Nisam do sada ni na jednoj hrvatskoj stranici vidio neku "korisniju" recenziju ovog uredaja pa reko
da pitam ovdje.(ipak slovite za mrezne gurue)
Naime navedeni uredaj sam "posudio" na probu jer mi je bio zanimljiv iz vise razloga:
1. mogucnost
- N wirelees 300mb
- gigabit Lan (switch)
- USB storage ( mogucnost spajanja usb hdd)
- odvojive antene ( spojim na postojece vanjske omnice - sad sam nakeljio 3 komada - spojio se
na njega sa TL-WA801ND (AP sa klijent modom) na kojem su dvije male antene od D-linka
(vanjske neznem koje) i na 600 metara provlavcim nekim 4,5 megabajta u sekundi kod prijenosa
podataka)
2. cijene - naime cijena je po meni prihvatljivih 500kn za tu konfiguraciju uredaja
3. jednostavnos "upravljanja" ruterom i sheranim sadrzajem
To je sve 5 i sve vec tjedan dana radi super
- malo me brine grijanje koje nije pretjerano al se grije(kad usporedim sa ostalim ruterima koje
sam do sada imao od WAP54 do raznih WAGova i WRTova te SIEMENSA sve je to tu)
ali i renome proizvodaca koji ajdmo tako reci ovdje na forumu nema bas velike simpatije.
Eeee sad nisam toliko mrezno potkovan da bio mogao "prosuditi" dali da si ga ostavim ili da idem na
nesto bolje - citaj skuplje. drugi izbor mi je Cisco Linksys E3200 ili E4200 (900 ili 1200 hmmmm)
Pa bih vas molio za misljenje.(premda danas cijena nije omjer kvalitete jer se vecina radi na istom mjestu samo pod drukcijim brendom)
Sad ce neki odma i pitati zasto ti to treba :D
Brat zivi doticnih 600 metara dalje pa dijelimo net a isto tako radi dijeljenja podataka sa HDD -
skidaju se neke duple stvari i doslovce jasimo na netu obojica skidajuci iste stvari
ovako preko sheranog Hdd koji mountam skidam i stavljam na njega a ujedno imamo pristup obojica sa istim pravima.
(znam da ima i mogucnost dodavanja acc sa posebnim ili ogranicenim pvavima)
Dali mi je pametnije (imam stari komp(sempron 2000 i 512ddr2) i gigabitnu pci karticu)
sloziti free nas umjesto da bodem u "takav ruter" ili neki drugi.!??
Bas me zanimaju odgovori i moguca rjesenja
Cijena nije problem ali bi mi bilo draze da je manje nego vise. :D
Pozz i unaprijed hvala na odgovorima i "rjesenjima"