Cubot GT99 Smartphone Android 4.2

poruka: 2.779
|
čitano: 834.780
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: Cubot GT99 Smartphone Android 4.2
ukay1000 kaže...

Nasel sam nekakvu spanjolsku stranicu gdje se mogu kupiti kineski mobiteli, pa tako i Cubot gt99. Cijena nije losa - 1000kn, ali ako je to u spanjolskoj onda bi trebalo puno brze dolaziti + nemas pdv kad si vec platio njima, tj. spanjolcima (nadam se da nisam u krivu). Ja cu jos malo istraziti kaj se tice iskustava s te stranice.

Ne znam po čemu si zaključio da se radi o španjolskom sajtu. Kako meni stvari izgledaju, riječ je o kineskom dućanu koji za određene proizvode (Cubot One, ali ne i GT99) ima i verziju s [German Delivery], što god da im to značilo. Da ne znam bolje, mislio bih da se šalje kroz njemačku kao što to Banggoodovci šalju preko Švedske ili Njemačke. Istraži ti to malo bolje. {#}

17 godina

Pital sam ih na

da li salju pakete iz EU. Kazu da imaju skladiste ovdje pa salju. Ne znam kolko je to istina.

Cure su lude kad se zaljubljuju u nas muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Sad je out of stock. Dali ga mogu odmah naručit ili tek kad im dođe za 3 dana ?

I još nešto kada dodam proizvod u košaricu i ubacim kupon dali na predviđeno mjesto upisujem svoju adresu na koju će mi slat ili samo odem check out preko paypala pa on preko mog paypal accounta uzima adresu ?

Battle tag (HS): dermonis#2530 LOL EUW: slinA
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.11.2013 21:24 (AmonZero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AmonZero kaže...

Sad je out of stock. Dali ga mogu odmah naručit ili tek kad im dođe za 3 dana ?

I još nešto kada dodam proizvod u košaricu i ubacim kupon dali na predviđeno mjesto upisujem svoju adresu na koju će mi slat ili samo odem check out preko paypala pa on preko mog paypal accounta uzima adresu ?

ma preko paypala.

"Just A Dream ".
16 godina

Ok riješeno. Sad čekam i čekam {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
ukay1000 kaže...

Pital sam ih na

da li salju pakete iz EU. Kazu da imaju skladiste ovdje pa salju. Ne znam kolko je to istina.

Ako šalju, šalju valjda samo pojedine modele - one za koje piše da ih šalju iz EU (Njemačke), i koji su zbog toga i nešto skuplji (recimo Cubot One je skuplji 20 eura ako uzmeš ovaj iz Njemačke). Ako šalju i ako prođe bez carine, onda dođe 150 kuna jeftinije i tu bi trebao biti dok kažeš keks. Ako. {#} GT99 je i dalje isplativiji preko Banggooda.

12 godina
neaktivan

Koji cigani na carini. Već 21 dan tamo stoji odkad sam poslao račun. A bez računa preko mjesec dana. A na mail ne odgovaraju. Stigne samo automatska poruka. U ponedjeljak zovem na telefon {#}

0 0 hvala 0
17 godina

Kako im dostaviš račun? Inače je normalno do 3 dana, trebao si ih zvati i pisati ranije. Probaj im poslati i fax.

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
12 godina
neaktivan

A neznam više šta da im pošaljem? Sve imaju, u automatskoj poruci piše "..u slučaju da nešto fali mi ćemo vam se obratiti na ovaj mail..". Oba puta kad sam slao mailove stizala je automatska poruka da im je pristigao mail. Neznam, nisam više ni sam pametan, znam da sam bio strpljiv 2 tjedna, al čupaju mi živce već.

EDIT: Stvar je u njihovom neradu, ništa drugo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.11.2013 7:09 (ivano_69).

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

GT99 je i dalje isplativiji preko Banggooda.

ne mora nužno biti najjeftinija narudžba preko Banggooda... sve je samo stvar gdje naletiš na neku akciju....

13 godina
fly_bug kaže...

ne mora nužno biti najjeftinija narudžba preko Banggooda... sve je samo stvar gdje naletiš na neku akciju....

Najjeftiniji sigurno nije, na geekbuying je 149,60 AUD tj. oko 810kn, ovisno kako vam banka računa tečaj.

Na banggoodu taj je iznos 145,99 USD, tj. oko 860kn..

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
13 godina
ivano_69 kaže...

A neznam više šta da im pošaljem? Sve imaju, u automatskoj poruci piše "..u slučaju da nešto fali mi ćemo vam se obratiti na ovaj mail..". Oba puta kad sam slao mailove stizala je automatska poruka da im je pristigao mail. Neznam, nisam više ni sam pametan, znam da sam bio strpljiv 2 tjedna, al čupaju mi živce već.

EDIT: Stvar je u njihovom neradu, ništa drugo.

21 dan, pa stari moj šta većina vas ima peh? Ja čekam 4-5 dana da mi ocarine, ovo je već 2. cubot koji kupujem...

Što se tiče SS-a ispod, čekao sam 16 dana jer sam radio neke kombinacije, koga zanima kakve neka me pita u inboxu.

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
17 godina
moderator
assassin.st kaže...
fly_bug kaže...

Najjeftiniji sigurno nije, na geekbuying je 149,60 AUD tj. oko 810kn, ovisno kako vam banka računa tečaj.

Na banggoodu taj je iznos 145,99 USD, tj. oko 860kn..

Nitko ni nije rekao da je najjeftiniji na Banggoodu, ali kad je netko (padobranac fly_bug) nepismen, onda je nepismen. Spomenuo sam Banggood jer znam koliko na Banggoodu taj mobitel košta.

Ovo je dobra fora s AUD-ima - GeekBuying ima za kupce vrlo povoljni tečaj AUD-a. Kad se kupuje u američkim dolarima, koštaju praktički isto (kad se iskoristi kupon s Banggooda).

Nevezano uz mobitele, zeznut je malo Banggood - mislio sam još neke stvarčice naručiti (HDMI kabel, kutijica za mem. kartice, karabineri i još ponešto), ali ako skočiš eBay vidiš da identični proizvodi koštaju manje, nekad i nekoliko desetaka postotaka (ne znam da li Banggood daje tracking broj i za male narudžbe -ako daje, to dosta mijenja situaciju).

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2013 3:11 (mbaksa).
12 godina

Koje si to stvari našao jeftinije na ebay-u? Ja sam isto dosta uspoređivao, ali nisam to primjetio.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
domeklija kaže...

Koje si to stvari našao jeftinije na ebay-u?

Napisao sam.

domeklija kaže...

Ja sam isto dosta uspoređivao, ali nisam to primjetio.

Ili si loše tražio ili si potrefio artikle koji su na Banggoodu jeftiniji.

17 godina
mbaksa kaže...

...

Nevezano uz mobitele, zeznut je malo Banggood - mislio sam još neke stvarčice naručiti (HDMI kabel, kutijica za mem. kartice, karabineri i još ponešto), ali ako skočiš eBay vidiš da identični proizvodi koštaju manje, nekad i nekoliko desetaka postotaka (ne znam da li Banggood daje tracking broj i za male narudžbe -ako daje, to dosta mijenja situaciju).

Ne daje TN za "manje" narudžbe, osim ako ne doplatiš.

{#}

Po tom pitanju me iznenadio merimobiles koji mi je narudžbu od $5 poslao pošljkom s TN-om.

16 godina

RECENZIJA: Cubot GT99

Nakon gotovo mjesec dana stigao mobitel u moje ruke! U tekstu ispod pokušat ću vam prenijeti svoje iskustvo kupovine i skromno mišljenje o navedenom mobitelu.

Specifikacije: Ovdje

Kupovina i dostava

Mobitel je kupljen preko banggoda, plaćen putem paypala i mogu slobodno reći da je iskustvo s njima pozitivno. Već drugi put naručujem i uredno dobijam ispravnu robu kvalitetno zapakiranu. U roku od 24 sata su i odgovarali na moje upite poslane mailom.
Planirao sam uzeti onaj sa bijelom maskom ali ga nije bilo na zalihama pa sam se ipak odlučio za crnog koji je bio odmah raspoloživ. Mobitel je plaćen 15.10. i već sutradan 16.10 je poslan i odmah sam dobio TN.
Cijena mobitela je bila oko 155 USD, zahvaljujući kuponu mob je plaćen 145 USD (cca 213 KM).
Napomena! Kupcima iz BiH preporučujem da prilikom kupovine izaberu ili USD, ili AUD prilikom plaćanja jer će u odnosu na plaćanje erurima uštedjeti oko 5-10 KM.

Put i carina

Mobitelu je nakon što je poslan trebalo 2 tjedna do njemačke (kad je stigao u njemačku proradilo mi je praćenje na 17track), sutradan je već iz njemačke poslan u BiH.
Nakon što je stigao u BiH započinju apsurdi, naravno jer se nalazimo u zemlji apsurda. Dva tjedna iz kine do BiH i onda nekih 2 tjedna do mene. Glavni krivac je Hrvatska pošta mostar. Carina je svoj posao završila jako brzo, čim su dobili tražene dokumente lupili su mi carinu+pdv od oko cca 80 KM. Stvarno previše, al kao što sam rekao živimo u zemlji apsurda pa to ne treba čuditi.

Otvaranje kutije

Sadržaj kutije već je odavno poznat: mobitel, slušalice, punjač, zaštitna maska i već zalijepljeni screen protector.
Dizajn mobitela mi se sviđa (osim ispupčene kamere), čak mi je ljepši uživno nego preko interneta. Čini mi se da je stražnji poklopac malo nježan, no prema ostalim kolegama sa foruma ne bi trebalo biti problema.
Slušalce: Jako loše, zvuk je preko njih jako loš. Stvar spašavaju slušalice od drugog mobitela no i sa njima mislim da bi zvuk trebao biti malo bolji (instalirao sam Poweramp).
Punjač: Kolege kažu loš + kabel kratak, sreća imam od samsunga punjač koji može poslužiti.
Zaštitna maska: Po meni kvalitetna i mobitel će sigurno manje kliziti iz ruku. Mana je što je otežan pristup tipki volume up/down (potrebno je malo jače pritisnuti).

Turn on

U mobitel sam ubacio sd karticu od 16 gb, class 10. Cubot je nije odmah prepoznao. Tek nakon što sam 2 puta na PC-u uradio format u fat32, kartica je bila prepoznata.
Ogoljeni android mi se sviđa, ne volim kad mi neki proizvđač nakrca svakakvih nepotrebnih aplikacija. Flash player dolazi predinstaliran kao i mx player sa codecima što je pozitivno. Imenik od 800 brojeva otvara bez problema, sve leti... Nemam zamjerke.
Nisam zasad instalirao neki custom rom jer smatram da je teško neki bolji od ovog koji je došao na njemu. Eventualno ako izađe neki custom rom 4.3 ili 4.4... (u što sumnjam)

Ekran

Iznad mojih očekivanja, boje su oku ugodne, precizan je na dodir. Nisam primjetio onu famoznu liniju na dnu ekrana koju su neki spominjali. Gledanje youtubea i video fajlova je pravi užitak! Vidljiv iz svih kutova.

Kamera

S obzirom na cijenu uređaja slike su jako kvalitetne. Naravno slike u mračnim uvjetima su lošije zbog lošeg blica, no ni mnogo skuplji mobiteli tu nisu puno bolji. Video također zadovoljava datom kvalitetom.

Telefoniranje

Sve normalno radi, nisam primijetio nikakve šumove. Zvuk čist i bez zamjerke.

Povezivost

Na WiFi se jako brzo poveže, domet je solidan, na razini samsungovih uređaja, možda čak malo i bolji (koje sam dosad koristio). 3G i 2G idu ok, uz nedostatatak frekvencije od 900 Mhz što meni ne predstavlja problem (u ovoj temi imate kako ispravno podesiti da radi ok). S BT također nema problema. GPS nisam isprobao još no izgleda da bi mu to mogla biti slaba točka. Kad testiram napisat ću svoje iskustvo.

Baterija

Zadovoljan sam, izdrži jedan dan uz intezivno korištenje (upaljen wifi, sinc...). Mislim da može bez problema i dva dana ako se umjereno koristi.

Igrice

Nisam neki gamer ali instalirao sam Temple Run 2 i sve radi ok, nisam primjetio nikakvo štekanje.

Zaključak

Nisam se pokajao, platio sam ga oko 290 KM i mislim da sam dobio odličan mobitel za te pare. Da je prošao bez carine bilo bi još bolje no i ovako je to dosta povoljna cijena kad se u obzir uzme šta nude naši lihvarski operateri čak i na ugovorne obaveze na 24 mjeseca.

Najveći nedostatci su po meni: gps, potencijalni problem sa garancijom u slučaju kvara i ne davanje public source koda. Ako potraje nekih 15-18 mjeseci bez kvara mogao bi se trajno prebaciti na kineske mobitele koji će s vremenom biti još kvalitetniji.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2013 14:09 (mmmnnn).

4 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

možete li na cubotu istovremeno razgovarati i biti na internetu? meni pukne internet veza pri uspostavljanju poziva

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
mmmnnn kaže...

Najveći nedostatci su po meni: gps, potencijalni problem sa garancijom u slučaju kvara i ne davanje public source koda. Ako potraje nekih 15-18 mjeseci bez kvara mogao bi se trajno prebaciti na kineske mobitele koji će s vremenom biti još k

Ja sam ga mislio svesrdno preporučiti, ali sam ostao rezerviran zbog GPS-a, a nimalo mi se ne sviđa praksa Banggooda da ne objavljuje kritičke reviewe pa ljudi koji nisu naišli na teme poput ove ne znaju da im GPS neće raditi kako treba. Zapravo se pitam nije li dobar dio kineskih mobitela pogođen s istim problemom jer koriste isti GPS prijemnik, s obzirom da je GPS prijemnik integriran u MediaTekov SoC.

Ako se kroz godinu dana pojavi smartfon malčice boljih karakteristika, s funkcionalnim GPS-om i po mogućnosti s Gorilla/DragonTrail Glassom, za sličan novac, onda će to biti super kupnja. Ovako je GT99 dobra kupnja za one koji su sigurni da im nikad neće trebati GPS navigacija, a neće se oslanjati ni na GPS pozicioniranje. Ja sam općenito gledano s njim zadovoljan, ali ipak razočaran zbog GPS-a.

16 godina

U potpunosti se slažem sa svime što si naveo.

Nije da mi je gps svakodnevno potreban ali volio bi da ga imam pri ruci.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2013 14:27 (mmmnnn).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav, da li se kome događalo da ga sugovornik ne čuje baš dobro, u zadnje vrijeme mi sve više ljudi govori da me ne čuje baš dobro?! Inače nemam nikakvih problema sa cubotom osim naravno  GPS-a.

Necu zvaku ocu kusur
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2013 23:05 (slish480).

0 0 hvala 0
15 godina

Cubot naručen sad samo čekanje :D

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
slish480 kaže...

Pozdrav, da li se kome događalo da ga sugovornik ne čuje baš dobro, u zadnje vrijeme mi sve više ljudi govori da me ne čuje baš dobro?! Inače nemam nikakvih problema sa cubotom osim naravno  GPS-a.

Rekao bih ti da prolistaš temu, ali ima već jako puno stranica. Ako se dobro sjećam, javljali su se ljudi koji su se žalili na povremene probleme.

Inače, uočio sam da smartfon Gigabyte Maya M1 V2 frapantno sliči Cubotu GT99 - koliko vidim iz specifikacija, razlika je samo u ekranu (Gigabajtov mobitel nema HD ekran). Ljudi na temi o tom Gigabyteovom mobitelu se dosta žale na probleme s mikrofonom.

16 godina

Od 10 modela 8 ih ima probleme s mikrofonom. Zato sam odustao od Gsmarta i uzeo si ovaj koji je i puno jeftiniji.

13 godina

Može netko baciti screenshot postavke za APN za cubot(vip pretplata)? Bio bih od srca zahvalan. {#}

EDIT:

Imam jedan jedinstven problem, čini mi se da nitko dosad nije požalio na tako nešto, kada zaključam ekran, i upalim ga ponovno nakon nekoliko sekundi, slika bude sva prljava kao kad razbijete ekran, i onda se nakon 2 sekunde vrati na normalu, e sad, dal sam tvornički dobio pokvaren ekran ili bi se sve popravilo mjenjanjem OS-a(u što nekako sumljam, napravio sam čak i factory reset opet isti k..)?

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2013 11:21 (ramzocro-HCR).

0 0 hvala 0
17 godina
Name:VIP.gprs APN: gprs0.vipnet.hr Proxy: 212.91.99.91 Port:8080 MMS protocom : WAP 2.0 MCC: 219 MNC: 10 AUTHENTICATION type: None APN type: default. Nije ss jer nemam sada vip
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
Patrick_cro kaže...
Name:VIP.gprs APN: gprs0.vipnet.hr Proxy: 212.91.99.91 Port:8080 MMS protocom : WAP 2.0 MCC: 219 MNC: 10 AUTHENTICATION type: None APN type: default. Nije ss jer nemam sada vip

Ovo podebljano nemam za postaviti... A MMSC, MMS proxy i MMS port dal ima netko?

16 godina

Oprostite na lijenosti{#}{#} , ako je pozicioniranje gps-a  preko interneta, jel isti problem sa gps-om, ili problema nema?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
ludimata kaže...

Oprostite na lijenosti{#}{#} , ako je pozicioniranje gps-a  preko interneta, jel isti problem sa gps-om, ili problema nema?

Mislim da si nešto pobrkao. Ako govoriš o A-GPS-u, A-GPS koristi pristup Internetu samo za to da skine almanah ili kako se to već zove (koji se ažurira svakih 24 sata), kako bi uz te podatke obavio brže inicijalno lociranje. Znači, preko Interneta se skine nekoliko kilobajta podataka i to je to - GPS dalje funkcionira hvatanjem signala s GPS satelita.

17 godina
moderator
ramzocro-HCR kaže...
Patrick_cro kaže...

Ovo podebljano nemam za postaviti... A MMSC, MMS proxy i MMS port dal ima netko?

Obriši postojeći APN za Vip. Polja za koja ti ništa ne piše jednostavno ne diraj. Postavke imašovdje (valjda su ažurne), za sve naše operatere, da ih ne kopi-pejstam bezveze ovdje.

Uoči da možeš definirati više APN-ova različitih namjena (recimo jedan za Internet, drugi za MMS) ili jedan APN za oboje. Za to ti služi parametar APN Type.

ramzocro-HCR kaže...
Imam jedan jedinstven problem, čini mi se da nitko dosad nije požalio na tako nešto, kada zaključam ekran, i upalim ga ponovno nakon nekoliko sekundi, slika bude sva prljava kao kad razbijete ekran, i onda se nakon 2 sekunde vrati na normalu, e sad, dal sam tvornički dobio pokvaren ekran ili bi se sve popravilo mjenjanjem OS-a(u što nekako sumljam, napravio sam čak i factory reset opet isti k..)?

Ili tvornička greška, ili si ga prignječio.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2013 13:18 (mbaksa).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice