu to dućani ko Gearbest nili Bangood koji idu APP metodom :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.12.2016 11:14 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
4 0 hvala 2
14 godina

Ili sam ja nešto krivo vidio, ali na Top One je R3 Note Pro sa DHL-om preko 220$. Mislim sam proći do nekih 1300kn, međutim sve mi se čini da ne idu ispod 1500-1600kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
miki1981 kaže...

Ovaj doi da se gubi garancija kod nas mi je izuzetno bitan, i kako rekoh automatski otpada iz svih kombinacija, jednostano nemam potrebu ni želju zafrkavati se sa mogućim problemima oko toga i istjeravati neka prava kad to mogu izbjeći kupnjom novijeg modela, što mi ujedno i logučnije, i više odgovara, tako da RN3 Pro je definitivno izvan svih mojih kombinacija.

Kupljen u dućanu kod nas i sa klasičnim updateom preko samog androida - nije. Potvrdđeno od strane dvoje ljudi koji ga imaju kupljenog ovdje, kao i od strane bugovaca u zadnjem broju.

Nisam siguran da shvacam o cemu pricas, tj. ne shvacam domace ducane.

Originalni xiaomijev global rom za rn3rpo je miui 8, i nugat najavljen. Svi updateovi, kao i novi android ili miui dolaze klasicnim putem, "preko samog androida".

Za instalirati global miui rom nije potrebno rootati ni unlockati mobitel. Nista sta bi moglo uzrokovati neke probleme oko garancije. Potvrdjeno od mene, koji je vec narucio 5 komada doticnog :)

Ocito nasi ducai instaliravaju gore neku staru verziju ili neku od dostupnih modifikacija (za koju naravno ne postoji automaski update), a ne originalni international rom. I jos onda uvjetuju garanciju sa skidanjem njihovog smece roma? Pa ti onda kupuj kod nas.. i to jos za 30% vecu cijenu.

Inace, kod miuia osnovna verzija samog androida i nije toliko bitna - miui je toliko modificiran, ponegdje i unapredjen android, koji u samom sebi vec sadrzi dosta featura novijih android verzija. Pojednostavljeno, glavno da mobitel podrzava najnoviji miui, za ostalo se ne moras previse brinuti kod xiaomija.

16 godina
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
dv14 kaže...

Ili sam ja nešto krivo vidio, ali na Top One je R3 Note Pro sa DHL-om preko 220$. Mislim sam proći do nekih 1300kn, međutim sve mi se čini da ne idu ispod 1500-1600kn.

Hm.. poskupjeli su?

Ja sam ženi prije 1-2 mjeseca kupio za oko 1300kn, i sad još jedan, prije 2 tjedna s maskom i staklom za oko 1350.

Naravno, preko Iliona s Telekineze, ali to je 5 USD popusta, pa mi opet nije jasna razlika od 300kn.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
8 godina
neaktivan
svi su poskupili sad za praznike pa savjetuje ne kupovati trenutno..
sta se tice domacih ducana i njihovih uvjeta/garancija yo su takve gluposti da je za nevjerovat.. cuj oni uvjetuju da nesmijes stavit zadnji stable ili global a sami stave neko smece gore (tako dobiju) koje se pregrijava i totalno sjebe mobitel....manite se tih nasih shopova i kupujte di vam stotine ljudi ovdje i na drugim forumima predlazu.. ako nista drugo barem cete moci rootat (must na svakom kinezu po meni) i ubacit rom koji vas zadovoljava bez gubitka garancije a da ne pricamo o cijenama..

2 0 hvala 2
10 godina
neaktivan
Jel taj negdje jeftiniji?jel velika razlika od 2 i 3 gb?
9 godina
neaktivan
Domdom32 kaže...

Bok ljudi, što biste preporučili u rangu od 500-600 kn?

Mob je za osobu kaj nema baš puno veze sa smartphoneovima i služit će više manje za pozive, poruke, whatsapp i eventualno koji izlet na internet, glavno da ima ok bateriju i da je kolko-tolko dobro građen.

Hvala unaprijed!

znam da je 200 kn vise od navedenog, ali pogledaj redmi 4A jer mislim da bi trebao toj osobi poslozit barem 2 godine

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice