Niej stvar samo u tome. Mob je extra i daje utisak mocnog i cvrstog uredjaja. Jednostavno stvar navike. Kad sam uzeo x10 psovao sam sve po spisku jer nokiju kad uzmes manje vise sve imas. Podesis i koristis. Na x10 nema nista. Brojac GPRS prometa sam posebno instalirao. Backup fakticki nepostojeci. Timescape prikazuje samo propustene pozive koji su mi najmanje bitni. Nema Garmna iako mi treba jednom godisnje i sl sitnice koje na nokiji uzimas zdravo za gotovo. Ovdje moras sve sam maltene al je dobro sto to nije komplikovano.
A neznam x10 je meni isto dobar mob stvarno neznam...mislio sam si n900 uzet jel mi se sviđa sve one njegove specifikacije i još clockanje proca...
JA sam nokia fun ali x10 je prej...n mob. Kad samo ekrane uporedis odustanes ;) A sta ce ti clockanje proca kad ti na X10 radi na 1 GHz. Sve radi extra brzo. Nazalost i potrosnja baterije je takva ;)
JA sam nokia fun ali x10 je prej...n mob. Kad samo ekrane uporedis odustanes ;) A sta ce ti clockanje proca kad ti na X10 radi na 1 GHz. Sve radi extra brzo. Nazalost i potrosnja baterije je takva ;)
Samo mi je malo bed kaj nemre više od 16gb....a ja sam ovako malo raskošan sto se tiće memorije ovako mi je mob dobar iako znam dosta malo o njemu jel sam bio fokusiran samo na iphone i na nokiju.
16 Gb cega? Memorijska kartica? Sta ces staviti da to popunis? A i nije sigurno da ne moze. Treba probati.
16 Gb cega? Memorijska kartica? Sta ces staviti da to popunis? A i nije sigurno da ne moze. Treba probati.
Pa samo mi je do 8gb glazbena kolekcija...i još 2gb aplikacija i igri i nekih 2-3gb filmića i videa,ostane mi nekih par giga slobodne memorije kaj bi popunio s snimkama i fotografijama...već kad smo kod multimedije daj mi molim te reci kakva je x10 što se tiće kamere i glazbe(kvaliteta reprodukcije i to...)?
U multimediji je X10 najbolji mobitel. Kvaliteta slike je odlična za mobitel, kvaliteta zvuka je jedna od najboljih, a sve je to užitak raditi na prelijepom ekranu.
Može ići i kartica od 32GB: http://www.xperiax10.net/2010/04/11/32gb-microsd-card-confirmed-to-work-in-xperia-x10/
2GB aplikacija? Hehehehehhe
Androidi do 2.2 ne mogu instalirati aplikacije na sdkarticu ;)
Eto ti 2 GB slobodno za muziku. Ma nemam pojma jer nisam audiofill i najblize tome sam sa z-5500 koje imam u kuci. Ne sjecam se da sam stavio slusalice u X10. ALi vjerujem da je odlicna jer ipak je to sony.
U multimediji je X10 najbolji mobitel. Kvaliteta slike je odlična za mobitel, kvaliteta zvuka je jedna od najboljih, a sve je to užitak raditi na prelijepom ekranu.
Može ići i kartica od 32GB: http://www.xperiax10.net/2010/04/11/32gb-microsd-card-confirmed-to-work-in-xperia-x10/
Tako sam i mislio jer je i za 5800 pisalo do 16 GB a isla je i od 32 GB.
Aha,pa meni treba iskljućivo mob za multimediju...internet i aplikacije su mi na drugom mjestu...
Evo sad zahvaljujući vama se dvoumim između iphona 4 i x10...
Iphone 4 je precijenjen. Toliko skup mobitel a toliko problema. Ja se na tvom mjestu ne bih dvoumio. X10 ili desire is way to go. X10 ima veci ekran, vise memorije za aplikacije a desire ima multitouch i noviji andorid ali i X10 dobija android 2.1 koji ima desire do septembra. X10 je ljepsi barem meni. U principu ti se svede na veci ekran i vecu rezoluciju ili multitouch. Ja izabrao ovo prvo ;)
Iphone 4 je precijenjen. Toliko skup mobitel a toliko problema. Ja se na tvom mjestu ne bih dvoumio. X10 ili desire is way to go. X10 ima veci ekran, vise memorije za aplikacije a desire ima multitouch i noviji andorid ali i X10 dobija android 2.1 koji ima desire do septembra. X10 je ljepsi barem meni. U principu ti se svede na veci ekran i vecu rezoluciju ili multitouch. Ja izabrao ovo prvo ;)
Da ali zaboravljaš da kroz par tjedana desire dobiva upgrade na 2.2 verziju i moći će spremiti aplikacije na sd karticu Plus podosta novih feature-a koji dolaze sa 2.2 verzijom(kao 720p snimanje) . Ali i dalje ako je samo multimedija važna mislim da je x10 bolji zbog kamere i music playera i malo večeg ekrana.
A znam da,al ono iphone iskreno nisam nikad koristio a na ovom novom me najviše privuko savršeno ljep ekran i kamera koja može snimat HD video koji je fakat odlićan a pogotovo na ovakvom ekranu...x10 mi je ćak i nekak ljepši od iphona no fakat mi je nekak preglomazan tako da sa moje strane mu malo i zamjeram na takvom velikom ekranu...
X10 dobija 720p sa 2.1 kroz mjesec ili dva ;) Meni spremanje na karticu i nije toliko zanimljivo jer ni ovo sto imam nisam popunio ;)
A multimedija ej bolja na x10 ako nista drugo radi veceg ekrana i rezolucije ;)
Što se tiće desira to definitivno otpada nevolim HTC...
jao ala sam se ismijao dok sam citao ovu temu...perkane svaka ti dala sto mi uljepsa ovo kisno podne...odi na alibaba stranicu tamo imas takvih koliko hoces prodavaca, cak prodaju telefone koji jos nisu izasli u prodaju...to ti je sve kinesko govno, begaj od toga...
A znam da,al ono iphone iskreno nisam nikad koristio a na ovom novom me najviše privuko savršeno ljep ekran i kamera koja može snimat HD video koji je fakat odlićan a pogotovo na ovakvom ekranu...x10 mi je ćak i nekak ljepši od iphona no fakat mi je nekak preglomazan tako da sa moje strane mu malo i zamjeram na takvom velikom ekranu...
Kroz dan ili dva neces vjeruj mi ;)
iPhone uzmi, puno je ugodniji za korištenje, skoro 300k aplikacija(od kojih je 95% smece, ali tako je i na androidu)
čak je i 3gs brži od x10 iako na papiru ima skoro 2x slabiji hardver
a ako ti trebaju još "napredniji" featurei, tu je jailbreak
i na androidu je najveća mana to što postoji puno uređaja, pa 1 aplikacija radi na jednom, 2. na drugom...
P.S. iPhone 3G koristim, ali imao sam nekoliko dana prijateljevu xperiu, a 3gs je tatin
iPhone uzmi, puno je ugodniji za korištenje, skoro 300k aplikacija(od kojih je 95% smece, ali tako je i na androidu)
i na androidu je najveća mana to što postoji puno uređaja, pa 1 aplikacija radi na jednom, 2. na drugom...
P.S. iPhone 3G koristim, ali imao sam nekoliko dana prijateljevu xperiu, a 3gs je tatin
A tako će ja mislim na kraju i bit...daj mi samo reci jel moram napravit jailbreak da bi mogo koristit bluetooth za slanje podataka i jel mogu onda i sve aplikacije i igre skidat badava?
Brzi u cemu????????'
Kako si izmjerio?
A ovo za aplikacije lupardas. Sve aplikacije rade. Ima nekoliko koje rade na 2.1i visim ali sve imaju verzije koje rade na 1.6 a i za mjesec ili dva x10 ce imati 2.1.
Kupiti stari smartphone je glupost. Al ok tvoje pare.
Brzi u cemu????????'
Kako si izmjerio?
A ovo za aplikacije lupardas. Sve aplikacije rade. Ima nekoliko koje rade na 2.1i visim ali sve imaju verzije koje rade na 1.6 a i za mjesec ili dva x10 ce imati 2.1.
Kupiti stari smartphone je glupost. Al ok tvoje pare.
Logic ti posjedujes Desire?!Jel tako?Sta je SE X10 bolji od Desire-a?
BTW neko je spomenuo da nerade sve aplikacije s Android Marketa na svakom HTC-u?!Jel to istina?Znam za Tatto zbog male rezolucije da neke na njemu ne rade.
Aplikacije nece raditi jako rijetko a i to radi rezolucije ili OS-a. X10 jos kratko ima 1.6 a desire ima 2.1. Desire ce vrlo brzo dobiti i 2.2 dok x10 i ne vjerujem bas. Inace x10 ima veci ekran sa vecom rezolucijom dok desire ima multitouch. Neces pogrijesiti ni sa jednim. Meni multitouch ne znaci puno u zivotu pa sam prevagnuo na X10 a i ljepsi mi je.
Aplikacije nece raditi jako rijetko a i to radi rezolucije ili OS-a. X10 jos kratko ima 1.6 a desire ima 2.1. Desire ce vrlo brzo dobiti i 2.2 dok x10 i ne vjerujem bas. Inace x10 ima veci ekran sa vecom rezolucijom dok desire ima multitouch. Neces pogrijesiti ni sa jednim. Meni multitouch ne znaci puno u zivotu pa sam prevagnuo na X10 a i ljepsi mi je.
Sad ga gledam i izgleda mi nekako ljepsi od Desire-a.Steta sto nema podrsku za multitouch.Hoce li i Xperia dobiti upgrade na 2.2ili ce samo stati na 2.1?
Heheh, ja znam lika koji ima nokiu n95 8gb i iphone 3g, iphone je za barenje pi*ki, a n95 za sve ostalo ;)
Pa sad ti odluči šta je tebi bitno, bolja kamera, veći ekran, bolji os, veća jačina signala, bolja kvaliteta razgovora, veća besplatna proširivost aplikacijama ili hrpa beskorisnih aplikacija i barenje pičoka.
Vjerovatno ce dobiti do nove godine ali neam sluzbene potvrde. Multitouch mi ne znaci apsolutno nista u zivotu jer je opera recimo odlicno odradjena i zumiras jednim prstom. A i SE je izdao demo na kojem se vidi zumiranje jednim prstom. Znaco os to moze sad je do programera.
Evo jedan
za usporedbu Desirea i X10.Cini mi se da je lik rekao da ce X10 dobiti multitouch prelaskom na Android 2.1(odvrtite video na 3:15 recite mi da li ste vi isto culi?).
EDIT:Evo ovo sam nasao u postu ispod videa.
What Desire has that Xperia 10 doesn't.
Radio
More compatible Audio and Video formats
Java compatibility
LED Flash
16 Million Colors (Gives better picture)
SENSE UI and Android 2.1(Which supports everything in the Android Market [!]
Twice as big RAM Memory
Cheaper PRICE!
Multi-Touch
Amoled SCREEN!
AND NO THE XPERIA X10 DOESNT RUN FASTER BECAUSE IT CAN'T. PLUS DESIRE IS ABOUT TO GET 2.2 AND THEN IT GETS DAMN ASS FAST!
Lik na youtube nije pouzdan izvor informacija. SE kaze da hardwerski nije podrzan multitouch.
2.1 za X10 je pomjeren za Q3 2010 a vec smo u njemu sto znaci da bi trebao doci do 01.10 najkasnije
Sto ce biti na kraju sam bog zna!!
Ali mi se cini da je Desire dosta bolji mob od x10.Kod x10 uocio sam problem kod akcelerometra.
BTW najvise bih volio HTC Desire u X10 kucistu!!!