HTC One

poruka: 1.971
|
čitano: 523.858
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
HTC One

Da li netko zna koliko je procentualno modela M7 pogođeno greškom ljubičaste fotografije senzora kamere? Od čega ovisi i da li je u međuvremenu, do pojave M8 modela, bug otklonjen? Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HTC One

Od 10 koje sam kupio 8 ih je imalo problema s kamerom, ne znam kog vraga rade...

Doso mi sense 6 na m7, bomba je, ne vidim zasto bi netko uzimao m8...

Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
HTC One

Pa evo radi kamere možda.......

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Re: HTC One
phoenix2003 kaže...

Pa evo radi kamere možda.......

LINK {#}

Moj M7 je opet na servisu zbog kamere, nadam se da ću ovaj put imat sreće..

Disregard the constabulary.
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.6.2014 19:07 (nontryer).
15 godina
neaktivan
HTC One

Ma evo ja svoj hvalio pa se i meni desila ljubičasta, crvena i plava fotografija. Zvao sam Agram i dobiću sasvim novi a ako ne lažu i novih 2 godine garancije. Žao mi ovog bio je savršen do prije neki dan....

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HTC One

decki imam problem.danas sam kupio HTC desire 300 i kad hocu slikat nesto vani sve je bijelo.ali bas sve.kako da to popravim?

znam da je tema o htc one al nema tema o htc desire 300.

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
HTC One

Nosit cu ga 50 put na servis kad mi daju novi mob svaki put kad kamera bude roza haha

Jedini razlog zasto nikad necu uzeti one na dugorocno koristenje je baterija. Kad rikne mogu se nogom u guzicu puknut. Ako agram nemre zamjenit kameru jer se mob ne smije otvarati kod nas onda bogumi kad rikne baterija mogu se pozdraviylt

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
HTC One

Ekipa ovak imam tu na stolu pred sobom iz amerike donešen HTC one M7 32gb,hoću napraviti reset na tvorničke postavke,no kad odem na backup i reset i stisnem da resetira na tvorničke on mene baci u TWRP,probao sam factory reset preko TWRP i opet ista priča,radi na naše mreže radi sve,samo hoću ga na tvorničke restirat,probao sam i hard reset s volume down i power tipkom no opet ostane sve.

Z1 Compact kontakt: evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HTC One

Evo i ja sam dobio novi uređaj. Za sada bez ikakvih gresaka. Kuciste je naspram starog savrseno, bez ikakvih gappova. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
HTC One

Došao je i meni novi uređaj danas... zapravo, "novi".. preočito je po svemu da je korišten.

Proizveden je u 7.mj prošle godine i imao je već kitkat instaliran a tvornički treba biti 4.1.2, speaker grillovi su bili prljavi a power tipka je blago izgrebana i nema se uopće dojam da sam je stisnuo kad ju stisnem - ne klika.

Gapovi su tu i dosta veliki su ali - najjače je od svega što mi ne da koristiti Tele2 karticu, traži 8-znamenkasti unlock code što ne bi bilo tako strašno da ga nisam kupio (i reklamirao) u Tele2!

Bar kamera izgleda radi kako spada. {#}

Nevjerojatno, ali stvarno nevjerojatno koliko su... ma.. cenzura.

Disregard the constabulary.
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
HTC One

Jel ko od vas uzima car charger za HTC One? Ja sam uzeo nekakav belkinov, 5V 1A ali mi jako sporo puni. Ko da punim preko obicnog USB porta na kompu, pa i sporije. Jel moze bit da kabel koji koristim ne moze provuci toliko struje?

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2014 13:17 (tnakir).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One

Upravo preuzeo telefon od telekoma. Dobio sam savim novi telefon sa novom garancijom od dvije godine!!!{#} Čak nema ni gap!{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HTC One

Koliko si cekao?

Sto se tice mog punjaca - problem je ocito sa kabelom, sa tim istim kabelom ne puni ni preko autopunjaca, ni preko PC-a ni ikako drugacije. Dakle - kupiti normalan kabel.

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One

Čekao sam 15 dana. Čini se puno ali ljubazna gospođa iz Agramservisa mi je objasnila kako im HTC ne da držati uređaje na stanju već da su po svakoj prijavljenoj reklamaciji dužni prvo pismeno obavijestiti HTC (o kojem kvaru se radi, IMEI broj, itd, itd,,,) nakon čega im šalju zamjenski model. Ovo sa garancijom im je najjače... Svaka čast!

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
HTC One

Ovo što ste dobili refurbished mobitele a ne nove žalite se. Ja svaki put dobijem nov novcat na sve mreže. Sam si je kriv HTC šta svaki model ima grešku i moraju dati novi mob :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
HTC One

Ekipa kako vam se ponaša One na 4.4.2 po pitanju baterije? Primjetio sam da mi dulje drži baterija na 4.4.2 nego na 4.3 androidu(stock oba bila).Zanima me dali je i kod vas takva situacija.

EDIT

I da po pitanju Sense,vidim imam 5.5,dali moram stavljati custom rom da bih dobio sense 6 ili će mi se pojavit među nadogradnjama?

EDIT2

Uspješno nadograđen na sense 6 :)

Z1 Compact kontakt: evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.7.2014 7:03 (kruskar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HTC One

Moze preporuka nekog ROM-a, Revolution mi dosadio.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One

I ja sam ga nosio na servis :)

Odnio sam ga u utorak i evo već sam danas dobio novog, što je pohvalno, svega 3 dana bez mobitela.

Uređaj je došao u njihovoj vrećici, s loše zaljepljenim neodgovarajućim screen protektorom.

Ipak mi se čini da je stvarno novi jer nema niti crtice na njemu.

Na njemu je već instaliran android 4.4.2 i Sense 6 što mi je malo sumnjivo, ali nema nikakvih gapova i kamera je zasad uredu.

Sve u svemu, zadovoljan sam, novi uređaj, nova baterija i još mi je stari uređaj bio gadno ogreban sa stražnje strane što je i bio razlog zašto sam ga mijenjao. Stvarno svaka čast HTC-u, ali se bojim da im je to loša poslovna politika(ionako su u problemima).

EDIT: Tip u agram servisu je reko da mi garancija vrijedi godinu dana.

To mi nema nikakve logike jer je mobitel kupljen u petom mjesecu prošle godine, znači ili ima 10 mjeseci ili ima dve godine.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 17:25 (yeo).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One

Nakon nekoliko dana intenzivnog korištenja novog telefona na godišnjem odmoru mogu reći samo sve najbolje o njemu. Moj prijatelj, vlasnik Z1 je bio ljubomoran....

Mogu da kažem samo da mi se čini da problem koji se manifestuje ljubičastom kamerom i nije problem samo u senzoru. Tvrdim da je kvaliteta reprodukcije zvuka u slušalicama bolja jer sam na starom morao pojačati do kraja a ni basovi nisu bili nešto, zatim touchscreen definitivno radi bolje i uglađenije. Najbitnije je da senzor kamere nije "cinesensor xxxxx" već nekakav "ov ovxxxx". Može li se kako provjeriti datum proizvodnje a da se ne otvara uređaj?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
phoenix2003 kaže...

Nakon nekoliko dana intenzivnog korištenja novog telefona na godišnjem odmoru mogu reći samo sve najbolje o njemu. Moj prijatelj, vlasnik Z1 je bio ljubomoran....

Mogu da kažem samo da mi se čini da problem koji se manifestuje ljubičastom kamerom i nije problem samo u senzoru. Tvrdim da je kvaliteta reprodukcije zvuka u slušalicama bolja jer sam na starom morao pojačati do kraja a ni basovi nisu bili nešto, zatim touchscreen definitivno radi bolje i uglađenije. Najbitnije je da senzor kamere nije "cinesensor xxxxx" već nekakav "ov ovxxxx". Može li se kako provjeriti datum proizvodnje a da se ne otvara uređaj?

Do ponedjeljka sam imao HTC One,sada opet Z1 i jedino mi je HTC One od Z1 bolji po zvuku,ostalo sve mi je bolje na Z1 :)

Sony Z1 kontakt:evilmage007@gmail.com skype evilmage007
17 godina
moderator
HTC One

Ovih dana sam radio SIM unlock na HTC Oneu M7 pa evo par riječi o tome kako se stvar napravi besplatno. Možda nekome dobro dođe. Upute vrijede i za HTC One M8, štoviše, na njemu ih je još lakše izvršiti.

Prvo i osnovno, prije "hakiranja" sam krenuo "poštenim" putem i kupio ključ za otključavanje SIM locka putem aplikacije Unlock your HTC One s Google Playa. Aplikacija zapravo vodi na trgovinu Unlock Unit i premda se ne radi o prevari, ključ koji sam kupio (oko 90 kuna) nije radio. Snimio sam video gdje sam im pokazao da mi ključ ne radi i zatražio da mi vrate pare, što su učinili bez mnogo natezanja.

Umjesto da ključ kupim negdje drugdje, odlučio sam da ću ipak pokušati ono što mi se inicijalno nikako nije dalo - otključati mobitel samostalno. Nakon malo istraživanja pronašao sam stranicu stanovitog Sieempija, lika koji nudi upute i bash skriptu za otključavanje SIM locka na brojnim mobitelima, uz praktički jedini preduvjet da imaju S-OFF (što sam na svojem davno obavio).

Prvo valja otići na njegovu stranicu, upisati e-mail adresu te IMEI broj (dobije se tako da se "nazove" *#06# ili pogleda u Settings > About Phone na nekim ROM-ovima) i točan model mobitela (HTC One M7 u mojem slučaju). Par minuta kasnije na mail mi je stigla datoteka Config.dat koju treba iskoristiti za probijanje SIM locka. Ona se mora iskopirati u root micro SD kartice (za M8) ili USB sticka (za M7). Znači bitno je da nije smještena ni u jedan folder. Kartica i USB stick mogu biti formatirani u NTFS ili FAT, svejedno je. Za M8 ostatak posla je jednostavan - ubaci se micro SD kartica, pokrene se bootloader (Power + Volume Down kad je mobitel ugašen), odabere se SIMLOCK i stisne se Power - par sekundi kasnije sve je gotovo. Skripta će javiti neke greške, ali to nema veze, SIM lock će biti uklonjen.

Za HTC One M7 stvar je kompliciranija utoliko što on nema micro SD utor pa Config.dat treba smjestiti na USB stick, a taj USB stick tada povezati s mobitelom putem USB OTG kabela. Kabel je jeftinjava - kupio sam ga za 19 kuna u HG Shopu, pored kojeg sam se tog dana zatekao. Vjerujem da ga ima u svakom drugom iole ozbiljnijem dućanu. Nažalost, ovaj kabel nije dovoljan, čisto jer mobitel ne može dati dovoljno energije da bi napajao USB stick, tako da klik na SIMLOCK u bootloaderu daje grešku (nešto tipa Script: Status 7, ne sjećam se više). Do toga dolazi jer USB stick jednostavno nije prepoznat, a samim time ni datoteka Config.dat koja je na njemu pohranjena.

Rješenje je nabavka USB OTG Y kabela, koji ima jedan dodatni micro USB konektor u koji se spoji dodatno napajanje (primjerice obični punjač za mobitel). Takav kabel nisam našao u Hrvatskoj, a naručivati i čekati da stigne izvana mi se nikako nije dalo. Srećom, lako ga je napraviti u kućnoj radinosti (ili u Bugovoj redakciji, kao u mojem slučaju :D). 

Uzme se ovaj spomenuti obični USB OTG kabel i prereže se na pola. Skine se dio izolacije sa svih žičica (crvena, crna, bijela i zelena) na oba "kraja" kabela te se one ponovo povežu. Ja sam odmah nakon toga uštekao kabel sa spojenim USB stickom u mobitel (dok je mobitel uključen), čisto da vidim kuži li Android spojeni stick. Kužio ga je, što znači da je kabel i dalje radio. Drugi, a ujedno i posljedniji korak je da se uzme neki stari uređaj s USB-om (miš, tipkovnica, podatkovni kabel za mobitel... bilo što) i odreže se u blizini USB konektora. Poslužio mi je USB konektor nekog starog miša. Zatim se skine dio izolacije s crvene i crne žice (5V i uzemljenje) te se one povežu na crvenu i crnu žicu USB OTG kabela. Bijela i zelena žica ovog sekundarnog kabela ostaju slobodne, ne smiju se staviti ni na što.

Tad se mobitel ugasi, jedan kraj USB OTG kabela se spoji u njega, u drugi kraj se utakne USB stick s datotekom Config.dat, a ovaj dodatni USB kabel se spoji u USB port na kompjuteru ili u zidni punjač sa USB-om (ja sam učinio ovo drugo). Tada još preostaje pokrenuti bootloader i odabrati SIMLOCK. Par sekundi kasnije moj HTC One M7 više nije imao SIM lock. Eto, za 19 kuna i malo igranja - isplati se :)

Evo fotke ovog mojeg mutantskog kabela. Nazovimo ga... Kabelštajn :D 

USB OTG Y kabel kućne izrade USB OTG Y kabel kućne izrade
Selling doors, door to door.
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.7.2014 17:53 (Davor).
Moj PC  
4 0 hvala 3
17 godina
HTC One

Ja sam jucer svoj poslao na servis zbog kamere, slabog kontakta sa SIM-om i punjacem. Nadam se da ce brzo biti gotov...

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HTC One

Postavim pitanje o custom ROM-u i nitko nista. Citajuci desetak stranica unatrag, izgleda da je nosenje na servis jedini spomena vrijedan feature ovog mobitela koji je kao "naj mobitel prosle godine". Ja sam odustao od nosenja svog jer mi puno vise znaci da mi je mobitel 24/7/365 u funkciji nego losa nocna fotografija na i onako losoj kameri.

0 0 hvala 0
17 godina
HTC One

Sto da ti kazem, ja svog nisam rutao ni mijenjao ROM jer nisam imao potrebe, zbilja sam zadovoljan sa svim na tom mobitelu. Osim kamere koja je uzas u svim aspektima.

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
BlueMax kaže...

Postavim pitanje o custom ROM-u i nitko nista. Citajuci desetak stranica unatrag, izgleda da je nosenje na servis jedini spomena vrijedan feature ovog mobitela koji je kao "naj mobitel prosle godine". Ja sam odustao od nosenja svog jer mi puno vise znaci da mi je mobitel 24/7/365 u funkciji nego losa nocna fotografija na i onako losoj kameri.

Evo preporuka ROM-a - CyanogenMod 11 :D Isprobao sam sve relevantne smećarske Sense i nešto bolje, ali još uvijek nedovoljno dobre GPE ROM-ove i prije nekakvih pola godine završio na CM-u. I tu ostajem barem dok se ne pojavi Android L (a i onda ću se zasigurno vratiti na CM 12). Ne postoji brži, glađi i u smislu konfigurabilnosti bolji ROM za M7. Viper je tu negdje u pogledu opcija, ali sa štakom u vidu Sensea, kojeg se drže kao mutavi...

Alternativno - bilo koji GPE ROM (recimo ARHD GPE) + Gravity Box pokrenut kroz Xposed framework. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 8:47 (Davor).
17 godina
HTC One

Davore, zar ti stock rom nije dovoljno brz?

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
tnakir kaže...

Brzina mu je OK, ali izgled i broj opcija za moj ukus - nikako :)

17 godina
HTC One

Opcije tipa...?

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
tnakir kaže...

Opcije tipa...?

Koliko god znam da ti to neće pomoći, najbolji odgovor kojeg mogu dati jest - probaj. Teško mi je navesti neku konkretnu opciju radi koje ćeš pomisliti: "Iruda ti, to moram imati, rootam iste sekunde i stavljam CyanogenMod". CM nije jedna konkretna opcija, već kombinacija gomile sitnica koje se mogu namjestiti baš kako želiš (statusna traka, notifikacije, toggleovi, lock screen, izgled baterije, ponašanje Home i Back tipke i koješta drugo). A meni je to esencijalno, jer kad se navikneš na takvu okolinu, onda je povratak na Sense nemoguć - jer tamo takve slobode jednostavno nema. Usto, nijedan ROM kojeg sam isprobao ne radi toliko glatko i dobro poput kombinacije CyanogenModa 11 i KK Launchera.

Ima CM11 i nedostataka, da se razumijemo. Primjerice, speakerphone je sranje (doduše prije par tjedana čitao sam da je vraćen na stock postavke pa možda više i nije sranje, nisam probao) i zvuk putem Bluetootha ponekad zna pucketati. No kako te dvije stvari ne koristim, ovi minusi me ne tangiraju. Velim, moguće je i da su te stvari popravljene. Nightly verzije CyanogenModa izlaze gotovo svakodnevno i u njima se neprestano sređuje sve što stvara probleme i dodatno polira ono što ionako radi savršeno. To ne znači da se ROM mora svakodnevno nadograđivati. Ja imam namješteno da mi jednom tjedno automatski provjeri za nove verzije i nadogradi se na posljednju. Sve to događa se u dva klika, bez ikakve ručne instalacije ičega - sam skine novi ROM te sam ode u recovery, instalira ga i restarta mobitel. Di to ima, prika muoj? :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 9:08 (Davor).
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Dosadan je. Android na stock ROM-u je ko zena bez sisa.

Bio sam na CM-u na Xperiama (ti i ja uvijek imamo iste mobitele :)) i uz MIUI mi je bio nekako najdrazi. Kad sam kupio One na stocku sam bio valjda do prvog vikenda kad sam uhvatio vremena za root i mijenjanje ROM-a. Isprobao nekoliko i opet zbog nedostatka vremena zapeo na Revolution koji mi je takodjer dosadan jer je kompletno baziran na Sense-u ali ima dobru bateriju i nekako najbrze prati razvoj osnovnog Androida.

@Davor

Hvala na savjetu, nekako sam zaboravio na CM. Jedno pitanje, baterija?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice