Kao i sve druge kolaboracije tipa Leica, Hasselblad itd. Čisti marketing + nekoliko filtera. OnePlus je uz Hasselblad i saj taj "color science" kako američani vele, imao kameru koja je uvijek kaskala za konkurencijom.
Kao i sve druge kolaboracije tipa Leica, Hasselblad itd. Čisti marketing + nekoliko filtera. OnePlus je uz Hasselblad i saj taj "color science" kako američani vele, imao kameru koja je uvijek kaskala za konkurencijom.
Po meni jedina suradnja koja je malo pogurala kamere je ona Huawei/Leica i Xiaomi/Leica...naravno da je to daleko od pravih Leica ali ta suradnja je oba brenda ipak ucinila boljima.
Isto tako mislim da je Zeiss dosta pogurao Nokiu svojevremeno.
Po meni jedina suradnja koja je malo pogurala kamere je ona Huawei/Leica i Xiaomi/Leica...naravno da je to daleko od pravih Leica ali ta suradnja je oba brenda ipak ucinila boljima.
Isto tako mislim da je Zeiss dosta pogurao Nokiu svojevremeno.
Da sa filterima, nema te tehnologije koja može napraviti neštko konretno na mobitelima.. čista fizika..
Ko god je probao zeiss natural na vivo telefonima rec ce vam da ipak ima nešto u tome.
Sve da i imam,otkud mi
Gledao to neki dan na 65 inca i pomislio kako su svi nekako bljedunjavi...cak sam mislio da ce S25U biti puno losiji a ispostavilo se da i nije toliko losiji sto vise govori o ostala dva koji imaju puno novije senzore.
Sve skupa...nista vrijedno davanja 1000+E...ima tu odlicnih kamera mobitela koji se daju naci za 2X manje poput X14U, S24U, X100U, iPh 15 PRO...bas nista losije kamere...ako ne i bolje.
svaka čast fotografiji ali ipak pokretna slika sa zvukom ima puno jači utjecaj na mozak...tako da se pribacujem na videjo:)...iz tog razloga uzimam po prvi put akcijsku kameru koje postaju bolje nego UW i W kamera na svim ovim flagshipovima...evo dji osmo action 6 ima skoro 1" senzor...dok samsung i dalje ostaje na senzorima starim 4-5 godina...želja mi je oduvik bila da imam nešto toliko maleno...moćno i robusasto...ovi mobiteli veličine lopate mi idu na živce..
ča mi vridi 100 fotografija od recimo slapova krke kad bez printa potencijal fotografije je zarobljen...video od 10,20,30 sekundi ima puno veću težinu...i još zvuk...do pojave 4K fotografija je imala težinu radi rezolucije...međutim sad kad imamo 4K...5K pa čak 8K...ta jedina prednost kod fotografije ispada iz igre
a tek mogućnosti...flagshipovi imaju toliko moćne cpu&gpu a nemamo odgovarajući software(photo) da to iskoristi...za android postoji samo jedan app za timelapse...koji valja...za ios čak dva...hyperlapse samo na ios...suldo za uređaje od 1000E i više
DJI Osmo Action 6 review: the new best action camera? | Amateur Photographer
Napravio malu nocnu usporedbu Xiaomi 14 Ultra vs Fujifilm X100VI.
U14 ima 35mm mode a Fuji ima tu fokalu pa im je vidno polje isto a IQ je ocekivan....1 inch senzor i mala optika nemaju sto traziti protiv APS-C fotoaparata.
U14 je odlican foto mobitel ali ne moze ni on protiv svojih ograničenja.
Xiaomi je nabio svjetlinu, ostrinu i zahtjeva nesto truda da se ta razlika smanji...Fujifilm je potpuno prirodan i ovo je odradio na full automatici sto mu je najveca prednost.
Odaberes profil boje i ne zamaras se nicim... eventualno blendom ako zelis veci ili manji DOF.
Tragicno je sta bi 90% ljudi reklo da je xiaomi bolji tu jer je slika svjetlija i vidi se lisce povise pumpe.
Tragicno je sta bi 90% ljudi reklo da je xiaomi bolji tu jer je slika svjetlija i vidi se lisce povise pumpe.
Probao sam usporedbu odraditi da su oba na full automatici.
Mislim da sam isao izvlaciti maksimum iz oba da bi i Xiaomi manje zaostajao a Fuji bi mogao odraditi i bolje sve to sto se slabije vidi... uglavnom, ovo je onako kako bi 90% ljudi koristilo oba uređaja.
Napravio malu nocnu usporedbu Xiaomi 14 Ultra vs Fujifilm X100VI.
U14 ima 35mm mode a Fuji ima tu fokalu pa im je vidno polje isto a IQ je ocekivan....1 inch senzor i mala optika nemaju sto traziti protiv APS-C fotoaparata.
U14 je odlican foto mobitel ali ne moze ni on protiv svojih ograničenja.
Xiaomi je nabio svjetlinu, ostrinu i zahtjeva nesto truda da se ta razlika smanji...Fujifilm je potpuno prirodan i ovo je odradio na full automatici sto mu je najveca prednost.
Odaberes profil boje i ne zamaras se nicim... eventualno blendom ako zelis veci ili manji DOF.
Jasno je da je fuji bolji, tu nema rasprave, ipak je to fotić.
Koristim 15U i nemam zamjerki, prije njega imao S25U potonji je vrh po pitanju dost stvari a softver je posebna priča, al to nije smartfon na kojeg bih se mogao oslonit bar što se tiče fotkanju, xiaomi je tu u prednosti.
Dok bi samsung došao u razinu 15U tu onda više ne bi bilo dileme, al ovak, što se tiče fotkanja, šaomiju i još nekim kinezima dajem prednost, samsung im još ne stoji uz bok.