Trenutno imam Siemens SX763 koji me u zadnje vrijeme počeo zafrkavati, a i razmišljam o upgradeu na WiFi N pa mislim da mi je vrijeme za novi router. Problem je u tome što imam i MaxTV pa ne znam postoji li neki router kojeg mogu spojiti umjesto ovoga ili moram novi spojiti u ovoga(u tom slučaju bih stavio Siemens SE555 jer mi je dosta ovoga)?
Trebao bih nešto sa čim većim dometom, naravno, čim brži i da mi sve radi. U kući imam 3 PCa i 5 smartphonea koji bi se spajali na WiFi(svi već imaju WiFi N kartice), HTPC koji se spaja kabelom, MaxTV i mrežni disk. Ne znam kako se kreću cijene, ali htio bih nešto s najboljim omjerom uloženo-dobiveno.
I još nešto, vidim da ih dosta ima neki software da bitnijim stvarima daje veće prioritet(gledao sam WD FasTrack) pa mislim da to ne bi bilo loše ako se može dobiti, jer ovako mi je internet navečer neupotrebljiv kada roditelji gledaju MaxTV HD, sestra gleda film s mrežnog diska, a u najgorem slučaju se još negdje i skida torrent. Živim blizu telefonske centrale tako da imam više no dovoljnjo bandwitha za MaxTV u HDu bez da mi smanjuje brzinu neta(testirano) tako da mislim da mora biti do routera jer čim se još nešto događa unutar LANa ping skače na preko 3 sekunde.
Ispričavam se ako nisam bio baš najjasniji, ne pratim baš mrežni hardware pa ne znam ni točno opisati :)