"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.391
|
čitano: 6.217.427
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
16 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Remzi kaže...

Kako vam se čini ovaj S4 ?

Za $140 je odličan. Ali nemoj nešto posebno očekivati od QHD reze na 5". I procesor jest Quad, ali samo na 1.2Ghz (ili 1.6?! -> pogledaj skrinšot sa linka! Muljaža?).

Još mi je zapela za oči navedena pava boja, ali nikako si ne mogu zamisliti kako bi izgledao plav :) Možda samo back-cover?

Enivej, ovaj donji klon je istina $100 skuplji, ali ima "pravi" 1.5Ghz quad, sa duplo više rama (2GB), i full HD rezu:
http://www.hotinbuy.com/tengda-s4-smartphone-mtk6589t-15ghz-2gb-32gb-50-inch-fhd-screen-android-42-p-1341.html

Slušaj mater!
13 godina
Burs kaže...
Remzi kaže...

Za $140 je odličan. Ali nemoj nešto posebno očekivati od QHD reze na 5". I procesor jest Quad, ali samo na 1.2Ghz (ili 1.6?! -> pogledaj skrinšot sa linka! Muljaža?).

Još mi je zapela za oči navedena pava boja, ali nikako si ne mogu zamisliti kako bi izgledao plav :) Možda samo back-cover?

Enivej, ovaj donji klon je istina $100 skuplji, ali ima "pravi" 1.5Ghz quad, sa duplo više rama (2GB), i full HD rezu:
http://www.hotinbuy.com/tengda-s4-smartphone-mtk6589t-15ghz-2gb-32gb-50-inch-fhd-screen-android-42-p-1341.html

sad si me posjetio i za hotinbuy, pa sam našao LINK

LoL: CRORenato NFSW: Remzi1996
12 godina
neaktivan
Burs kaže...
Remzi kaže...

Čini mi se isto fejk gore piše 32 gb ali dole vidiš da je to unutra 1.5 gb i da ima memorijsku od 32 gb ali nju ne dobiješ s mobitelom također u specifikaciji piše da je maksimum 16 gb

16 godina
neaktivan
Remzi kaže...

Kako si krenuo, još će oni tebi platiti da ga uzmeš :)

kresok kaže...
Burs kaže...

Čini mi se isto fejk gore piše 32 gb ali dole vidiš da je to unutra 1.5 gb i da ima memorijsku od 32 gb ali nju ne dobiješ s mobitelom također u specifikaciji piše da je maksimum 16 gb

Hmm da... To se dvojako može protumačiti. Ali mislim da nije fejk. Na isti način radi i moj Prestigio 4500 sa 4GB, gdje je 2GB user storage space (iliti interna SD kartica - iako je flash nand memorija u pitanju!), 0,5GB je za app/apk, a ostalo za njegove potrebe. Ovaj iz linka ima 32GB koji su podijeljenji na ~27GB user storage spacea, 1,5GB za app, a ostatak do 32GB(-filesystem) za njegove potrebe. A ovo oko 16GB limita za karticu gotovo nikad ne vrijedi, i najlošiji sd card kontroleri podržavaju bar 32GB. Last but not least, kao što me jedan kolega jednom naučio - nikad ne reci nikad! :) Sve je moguće...

Slušaj mater!
13 godina
Burs kaže...
Remzi kaže...

Kako si krenuo, još će oni tebi platiti da ga uzmeš :)

po meni je mob čisto ok, samo malo reza ekrana

LoL: CRORenato NFSW: Remzi1996
16 godina
neaktivan
5" FHD Quad@1.5 2GB do $300

Khm...

Danas sam se malo žešće bacio na istraživanje kineskog tržišta smartphonova, pa sam složio listu svih (meni poznatih) 5-inčnih full HD sa quadom na 1.5Ghz i 2GB RAM-a, i sa plafon cijenom do $300. Krajnja cijena može biti još i manja ako se koristi kupon, ili ako je aktualna neka akcija. Modele sam pronalazio na web stranicama koje su postali ostali forumaši u ovoj temi kroz svih 30-ak stranica gdje se više-manje tvrdi da su provjerene, i na stranicama koje se linkaju sa njih, i sa nekih prestižnijih review sajtova za kineske mobitele.

Sad mi je već svega pomalo dosta, jer što sam duže za tim, kraj se nazire sve dalje i dalje, te se pronalaskom svakog novog sajta priča dodatno produbljuje novim modelima, provjerom podataka, dodatnim guglanjem itd itd. Mislio sam za sve modele postati i linkove, ali samo ću navesti web stranice na kojima se isti mogu pronaći: banggood, geekbuying, antelife, pandawill, dx, hotinbuy, fastcardtech, etotalk, merimobiles, minideal, vopmart, umimobilemall, to2c, ghdeal, chinapadmall, smartphoneforcheap, orientdeal, anybuying, spemall, everbuying. Postoje još dhgate i aliexpress, ali sajtovi su toliko bolesno nepregledni i user-unfriendly da sam odustao od traženja. Sigurno će netko naći jedan sajt koji (ne) preporuča, ali i to pozdravljam, pa ga slobodno navedite, bolje i to da se netko nepotrebno ne zezne.

Pa krenimo abecednim redom :)

HDC S4 EX/Elite (fastcardtech, anybuying)
Hike X1 (fastcardtech)
iNew i4000 S/T/Plus (vopmart, merimobiles, dx, banggood, spemall, everbuying)
iOcean X7 Elite/Premium (vopmart, minideal, merimobiles, hotinbuy, dx, pandawill, antelife, geekbuying, banggood, to2c, ghdeal, chinapadmall, smartphoneforcheap, orientdeal, anybuying, spemall)
Jiayu S1 (minideal, fastcardtech, chinapadmall)
Lenovo X910 (ghdeal)
Lenovo S960 (merimobiles)
Neo N003 T/Advanced (vopmart, etotalk, fastcardtech, to2c, chinapadmall)
No.1 S6 Plus (fastcardtech)
OrientPhone S4 Advanced (orientdeal)
Pulid F13 (antelife, geekbuying, chinapadmall)
Star S4 (vopmart, dx)
TCL S950 (hotinbuy, ghdeal)
Tengda S4 (hotinbuy, pandawill)
THL W11 (minideal, etotalk, hotinbuy, dx, pandawill, antelife, geekbuying, ghdeal)
THL W8S (vopmart, minideal, merimobiles, etotalk, dx, hotinbuy, pandawill, geekbuying, banggood, to2c, ghdeal, chinapadmall, smartphoneforcheap, orientdeal, spemall)
UMI X2 S/Turbo (umimobilemall, vopmart, minideal, merimobiles, etotalk, dx, geekbuying, banggood, to2c, chinapadmall, spemall)
Uniscope W1231 (fastcardtech)
Uniscope XC2 (merimobiles, fastcardtech)
Voto X2 (umimobilemall, minideal, merimobiles, geekbuying, to2c, ghdeal, smartphoneforcheap, orientdeal)
Zhijian D1 (fastcardtech)
Zopo C2 (hotinbuy, antelife)
Zopo ZP980 Advanced (antelife, ghdeal)

Phew! :)

1) svi sajtovi većinom imaju 'www' ispred i '.com' na kraju

2) neki modeli rade čak i na 1.7Ghz (Snapdragon 800)

Ako netko zna još neki model koji spada u istu kategoriju (ili od navedenih ne spada!), nek slobodno javi, pa ću editirati post da bude sve ovdje centralizirano.

Evo i par dobrih sajtova sa reviewima i vijestima kineskih modela mobitela:

http://www.gizchina.com/

http://www.gizmochina.com/

http://www.chinasmartphonereview.com/

Sretno s kupnjom! :)

EDIT-1) Izbačen hotinbuy sa liste, jer još nema dokazane potvrde da od tamo stiže u HR.

EDIT-2) Izbačen 'No.1 S6 Plus' sa fastcardtech, jer mobitel ipak ima 1GB (spominje se i 2GB u specifikaciji, ali ne može se odabrati pri kupnji). K tome je još 'out of stock', a Plus model niti ne postoji kod originalnog proizvođača. Fastcardtech navodi da je original, a zapravo je kopija kineskog mobitela. Da, i to očito danas postoji - kopija kopije :)

EDIT-3) "Izbačen" Uniscope W1231 (kodno ime za XC2 model). Isti mobitel, ali ostavio sam ime sajta sa W1231 oznakom.

Slušaj mater!
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.10.2013 14:43 (Burs).
Moj PC  
6 0 hvala 6
14 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

HotinBuy nebi baš stavio pod "manje više provjerenu stranicu" za naručivanje,barem ne još za sada dok netko ovdje ne potvrdi da je dobio mob od njih i da je sve u redu sa uređajem.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.10.2013 21:43 (honda_zg).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Cubot GT99

ili

Lenovo A820

ili neki drugi u tom cjenovnom rangu?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
honda_zg kaže...

HotinBuy nebi baš stavio pod "manje više provjerenu stranicu" za naručivanje,barem ne još za sada dok netko ovdje ne potvrdi da je dobio mob od njih i da je sve u redu sa uređajem.

Taj sajt sam naveo jer ga drugi prestižni sajtovi navode kao provjerenog, ali naravno, bilo bi još bolje da ga je netko odavde već i dobio...

Slušaj mater!
14 godina
odjavljen
mmmnnn kaže...
Cubot GT99

ili

Lenovo A820

Cubot GT99, ima bolju kameru i bljeskalicu (Lenovo nema blic to mu je velika mana), bolji ekran, ima 1080p snimanje naspram 720p kod Lenova, iskreno, svi hvale ovog Cubota, pa bih njega uzeo

11 godina
neaktivan

što mislite o mobaču V1277? Može se kupiti u Hangaru 18. 

0 0 hvala 0
14 godina
Burs kaže...
honda_zg kaže...

Taj sajt sam naveo jer ga drugi prestižni sajtovi navode kao provjerenog, ali naravno, bilo bi još bolje da ga je netko odavde već i dobio...

Ako ti nije problem navesti koji to drugi sajtovi navode kao provjerenog,ja sam tražio ali nisam baš ništa mogao nači o njima,osim jednog osvrta člana  na forum.hr da sa njima ima pozitivno iskustvo.

16 godina

Pa procitajte onda tamo i novije postove vezane za hotinbuy, izgleda da je ipak predobro da bi bilo istinito.

You got to lose to know how to win
14 godina
R4zOR229 kaže...

Pa procitajte onda tamo i novije postove vezane za hotinbuy, izgleda da je ipak predobro da bi bilo istinito.

pa o tome se i radi,HotinBuy nije uopče provjerena stranica,barem ne za sada,jer ono što piše ekipa sa forum.hr je katastrofa a možda i dečki malo više paničare jer u strahu su velike oči.

13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
mmmnnn kaže...
Cubot GT99

ili

Lenovo A820

Cubot GT99, ima bolju kameru i bljeskalicu (Lenovo nema blic to mu je velika mana), bolji ekran, ima 1080p snimanje naspram 720p kod Lenova, iskreno, svi hvale ovog Cubota, pa bih njega uzeo

Ja nebih uzimao Cubot GT99. Imam Lenovo A820 i nikakvih problema, a kamera sasvim dobro radi i bez blica za ono što je meni potrebno. Tema za Lenovo A820 postoji na forumu pa potraži ako želiš.

"Just A Dream ".
15 godina

Pozdrav ekipa, moj prijatelj ima pitanje za vas. Koji bi od ova dva mobitela preporucili i ako moze odma razlog?
Cubot A890

TS7

ili mozete preporuciti neki drugi do 180aud

Hvala vam unaprijed i u moje i u njegovo ime :))

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
honda_zg kaže...
Burs kaže...
honda_zg kaže...

Ako ti nije problem navesti koji to drugi sajtovi navode kao provjerenog,ja sam tražio ali nisam baš ništa mogao nači o njima,osim jednog osvrta člana   na forum.hr da sa njima ima pozitivno iskustvo.

E sad, prošlo mi je gro linkova kroz ruke pa ne znam, ali siguran sam da ga nije hvalio netko iz HR. Tak da ako zapinje na potezu prema HR, ne mora značiti da je scam. Ali svejedno ću ga maknut sa liste, ne bih htio da se netko zezne zbog toga. Ako netko ovdje potvrdi da mu je stiglo, vratit ću ga nazad u igru.

Slušaj mater!
16 godina

http://www.scambook.com/company/view/148231/HotInBuy

Izgleda da im je i paypal racun blokokiran

16 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

http://www.scambook.com/company/view/148231/HotInBuy

Izgleda da im je i paypal racun blokokiran

Tak se i meni desilo prije koji dan, kao ovom jednom iz komentara.

Tip na ebayu je prodao 30 komada kopija HTC-a One i - nestao! :)

Fakat moraš biti pametan da tak nešto napraviš.

Naravno, pare su sjele nazad, ali žalosno je što se to događa.

Dobro, jedan sajt smo zauvijek prekrižili, sad treba ostale 100% potvrditi :)

Slušaj mater!
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 21:01 (Burs).
16 godina

hotinbuy.com više nije dostupan (bar je tako kod mene).

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Ne zelim bit prost nit ikog vrjedat, al stvarno moras bit malo bedast ako si iso od tamo narucivat. Neprovjeren site s kojeg nikom nista nije doslo(izuzev onog jednog lika), i sad se kockat i onda natezat s payplom. Valjda budete svi dobili novce natrag i ovo vam je sad pouka za drugi put, ak je nesto preistinito da bi bilo dobro onda to zapravo i je.

16 godina

Ljudi su bedasti, stranicu su sami ugasili, druga greška bi bila da im je preopterećena, moji osvrti ovdje, i ovdje, obvezno pročitati savjet dakoka.

Čini se da se vraćamo na banggood i ostale lol

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
16 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Ne zelim bit prost nit ikog vrjedat, al stvarno moras bit malo bedast ako si iso od tamo narucivat. Neprovjeren site s kojeg nikom nista nije doslo(izuzev onog jednog lika), i sad se kockat i onda natezat s payplom. Valjda budete svi dobili novce natrag i ovo vam je sad pouka za drugi put, ak je nesto preistinito da bi bilo dobro onda to zapravo i je.

Ma ne... :) Ja sam sa ebay-a naručivao, tamo je više-manje sve osigurano sa ebay buyer protection, pa možeš biti siguran da nisi bacio pare u vjetar.

A ovo zadnje si valjda mislio "ako je predobro da bi bilo istinito, onda to zapravo i nije" :)

Slušaj mater!
13 godina

Koja je fora s tim akcijama na Banggoodu? Gledam Cubot GT99 za 118 dolara, i onda odmah poskupi na 155 za par minuta dok mi je vec bio u kosarici? I jos par mobitela tak.

0 0 hvala 0
16 godina

Prebaci iz Euro na USD 

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
16 godina

Lol pa ti si gledo cijenu u eurima onda je 118.77 a kad ti se prebacilo u dolare onda je 155.99

13 godina
R4zOR229 kaže...

Lol pa ti si gledo cijenu u eurima onda je 118.77 a kad ti se prebacilo u dolare onda je 155.99

Ma bilo je u dolarima od pocetka. Vjerojatno neka greska u sistemu, al znam da sam gore lijevo stavio dolare (isao sam gledat jel ima AUD zbog svih prica oko toga ovdje) i onda isao gledat, i znakic valute je bio dolar, toliko blesav bas nisam. 

Uglavnom, sto bi bilo zgodno uzeti a da ima MTKov T quad core na 1.5 GHz (gpu raste isto zbog toga). Gledao sam onaj Jiayu G3T, jel to cemu.

15 godina
koju je valutu najbolje izabrati ako se kupuje preko paypala koji je vezan za bosansku marku?
jeli australski dolar ili neku drugu?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
F10EXX kaže...
R4zOR229 kaže...

Ma bilo je u dolarima od pocetka. Vjerojatno neka greska u sistemu, al znam da sam gore lijevo stavio dolare (isao sam gledat jel ima AUD zbog svih prica oko toga ovdje) i onda isao gledat, i znakic valute je bio dolar, toliko blesav bas nisam. 

Uglavnom, sto bi bilo zgodno uzeti a da ima MTKov T quad core na 1.5 GHz (gpu raste isto zbog toga). Gledao sam onaj Jiayu G3T, jel to cemu.

Može tako ali ako nisi stisnuo save onda ti opet vrati u euro kad odvrti stranicu. I sigurno je 118,00 eura, a 155,00 usd ali ako imaš gift kod 10$ onda opet skida cijenu i to nisi napravio.

"Just A Dream ".
13 godina
neaktivan
mmmnnn kaže...
koju je valutu najbolje izabrati ako se kupuje preko paypala koji je vezan za bosansku marku?
jeli australski dolar ili neku drugu?

Pa moraš gledati tećaj valute i onda preračunati i vidjeti tko ti radi konverziju tvoja banka ili paypal.

"Just A Dream ".
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice