Asus ZenFone 5

poruka: 728
|
čitano: 173.685
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Asus ZenFone 5
17 godina
Asus ZenFone 5

Bolestan je ovaj novi model

5.5 inch 403ppi

3000 mah baterija

android 5.0

4gb rama

2.3 GHz 64-bit quad-core Intel Atom Z3580

13mp kamera/ 5 prednja

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 13:03 (Frenkyca).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Imaju glupav način imenovanja mobova, mogli su malo ljepše to imenovati, naš zenfone 5 postoji u više verzija i vrlo lako bi se moglo desiti da netko zabunom kupi neki drugi misleci na onaj bolji. 

Prije su zenfoneove nazvali ovako 4, 5 i 6 dakle po veličini ekrana, 

nakon toga je bila viejst na bugu da ce izbaciti Pegasus neki broj, izgleda kao naš zenfone samo su specifikacije bolje.

I sada se pojavio Zenfona 2 sa 5.5 inčem i naravo nesto bolje specifikacije. Treba otpustiti tog koji daje imena, jer im je reputacija na kocki ako tako nastave. 

Sto se tiće Zenfonea 2 mene zanima dali je to tipka na poleđini kao na lg-u ??? Ako jest, to mi se nikako ne sviđa. 

14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5
Pa nije 1 travnja !!!!!!!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

PhoneArena kaže - 200 dolara !

Bene docet, qui bene distinguit.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Asus ZenFone 5

Ne znam telefon izgleda odlicno, ali 5.5" me odbija, i 5" mi je na granici sve iznad mi ne odgovara, to je tablet manje vise.

Jos uvijek prezadovoljan telefonom koji imam, jos ni jednom nije zaledio, zamrznuo, resetovao se ma savrseno radi 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Više manje službeno - novi zenfone - verzija 2gb 200$,  4gb 330$ :)

Bene docet, qui bene distinguit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Jel se ikome dogodilo da mu se baterija prazni jako brzo. brzo kao da je baterija na 29 posto, a prije tri sata i 15 min je skinut sa punjača...

na ultra save modu sam i ništa ne pomaže, također, gornja polovica, kod kamere ona, se grije sama od sebe :/

Na kitketu je otkako sam ga kupio, al ovo traje par dana sada već...

Jel je itko imao slično iskustvo ?

EDIT: rješih problem. iz nekog razloga radio mi je messages app (onaj asusov, stock) iako sam se prebacio na guglov messenger, i slao je poruke. na kraju sam ga force stopao i uninstalirao updateove, tak da sada baterija opet normalno radi :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.1.2015 15:49 (mankoner).

0 0 hvala 0
13 godina
Asus ZenFone 5

Supet mi je tehnicka podrska za softver, svako 3 dana patch.

Malo se gps zblesavi na telefonu u zadnje dvije sedmice, tacnije na widget od asusa za vrijeme i na lock screen pokazuje mi neku selendru 300km od moje lokacije.....wtf

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

planiram uzeti ovaj mob ram 1 gb samo recite kratko uzmi ili traži nešto bolje

0 0 hvala 0
13 godina
payo kaže...

planiram uzeti ovaj mob ram 1 gb samo recite kratko uzmi ili traži nešto bolje

Nadji sa 2gb, cijena je identicna!

Telefon je fantastican, neces pogrijesiti.

14 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

u wow shopu mi je najpovoljniji 1300 kn a onaj sa 2 gb 300 kn skuplji da li ima gdje povoljnije

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

http://www.alzashop.com/asus-zenfone-5-a501cg-16gb-black-d2167343.htm

Evo ako nekome moze pomoci .. sad je na akciji 180 eurica 16GB/2GB sa kitkatom i googl- troloovima .
Inf radi - narucen nedjeljom navecer a u srijedu u podne ga overseass donio na kucna vrata . naravno uz mob dobio racun itd ..

a verzija sa 8Gb/2gb  je jos jeftinija 162 eurica + besplatna dostava 

http://www.alzashop.com/asus-zenfone-5-a501cg-black-8gb-d2139131.htm

Shop je u Ceskoj tako da nema dodatnih troskova a cijene su im opcenito odlicne . 

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2015 18:47 (bimont).
14 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

probam sutra naručiti 

naručeno ovaj drugi i još 5e popusta 157e možda i najpovoljnija kupnja trenutno

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2015 10:46 (payo).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

evo jedna loša vijest o mobu. Frendu se pokvarila maticna ploca, rekli su mu kod nas u servisu da je popravak 1300kn -.- slat ce ga sada nazad u Mobicity. Jel ima tko kakvih iskustava što im sve treba poslati i kolike su šanse da mu ga poprave uopce?

0 0 hvala 0
13 godina
prasac kaže...

evo jedna loša vijest o mobu. Frendu se pokvarila maticna ploca, rekli su mu kod nas u servisu da je popravak 1300kn -.- slat ce ga sada nazad u Mobicity. Jel ima tko kakvih iskustava što im sve treba poslati i kolike su šanse da mu ga poprave uopce?

za te novce mozes nov uzeti, stvarno su retardirani

Nek salje nazad ako ima urednu garanciju, moraju primiti ali kopiju od gare ofkors i nek ih kontaktira prvo prije slanja!

11 godina
neaktivan
prasac kaže...

previše, nazalost takva situacija je kod svih mobitela, takve stvari se samo isplati popravljati preko garancije.  

inače, ja sam gledao zamjenske baterije na ebayu http://www.ebay.com/sch/Batteries-/20357/i.html?_sop=10&_from=R40%7CR40%7CR40%7CR40&_nkw=ASUS+ZENFONE+5++REPLACEMENT+BATTERY

Drugi mobovi imaju odma dostupne zamjenske a oni koji imaju ugrađene baterije e za njih se treba dosta načekati.  Vidim sa za naš zenfone samo nude kapacitet 2050mah, pa se ne isplati. Ja sam se nadao da bi mogli napraviti neku bliže 3000mah. Možda i budu sredinom ove god to zna. Takva baterija bi mi pomogla posebno ljeti kada sam manje doma a više u pokretu.  

15 godina
Markić7 kaže...
prasac kaže...

previše, nazalost takva situacija je kod svih mobitela, takve stvari se samo isplati popravljati preko garancije.  

inače, ja sam gledao zamjenske baterije na ebayu http://www.ebay.com/sch/Batteries-/20357/i.html?_sop=10&_from=R40%7CR40%7CR40%7CR40&_nkw=ASUS+ZENFONE+5++REPLACEMENT+BATTERY

Drugi mobovi imaju odma dostupne zamjenske a oni koji imaju ugrađene baterije e za njih se treba dosta načekati.  Vidim sa za naš zenfone samo nude kapacitet 2050mah, pa se ne isplati. Ja sam se nadao da bi mogli napraviti neku bliže 3000mah. Možda i budu sredinom ove god to zna. Takva baterija bi mi pomogla posebno ljeti kada sam manje doma a više u pokretu.  

mislim da je puno jeftinije ako sam zamjeniš

nemam za potpis
11 godina
neaktivan
tenac kaže...

Dio je jako skup :D a ne popravak. I slazem se da je jeftinije kada sam zamjenis nego ovlašteni servis :D , ali ja to nebi radio, htio sam ja nesto na svojem starom mobu promjeniti otvorio sam pola moba i vidio da jedan dio je slijepljen i da bi mogao nesto potrgati kada bi to odvajao. Pa sam sve vratio nazad i dao serviseru u blizini mene da mi to popravi za 50 kuna.  Ovlašteni servisi znaju popravljati za 200 ili višekuna. 

15 godina
Markić7 kaže...
tenac kaže...

Dio je jako skup :D a ne popravak. I slazem se da je jeftinije kada sam zamjenis nego ovlašteni servis :D , ali ja to nebi radio, htio sam ja nesto na svojem starom mobu promjeniti otvorio sam pola moba i vidio da jedan dio je slijepljen i da bi mogao nesto potrgati kada bi to odvajao. Pa sam sve vratio nazad i dao serviseru u blizini mene da mi to popravi za 50 kuna.  Ovlašteni servisi znaju popravljati za 200 ili višekuna. 

recimo asus servis računa zamjenu lcd-a 1000 kn, a kad ga sam ideš mijenjati dođe te najviše oko 400 kn i to kad naručuješ iz eu, iz kine je još jeftinije

nemam za potpis
16 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Jel zna netko da se u nekoj Hrvatskoj trgovini moze kupisi ZenFone 5?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
ToMisLaW kaže...

Jel zna netko da se u nekoj Hrvatskoj trgovini moze kupisi ZenFone 5?

Koliko ja znam NE.

Trenutno moza najpovoljnije je ovdje :

http://www.alzashop.com/mobile-phones/smartphones/18845588.htm#f&pg=1&prod=1284

14 godina

Ima u wowshopu...

13 godina
filterini kaže...

1600 za 2gb ram verziju da....kako $ skace i cijene divljaju...mada o5 se isplati...

Mrzim kako neke aplikacije zderu bateriju, novi fejs to cini preko 40% vise baterije nego prije....ali evo za 1h igranja world of tanks, ode 34%baterije...

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2015 23:59 (chaselol).
13 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Postoji li veća razlika u radu između 2.0 ghz i 1.6ghz?

Unaprijed hvala

“In every crowd there are certain persons who seem just like the rest, yet they bear amazing messages.” Antoine de Saint-Exupery, Night Flight
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 9:40 (Johnny4286).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Johnny4286 kaže...

Postoji li veća razlika u radu između 2.0 ghz i 1.6ghz?

Unaprijed hvala

Samo u igrama se primjeti razlika veci broj fps i jaci antutu benchmark generalno, 1.6ghz je dosta za multitasking androida.

Ako mislis da manje trosi bateriju da, to je istina ali to je tako malo da je zanemarivo.

2ghz je brze i bolje, nekih 15-20% daje veci antutu bench.

11 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Pozdrav svima :)

Namjeravam kupiti sebi nov telefon al da je sa dual karticom. Hteo sam kupiti Xiaomi MI Note, ali cijena je ogromna tako da sam odustao. I naisao na telefon AusuZenfon2. Kako sam gledao neke klipove na YT izgleda da mu je kamera mnogo dobra. Kod Xioamia Mi Note kamera je cak bolja od Iphone 6 Plus. Nadam se da ce i Zenfonu 2 biti nesto slicno.

Ono sto me interesuje je:

1. Kako ste zadovoljni Vi dosadasnji korisnici zenfonom u opste?:)
2. Procesor koji se nalazi u Zenfone2 je (64-bit Intel Atom Z3560/Z3580 Quad Core Processor (Running at 1.8/2.3GHz) PowerVR Series 6 - G6430, with OpenGL 3.0 support), pa me interesujeu kojem rangu je ovaj procesor u odnosu na familiju Snapdragon? 800, 801 ili mozda 805?
3. Da li stvarno opcija HDR blacklight daje tako dobre slike pri losem osvetljenju ili je samo marketing trik?
4. Da li ce biti 4snimanje i slowmotion 240fps u zenfonu 2?
5. Zenfone 2 ce imati dva modela, jedan od 2GB a drugi od 4GB Rama. Da li je razlika samo u ramu ili ima jos neka varijanta?

Unapred veoma zahvalan :)

P.S. Vidim na komentarima je nekome crkla maticna ploca. Kako se to desava? I da li je to ucestali problem kod ovog telefona?

kiki
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2015 21:43 (wave90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice