Cubot GT99 Smartphone Android 4.2

poruka: 2.779
|
čitano: 832.679
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Posto dosta ljudi prica samo o problemima, evo da ja napisem nekaj kaj Cubot moze uciniti jos boljim, lijepsim i brzim za koristenje. Ispricavam se ako je vec bilo ali jucer malo prckajuci naletio na aplikaciju GravityBox. Uglavnom, aplikacija koja omogucuju puno stvari koje nasem mobitelu fale - od svijelta kapacitivnih tipki do prerade status bara, notifikacijskog bara, ponasanje ledice, power menija, lockscreena... jako puno opcija koje ce osvjeziti mobitel do jedne nove razine.

E sad instalacija. Instalacija se preporuca samo na STOCK ROM-u i postoji mogucnost da zeznete rom zato se preporuca BACKUP (bilo Nandroid ili CWM)!

Prije backupa nemojte ni zapocinjati. Ok?

GravityBox skinete odavde preko webbrowsera mobitela i instalirate.

Zatim skinete Xposed Installer (download) i njega instalirate. Pokrenete ga, idete na Framework i tamo stisnete Install/Update (morate biti spojeni na WiFi) i zatim restartate mobitel.

Nakon toga opet udjete Xposed Installer i idete na Modules, stavite kvacicu na GravityBox i to je to. Instalacija gotova.

Da sam znao prije...

Uglavnom, NE POKUSAVATI INSTALIRATI PRIJE BACKUP-a ROM-a! 

Ok, valjda sam bio jasan :)

Kompletna tema ovdje http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2316070

Evo vam i par primjera slika da vidite kako status bar moze biti transparentan, kako pozadina moze biti crna kada secemo po sistemskom meniju, kako lockscreen moze biti nadogradjen precacima i kako mozete dodavati nove precace u quick settings bar.

Lockscreen sa novim precacima Lockscreen sa novim precacima
Transparentan status bar Transparentan status bar
Crna pozadina umjesto one sive ruzne Crna pozadina umjesto one sive ruzne
Nove plocice Nove plocice
Cure su lude kad se zaljubljuju u nas muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2013 9:45 (ukay1000).
Moj PC  
11 1 hvala 6
11 godina
neaktivan

Ako se ikona wi-fi sivi onda ti mob nije na istoj vremenskoj zoni s ruterom ili ti se ne poklapaju podaci na mobitelu

s Google accountom. 

1 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Steps to backup Original Android ROM through CWM :

EVO KAKO NAPRAVITI BACKUP(TREBAJU 2 APLIKACIJE CWM i ROM Menager)
1. Install ClockWorkMod Recovery on your mobile device. You can simply download that form Google Play

2. When you install it your bootloader is replaced. It offers you full permission to play with the internal ROM. Rooting also void warranty. 

3. After installing CWM your device is rooted. We can now move ahead with the backup process. 

4. Install ROM Manager Backup Application in your mobile device. You can download it from here.

5. Open the Application. Tap on Flash ClockWorkMode Recovery Option. 

6. Tap on Backup Current Rom. Add a file name and then backup the phone. 

7. The app will ask you to grant SuperUser Permission. So allow it. 

8. Once the Backup is over the phone will restart automatically. 

9. With the help of same application you can also restore the existing ROM. You just need to go in Manage and Restore Backup and from there click on Restore

No Pain No Gain

2 0 hvala 0
13 godina
Re: Cubot GT99 Smartphone Android 4.2
Fabregas4 kaže...

Steps to backup Original Android ROM through CWM :

EVO KAKO NAPRAVITI BACKUP(TREBAJU 2 APLIKACIJE CWM i ROM Menager)
1. Install ClockWorkMod Recovery on your mobile device. You can simply download that form Google Play

2. When you install it your bootloader is replaced. It offers you full permission to play with the internal ROM. Rooting also void warranty. 

3. After installing CWM your device is rooted. We can now move ahead with the backup process. 

4. Install ROM Manager Backup Application in your mobile device. You can download it from  here.

5. Open the Application. Tap on Flash ClockWorkMode Recovery Option. 

6. Tap on Backup Current Rom. Add a file name and then backup the phone. 

7. The app will ask you to grant SuperUser Permission. So allow it. 

8. Once the Backup is over the phone will restart automatically. 

9. With the help of same application you can also restore the existing ROM. You just need to go in Manage and Restore Backup and from there click on Restore

Mislim da je korisnije znati kako napraviti navedeni postupak kroz sami CWM recovery, nego koristeći aplikaciju koja čini istu stvar.

Dakle, u CWM recovery se u slučaju Cubota GT99 ulazi držeći tipke Volume+ i Power. Nakon što se pojavi logo Cubota nastavit držati tipke i mobitel ulazi u recovery.

U recoveryju je vrlo lagano praviti što god hoćete, upravljate tipkama Volume+/-, a tipka Power potvrđuje izbor. Dakle za backup se uđe u Backup and Restore i onda izabere Backup, mobitel napravi postupak i onda izaberete Reboot i to je to.

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
11 godina
protjeran

Opet kako mogu provjeriti vremensku zonu rutera i poklopit s google accountom

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Na mobitelu provjeri da li su ti unešeni točni podaci o Google accountu, dakle: gmail adresa i password, prilikom spajanja moba s wi fi routerom uneseš WPA-PSK: xxxxxxxx broj (obično je na poleđini uređaja), prilikom spajanja na router izaberi opciju za vrijeme/datum zakvači prvu kućicu "upotrijebi vrijeme mreže", kad se sinkronizira s ruterom onda bi ti trebao poplaviti signal wi-fi a onda možeš na app store itd.

To je moje iskustvo s nekakvim low budget tabletom koji nije mogao zapamtiti vrijeme nego ga je samo pauzirao dok nije bio u upotrebi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2013 13:30 (ivan08).

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

kada dodem na 2. korak sa ovog linka od antonovog foruma
http://anton008.com/instalacija-prilagodenog-rom-a-na-cubot-gt99/
upali mi se recovery mode ali mi se prikaze android log (kao da je pokvaren)znaci sa crvenim trokutom i pise NO COMMAND
cini mi se da mi se nije instalirao CWM,jer nemam nemam opciju u recovery-u backup and restore
ali imam slicnu backup (nemogu se trenutno sjetiti) i ispod nje jos jednu restore
napravio sam backup sa tom opcijom ali nisam siguran jeli to dobro ispaloi ispalti li se riskirati

OFFTOPIC

cijeli dan nisam mogao na forum,dok sam sve ostale stranice normalno otvarao bez ikakvih problema

No Pain No Gain
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2013 18:26 (Fabregas4).

0 0 hvala 0
13 godina

Rekao si i sam da si došao do drugog koraka. Napravi kako je opisano u drugom koraku, tek nakon što instaliraš CWM recovery možeš raditi backup/restore i mijenjati romove.

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

napravim sve to ubacim na sd karticu i kada sa Mtk toolom udem u recovery update i izabaerem datoteku koju sam stavio na sd pise mi no command i sve ostalo so je pisalo u gornjoj poruci

No Pain No Gain

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

neznam za vas ali sada sam se sjetio jedne mane za cubot.Kada si naprimjer na Facebook-u ili citas neki duzi clanak i kada si na dnu i onda se zelis vratiti na vrh skroz sporo ide

No Pain No Gain

0 5 hvala 0
11 godina

Jos jedan liksi koji je nagural zicu i tvrdi da GPS radi bolje....

Link: http://mahapecha.wordpress.com/2013/10/24/how-to-fix-cubot-gt99-gps-software-and-hardware-antenna/

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Fabregas4 kaže...

neznam za vas ali sada sam se sjetio jedne mane za cubot.Kada si naprimjer na Facebook-u ili citas neki duzi clanak i kada si na dnu i onda se zelis vratiti na vrh skroz sporo ide

nemam takvih problema, probaj reinstalirat aplikaciju jer ne vjerujem da je to do mobitela, nema mi logike.

14 godina

@ukay1000

hey pitanje kako si napravio direktorij sa igrama?

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2013 22:35 (franciskod).
11 godina
protjeran

vjerovatno stavis jednu igru na drugu i stvorit ce se mapa

No Pain No Gain
11 godina
protjeran

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koja bi bila funkcija ove sive naljepnice na unutrašnjoj strani poklopca Cubota? Neki ljudi s kojima sam telefonirao rekli su mi da čuju neko krčanje u slušalici, ali da je razgovor i dalje razumljiv. Ali dovoljno ih je smetalo da su mi napomenuli da se čuje krčanje. Svi slučajevi krčanja bili su kad sam razgovarao preko T-Mobile kartice, koja mi je u slotu 2. Da napomenem još i da sam napravio ono isključivanje frekvencija preko MTK Toolsa i da je u trenutku krčanja 3G bio isključen. Bih li možda trebao skinuti ovu naljepnicu, ako bi to imalo ikakve veze s prijemom/slanjem signala? U svim slučajevima ja sam sugovornike odlično čuo, a i oni su mene čuli, samo uz smetnju. Mikrofon sam testirao na Skype aplikaciji i na snimljenim videima i glas se čuje besprijekorno.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vjerujem da je ta "naljepnica" jeftino rijesenje kineza za zastitu unutrasnjosti i chipa, inace 2G/3G antena se nalazi na dnu tako da joj ne smeta to.
Uglavnom skines cover i probas onda da li ti krci? {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2013 10:12 (stroj69).
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Jel neko zna zna zasto na youtubu svaki na what to watch pise error has occured a na videima error[400] na novoj verziji

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
srcipesak kaže...

Link: http://mahapecha.wordpress.com/2013/10/24/how-to-fix-cubot-gt99-gps-software-and-hardware-antenna/

Isprobao ovo, fakat radi!! Najbolji rezultati su s krutom zicom iz utp (mreznog) kabla. Ko voli sado mazo moze probat s licnatom zicom ali bez lemljenja ce se namucit pri spajanju. S krutom zicom je lakse jer se moze bolje "formirat" i lakse zakacit u rupu iznad kontakta. Znaci sve ko na slikama, gurnuti zicu da se drzi kontakta, uzeti malo preko 5cm zice, ja uzel od oka 5.2cm. Nisam skidal izolaciju s zice jer stane kroz onu rupicu izmedju power tipke i rupe slusalica. Medjutim ne mogu trenutno zatvoriti poklopac ali boli me briga dok gps radi {#}

Bio ispod drveca u parku, lock trajao <5 sec, 9/13 satelita instant jacina 17-30 {#} Jos cu danas u gradu isprobavat ali nakon prvih 5 minuta vidljivi ozbiljni pomaci na bolje!! E da, zicu sam ucvrstio sekundnim ljepilom i jos malo selotejpa bacil, znaci nisam srafao nista niti lemio. Sretno ekipa koja se odvazi na ovo {#}

ovo sam mogo prije samo sanjati ovo sam mogo prije samo sanjati
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2013 14:52 (srcipesak).
16 godina

daj koju sliku{#}

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Mozeli mi netko reci zasto youtube ne radi nova verzija
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
jozagloza123 kaže...

O kojoj konkretno verziji govorimo? 5.2.27? Ako ti ne radi, odlogiraj se i ponovno logiraj. Ako i dalje ne radi, očisti keš/podatke.

13 godina
jozagloza123 kaže...

Ako si na samsung romu, to ti je do njega, ne radi na njemu youtube. Ne znam zašto, ali to je jedan od razloga zašto sam se vratio na stock rom.

17 godina
srcipesak kaže...
Medjutim ne mogu trenutno zatvoriti poklopac ali boli me briga dok gps radi {#}

Zanimljiv mobitel, ali nikako da shvatim ovu glupost sa zicama i opsjednutost kvalitetom gpsa, toliko toga drugog uredaj nudi za smijesne novce.

Sada taj mobitel izgleda zgodno obljepljen selotejpom, nezatvorenih leda, i zice od 5 cm koja se klati sa vrha uredaja - zar je gps toliko bitan da se ovakve slampave 'popravke' smatra smislenim pothvatom (ima vec po 250kn navigacija na stranicama kakve prodaju cubot) ?

17 godina
kunof00 kaže...
srcipesak kaže...
Medjutim ne mogu trenutno zatvoriti poklopac ali boli me briga dok gps radi {#}

Zanimljiv mobitel, ali nikako da shvatim ovu glupost sa zicama i opsjednutost kvalitetom gpsa, toliko toga drugog uredaj nudi za smijesne novce.

Sada taj mobitel izgleda zgodno obljepljen selotejpom, nezatvorenih leda, i zice od 5 cm koja se klati sa vrha uredaja - zar je gps toliko bitan da se ovakve slampave 'popravke' smatra smislenim pothvatom (ima vec po 250kn navigacija na stranicama kakve prodaju cubot) ?

Nije stvar u samoj navigaciji, ja sam naprimjer uzeo mobitel da mogu snimati rutu prilikom bicikliranja i da istu vidim na velikom ekranu.

Sada sam prisiljen i dalje koristiti Nokiu 5800 na kojoj snimanje rute radi besprijekorno ali koja ima mali ekran i spor procesor za iscrtavanje karte.

EDIT: probao sam gornju stvar sa komadom žice, uzeo sam cca 5 cm pune žice i zataknuo sam ju na lijevi kontakt ispod plastike, žicu sam posve ogulio tako da poklopac mogu lijepo zatvoriti. Minimalno sam sada testirao i signal mi lovi 11-15 sekundi i stabilan je. Prije sam stajao na mjestu a navigacija je pokazivala da idem 7-8 km/h, sada odmah pada brzina na 0 km/h, sutra testiram u vožnji autom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2013 20:04 (Kristyans).
11 godina
protjeran

uspio sam instalirari cwm preko ovog tutoriala  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2379412 kada udem u cwm folder da vidim jesam li napravio backup vidim da imam 4 fila               boot img,recovery img,data.exta.tar,sytem exta  jeli imam sve potrebne fajlove jer mi je izbacio neki error                                                                                       

No Pain No Gain

0 0 hvala 0
14 godina

evo i ja jučler dobio mobitel i naravno problem sa 3g. Pokušao sam kao što je i opisano u prijašnjim postovima sa mtk toolom namjestiti frekvencije na 900/1800 gsm i wcdma 2000 i ne nalazi mi uopće 3g mreže nego samo 2g i s tim da je signal stabilan. kada dodam frekvenciju u wcdma 850 onda mi pronalazi i odašiljaće sa 3g signalom ali se nemogu nikako spojiti i izbacuje grešku. Na automatskom modu pretrage mreže mi onda nije stabilan ni 2g signal jer čim krenem zvati ili prode 10 sec gubi mreži i u krug tako. Ima netko ideju šta da napravim još?

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2013 7:44 (VWalentino).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Okanite se više GT99 kad vidite da ima problema i uzmite mobitel

koji je istog ili približnog  cjenovnog ranga a za kojeg je  praksa pokazala da nema problema.

Niste mi jasni.

2 6 hvala 0
17 godina
srcipesak kaže...
srcipesak kaže...

Isprobao ovo, fakat radi!! ...

Ja sam isprobao i u vožnji, definitivno je bolje radilo, signal se nije gubio u zavojima, jedino se dešavalo da kod zaustavljanja GPS i nakon što stanem "misli" da se još krećem, ali nije se dešavalo da ode tri ulice dalje, a ja još stojim, bilo je prihvatljivo.

Vratio se s vožnje, nakon pola sata krećem po klinca u vrtić, mislim si idem još malo isprobat i ništa - uopće nema signala odnosno ne lovi satelite, taman kad sam se ponadao da je GPS počeo raditi prihvatljivo... 

Nisam koristio žicu jer ne dolazi u obzir da mi viri van kućišta (samo sam prvi put isprobao sa žicom), izrezao sam tanku trakicu od limenke energetskog napitka, na jednom kraju sam je presavinuo nekoliko puta tako da nema lufta kad je stavim između plastike i kontakta, bila je dužine ca. 7 - 8 cm, stražni poklopac se dao zatvoriti bez problema i radilo je skoro savršeno tu prvu vožnju, poslije sam još dva dana pokušavao, ali više nikako nisam dobio niti približan rezultat, a šta se desilo pojma nemam.

Uglavnom, definitivno sam "prekrižio" GPS, do daljnjega {#}

14 godina
Dali mogu otići na carinu podignuti mob kada stigne u zg ili moram čekati da mi ga donesu doma?
01000101010000010101010000100000010100110100100001001001010101000010000001001100010011110100111101010011010001010101001000100000001110110010100100101001001010010010100100101001001000000100100000110011
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice