GSM odasiljac u blizini stana...

poruka: 52
|
čitano: 34.015
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: GSM odasiljac u blizini stana...
tnakir kaže...

To sta je on pricao da snaga zracenja opada sa kvadratom udaljenosti (sto je inace tocna tvrdnja) nema veze sa Maxwellovim jednadzbama...

Ne slažem se s time.

Energija čestice sredstva kroz koje se širi val proporcionalna je kvadratu frekvencije i kvadratu amplitude valnog gibanja. A snaga vala je brzina kojom val transportira energiju. Vrijeme za koje val prijeđe valnu duljinu L je: t=L / u. Što znači da je snaga vala P = E / t  (vidi sl.) Pa kao što rekoh, to je jednadžba i ima veze s frekvencijom, tj. valnom duljinom barem koliko i s udaljenosti. I nije računica kvadrat udaljenosti..

17 godina

Znaci po tebi odasiljac zraci isto sjedio mu ti na anteni ili bio 5km od njega?

Zanimljivo?

Evo jedne druge formule, ali konretne za izracun snage ovisno o udaljenosti i frekv

procitaj tekst procitaj tekst
I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 1:37 (tnakir).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

i onda koji je zakljucak? :)

malo ste skrenuli s teme....

to buy or not to buy?

0 0 hvala 0
17 godina

Mislim da bi ti to trebala biti najmanja stvar oko koje bi se trebao brinut. Ako je ostalo sve u redu, ako je stan povoljan, ako je na dobroj lokaciji i u dobrom stanju nemoj se ni mislit... Na toj udaljenosti ces vise osjecat utjecaj mobitela od sebe zene i diteta nego od te bazne stanice...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

zračenje bazne stanice (na anteni) je 20-40W, a frekvencije u HR su 900, 1800 i 2100MHz. S obzirom da snaga opada sa udaljenosti (gore ima lijepa formulica) a udaljenost od antene je ~40m mislim da se ne treba strahovati od zračenja. Najgore što mu se može dogoditi je da počne "proizvodit" žensku djecu :)

Gdje god uzeo stan ne možeš pobjeći od raznoraznih zračenja, "zrak" je prepun EM valova iz raznih izvora i kad bi prema tome tražili mjesto stanovanja, vjerojatno bi se svi preselili u kontrolnu sobu nuklearne elektrane.

Jedino što bi izbjegavao to je šetnja ispred antene na dohvatu ruke :/

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2009 0:39 (Zura).
17 godina
neaktivan
Zrači ti sve, i kao što su ti rekli, nemoj se brinuti o toj anteni.

Zrači ti telka, mobitel, bilo koji aparat u kući, beton. Zračenje je sveprisutno.

Definitivno antena na zgradi do nebi trebala biti presudan faktor.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Znaci po tebi odasiljac zraci isto sjedio mu ti na anteni ili bio 5km od njega?

Zanimljivo?

Evo jedne druge formule, ali konretne za izracun snage ovisno o udaljenosti i frekv

Naravno da ne, upravo sam to i rekao, tu igra i frekvencija, a ne samo udaljenost. A snaga pada s nekom jednadžbom, a ne s kvadratom. A malo me i potknuo stil buffera.

Da li uopće imaš izbora? I šta kad kupiš stan koji je 'gsm free', pa ti za 6 mj. nikne antena? Ja sam trenutno izvan grada i rek'o super priroda, zdrav život, i prošl'o 2 g. i nasrali mi antenu. I to još od operatera kojeg ne koristim, da bude veći 'bad'. I šta možeš? A toga će biti sve više i više, pa i nije za odbaciti ona pošalica o faradejovom kavezu, ako baš imaš paranoju..

17 godina

@BED taman si mi ukrao rijeci iz usta... kupis stan u vukojebini... bez struje vode i kanalizacije :)))) i onda ti dodju vipovci i zazidaju ti susjedu u dimnjak gsm base station ko sta su u kastelima radili :))))))

Ako cu se brinut o zracenjima onda cu pocet jest samo zdravu hranu, trcat svaki dan... Ma hebes... pusim, pijem, lijen sam ko guzica, ozracen svim zivim i nezivim... necu zivjet zauvjek... ko ga hebe!

I'm going woo woo

2 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Proizlazi iz maxwell-ovih jednadžba. A na kraju krajeva možemo otići i do specijalne teorije relativnosti pa i tako malo razvući to.

@bed ..  A što si ti mislio da ja govorim kad sam rekao kvadrat udaljenosti? O kruškama i jabukama? Pa naravno da se tu podrazumijeva da je to dio jednadžbe. Ne visi taj kvadrat u zraku Smijeh

Bože dragi.

Life is all about ass; you are either covering it,laughing it off, kicking it, kissing it, busting it, or trying to get a piece of it.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

E sad ga kenkas... :)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
tnakir kaže...

E sad ga kenkas... :)

Pa ne bi rekao. Imaš lijepe jednadžbe za energiju elektromagnetskih valova u specijalnoj i općoj teoriji relativnosti. Ali sad da to uvlačimo u temu o odašiljačima je malo previše Smijeh

zaboarvih:

Life is all about ass; you are either covering it,laughing it off, kicking it, kissing it, busting it, or trying to get a piece of it.
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 12:59 (Buffer Overflow).
17 godina

Lol i teoriju struna mozemo uvuc :)

U glavnom kupi stan, rec im da prebace odasiljac na vrh tvoje zgrade i problem rijesen :)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

svi ste vi otisli woo woo ... ne kupujem stan!

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
shanshu kaže...

svi ste vi otisli woo woo ... ne kupujem stan!

a onda te treba potjerat iz drzave...

ljudi ti pokusavaju pomoc a ti se zajebavas sa tim istim ljudima.

Ma dao bog ti trebala pomoc a nitko ti ne pomogao...

(sto mrzim ovakve)

potpis :D
16 godina
odjavljen
tnakir kaže...

To sta je on pricao da snaga zracenja opada sa kvadratom udaljenosti (sto je inace tocna tvrdnja) nema veze sa Maxwellovim jednadzbama...

Maxwellove jednadbe opisuju elektricno polje i magnetsko polje. One su osnova svih jednadbi i zakona u elektromagnetskim poljima.

Ako se dobro sjecam... taj sam ispit 7 puta polagao :) Kod gospodina Botrica :)

FESB-aš! Preporučam ti izborni predmet "Utjecaj elektromagnetskog zračenja na ljude" kod Poljaka. Inače Poljak je i ovlašteni vještak za mjerenja električnog i magnetskog polja, te elektromagnetskog zračenja (bar je bio kad sam ja slušao taj predmet).

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD
17 godina
neaktivan

e, da, nemojte zaboraviti na UMTS signal (2100MHz) i  GSM1800 signal od tele2.

I mi imamo neke principe! Ako vam se ne sviđaju, imamo i druge!
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 22:09 (D4RKL1NG).

0 0 hvala 0
17 godina
MrBlc kaže...
tnakir kaže...

Maxwellove jednadbe opisuju elektricno polje i magnetsko polje. One su osnova svih jednadbi i zakona u elektromagnetskim poljima.

Ako se dobro sjecam... taj sam ispit 7 puta polagao :) Kod gospodina Botrica :)

FESB-aš! Preporučam ti izborni predmet "Utjecaj elektromagnetskog zračenja na ljude" kod Poljaka. Inače Poljak je i ovlašteni vještak za mjerenja električnog i magnetskog polja, te elektromagnetskog zračenja (bar je bio kad sam ja slušao taj predmet).

Davno sam ja slusa Poljaka... isti taj izborni... u glavnom ... kad je dr. Poljak (koji je inace bio veliki protivnik mobilnih telefona) jedan dan usetao u Indexa sa mobitelom za pojasom onda kvragu sve :).

dr. Poljak je inace vjerovatno najstrucniji na tom podrucu u HR (utjecaj em zracenja na ljude), medju par najstrucnijih u europi... ako on kaze da ne stete onda ne stete...

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan

ali dr.Poljak nije studirao medicinu, ljudi iz tog polja bi trebali konacno reci steti li ili ne ... a inzinjeri im samo mogu dati podatke na osnivu kojih ce ovi odluciti.

@Hacker-ri ... tema je otisla u krivom smijeru, nece mi teorija struna pomoci saznati jel stetno ili ne ... odgovor je jasan, a to je da nitko ne zna .. mozda ce se znati da 20 godina ili vise .. sad je sve jos na teoriji.

17 godina

Doktor poljak je doktorirao na podrucu utjecaja EM valova na zive organizme... ako on kaze da nije problem sa baznim stanicma vec sa mobitelima onda stvarno nemas sta pricati.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Prvo, tema tog članka su polja ultra-niske frekvencije, uz napomenu da mobiteli rade na višim frekvencijama. Drugo, sam članak je napisan s previše grešaka da bih ga uzeo bez rezerve. Kod viših frekvencija se govori o elektromagnetskim valovima. Kod niskih frekvencija je valna duljina prevelika da bi uopće imalo smisla govoriti o valu kad gledamo utjecaj na čovjeka, tada se posebno razmatraju električna polja (najjači izvor su dalekovodi), čija je jedinica V/m, a posebno magnetska polja (trafostanice) čija je jedinica T. Velika greška u članku je mjerenje elektromagnetskog val u T, također, magnetsko polje dalekovoda je zanemariva. Kod nas je za profesionalno izloženost granica 0,1 μT. Za opću populaciju nisam našao podatak, a ne da mi se tražiti bilježnice, ali sigurno je istog reda veličine. Mi samo na faksu mjerili magnetsko polje trafostanice, ali kako nismo nabavili ključ, mjerili smo kroz zid. S vanjske strane zida magnetsko polje nije bilo moguče niti očitati s instrumentom kojem je mjerni opseg bio ako se ne varam do 1μT ili čak manje.

Edit:

tnakir kaže...

0.1T je ogromno magnetsko polje...

Moja greška, ispravljeno, mislio sam kopirat i ubacit μ, ali sam zaboravio.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2009 16:03 (MrBlc).
17 godina

0.1T je ogromno magnetsko polje...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice