Huawei Y300

poruka: 1.538
|
čitano: 517.942
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Huawei Y300

@Domba5 

Da ostaje ti isto mada je bolje napravit clean flash, zna nekad pravit probleme ako ide dirty flash! Mada ja cesto radim dirty flash..

Napravis backup sa titanium-om, nakon instalacije roma preko titaniuma vratis postavke a i aplikacije koje si imao na prethodnom romu :)

@marxx5

Mora da ti je ispao telefon? Jesi li na stock romu? Kako stoji ne gine ti reklamacija ukoliko imas garanciju..

@ibme74

U postavkama pod "bežično povezivanje i mreže" odabrati "više" nakon toga odabrati "mobilne mreze" tu onda imas opcije ukljucenje/iskljucenje mobilnih podataka, roaming podataka 2G/3G itd itd...

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Huawei Y300

imam ga od 3 mjeseca i još mi nije ispao,pokušavam ga što bolje očuvati, ništa nisam mjenjao na njemu, a imam i garanciju

0 0 hvala 0
12 godina
Huawei Y300

Jel postoji Walk Mate za ovaj uređaj?

I dali neko zna kako da promjenim lokaciju u accuweather? Stalno mi piše Zagreb i ne mogu promjeniti.

I kako maknuti ovo da se mob sam zakljucava cim nista ne diram po njemu 15-tak sekundi, ili da barem stavim da treba proći više vremena? 

Hvala. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 0:07 (ibme74).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Huawei Y300

Zaključavanje zaslona potraži u postavkama zaslona, a za lokaciju accuweathera ne znam imamo li isti program, ali kod mene se dobije tako da se odslajda skroz lijevo i tamo imaš location

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Huawei Y300

Ja očito ili sam pre glup il mi je mob pre mutav. Dečki radim sve ko i vi, stavljam romoe kao i vi. Za bilo koji rom koji kazete da je super i da baterija traje dan i nešto meni jedva da traje 6 normalnih sati. Svjetlost zaslona je najniža sve postavim kak treba al meni baterija odlazi ko novac s računa. Dođe mi da razbijem mobite. El ima ko možda kakvu ideju sta da ja radim sa svojim mobom da mi baterija izdrzi 24h s tim da uopce ne koristim 2G niti 3G internet vec samo wifi. :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Huawei Y300

pozz

gdje na ovom mobitelu ima opcija za vracanje na tvornicke postavke? tj u kojoj mapi se nalazi?

hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Huawei Y300

Postavke->Sig. kopija i pon. postav.->Vraćanje na tvorničke postavke

I da na Modacu Dazzozo sprema Android L čim izađe source :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2014 18:44 (nijo123).
15 godina
Yoyomo kaže...

Ja očito ili sam pre glup il mi je mob pre mutav. Dečki radim sve ko i vi, stavljam romoe kao i vi. Za bilo koji rom koji kazete da je super i da baterija traje dan i nešto meni jedva da traje 6 normalnih sati. Svjetlost zaslona je najniža sve postavim kak treba al meni baterija odlazi ko novac s računa. Dođe mi da razbijem mobite. El ima ko možda kakvu ideju sta da ja radim sa svojim mobom da mi baterija izdrzi 24h s tim da uopce ne koristim 2G niti 3G internet vec samo wifi. :)

koliko ti je mob star? moj je godinu dana i skužih da je baterija sve slabija,prije  je mogao wifi biti ohoho,a  sad jedva  2 sata i već mi je baterija prazna

15 godina
neaktivan
Huawei Y300

Pozdrav drustvo imam problem sa ovim Huawei Y300 preuzeo sam update kao sto kazu "officialni" b209 al mi se ne svidja a prije sam koristio b199 na njemu.Ne koristim nikakve custom modove, medjutim sad ne mogu vratiti nikakav softwer na njega jednostavno kaze update filed nakon sto izvrsi unpacking update-a.to sve radim preko opcije azuriraj softwer i idem lokalno azuriranje i nakon unpackinga izbaci samo to "update filed". negdje sam procitao da je mozda sto je bootloader zakljucan, i njega sam otkljucao ali nece opet, pokusavao sam skidati sa neta pa preko recovery moda ubaciti al opet isto samo sto krene pise proces aborted.Da li je neko imao iskustva sa tim,iskreno meni ne treba nesto pretjerano normalno ga korstim al ovaj b209 je malo spor i ne znam koji mi djavo bi da ga instaliram. do njega sam isao postepeno kako su izlazili prvo onaj sto je dosao pa intaliram b197 pa b199 i sad b209. Postoji li neki nacin da ja to vratim kako je bilo.Unaprijed hvala i izvinite na obimnom pitanju :D Sve najbolje

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.9.2014 23:59 (alen92).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Huawei Y300

Dakle stavio sam AOSP jer su ga svi pohvalili, meni se ROM vrti kao krepana mačka, dakle čekanje da se otvori viber/poruke/messenger, ma bilo što, čekam po tri minute da aplikacije dođe k sebi da ju mogu normalno koristiti, ma užas, uopće više ne znam koji ROM staviti, a da mogu imati 4 najosnovnije aplikacije koje svaki mobitel treba imati, kako nebi štekao. Nakon godinu dana korištenja, mogu reći da sam se jako razočarao u mobitel...

1 0 hvala 0
12 godina
Wicked_Sick87 kaže...

Dakle stavio sam AOSP jer su ga svi pohvalili, meni se ROM vrti kao krepana mačka, dakle čekanje da se otvori viber/poruke/messenger, ma bilo što, čekam po tri minute da aplikacije dođe k sebi da ju mogu normalno koristiti, ma užas, uopće više ne znam koji ROM staviti, a da mogu imati 4 najosnovnije aplikacije koje svaki mobitel treba imati, kako nebi štekao. Nakon godinu dana korištenja, mogu reći da sam se jako razočarao u mobitel...

Hm, ja nisam stavljao niti jedan ROM, instalirao sam baš dosta aplikacija (Viber, Messenger, Retrica, Instagram, Flaslight, Clean Master, Andorid Assistent, uz to svaki put ažuriram kada pronađe nadogradnje ovih aplikacija + Youtube i Chrome aplikaciju). Ono što sam ja uradio i što je oslobodilo dosta RAM-a je da odeš u postavke i onemogućiš sve aplikacije koje ne koristiš (one koje možeš deinstaliraš). To ti je još lakše napraviti preko Clean Master upravljanja aplikacijama. Dakle sve što ne koristiše, onemogući, ako možeš deinstaliraj, ako ima koja da ju ne koristiš a ažurirana je deinstaliraj ažuriranje. Eto ja imam sve nabrojane aplikacije, sve ih koristim i uz to uvijek imam +/-100mb RAM-a free. Nadam se da će ti nešto od ovoga pomoći. LP {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.9.2014 12:57 (ibme74).
10 godina
neaktivan
Huawei Y300

Molim vas da mi netko pomogne jer sam totalni "tudum" za tehnologiju i mobitele,i uopće ne kužim ove vaše stručne riječi tako da želim da mi pomognete onako "laički".Dakle ,došlo je do toga da ili ću razbit mobitel od zid ili ga nosit na servis (a baš mi se neda plaćati,nemam garanciju ) pa rekoh da pokušam popravit sama.{#} Mob. je užasno spor. Stranice na googlu otvara 5 min(a spojena na wifi),ne mogu više instalirati ni jednu app (kao nema mjesta) ,a ima. Onaj Clean Master mi se dnevno 20 puta javi da očistim memoriju {#} Pozivi stalno štekaju (al to sam shvatila iz vaših tekstova da je zbog vibera). Pokušala sam ažurirat cijeli sustav al mi nije uspjelo(neznam dali se uopće može to {#} )  Hvala ....

0 0 hvala 0
12 godina
vale 28 kaže...

Molim vas da mi netko pomogne jer sam totalni "tudum" za tehnologiju i mobitele,i uopće ne kužim ove vaše stručne riječi tako da želim da mi pomognete onako "laički".Dakle ,došlo je do toga da ili ću razbit mobitel od zid ili ga nosit na servis (a baš mi se neda plaćati,nemam garanciju ) pa rekoh da pokušam popravit sama.{#} Mob. je užasno spor. Stranice na googlu otvara 5 min(a spojena na wifi),ne mogu više instalirati ni jednu app (kao nema mjesta) ,a ima. Onaj Clean Master mi se dnevno 20 puta javi da očistim memoriju {#} Pozivi stalno štekaju (al to sam shvatila iz vaših tekstova da je zbog vibera). Pokušala sam ažurirat cijeli sustav al mi nije uspjelo(neznam dali se uopće može to {#} )  Hvala ....

Sve aplikacije koje ne koristiš pobriši, vjerojatno ti radi previše aplikacija u pozadini i nemaš više RAM memorije pa mobitel jedva "diše", ako ne znaš što je RAM možeš ovdje pročitati o njemu http://www.racunalo.com/memorije-u-mobilnim-telefonima-ram-sve-sto-trebate-znati/ , imaš post iznad gdje sma već pisao jednom članu kako da ubrza mobitel, tj kako je meni pomoglo ubrzati ga. LP {#}

10 godina
neaktivan

ok,hvala...idem probati naći ovo što si objašnjavao {#}

10 godina
neaktivan

sada vidim ovo što si napisao pa ja sam sve te app(koje ne koristim) davno deinstalirala i redovno mi se sve ažurira kad sam spojena na wifi,ali svejedno je on i dalje spor i nema slobodne memorije.{#}

10 godina
neaktivan
Huawei Y300

Evo dojmovi nakon par tjedana korištenja preporučenog CM 10.1.

+

brzina, više opcija podešavanja svega i svačega

-

mobitel ponekad kao da ode u neki sleep/hibernaciju

Sve u svemu, kao da imam drugi mobitel, sve leti i radi glatko.

E sad me zanima ovaj problem, događa li se ikome slično. Dakle, mobitel nekad kao da ode u sleep, odnosno ne reagira niti na jednu tipku, nije ga moguće isključiti osim vađenjem baterije. Ako slučajno netko zove u to vrijeme, mobitel neće zvoniti, ali će pozivatelju biti prikazano kao da mobitel zvoni. Tek nakon prekida pozivanja, mobitel se budi iz sleepa. Zna li netko o čemu se radi? Pojava nije tako učestala, ali se dogodi jednom u 5 dana.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Domba5 kaže...

Evo dojmovi nakon par tjedana korištenja preporučenog CM 10.1.

+

brzina, više opcija podešavanja svega i svačega

-

mobitel ponekad kao da ode u neki sleep/hibernaciju

Sve u svemu, kao da imam drugi mobitel, sve leti i radi glatko.

E sad me zanima ovaj problem, događa li se ikome slično. Dakle, mobitel nekad kao da ode u sleep, odnosno ne reagira niti na jednu tipku, nije ga moguće isključiti osim vađenjem baterije. Ako slučajno netko zove u to vrijeme, mobitel neće zvoniti, ali će pozivatelju biti prikazano kao da mobitel zvoni. Tek nakon prekida pozivanja, mobitel se budi iz sleepa. Zna li netko o čemu se radi? Pojava nije tako učestala, ali se dogodi jednom u 5 dana.

meni se to znalo događati na starijim verzijama CM 10.1 od fonz93. Problem je u tome što je nekakav bug u kernelu, tj.procesor se spusti na preniske frekvencije i ne reagira. No na zadnjoj verziji od 13.9. ja više nemam taj problem. Ako nisi, flashaj novu verziju svakako.

15 godina
Huawei Y300

Pozdrav,

Prvo, mobitel vam je usporen, sami ste isključivo krivi... jer mobitel radi odlično, vi koji imate stock rom probajte izbrisati sve programe koji vam ne trebaju.. čak i sistematske također..

Uglavnom to šta vi imate otovoreno facebook, mesenđer.. vocap viber... naravno da će mobitel blokirat i lagavat... jer mobitel deklarirano ima 512 mb rama ali nema.

Mobitel ima 393 rama, ostalih kupi GPU iliti grafički procesor.... to na svakom 4.1+ androidu se dešava tako da ništa čudno,

I na tih 393, cca 120 ide na Sistem jellybean, i facebook aplikacija officijalna zauzima oko 50 mb rama u procesur, messenđer blizu 40.. viber također itd itd, i naravno ostane cca. 80-90 mb rama, što uzrokuje lagg...

Jedino šta možete napraviti je to da facebook aplikaciju zamijenite sa ovom : http://forum.xda-developers.com/android/apps-games/app-facebook-browser-t2864561/page25, replika ali odlična, brza i malo troši baterije.. i svega zauzima niti 100 kilobajta na mobitelu..

Drugo, instalirajte obavezno greenify, i sve aplikacije greenificiraje tako da naprimjer kaDa otvorite nekoliko aplikacija i mobitel izgasite ono ekran.. zaključate ga, greenify će te aplikacije IZGASIT i onda će se oslobodit ogromna količina rama na mobitelu i neće bit problema sa laggom......

Drugo nikakve Task killere i te gluposti instaliravat.. jer to ne donosi ništa dobro, samo pogoršava jer te aplikacije samo zauzimaju rama a ništa ne radi..... Clean master isto izbrisati jer ne koristi ničemu, znam po svojoj sestri koja čisti stalno sa tim sranjem stalno

pa mobitel uspori... jedino valja odvrtit sa njim jedan put tjedno  skenirat uređaj i to je to. inače ga ne koristiti... umisto njega koristite SD Maid cleaner free.. na marketu odličan i provjeren program.

I ne koristiti Auto brightness jer to troši baterije... izbjegavajte gps, sync.. bla bla i tako.. baterija je takva kakva je.. nije ništa posebno, može se izdržat dan bez problema.

Treće to šta neki govore AOSP ROM 4.1.1 nevalja, ja ne znan šta vi radite da ne valja.. ja iman 190+ rama free uvik... nekad 200... momak je od stock roma napravia čudo, sve je maka *izdarije i gluposti. i super radi... to šta nekad Deep sleepa jebiga to je do RIL-a vjerojatno ili

nečega.  Ako vam to *smeta* najbolje za koristit je fonzov rom     koji je odličan i nema tog deep sleepa, ali je lošiji po pitanju baterije u odnosu na 4.1.1/stock rom...

Ako želite staviti rom drugi moja preporuka je stvarno AOSP ROM  , nema boljeg trenutno. Ni slučajno nešto iznad 4.2.2 stavljat.. 4.4,4 kitkat ima problema sa baterijom.., a navodno developeri već rade na Android L-u.. čin izađe source..

Napominjem za kraj... ovaj mobitel nije nešto savršeno, ali služi.... to šta neki otvaraju po 3-4 aplikacije pa blokaje sve i lagguje jebiga ljudi, nije ovo s5 ili ajfon 6.. uzmite u obzir da je ovo mobitel od 393 RAM ne 512 mb, da ovaj mobitel ima 1 gigabajt onda ne bi bilo priče o

laggu... al jebiga tako je kako je.

Ako imate pitanja slobodno pitajte... dosta ga već imam, pa dosta toga znam u vezi ovoga... :')

Only God Can Judge Me
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.9.2014 19:58 (jukiii).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Huawei Y300

Što mi se neki dan dogodilo - baterija na 3%, nazovem starog, stari se javi, telefon mi se ugasi (onaj T-Mobile zvuk gašenja i animacija pa ugašen uređaj), ja starog i dalje čujem a on mene ne, stari s svoje strane prekine poziv meni se telefon sam upali. Vjerujte mi, i dan danas sam zbunjen.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Huawei Y300

ja koristim SlimKat rom otkad sam kupio mob..

već 3 puta sam stavljao AOSP rom ali na njemu mi ne želi raditi wifi, da ga jebeš... tak da sam odustao od njega..

sad budem isprobal neki CM..

mada sam zadovoljan sa slimom, ali ima dosta bugova još.. zna se restartati sam od sebe, nekad ko da se ugasi i moram vaditi bateriju, itd..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kolega, SLimKat je super 4.4.4 rom, ali baterije brzo se troši.. pogotovo 3G, ali kao šta si i sam reka.. random restarti...

AOSP wifi?, jeli imaš TWRP ili CWM, meni na cwm isto nije bilo radilo... no, stavio sam TWRP i napraviš samo Advanced wipe, znači system cache, clust.. itd itd

Znalo mi se desit priko clockworkmoda prije da kad sam wipea- system, ne bi ima wifi.. možda ti je to problem? jer nema šta drugo bit.. probaj twrp...

Ako misliš isprobat CM.. onda fonzov obavezno nema boljeg trenutno.... :)

Only God Can Judge Me
17 godina
Huawei Y300

da, imam CWM... isprobat ću prvo CM taj koji svi preporučuju... a onda poslje možda stavim TWRP i AOSP..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

E pa mislin da ti je do CWM-a to za wifi....., uglavnom AOSP I Fonzov CM, su trenutno najbolja dva roma, nećeš nać bolja, fixani svi bugovi itd itd.. razlika je samo u bateriji di je ajmo reć AOSP 10% više baterije u odnosu na CM, pa ovisi, ima san oba roma.. ali sam se vratia na AOSP

jer mi baterija puno znači.  Pa vidi šta ti više paše..

Only God Can Judge Me
10 godina
neaktivan

ovako, evo poslušala te korak po korak {#} Instalirala SD maid cleaner,greenify,facebook browser... Sad me još zanima kako deinstalirati ove app koje su bile u mobu a ničemu mi ne služe i kako staviti taj famozni AOSP ROM(jel isto skinem s marketa ili {#}) hvala na savjetima...

15 godina

Eo ovako.... nadan se daš me razumit hah.....

http://www.kingoapp.com/android-root.htm - skini ovaj vrag, i s tim ROOT-aš mobitel, a to znači da dobiješ potpune ovlasti nad svojim mobitelom tj. ko administrator na pc-u..., i sa tim ROOt-om možeš brisati sistematske aplikacije i te gluposti....

I kad ga ROOT-aš.. onda sa ovim : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jumobile.manager.systemapp.. makneš šta te nervira, ka npr mene onaj tmobile zvuk kad se gasi mob ili pali -.-... :p.....

a za stavit AOSP. sve što je potrebno je par alata za skinut, ROOT, otključati bootloader ( besplatno je... ) 

https://www.youtube.com/watch?v=1VzAz0Vlax4&feature=youtu.be  - VIDEO kako sve raditi, samo prati ovo i neće bit problema...

https://mega.co.nz/#!zI5XgA4S!YwI3ixgn-v4-yPNfQek6XCDW4NZkexD2fNdoVw77S68 - program koji je potreban....

Samo pomalo i prati, nije teško....

e sad AOSP,  to staviš nakon što sve napraviš s ovih linkova poviše... ako uspiješ stavit recovery, root i bootloader otključaš... samo staviš zip. datoteku na SD karticu i uđeš u recovery power tipka volume + / - zavisi.. i eto ga...   Ali ako ti je sve ovo preteško za napravit, samo uradi ROOT, i skini tu aplikaciju šta san ti linka : maknit system app   , i makneš one gluposti šta ti ne trebaju... i lipo s pomoću Root-a greenifaj sve appove, znači otvoriš Grennify  upreš Plusić mali i

dodas sve instalirane applikacije i upreš tipku Zzz - za spavanje da ih sve pogasi :)...  

E da, kad se stavlja ovi AOSP ili bilo koji drugi ROM, gubiš sve postojeće podatke... tako da bi bilo poželjno da spremiš kontakte na sync tj. svoj mail..

Ako ne koristiš google play services izgaziš u postavkama, aplikacije bla bla... jer uzimaju 35+ rama, i naravno gubi se GARANCIJA, kad se sve ovo napravi.. osobno mislim da ti je dovoljno samo Root-at.. i maknit te gluposti, i trebalo bi bit sve ok

Only God Can Judge Me
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2014 18:53 (jukiii).
15 godina
jukiii kaže...

I kad ga ROOT-aš.. onda sa ovim : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jumobile.manager.systemapp.. makneš šta te nervira, ka npr mene onaj tmobile zvuk kad se gasi mob ili pali -.-... :p.....

Instalirao sam to ali ne znam kako nać taj zvuk

15 godina

Prijo... odeš u :

root exlporer, ili es file explorer.. neki program slični ovima.. preporučam ES FILE explorer..

i mountaj R/W umisto R/O...  >>>> a to napraviš tako da upreš desnu tipku na mobu skroz desnu i otvorit će ti se *fast access* menu i upreš ROOT EXPLORER ON .....

Zatim otiđeš u ... system/media/audio/ui directory...

nađeš fajl poweron.ogg i rename ga u poweron.ogg.bak

I to bi bilo to.

Only God Can Judge Me
12 godina
Huawei Y300

Lijep pozdrav svima.Imam veliki problem sa doticnim mobitelom.Kupljen je prije nesto vise od 3 mjeseca i sada se poceo blesirat.Na dodir nece nista da prima,tek nakon10 puta,kada idem pisat poruke pise mi dupla slova i nece da primi slovo koje ja zelim nego kako on hoce. Mobitel je od t-coma ali je sa kodom otkljucan na sve mreze.Zadnji update mu je b192,napravljen je hard reset par puta ali nista.Ima li pomoci da to rijesim kod kuce,ili ipak mora u servis.Ima garanciju,ali je problem ako ga odnesem u servis,nemaju zamjenskih mobitela,jer su svi kod klijenata.Ovo je za poludit.Unaprijed hvala na odgovoru.Lp

0 0 hvala 0
17 godina
Huawei Y300

hmm, napravio update slimkata sa 8.2 na 8.4 i imam samo 2-3 ringtona i notifikacije. Tj ima ih više ali koju god da odaberem sve isto zvuče.. jel još nekome ovo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Huawei Y300

POmozite ako znate,dodje mi da ga razbijem cekicem, instalirao sam nekakav rom preko lokalno azuriranje rom je b209 i sad ne mogu ni jedan drugi instalirati.Napravio sam root,otkljucao bootloader ali kad god hocu preko recovery mod da instaliram(ono kad se drzi tipka + i power) i kad udjem uzmem update from sd card i koji god da skinem rom izbaci samo instalation aborted.A zeza me ovaj fali mu dosta stvari.Dajte pomozite ako znate ili mu cekic ne gine :D Unaprijed hvala svima

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice