Gigaset SX763 connection log

poruka: 55
|
čitano: 9.301
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Gigaset SX763 connection log
Zvjerkan kaže...
BlackMoon kaže...

Pa ko koristi njihov šugavi voip. Ima i drugih providera,Nonoh npr...

Nisi razumio, nečeš više imat fixnu liniju preko kabela ko do sad nego če sve ići preko neta, znači morat češ imat njihov ruter, i da si malo bolje pročito temu o otključavanju piše na kraju, da ruter radi identično s orginalnim, iskon ili t-com FW-om, dan nije do FW-a nego do uređaja u nekim situacijama, tako da bolje ništa ne čačkat, za to je zadužen t-com... i neka se brinu, iduči ruteri samo da vak kažem su ALBIS ... neznam koji model točno... isto i novi STB je ALBIS :)

Čuj,nakon 20 godina delanja u t-comu valjda mi ti neke stvari ne moraš pojašnjavati. Osim toga,nikog se ne može natjerati na razne Ip ili Internet telefonije a da mu se pritom uzme fiksna linija...

www.hrphotocontest.com
15 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...
Zvjerkan kaže...
BlackMoon kaže...

Pa ko koristi njihov šugavi voip. Ima i drugih providera,Nonoh npr...

Nisi razumio, nečeš više imat fixnu liniju preko kabela ko do sad nego če sve ići preko neta, znači morat češ imat njihov ruter, i da si malo bolje pročito temu o otključavanju piše na kraju, da ruter radi identično s orginalnim, iskon ili t-com FW-om, dan nije do FW-a nego do uređaja u nekim situacijama, tako da bolje ništa ne čačkat, za to je zadužen t-com... i neka se brinu, iduči ruteri samo da vak kažem su ALBIS ... neznam koji model točno... isto i novi STB je ALBIS :)

Čuj,nakon 20 godina delanja u t-comu valjda mi ti neke stvari ne moraš pojašnjavati. Osim toga,nikog se ne može natjerati na razne Ip ili Internet telefonije a da mu se pritom uzme fiksna linija...

Haha, ja ne radim direktno u t-comu, al imam nekog bliskog ko radi na dosta viskokom položaju tamo tako da dosta stvari znam i imam tak da mi ne soli pamet, t-com prelazi na ip telefoniju i to če biti fiksna telefonija... 

[volim Google Android] - Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
16 godina

Migracija će biti samo po želji korisnika. Fiksna mreža ostaje. Otključavanjem ovog routera oslobađaš se T-comovog "remote controla" i možeš birati voip providera po želji. Osim toga,mijenja se i samo sučelje koje se oslobađa odvratne roza boje i postaje narančasto po defaultu. Firmware može ostati po želji.

Edit: Ne radim više ni ja,ali sam tamo ostavio 20 godina života...

www.hrphotocontest.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2011 2:01 (BlackMoon).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Migracija će biti samo po želji korisnika. Fiksna mreža ostaje. Otključavanjem ovog routera oslobađaš se T-comovog "remote controla" i možeš birati voip providera po želji. Osim toga,mijenja se i samo sučelje koje se oslobađa odvratne roza boje i postaje narančasto po defaultu. Firmware može ostati po želji.

Hhaha, ovi kažu da ima je tamo radit ok ti si radio što?... Idu ti na voip, da se ne koriste spliteri jer u dosta slučajeva oni guše mrežu...

16 godina
Zvjerkan kaže...
BlackMoon kaže...

Hhaha, ovi kažu da ima je tamo radit ok ti si radio što?... Idu ti na voip, da se ne koriste spliteri jer u dosta slučajeva oni guše mrežu...

Kakve ti gluposti pričaš, strašno. Ja evo recimo koristim Iskonove usluge. Telefone je VOIP ali svejedno moraš imati splitter.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina

Nekad je bilo ok dok država nije prodala firmu....

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...
Zvjerkan kaže...
BlackMoon kaže...

Kakve ti gluposti pričaš, strašno. Ja evo recimo koristim Iskonove usluge. Telefone je VOIP ali svejedno moraš imati splitter.

Njet, t-com miče splitere, jer telefonija če ič preko rutera i nema potrebe za djeljenjem signala, (pitaj ljude iz karlovca i okolice) tako da ne kažeš da lupam gluposti, a pošto ti imaš voip od iskona možeš slobodno skinut spliter i imat bolju konekciju... naravno ako nemaš uštekan telefon u spliter već u ruter.. :)

14 godina

Pricas gluposti,ja sam na t-comu.Modemu mi puca vez bez splitera,t-com ga jos koristi.Signal se mijesa ako nema splitera.

Errare humanum est.

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Pricas gluposti,ja sam na t-comu.Modemu mi puca vez bez splitera,t-com ga jos koristi.Signal se mijesa ako nema splitera.

Joj koje je vama?, Ako imaš fixnu i adsl onda se da miješa signal, pa treba spliter da odvoji, no kad se prijeđe na voip do kraja 2011. početak 2012. spliter se miće jer nema signala za fixnuliniju. kontaš ili da ti nacrtam?.... Spliter ti je naprava koja određenu frekvenciju šiba na određeni vod ništa drugo.... 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2011 2:18 (Zvjerkan).
14 godina
Zvjerkan kaže...
zoharbizo kaže...

Joj koje je vama?, Ako imaš fixnu i adsl onda se da miješa signal, pa treba spliter da odvoji, no kad se priječe na voip do kraja 2011. početak 2012. spliter se miće jer nema signala za fixnuliniju. kontaš ili da ti nacrtam?.... Spliter ti je naprava koja određenu frekvenciju šiba na ofređeni vod ništa drugo.... 

Skoro cila Hrvatska je na adsl-u.

Errare humanum est.
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
Zvjerkan kaže...
zoharbizo kaže...

Joj koje je vama?, Ako imaš fixnu i adsl onda se da miješa signal, pa treba spliter da odvoji, no kad se priječe na voip do kraja 2011. početak 2012. spliter se miće jer nema signala za fixnuliniju. kontaš ili da ti nacrtam?.... Spliter ti je naprava koja određenu frekvenciju šiba na ofređeni vod ništa drugo.... 

Skoro cila Hrvatska je na adsl-u.

da, i ljepo idu redom i miču splitere prespajaju i puštaju u rad voip... 

14 godina

Ok,cekam ih.

Errare humanum est.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Ok,cekam ih.

Ako si prema osijeku ili dolje prema splitu, načekat češ se ih...xD

17 godina
neaktivan

A sta je s onima koji nemaju adsl,nemaju uopste internet?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lzgr kaže...

A sta je s onima koji nemaju adsl,nemaju uopste internet?

Postoje 2 solucije koje se još razmatraju, "prisiliti" korisnike da potpišu ugovor da če 2 godine biti obavezni ostati na t-comu i ovi če im dati ruter i imat če samo fixnu liniju, ili 2. ostavit če kako je trenutnačno, što čisto sumnjam, kad imaju plan do 2015. provuč optiku do svake kuće... 

17 godina
neaktivan

Dakle,zna li netko kako omogućit da se spojim preko telneta na router da pogledam fileove? Piše mi access is denied kad se porbam spojiti. Što da napravim?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako je u routeru namješteno da ne dozvoljava vanjske konekcije tj. pristup na daljinu (remote access) onda nema šanse da se spojiš preko telneta.

Varaždinsko kiselo zelje...najslađe kiselo :D (pogled na avatar) _ _ _ _ _ _ Ako sam ti pomogao, stisni HVALA ili te NUKE-am :P
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Krešo91 kaže...

Ako je u routeru namješteno da ne dozvoljava vanjske konekcije tj. pristup na daljinu (remote access) onda nema šanse da se spojiš preko telneta.

Namješten je da dozvoljava,ali sad piše nakon što se connecta "press any key to continue" i kad naravno stisnem tipku, piše connection to host lost.

16 godina
lzgr kaže...
Krešo91 kaže...

Namješten je da dozvoljava,ali sad piše nakon što se connecta "press any key to continue" i kad naravno stisnem tipku, piše connection to host lost.

Na T-com FW-u nemožeš koristiti telnet.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...
lzgr kaže...
Krešo91 kaže...

Na T-com FW-u nemožeš koristiti telnet.

Đubrad!

Znači moram flashati novi firm?

14 godina
lzgr kaže...

Đubrad!

Ooprezno s flashanjem, posebno ako se koristi i MaxTV. Da se naći tutova na netu kako preuzeti kontrolu i flashati. Prije nego počneš sjeti se što je bilo s ROM-om na mobitelu.{#}

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
lzgr kaže...

Đubrad!

Ooprezno s flashanjem, posebno ako se koristi i MaxTV. Da se naći tutova na netu kako preuzeti kontrolu i flashati. Prije nego počneš sjeti se što je bilo s ROM-om na mobitelu.{#}

Ma,neću to niti radit,ionako prelazim na drugog operatera (ostaje mi onaj STB od maxtv-a {#} )

15 godina
neaktivan

U telnet se može s t-com fw-om samo naravno mora se znati admin pass, koji ruter ono ? :) ... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

U telnet se može s t-com fw-om samo naravno mora se znati admin pass, koji ruter ono ? :) ... 

You blind or somethin' ? {#}

Varaždinsko kiselo zelje...najslađe kiselo :D (pogled na avatar) _ _ _ _ _ _ Ako sam ti pomogao, stisni HVALA ili te NUKE-am :P
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2011 23:08 (Krešo91).
15 godina
neaktivan
Krešo91 kaže...
Zvjerkan kaže...

You blind or somethin' ? {#}

aaaa.. jbg... zujim malo okolo, siemens nikad nisam čuo da ima telnet, znam da sam u t-com org fw na tg782 ulazio ko lud... 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice