Blackberry 8520 ili iPhone 3G 8GB

poruka: 15
|
čitano: 3.612
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Trebao bih napraviti neki trade tj. recimo da mi j edojadio iPhone i sada gledam Blacberry 8520 pa me zanima dali je ok uredaj i dali je bolji od iPhone-a?

Imam vec dugo iPhone i koliko god bio dobar uzeo bih si Blackberry pa sam naletio na ovaj i cini mi se ok.

Isto tako me zanima kakav je Blackberry 8900 u usporedbi sa 8520? Ovo pitam cisto informativno.

Zahvaljujem na odgovorima!

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Blackberry 8520 ili iPhone 3G 8GB

Ili mozda Samsung Galaxy?

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
neaktivan
zadrzi samo ti iphone :P
svatko ima svoje misljenje i to se nemora shvacati kritikom
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Hmm...nekako mi je dojadio pa zato trazim neki drugi uredaj.

17 godina
neaktivan
Moj prijedlog je da ga zadržiš,no ukoliko baš želiš...
15 godina
neaktivan

Da, samo me zanimaju misljenja korisnika 8520 i 8900...da znam iz prve ruke kakvi su uredaji.

Ili ako se nade netko tko ima Galaxy.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.6.2010 23:04 (win32).
16 godina
neaktivan
win32 kaže...

Da, samo me zanimaju misljenja korisniga 8520 i 8900...da znam iz prve ruke kakvi su uredaji.

Ili ako se nade netko tko ima Galaxy.

Imam 8520 i to ti je dosta ozbiljniji mob. od iPhona (pod ozbiljan ne mislim nužno i bolji nego samo s manje multimedije). Na iphone imaš više apikaicija, ali su ti na BB neke osnovne aplikacije besplatne. Ja sam odabrao BB zbog neograničenog email i surfa. Pitaj ako te još nešto zanima.

16 godina
neaktivan
blackberry i galaxy su ti slabiji od iphone zato ga ostavi
svatko ima svoje misljenje i to se nemora shvacati kritikom
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

BB bez BB uslige (BIS ili BES) nije to to, tako da moraš već nešto odabrati. Ako ti je iPhone dojadio onda bez razmišljanje pikni neki BB (8520) uz predhodni uvjet, inače ni ulodilu, to nije to i ostati ćeš razočaran. I još ako si na VIP-u pa za manje od 100 Kn flat rate.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Imam tarifu i300 tako da je to ok...tako da mogu biti na netu koliko hocu i tesko da cu neki limit prekoracit + vecinom sam u  prostoru gdje radi cijelo vrijeme Wlan (nadam se da Wlan radi kako treba na BB!?).

Sada gledam 8900 i mislim da bih ipak njega uzeo.....cini mi se bolji nego 8520.

Tocnije, bolja polovica ce 8520, a ja cu uzeti za sebe 8900 pa me zanima kakav je 8900? Dali je ok uredaj i dali ima dobar display?

I da...zanima me dali ima neka aplikacija za Gmail da mogu normalno pregledavati mailove te dali ima aplikacija kao i na svakome mobu da si napravim mail acc koji vec hocu te da ga normalno koristim bez neke posebne doplate? Ne treba mi push. mail vec samo da si provjerim mail kada god hocu bez neke posebne doplate ili necega slicnoga?

Kakav je sam RIM OS u odnosu na iPhone OS?

Sada citam da je moguce zaobici neke stvari i da mozes skidati i instalirati besplatne aplikacije i bez te posebne doplate od 80 Kn...sada me zanima dali je to uistinu tako ili...?

Ono sto mi treba je aplikacija za Gmail, IM+ i za FB......

Evo tu je rijesenje:

http://mob.hr/blackberry-app-world-t-mobile-instalacija/

Samo me zanima dali to radi i za 8520 i za 8900? Nije mi vazno koliko trosi prometa jer ga ionako imam dovoljno u tarifi i300 no ne dajem im jos 80 kn......a push mail mi nije vazan.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.6.2010 0:26 (win32).
16 godina
neaktivan

Trebalo bi raditi, sad opet ovisi koji je BB OS. ovdje je opisano za 4.6, ako inaš neki grugi OS pogledaj ovdje http://epicapplications.com/blog/2009/09/blackberry-app-world-50-for-os-50/

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Bizarro kaže...

Trebalo bi raditi, sad opet ovisi koji je BB OS. ovdje je opisano za 4.6, ako inaš neki grugi OS pogledaj ovdje http://epicapplications.com/blog/2009/09/blackberry-app-world-50-for-os-50/

Puno hvala na odgovoru.

Uzeo bih 8900 pa me zanima kakav je display i sam RIM OS u odnosu na iPhone display i OS? 

Uopce mi nije vazno koliko recimo radim prometa na netu posto nisam nikada ni dosao blizu 2 GB koliko imam u tarifi + vecinu vremena sam na Wlanu tako da mi je to ok sa te strane.

No ne dajem onima jos 80 kn za neku posebnu uslugu jer im ionako sve to dosta placam......pa me zanima dali ima nacin da se to zaobice i da koristim samo free aplikacije za 8900?

Bilo bi lijepo da se nade netko tko mi moze svojim rijecima reci o samom RIM-u te mogucnostima 8900 te koju su mi nedostatci/prednosti (ako ih ima) naspram iPhone-a.

16 godina
neaktivan
win32 kaže...
Bizarro kaže...

Puno hvala na odgovoru.

Uzeo bih 8900 pa me zanima kakav je display i sam RIM OS u odnosu na iPhone display i OS? 

Uopce mi nije vazno koliko recimo radim prometa na netu posto nisam nikada ni dosao blizu 2 GB koliko imam u tarifi + vecinu vremena sam na Wlanu tako da mi je to ok sa te strane.

No ne dajem onima jos 80 kn za neku posebnu uslugu jer im ionako sve to dosta placam......pa me zanima dali ima nacin da se to zaobice i da koristim samo free aplikacije za 8900?

Bilo bi lijepo da se nade netko tko mi moze svojim rijecima reci o samom RIM-u te mogucnostima 8900 te koju su mi nedostatci/prednosti (ako ih ima) naspram iPhone-a.

teško je usporediti BB i iPhone. iPhone je Gadget, a BB je messaging device. Dakle BB uzmi u slučaju da ti treba fizička QWERTY tipkovnica i ako šalješ puno mailova ili instant poruka. U tom slučaju ti se isplati BB tarifa. Ne znam na šta podrazmijevaš pod Free aplikacije, ali ako već nisi dobro pročitaj ovaj članak, jer je tu najbolje objašnjeno od svih sajtova na hrvatskom jeziku sve o BB tarifama i aplikacijama, koje rade a koje ne rade i na kojem operateru jer ne nude svi istu razinu usluge, http://mob.hr/bis-blackberry-internet-service-u-hrvatskoj/ da bi uopće mogli raspravljat o tome. Kad pročitaš i ako ti još uvijek nije jasno onda ti još pokušam pojasnit.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.6.2010 12:19 (Bizarro).
15 godina
neaktivan

Sada sam pricao i sa SZK-e i nesto se informirao malo vise i totalno mi se ne isplati prelazak.....zasto!?

Placam i300 tarifu plus sve ostalo sto ti "nakelje" + jos bih za ovo trebao dati 80 kn sto je malo glupo! No, najgluplje od svega je to sto svaki pa i dummy mob ima na sebi mail acc koji si sasvim normalno kreiras i provjeravas kada vec hoces.

Za tu nazovimo uslugu ja bih jos trebao platit 80 kn......kuzim za push mail, ali meni treba samo obican acc sa kojime mogu pregledavati mailove kada ja hocu.

Uz sve to kaze ekipa iz SZK da se moze desiti da mi se pobrisu sve postavke ako nemam placenih 80 kn tj. ako se skuzi da nemam placenu tu tzv. "uslugu" (zarucnica radi u SZK-e pa joj ne bi lagali ili pricali gluposti u tehnickoj podrsci). Isto tako kazu da mozes imati srece pa ce sve raditi kako treba, a opet i ne mora sljakat....znaci tocno "lutrija".

Tako da cu se drzati iPhone-a i HTC-a.....gdje ne moram placati neke stvari (makar razumijem na neki nacin tu opciju i push mail nekim ljudima dobro dode sto kod mene nije slucaj tj. ne treba mi).

Hvala svima ekipa na savjetima! 

16 godina
neaktivan

Pa rekoh, ti, BB je naprava za striktno ciljanu namjenu, ali nije baš usporediv s dummyjima i njihovim mail klijentima. Ako imaš i300 definitvno ti se neisplati plaćat još 80 kuna.

A što se T-mobila tiče, ništa čudno, to je njihov modus operandi, jednostavno nemaju dovoljno stručan kadar za određene segmente poslovanja da bi mogli ponudit kvalitetnu uslugu i to je gorka istina. Da ne bi sad neko opet mislio da navijam za vip, ima i vip svoj nedostatke i svoje retarde u kadrovima, ali kad je BB u pitanju T-mobile je pušiona.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice