sto je ovo ovako jeftino, i kazu ne rade google play i ostali servisi.. Ne znam bi li neki rom pomogao?
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
- poruka: 25.391
- |
- čitano: 6.260.749
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
sto je ovo ovako jeftino, i kazu ne rade google play i ostali servisi.. Ne znam bi li neki rom pomogao?
Ideja da das 300€ za mob polumarke tipa Vernee, neces valjda??? Za te novce uzimas visu klasu poznatih proizvodjaca Xiaomi, Meizu, Leeco, Zuk...za pola od toga imas solidne Xiami modele Redmi serije npr
Evo ti primjer, naveo si Leeco...gledao sam i neke njihove modele i za isti model idu rcenzije od hvalospjeva do relativno loših dojmova, pa sam našao čovjeka koji ga ima, uzeo ga u uruku, bio je kod mene preko vikenda, i ne hvala. Dok sam pred nekih godinu i pol imao igrom slučaja jedan drugi njihov model kod sebe preko vikenda, i taj me je oduševio, ali tad mi nije trebao drugi mobitel...tako da sam brand niš ne znači. Tražim nekoga s iskustvom s baš tim uređajem...VERNEE APOLLO LITE
Zanima me koji si to mobitel imao prije godinu i pol od LeTV/LeEco? Samo ti uzmi Vernee i vjeruj plaćenim oglasima, a ne iskustvima korisnika kao sa kimovil i sličnih stranica, bit ćeš super zadovoljan, Vernee je renomirana marka.
A tko je pametan, ako želi kupiti iz kine, u obzir dolaze samo brandovi tipa Oppo, Vivo, Huawei, 1+, Xiaomi, Meizu, LeEco, Lenovo, ZUK, Nubia, ZTE., a tko ima viška novca i želi osigurano nerviranje neka uzima brandove tipa Vernee, ulefone, thl, Oukitel, Doogee, Leagoo, iocean, InFocus, homtom, Gionee, Elephone, Bluboo, itd.
Zapamtite jedno, a to su dvi stvari, od kojih su tri najvažnije, kod kupnje kineskih telefona je najbitnije korisničko iskustvo, korisničko iskustvo i korisničko iskustvo, jer je dalek put od Kine do RH i nazad. Ne propagiram nikoga, dapače okušao sam se malo i sve je pitanje (od gore preferiranih marki) stila i novca, ali ako već kupujete provajte naći da je šta bliže i sa što duljom garancijom (Kina daje godinu, a trgovine kod nas, Italija, Njemačka, itd. 2 godine).
I sretno, nemojte bacat pare na razvikane mobitele, ja sam ih dovoljno bacio i ne želim više.
To ti može ubaciti bez problema netko tko se iole šta razumi u računala, bez ikakvih problema. Čak je bilo i jeftinijih ponuda za taj model, inače odličan mobitel, čak sam se mislio kupiti ga jer je veličina ekrana pogođena.
Razlika u radu izmedju modela sa 3GB i 4GB RAM-a je vjeruj mi vrlo mala...ako je dobra optimizacija softvera i model sa 2GB RAM-a ce super raditi (imao sam ih nekoliko, i danas evo zena koristi Meizu M2 mini koji radi bez greske). To sto imas 4GB RAM ne znaci uopce da ce telefon dobro raditi. Sve zavisi za sta planiras koristiti telefon? U ovom trenutku treba gledati da tel ima 3GB RAM i dobar procesor (po meni Snapdragon tipa 650/652 ili 820/821 ako je moguce), 32GB interne memorije minimum (64GB je optimalno) Android 6.0, baterija +3000mAh, FHD ekran, a ostalo po zeljama i mogucnostima :) Naravno da je bolje 4GB RAM od 3GB RAM i da je bolji SD821 od SD801 ili SD808, ali koliko love toliko i muzike...
Generalno modeli poznatih proizvodjaca (naglasavam proizvodjaca a ne marki) tipa Xiaomi, Meizu, Lenovo/Zuk, ZTE/Nubia, Coolpad, Huawei imaju bolju podrsku (i zvanicnu i preko foruma) vezano za softverske probleme, rjesavanje nekih situacija oko update, notifikacija i slicno, imaces redovan softver update itd. Ako krenes sa "onim drugima" mozes ocekivati 1 ili 2 update i to je manje vise sve, ostaces cesto zaglavljen na verziji androida koja je dosla sa telefonom, nema forumske podrske, custom ROM-ova itd. Stvar je u tome sto ako imas ispod 100 USD/EUR onda u vecini slucajeva kupujes no-name telefon i molis se da radi kako treba i tu nema velike mudrolije, mada vec postoje i Xiaomi i Meizu modeli za cca 100 EUR. Ako imas 200+ USD/EUR a pogotovo 300 EUR onda je uvijek savjet da kupis telefon renomiranog proizvodjaca, za te novce stvarno mozes birati koliko ti volja.
Da nadjes nekog ko ima iskustva s navedenim modelom Vernee ce biti dosta tesko, jer je model nov, kod nas jako slabo zastupljen i to iz razloga koje sam ti gore naveo.
Meni je stvarno svejedno da li ces svoje novce potrosit ovako ili onako, samo zelim da pomognem sa svojim iskustvima i nekim znanjem koje sam skupio za 4-5 god otkad koristim kineske telefone...imao sam i poznate i nepoznate tako da znam prednosti i mane i jednih i drugih.
Koristim ZUK Z2 nekih 3 mjeseca i tel je za te novce (ja sam ga platio 250 USD tada) vise nego dobar. Rijetko je naci tel sa ovakvim karakteristikama sa 5.0 ekranom., to je bio moj cilj i zato sam se odlucio za ovaj model.
Telefon dolazi sa ZUK aplikacijom u kojoj skines Play Store i poslije kroz Play Store skidas sve ostalo sto ti treba, to ti nije nista komplikovano. Pravi ga Lenovo a oni znaju ipak ponesto o telefonima :)
Grossshop je iz Italije?
Grossshop je iz Italije?
da ali također šalju iz kine
Zanima me koji si to mobitel imao prije godinu i pol od LeTV/LeEco? Samo ti uzmi Vernee i vjeruj plaćenim oglasima, a ne iskustvima korisnika kao sa kimovil i sličnih stranica, bit ćeš super zadovoljan, Vernee je renomirana marka.
A tko je pametan, ako želi kupiti iz kine, u obzir dolaze samo brandovi tipa Oppo, Vivo, Huawei, 1+, Xiaomi, Meizu, LeEco, Lenovo, ZUK, Nubia, ZTE., a tko ima viška novca i želi osigurano nerviranje neka uzima brandove tipa Vernee, ulefone, thl, Oukitel, Doogee, Leagoo, iocean, InFocus, homtom, Gionee, Elephone, Bluboo, itd.
Zapamtite jedno, a to su dvi stvari, od kojih su tri najvažnije, kod kupnje kineskih telefona je najbitnije korisničko iskustvo, korisničko iskustvo i korisničko iskustvo, jer je dalek put od Kine do RH i nazad. Ne propagiram nikoga, dapače okušao sam se malo i sve je pitanje (od gore preferiranih marki) stila i novca, ali ako već kupujete provajte naći da je šta bliže i sa što duljom garancijom (Kina daje godinu, a trgovine kod nas, Italija, Njemačka, itd. 2 godine).
I sretno, nemojte bacat pare na razvikane mobitele, ja sam ih dovoljno bacio i ne želim više.
Stvarno ne znam, ne sjećam se modela, znam samo da je bio i jako hvaljen sa svih strana po reviewima i slično ali bilo je i reviewa sa lošijim ocjenama, a meni se pokazao prva liga, baš me iznenadio, jer to je bio prvi moj dodir sa tim brandom, znači isto koliko mi sad znači Vernee toliko mi je taj put znači i Leeco, tj LeTV ili kako li se je već tad zvao...
Dok sam nedavno imao neki njihov noviji model koji se meni nije pokazao dobar, tj poželjan, a po netu ima oduševljenih reviewa, kao i lošijih reviewa.
I baš zato nisam kupio još Vernee-a nego tražim nekoga tko ga je imao iz prve ruke da mi može šta pametno reć, a po netu ima isto od oduševljenih do manje oduševljenih reviewa.
I ne, ne kupujem ga iz Italije, ni Njemačke, ni Kine, nego što god kupim biti će na način da dobijem račun i jamstvo iz HR shopa. ALi sam pitanje stavio u ovu temu zbog toga jer je tu najveća šansa da dobijem info o tim mobitelima.
EDIT: od ovog boldanog što si naveo moja iskustva su drukčija...em sam povremeno korisito neke od njih, em radim na dnevnoj bazi sa ljudima koji koriste Dogee, Oukitel i Elephone, i svi su jako zadovoljni a koriste ih već neko vrijeme, tj nije ono da su kupljeni u zadnjih mjesec-dva. Za ove druge boldane ne znam ništa osim tu i tamo pojedinačnih općenitih dojmova koje sporadično čujem i oni su miješani.
Evo npr ti vec dva dana trazis netkoga tko barem ima Vernee da ti kaze svoje iskustvo.A na ovom forumu imas barem 15ak tema o raznim xiaomi modelima....o en.miui da ne pricam.
Jucer sam imao situaciju sa redmi 3s koju sam rijesio nakon 6 sati isprobavanja,istrazivanja ,citanja ...ali sam rijesio
Da ti se sa Vernee dogodi ta situacija koja se meni jucer dogodila,komotno bi ga u smece mogao baciti.
Korisnicka podrska i dostupnost informacija su najbitnija stvar pri kupnji Kineza i to imaj na umu.
Ono malo sto sam citao o Vernee,mobitel je hardverski mocan,dapace parira mnogim xiaomi modelima...ali me zanima sta kad i ako nastane problem.Gdje naci rijesenje,ako ga i nades koliko ce ti za to trebati?
To vrijedi za sve manje poznate kineske brendove,hardverski su tu negdje uz bok ovim najacim.Softverski isto tako....podrskom niti blizu!
Sjecam se situacije od cca godinu dana.Jedan poznanik je uzeo neki doogee od Chipoteke.Odusevljen je bio sa telefonom,pruzao mu je sve sto mu je trebalo,jer nije zahtjevan korisnik,za malo novaca.Sve do jednog dana dok nije neki virus pobrao.Tri dana sam trazio stock rom za njega...prevodio poljske,ceske,nizozemske forume da nadem i nista!
Vratio ga je u Chipoteku a oni ga poslali svom dobavljacu (koliko se sjecam u Italiju) da rijesi problem.Znaci niti Chipoteka koja ga prodaje nije imala stock rom
Xiaomi prije svega,zatim letv,meizu o+ i ostali imaju jaku ,dobru i kvalitetnu podrsku i to ih je izdvojilo iznad ostalih...ne hardver
![poslano s mobilnog telefona](/forum/slike/frommobile.png)
Pozdrav ljudi!
Kupio bih si neki kineski mob. Na honorbuyu sam našao Xiaomi Redmi 4 Prime za nekih 1400 kn s poštarinom iz EU warehouse. Zanima me podržava li taj mobitel hrvatski 4G? (Nešto sam u novom Bug-u pročitao da Xiaomi Note 3 ne podržava 800 MHz LTE pa zbog toga nisam siguran dal ne podržava CRO LTE uopće ili samo na frekvenciji od 800 MHZ). Također bi mi dobro došla preporuka nekog drugog telefona u tom cjenovnom rangu sa sličnim ili boljim specifikacijama. Hvala
ovo su hrvatske frekvencije
Znaći, ovaj mob podržava 1800 MHz, a ne podržava 800 MHz, pa će 4G, recimo na bonbonu, raditi samo onda kada lovim 1800 MHz?
Pozdrav za sve kineske stručnjake :-)
Kupio bi zeni Xiaomi Redmi Note 4 pa me interesira gdje je najbolje i najpovoljnije za kupiti ga (preko koje web stranice)?
Da li znate da li ima nesto bolje od navedenoga za tu cijenu (1500 kuna s dostavom) a da ima bolje performanse i kameru i naravno da lijepo izgleda i da bude zlatne boje :-)
Hvala svima na odgovorima.
LP
Evo npr ti vec dva dana trazis netkoga tko barem ima Vernee da ti kaze svoje iskustvo.A na ovom forumu imas barem 15ak tema o raznim xiaomi modelima....o en.miui da ne pricam.
Ne znam što znači "već" dva dana...s obzirom da nisam planirao jučer uzet novi mob. I naravno da tražim nekoga tko ima Vernee da kaže svoje iskustvo, i to ne samo tu, nego i na drugim mjestima, pa neću tražit iskustva saxiaomi i/ili sličnima kad toga imam na svakom koraku, a isprobao sam neke i sam.... samo želim imat potpunu informaciju o svim uređajima koji su mi zapeli za oko nakon prva dva kruga filtriranja. Za sve velike hitnoće sa telefonima imam doma SonyEricsson Cedar iz dumb vremena i neki HTC ne znam koji iz smart ere, i oni pokrivaju sve moguće hitnoće i panike. Iako nije do toga došlo, šteka mi ovaj moj, da, ali nije mi hitnoća da moram uzet neš jučer, ili danas...
Nego sad kad biram skupim sve što mi padne u oko kao potencijalno dobro i napravim par krugova eliminacije i koji ostane taj uzmem. Ne da mi se bacat ni 2500 ni 1500 a ni 500 kn na nešto samo zato jer eto "već" dva dana čekam da netko nešto odgovori. Ako netko odgovori onda ću to uzet u obzir, ako ne odgovori nitko nigdje nakon nekog vremena određenog čekanja onda taj uređaj ispada iz kombinacija i ostaju oni ostali, o kojima već imam puno više informacija a s nekima i iskustva.
Pozdrav ljudi!
Kupio bih si neki kineski mob. Na honorbuyu sam našao Xiaomi Redmi 4 Prime za nekih 1400 kn s poštarinom iz EU warehouse. Zanima me podržava li taj mobitel hrvatski 4G? (Nešto sam u novom Bug-u pročitao da Xiaomi Note 3 ne podržava 800 MHz LTE pa zbog toga nisam siguran dal ne podržava CRO LTE uopće ili samo na frekvenciji od 800 MHZ). Također bi mi dobro došla preporuka nekog drugog telefona u tom cjenovnom rangu sa sličnim ili boljim specifikacijama. Hvala
Ne podržava samo na onim područjima u HR gdje se koristi LTE na 800, a to su obično ruralna područja...niža frekvencija signal ide dulje, i zdraviji prolazi kroz prepreke.
Pozdrav ljudi!
Odličan, i ja ću onda radije taj nego redmi 3 Prime..., Honorbuy je ok? Ima global firmware?
Na Top One-u ga nema...
Samo skini najnoviji 6.11.24 beta i instaliraj.
Pozdrav!
Može preporuka nekog "izdržljivog" mobitela?
Treba mi za punca (koji želi biti u trendu pa neće mob s tipkama ) pa tehnologija dakle nije na prvom mjestu (osim touch screena) nego robusnost.
Cijena do 100€.
Pozz kolege forumasi, zanima me koji od ova 2 moba. bi mi preporucili. Dvojim se izmedju Cubot note S i Doogee Homtom H17PRO
Unaprijed hvala
Evo ako se nađe još netko kao ja da traži info iz prve ruke o Vernee Apolo Lite - mobitel je raketa, u ruci leži odlično, dojam kvalitete je stvanro dobar, ali ako vam je kamera imalo bitnija stavka kod mobitela - zaobiđite ga. Skroz prosječna kamera sa sporim autofokusom. Mene živcira svaki put kad želim okinut sliku.
Uglavnom mob mi je po svemu prilično veliko pozitivno iznenađenje, osim kamere koja jednostavno nije u toj klasi nažalost.
Ne, preko frenda od poznanika sam došao do lika koji ga je kupio sinu za Božić :) Pa smo ga malo prostudirali, isprobali i tako.
Uglavnom kamera sama po sebi nije loša u smislu kvalitete fotografija (koliko bi ja to uopće mogao raspoznati) ali ubija to vrijeme čekanja na autofokus, to je baš grozno.
Uglavnom sada kada je otpao Vernee, i kada su topali Lenovo K6 Note, Lenovo P2, General Mobile 5 Plus i još poneki pretežno zbog slabijih baterija, zbog manjka informacija o dostupnosti Nougata, ili pak iz razloga što ako mobitel kupujem u današnje vrijeme onda želim i poneku A72 jezgru, na popisu su mi ostali:
Xiaomi Redmi Note 4
Xiaomi Redmi Pro
I sad je to dvojba. 800 MHz LTE mi nije neš bitan, tj nije uopće, dok god ima WCDMA na 900, a to imaju oba. Prema najavama oba će dobit Nougat, a bio bi i red, prilično su novi uređaji... kamera na Pro je bolja, ali to mi nije niš presudno...
Ustvari mislim da će mi na kraju samo cijena odlučit, jer ako je note 4 1800 kn za 3/32 gb, onda mislim da će to biti izbor ako je alternativa Redmi Pro 3/64 za 2500 kn.
Inače idealan bi mi bio neki 5.5 FHD, SnapDragon 650 (ili nešto što ima i A72 jezgre, 4/64 (ili 3/32), vanilla Android, baterija da traje jedan dan kod jačeg korištenja, i da u pada u rang cca 2500 kn. Ali nisam našao ništa takvoga a da je pouzdano provjereno.
EDIT: sad vidim da je Redmi Note 4 Pro verzija 4/32 sa Snapdragon 652 navodno pred samim izlaskom...pa bi mi, ovisno o cijeni, taj model bio možda favorit u odnosu na ova dva gore navedena. Iako ovisi kad će to stvarno bit dostupno u HR dućanu...
Poštovanje ekipo molio bih za malo pomoći. Moj lenovo A806 me služi super ali mislim da mu je već došlo vrijeme zamjene pošto ga već koristim cca 1,5 god. Odličio sam se za za Letv, e sada mi tu treba pomoć. Uzeo bi Letv iz serije 3 iz razloga što oni imaju mogućnost NFC , pošto ih ima više modela iz serije 3 da li mi možet reći koji je model najeftiniji i iz koje EU trgovine ga je najpovoljnije kupiti. Znam da se to sve da izguglati ili potražiti unazad na ovom forumu , ali ako netko zna da me uputi da mi uštedi par sati na netu bio bi mu zahvalan .
Poštovanje ekipo molio bih za malo pomoći. Moj lenovo A806 me služi super ali mislim da mu je već došlo vrijeme zamjene pošto ga već koristim cca 1,5 god. Odličio sam se za za Letv, e sada mi tu treba pomoć. Uzeo bi Letv iz serije 3 iz razloga što oni imaju mogućnost NFC , pošto ih ima više modela iz serije 3 da li mi možet reći koji je model najeftiniji i iz koje EU trgovine ga je najpovoljnije kupiti. Znam da se to sve da izguglati ili potražiti unazad na ovom forumu , ali ako netko zna da me uputi da mi uštedi par sati na netu bio bi mu zahvalan .
Honorbuy, ne znam ako su najpovoljniji ali su jako brzi (2-3 dana iz EU skladišta) i pouzdani su..
Sa obzirom na ono sta si naveo, i da mob mora biiti kod nas, note 3 pro sd 3gb zadovoljava tvoje uvjete, debelo istestiran i provjeren mob, baterija do 2 dana, vidio sam za 1600 na nekoj akciji kod nas.