Wlan router + Print server

poruka: 27
|
čitano: 11.982
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Pozdrav!

Konačno privodim fax kraju, i vraćam se doma, pa uvodim ADSL u kući... t-com, budući da ništa drugo ne mogu...

Konkretno pitanje: htio bih router  - wireless, ali da ima na sebi i USB -- za funkciju Print servera, da mogu iz sobe printat a da ne provlačim kabele...

Nisam baš neki stručnjak;; upravo suprotno, tek se malo kužim u računala, pa me zanima koji bi mi preporučili? T-com-ovi mislim da ne podržavaju ovu funkciju...

Gledao sam malo, i pronašao neke modele:

http://www.ventex.hr/ProductDetails.aspx?id=0560134&pg=G1000104

http://procesor.hr/index.php?option=com_wrapper&Itemid=27

http://www.atel.hr/katalog.php?list_pos=10&kateg=173&product_id=4143

http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.f6201e85fa1148639eb143d19a9bd9d8.wireless_router_airlive_wl-1000ur_usb_print_server.aspx

pa me zanima ima li netko kakvog iskustva s tim uređajima? - a i s tim trgovinama, budući mi nisu baš poznate...

Hvala svima!!

Karlo
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2009 19:11 (karlo_tt).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Znam sa sigurnošću da tu funkciju posjeduje Siemens SX763.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2009 19:17 (macak).

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: Wlan router + Print server
autorov komentar

Jel ga ti osobno koristiš? Kakav mu je prijem? Ima li prekida veze, kakvo mu je osvježavanje IP-a? Kakva mu je sigurnost/enkripcija? Jednostavnost rada? Print server funkciju ne koristiš? Progooglao sam, i stvarno piše da ima Print server mogućnost, samo mi nije jasno zašto u T-com-u ni riječ o tome ne stavljaju...

Uh, što sam pitanja ispisao........

Belji se

Karlo
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje
karlo_tt kaže...

Jel ga ti osobno koristiš? Kakav mu je prijem? Ima li prekida veze, kakvo mu je osvježavanje IP-a? Kakva mu je sigurnost/enkripcija? Jednostavnost rada? Print server funkciju ne koristiš? Progooglao sam, i stvarno piše da ima Print server mogućnost, samo mi nije jasno zašto u T-com-u ni riječ o tome ne stavljaju...

Uh, što sam pitanja ispisao........

Belji se

Da, ja ga koristim. Nikada nisam imao nikakvih problema. Čini mi se pouzdan i vrlo je jednostavan za podešavanje. Pokrivenost signalom je vrlo dobra. Što se sigurnosti tiče, ima ugrađen firewall. Podržava WPA2. Uglavnom, sve što je navedeno na T-Comovim stranicama stoji.
Što se tiče print servera, isprobao sam tu funkciju i radi bez problema. Inače je ne koristim, jer imam mrežni printer, pa mi nije potrebno.
Sve u svemu, nemam zamjerki na taj uređaj.
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2009 19:56 (macak).
16 godina

-ako može T-com onda mogu i ostli (osim pod ugovorom..) pokušaj vidjeti što se može zbog cijene (Iskon, AMIS, Bnet... svi su povoljniji).

-Za router s print serverom, neisplati se kupovati računajući na dobiveni, optimalnije ti je kupiti print server =271kn, ima i bežićnih (USB/LPT/wlan..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Zvao Optimu, gledao na H1... Stvarno vele da nema mogućnosti... Ne govorim napamet; zvao sam ih... A što se print servera tiče, jel mogu spojit nekako i bežično i žicom? jel ima Print server i LAN izlaz, i Wlan? Jer upravo radi te mogućnosti mi je posebno router zanimljiv...
Karlo
16 godina
karlo_tt kaže...
Zvao Optimu, gledao na H1... Stvarno vele da nema mogućnosti... Ne govorim napamet; zvao sam ih... A što se print servera tiče, jel mogu spojit nekako i bežično i žicom? jel ima Print server i LAN izlaz, i Wlan? Jer upravo radi te mogućnosti mi je posebno router zanimljiv...
 -naravno, inače se nebi zvao print server, njega spajaš na router/switch (Tcom zbog MaxTVa ima 2+2 priključka, možda će ti trebati dodatni switch), tako da svi u lanu imaju pristup (žica ili wlan svejedno). Jeftinije i lakše za kombinirati nego router s tim mogućnostima.
-Za Optimu i H1, sretan si što nemaju mogućnosti... Namigiva
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Dakle, glede tvog pitanja:

1. u routeru uključiš opciju Print server (navedena IP adresa postaje IP adresa printera) - slika 1.

2. zatim preko Control panela - Printers kreneš dodati novi printer

3. odaberi Local printer, i makni kvačicu sa 'Automatically detect...' - slika 2.

4. u idućem prozoru odaberi Create a new port, a zatim iz padajućeg izbornika Standard TCP/IP Port - slika 3.

5. nakon toga, moraš napraviti port na način da upišeš IP adresu koju si očitao iz routera - slika 4.

6. sada moraš kliknuti na Custom, pa zatim na Settings, te u novom prozoru odabrati opcije onako kako je prikazano na slici (pazi, ovo lp0 je L malim slovom) - slika 5.

7. za kraj ti ostaje instaliranje drivera za printer, na način da ga učitaš opcijom Have disk - slika 6.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2009 12:34 (macak).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Fantastično! Čovječe, legenda si... :-) Svaka čast za trud za objašnjenje...
Samo jedna stvar - pod Custom - Settings, kad sam postavio kao što je na slici, jednostavno nije htjelo printati... Ali kad sam maknuo kvačicu sa "LPR Byte Counting Enabled" sve radi savršeno... Možda je to samo kod mene problem...
U svakom slučaju, puno, puno, puno - HVALA!!
Karlo
17 godina

također i navedeni model sa slike ima tu opciju, router sam dobio od t-com-a i nemam nikakvih problema, u 4 godine korištenja veza mu je pukla možda 5 puta

C'est la vie
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2009 14:14 (leo_819).

0 0 hvala 0
17 godina

Napravio sve isto kako je napisano osim što je druga ip adresa jer je modem od t-com, printer je canon pixma ip4200.Pod advanced settings usb uključen, USB printer active, status ok.Kad stavim da se printa test page ili bilo šta drugo modem se jednostavno restarta.Gdje je kvaka ili sam opet kupio nešta nekompatibilno!?

Modem je siemens sx763

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 17:49 (Limac).
16 godina

druga IP? -vjerojatno si stavio adresu routera x.x.1.1 ... pročitaj pažljivije gore (Mačak)...

17 godina
ihush kaže...

druga IP? -vjerojatno si stavio adresu routera x.x.1.1 ... pročitaj pažljivije gore (Mačak)...

Stavio sam ip adresu koja je važeća za moj router evo na slikama!

Nema Nema
16 godina

-tu je problem jer je sigurno i router na toj adresi, probaj u opcijama promijeniti...

17 godina
neaktivan
Limac kaže...

Napravio sve isto kako je napisano...

Probaj isključiti onu opciju ''LPR Byte Counting Enabled''.

17 godina

Eh, sad mi već ništa nije jasno .

Očitao sam ip dresu kao što mačak reče i upisao je za printer.Ta adresa mi isto tako stoji i u local network-u i služi za ulaz u postavke routera.Isto tako mislim da u original uputstvu stoji da te dvije adrese su iste ili krivo tumačim!

17 godina

Probao i to isključiti ništa, tj. kad kliknem na print test page printer se "probudi" - upali i tamo nešta svoje šrota a za koju sekundu mi se restarta- reboota router!

Možda sam krivo shvatio da taj USb print server služi samo za printere koji već jesu mrežni printeri - imaju mogućnost takvu (imaju u sebi mrežnu karticu), pa da se oslobodi jedan LAN port može se to izvoditi i preko USB-a.

Nije vrag da sam bacio novce bez veze?

17 godina
neaktivan
autorov komentar
Limac kaže...

Probao i to isključiti ništa, tj. kad kliknem na print test page printer se "probudi" - upali i tamo nešta svoje šrota a za koju sekundu mi se restarta- reboota router!

Možda sam krivo shvatio da taj USb print server služi samo za printere koji već jesu mrežni printeri - imaju mogućnost takvu (imaju u sebi mrežnu karticu), pa da se oslobodi jedan LAN port može se to izvoditi i preko USB-a.

Nije vrag da sam bacio novce bez veze?

nije to... evo ja već dugo koristim tako (radi toga sam i pokrenuo temu) a nemam prežni printer...

Karlo
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Buđenje teme... Instalirao Windows 7, i ne mogu natjerati printer da radi (ok, i komp je drugi, ali to ne smije imati veze u ovom slučaju...)

Stalno (u Wordu kad idem na printanje) pokazuje da je printer OFFline, a drugi mi printer (koji je direkt na USB spojen) fino pokazuje stanje "idle"...

Ideje?!?!?!

Please!!!!!

Karlo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Please....

:(

Karlo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Ima itko da zna riješiti ovo?

Karlo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Pomoć potrebna!!

Windows 7 + Printer USB spojen u Router

Kako ga natjerati da radi?

Kombinacija Windows XP + Wireless veza funkcionira s laptopa savršeno...

Karlo

0 0 hvala 0
17 godina

Pa kako si instalirao taj printer?

Jesi koristio drivere za WIn7?

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Sve sam radio kao što je gore opisano za WinXP... A misliš da ti driveri ne valjaju za Win7?? Uh... iskreno, ni na pamet mi to nije palo... Sad ću odmah provjeriti na netu za taj model printera da li ljudima funkcioniraju driveri...

A što se procesa instalacije printera gore opisanog-jel bi to trebalo funkcionirati bez obzira žica/wireless? Jer wireless mi je odmah proradilo (laptop+winXP) a sad na novom kompu (žica+stolni komp+win7) su problemi.

Karlo
17 godina

Naravno da su driveri ključni, ne možeš staviti winxp drivere za grafičku na win 7 tako isto neide za printere.

To radiš jedino u slučaju da driveri za win 7.

Koji je printer? (znam da piše negdje gore ali neda mi se čitat, nemam vremena)

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2010 11:17 (Exploder).
15 godina
neaktivan
karlo_tt kaže...

Ima itko da zna riješiti ovo?

Mislim da nista od toga. Ja sam se ubio doslovce jedan dan pokusavaju printati preko toga routera (imam isti), i nije islo normalno... A zasto?   Zato jer je router "smece" i "ne radi" na nicemu osim XP-a... Probao preko win7 (nista...), viste (nista...) i onda preko Xp-a sve radi normalno...

Jedino potrazi ako mu mozes negdje skinuti neki novi firmware, makar cisto sumnjam...

17 godina
neaktivan
autorov komentar

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:(

sve mi se čini da si u pravu...

katastrofa...

a jel ima neki drugi način da se "remote" spojim na taj printer?

-share opcija preko drugog kompa možda?

to nisam nikad dosad radio, kako to ide?

Karlo
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice