IPhone 5 vs Xperia Z

poruka: 26
|
čitano: 9.099
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
IPhone 5 vs Xperia Z

Trenutno imam iPhone 4 i uskoro kupujem novi mobitel. Koji je bolji?

Moj PC  
0 9 hvala 0
13 godina
IPhone 5 vs Xperia Z

Oba su kvalitetni uredaji.

Ovisi sta ti zelis. Zelis jednostavnost i samo apple. Ili slobodu i android. Na to pitanje samo ti mozes odgovorit.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: IPhone 5 vs Xperia Z

ako si u mogucnosti da isprobas neki android (jellybean) probaj ga malo koristit pa vidjet, iphone 5 isti ko tvoj u smislu sucelja (iOS6) , android često veliki ekrani, doduse ne retina display ali 250-300 ppi ti je cisto sasvim dosta osim ako bas ne patis na to i po meni najveci plus androida netreba ti sugavi itunes. Bio sam vlasnik iPhone-a 4 i presao na prestigio 4500 i preporod, svi mi govorili kaj si lud to je iphone ovo ono , ides na no-name kineza itd... tako ako si u mogucnosti probaj obadva (neki vip centar ili nesto).. LP

12 godina
neaktivan
bbbmarko01 kaže...

ako si u mogucnosti da isprobas neki android (jellybean) probaj ga malo koristit pa vidjet, iphone 5 isti ko tvoj u smislu sucelja (iOS6) , android često veliki ekrani, doduse ne retina display ali 250-300 ppi ti je cisto sasvim dosta osim ako bas ne patis na to i po meni najveci plus androida netreba ti sugavi itunes. Bio sam vlasnik iPhone-a 4 i presao na prestigio 4500 i preporod, svi mi govorili kaj si lud to je iphone ovo ono , ides na no-name kineza itd... tako ako si u mogucnosti probaj obadva (neki vip centar ili nesto).. LP

Mene brine samo jedna stvar kid xperie z; TFT ekran. Jel mu se mijenjaju boje na ekranu kad ga gladas sa drugih kutova? Moj prijatelj ima lg optimus l3 i doslovno mu se invertaju boje sa drugoga kuta.
15 godina
neaktivan

a gledaj, vjerojatno, neznam trenutno imam IPS i stvarno mozes ga okretat kako god, ali opet neznam zasto bi netko okretao mobitel okolo :), a si mozda razmisljao o HTC One ili Galaxy s3 ili s4 , ukoliko ti novac nije problem... 

12 godina
neaktivan
bbbmarko01 kaže...

a gledaj, vjerojatno, neznam trenutno imam IPS i stvarno mozes ga okretat kako god, ali opet neznam zasto bi netko okretao mobitel okolo :), a si mozda razmisljao o HTC One ili Galaxy s3 ili s4 , ukoliko ti novac nije problem... 

Jesam razmisljao sam o njima, ali mi se Z cinio malo bolji za mene. Na kraju sam si narucio iPhone.

15 godina
neaktivan

a nista nadam se da sam pomogao barem malo, sretno s iPhoneom :)

15 godina
neaktivan
IPhone 5 vs Xperia Z

Frend je u utorak dobio xperiu z, jučer smo se našli na kavi i malo sam se poigrao sa mobitelom, prvi utisak je JEBAČKI ekran, bez obzira što je tft, ekran je predobar, možda se na prvi pogled učini preglomazan, ali to brzo zaboraviš kad vidiš kako radi, a i uređaj je jako lijep..barem meni. Opet ip5 također ima jaaako dobar ekran i boje su jako izražene. Sad ovisi šta tebi odgovara, manji ekran ili veći..oba uređaja super izgledaju i rade bez trzanja. Na tebi je da odlučiš šta ti se sviđa ;) sretno sa odabirom :D

EDIT: nisam uopće gledao da si naručio ip5

Mr.MojoRisin
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.4.2013 16:32 (kazo99).
Moj PC  
4 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
kazo99 kaže...

Frend je u utorak dobio xperiu z, jučer smo se našli na kavi i malo sam se poigrao sa mobitelom, prvi utisak je JEBAČKI ekran, bez obzira što je tft, ekran je predobar, možda se na prvi pogled učini preglomazan, ali to brzo zaboraviš kad vidiš kako radi, a i uređaj je jako lijep..barem meni. Opet ip5 također ima jaaako dobar ekran i boje su jako izražene. Sad ovisi šta tebi odgovara, manji ekran ili veći..oba uređaja super izgledaju i rade bez trzanja. Na tebi je da odlučiš šta ti se sviđa ;) sretno sa odabirom :D

EDIT: nisam uopće gledao da si naručio ip5

Naručio sam iPhone 5 najviše zbog ekrana. Šteta što sony nije stavio IPS ekran u Xperiu. Uglavnom, naručio sam iPhone zbog toga što je bolje optimiziran, a to mi puno znači jer na mobitelu igram puno igrica. A na iPhoneu 4 nisam primjetio da sam imao neku veću želju za većim ekranom, pa mislim da će mi iPhone 5 biti puno više nego odličan. Opet, ne kažem da je iPhone 5 najbolji mob na svijetu, no za mene trenutno je.

13 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Ovisi sta ti zelis. Zelis jednostavnost i samo apple. Ili slobodu i android.

Ne želim se svađat niti išta, ali iPhone + Jailbreak je najveća moguća sloboda..

15 godina
neaktivan
Hrvek1909 kaže...
SimeKZ kaže...

Ovisi sta ti zelis. Zelis jednostavnost i samo apple. Ili slobodu i android.

Ne želim se svađat niti išta, ali iPhone + Jailbreak je najveća moguća sloboda..

ma kakvo svadanje svatko ima pravo na svoje misljenje :)

15 godina
HoTiC3 kaže...
 Uglavnom, naručio sam iPhone zbog toga što je bolje optimiziran
Opet, ne kažem da je iPhone 5 najbolji mob na svijetu, no za mene trenutno je.

Kaže čovjek, koji je u prekjučer otvorenoj temi tvrdio da mu je iOS postao dosadan, da ne donosi nikakve veće promjene i sl.

A kladaim se i da to kaže čovjek, koji osim Iphonea nije ništa drugo ni koristio?

12 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
HoTiC3 kaže...
 Uglavnom, naručio sam iPhone zbog toga što je bolje optimiziran
Opet, ne kažem da je iPhone 5 najbolji mob na svijetu, no za mene trenutno je.

Kaže čovjek, koji je u prekjučer otvorenoj temi tvrdio da mu je iOS postao dosadan, da ne donosi nikakve veće promjene i sl.

A kladaim se i da to kaže čovjek, koji osim Iphonea nije ništa drugo ni koristio?

Je, istina, iOS postaje monoton. Ali malo sam gledao po internetu i vidio da je iPhone dosta bolji uredaj za igranje (necu reci najbolji jer uvijek postoji bolje). A i nikad nisam imao problema s iPhoneom. Doduše, moram priznati da u zadnje vrijeme i jesam imao samo iPhonove, no imao sam i prilike koristiti bratov android (One S BTW) i dosta prijatelja ima Android, pa sam i njihove malo probao koristiti, tako da ne možeš reći da sam samo iPhonove koristio. Ima i super Android mobitela, ali za mene je iPhone. BTW ti imas neki pik na mene ili na Apple? Ili si Android fanboy?
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.4.2013 23:24 (HoTiC3).
14 godina
neaktivan
IPhone 5 vs Xperia Z
Ako je Xperia Z jeftinija uzmi nju. Ja sam na srecu dobio Iphone 5 i jako sam zadovoljan s njim. Dosta je brz uredaj i surfanje webom tece glatko. Al nema sanse da bi ga kupio.

2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
djeedah kaže...
Ako je Xperia Z jeftinija uzmi nju. Ja sam na srecu dobio Iphone 5 i jako sam zadovoljan s njim. Dosta je brz uredaj i surfanje webom tece glatko. Al nema sanse da bi ga kupio.

neznam jesi vidio, ali narucio sam vec
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.4.2013 9:06 (HoTiC3).
12 godina
neaktivan
IPhone 5 vs Xperia Z

Evo, jučer je došao iPhone i odmah sam kupio maskicu i s njom dobio screen protector. Protector je magnet za otiske prstiju; smije li se prati vodom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
HoTiC3 kaže...

Evo, jučer je došao iPhone i odmah sam kupio maskicu i s njom dobio screen protector. Protector je magnet za otiske prstiju; smije li se prati vodom?

Skini to smece i kupi si od Xtremeguarda sa ebaya. Ti su najbolji i kao guma su a ne plastika i jedva se vide. 30 kn sam platio za svoju lumiu 800.

Btw dobro da si uzeo iphone posto igras 'igrice', ne treba ti xperia. Inace mogao si xperiu uzet i imat fenomenalan mobitel a te 'igrice' igrat na PC-u i gotovo.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
12 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
HoTiC3 kaže...

Skini to smece i kupi si od Xtremeguarda sa ebaya. Ti su najbolji i kao guma su a ne plastika i jedva se vide. 30 kn sam platio za svoju lumiu 800.

Btw dobro da si uzeo iphone posto igras 'igrice', ne treba ti xperia. Inace mogao si xperiu uzet i imat fenomenalan mobitel a te 'igrice' igrat na PC-u i gotovo.

Nisam bas siguran da je bas smece. Dobio sam ju skupa sa switcheasy colors maskicom. Screen protector mi se cini sasvim ok.

Takoder, nisam napomenuo, ruka mi se cesto bez razloga znoji, hoce li mi ekran biti "smoother" s tim screen protectorom (xtreme)

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2013 18:26 (HoTiC3).
16 godina
HoTiC3 kaže...

Nisam bas siguran da je bas smece. Dobio sam ju skupa sa switcheasy colors maskicom. Screen protector mi se cini sasvim ok.

Takoder, nisam napomenuo, ruka mi se cesto bez razloga znoji, hoce li mi ekran biti "smoother" s tim screen protectorom (xtreme)

Mogu se kladit da je smece posto dolazi sa maskom. Koliko sam vidio dosta oglasa ima po 5,10,20 komada tih screen protectora za saku kuna a takvi su smece. Kupis ovaj xtremeguard za 30 kn i miran si. I meni se ruka znoji.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
12 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
HoTiC3 kaže...

Mogu se kladit da je smece posto dolazi sa maskom. Koliko sam vidio dosta oglasa ima po 5,10,20 komada tih screen protectora za saku kuna a takvi su smece. Kupis ovaj xtremeguard za 30 kn i miran si. I meni se ruka znoji.

U redu, hvala :D

Ali mislim da cu zadrzati smece dok dode novi.

13 godina
neaktivan
IPhone 5 vs Xperia Z

Pozdrav ja sam na z stavo anti fingr i jako sam zadovolja jednu sam platio 25 kn.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

bok,gdje si kupio antifinger i jel ima i za prednju i stražnju stranu?i daj mi reci molim te,te folije koje Xperia z već ima tvornički na ekranu sa ligom SONY,zar je doista tako loša i da se tako lako ogrebe i skida dolje??

12 godina
neaktivan
IPhone 5 vs Xperia Z

Ima li ovdje netko kome mob služi poslovno. Mislim, igrice se igraju na PSP i slično. Pokušavam doći do kvalitetnih informacija a

vi samo o igricama. Meni je najbitnije kvaliteta prikaza, dužina trajanja baterije, dobar organizer, navigacija, pristup internetu.

1 0 hvala 0
14 godina
tataN4XYMNI kaže...

Ima li ovdje netko kome mob služi poslovno. Mislim, igrice se igraju na PSP i slično. Pokušavam doći do kvalitetnih informacija a

vi samo o igricama. Meni je najbitnije kvaliteta prikaza, dužina trajanja baterije, dobar organizer, navigacija, pristup internetu.

iPhone 5 ima sve od tog vhrunskog. Doduse za mape bi rade skinuo google maps(ionako su bolje na ios-u).

16 godina
neaktivan
tataN4XYMNI kaže...

gamer34 kaže...
tataN4XYMNI kaže...

iPhone 5 ima sve od tog vhrunskog. Doduse za mape bi rade skinuo google maps(ionako su bolje na ios-u).

Ima i android to dobro sređeno, a i ovisi i uređaju. Ne znam točno kako poslovno misliš, ali uredno mi radi moj i poslovni mail, kalendar sinkroniziran bez problema, dropbox i drive isto tako, kontakti svi sinkronizirani s kalendarom, i odvojeni po grupama, privatni i poslovni... da sad ne nabrajam dalje, sve radi ok. 

Kvaliteta prikaza? ako misliš na ekran, opet ovisi o uređaju, ali ako misliš na aplikacije, danas ih sve više rade u holo stilu tako da su i pregledne i njima se upravlja swipeom, dužina trajanja baterije, opet ovisi o uređaju, meni na One izdrži bez problema cijeli dan, a ako se dogodi da ga manje koristim, znao je i dulje izdržati, organizer, opet, ovisi o uređaju, ja koristim HTC  Bilješke u kombinaciji s Evernoteom za nešto kompliciranije bilješke s multimedijom, dok za nešto jednostavnije koristim Keep, i sve radi ok, i za sve imaš widgete. Kalendar isto tako odličan, a u njega možeš dodavat i emailove kao podsjetnike, a za njega imaš widget s događajima i podsjetnicima i za lockscreen. Navigacija, e sad, inače bi rekao google maps, ali ako trebaš offline naigaciju, radije skini neku drugu jer ova ne radi ofline, ali možeš unaprijed skinuti mape za neka područja, ja sma npr. skinuo cijelo područje od varaždina do ptuja i radilo je ok i bez problema. No ako trebaš navigaciju a nemaš unaprijed isplanirani put, koristi alternative. 

Ovo gore sam napisao na ocnosu korištenja One, sad za ostale ne bi znao reći jer ne znam kako rade ni xperia z ni ostala ekipa.

hobi:moj-android.net
15 godina
IPhone 5 vs Xperia Z
vidim da je covjek kupio telefon tako da vise nema veze. al samo hocu rec da sam prckao neki dan po XZ i ekran mi se cinio sasvim dobrim. nemam pojma o cemu ekipa prica kad veli da ne valja.. jedino sto meni osobno upada u oci je onaj gumb sa strane, izgledalo mi je ko da mu tamo uopce nije mjesto.. sveukupna ocjena, mobitel je po meni sasvim ok
Moj PC  
1 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice