D-Link GO-RT-N150 (DIR 501)

poruka: 28
|
čitano: 13.546
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ja imam D-Link GO-RT-N150 (DIR 501).

OS je Windows 8.1 Pro x64 s Media Center.

Network Adapters:

Asus 802.11n Wireless LAN Card

Realtek PCIe GBE Family Controller

U računlu mi prepozna router, ali kad u web upišem : 192.168.0.1 otvori se wizard, odabrani jezik je engleski i kliknem na Start. Nakon toga se pojavi wizard s obavijesti da mi kabel nije spojen s routerom i da pokušam ponovno.

Ne mogu nikako ući na Internet s ovim routerom, dok s drugim ruterom, koji nije moj, nego za probu, spojim se bez problema.

Imam namjeru kupiti ovaj Router ADSL router D-LINK DIR-657. Cijena mu je u Links.hr 219.00 kn.

http://www.links.hr/?naziv=adsl-router-d-link-dir-657-802-11a-b-g-n-300mbps-bezicni&option=artikl&id_artikl=053.524.085

Je li valja za ove novce, a može i do 300.00 kn kupiti bolji router?

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 16:24 (Mandak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Mandak

- Jesi probao resetirati router na tipku otraga?

- Jel imaš postavljenu statičku IP adresu uzmeđu računala i routera?

- Jel ti jedan kraj UTP kabela spojen na LAN port modema, a drugi kraj u Internet/WAN port toga routera?

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 19:55 (Valentin17).

0 0 hvala 1
16 godina
Re: D-Link GO-RT-N150 (DIR 501)
Mandak kaže...

Network Adapters:

U računlu mi prepozna router, ali kad u web upišem : 192.168.0.1 otvori se wizard, odabrani jezik je engleski i kliknem na Start. Nakon toga se pojavi wizard s obavijesti da mi kabel nije spojen s routerom i da pokušam ponovno.

Ne mogu nikako ući na Internet s ovim routerom, dok s drugim ruterom, koji nije moj, nego za probu, spojim se bez problema.

Imam namjeru kupiti ovaj Router ADSL router D-LINK DIR-657. Cijena mu je u Links.hr 219.00 kn.

http://www.links.hr/?naziv=adsl-router-d-link-dir-657-802-11a-b-g-n-300mbps-bezicni&option=artikl&id_artikl=053.524.085

-pročitaj u uputama naziv routera (tj naziv nejgove web stranice za konfiguraciju) i koristi ga umjesto ip-adrese. Adresa može biti 192.168.1.1 ili 192.168.0.1 ako je na mreži već postojeći router (ADSL modem) tad se automatski mijenja inače imaš koliziju.

-ako je spojen s ADSLom, odspoji, spoji se direktno (kablom) na router, vidi ip koji ti dodjeli (naravno, auto postavke za mrežu). Tamo imaš sve ostale potrebne podatke tj ip routera.

-svi routeri su 'jendaki' razlika je u par dodatnih opcija ili npr USB porta... jedina prava razlika je software-firmware.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Mandak

- Jesi probao resetirati router na tipku otraga?

- Jel imaš postavljenu statičku IP adresu uzmeđu računala i routera?

- Jel ti jedan kraj UTP kabela spojen na LAN port modema, a drugi kraj u Internet/WAN port toga routera?

Jesam.

Ne kužim što je statička IP adresa između računala i routera. Kad uđem u browser unesem ovu IP adresu koja je navedena u uputama, a to je 192.168.0.1.

Računalo i router su spojeni kabelom.

Problem je u tome da mi na računalu u Network Connections prepozna router, ali kad unesem 192.168.0.1 dobijem wizard za Start, kliknem na to, zatim Admin i prazno, kliknem na to i dobijem obavijest da kabel nije spojen i da pokušam ponovno.

Još me zanima kakvo je vaše mišljenje o routeru koji imam namjeru kupiti.

17 godina
neaktivan
ihush kaže...
Mandak kaže...

Network Adapters:

-pročitaj u uputama naziv routera (tj naziv nejgove web stranice za konfiguraciju) i koristi ga umjesto ip-adrese. Adresa može biti 192.168.1.1 ili 192.168.0.1 ako je na mreži već postojeći router (ADSL modem) tad se automatski mijenja inače imaš koliziju.

-ako je spojen s ADSLom, odspoji, spoji se direktno (kablom) na router, vidi ip koji ti dodjeli (naravno, auto postavke za mrežu). Tamo imaš sve ostale potrebne podatke tj ip routera.

-svi routeri su 'jendaki' razlika je u par dodatnih opcija ili npr USB porta... jedina prava razlika je software-firmware.

Pročitao sam i to je 192.168.0.1.

Trenutno koristim Level One WBR-3600 i za njega je adresa 192.168.0.1.

Prije pčokušaja instalacije ovog D-Link routera ja sam resetovao ovaj WBR, resetovao sam i D-Link rpoter, ali uvijek je problem u tome da u wizardu dobijem obavijest da router nije spojen kabelom, da provjerim to i da pokušam ponovno.

Do sada sam konfigurirao 5 ili 6 routera i sve bez ikakvih problema, ali s ovim D-Linkom imam problem.

14 godina

Mandak

- Jesi probao u preglednik upisati "http://dlinkrouter"?

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Mandak

- Jesi probao u preglednik upisati "http://dlinkrouter"?

Nisam. To treba bez znakova navoda?

14 godina

Mandak

- Da.

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Mandak

- Da.

Isti problem.

http://postimg.org/image/v6i913ss7/

14 godina

Mandak

- Ako ja dobro pratim Level One WBR-3600 je modem/router u jednome, dok je ovaj DLINK samo router.

- Sad ne znam jel ti pokušavaš ići na internet samo preko DLINK routera ili si taj Dlink spojio na Level One WBR-3600.?

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 21:07 (Valentin17).

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Mandak

- Ako ja dobro pratim Level One WBR-3600 je modem/router u jednome, dok je ovaj DLINK samo router.

- Sad ne znam jel ti pokušavaš ići na internet samo preko DLINK routera ili si taj Dlink spojio na Level One WBR-3600.?

Pokušavam samo s D-Link.

Koji modem/router da kupim do 300.00 kuna?

Obično kupujem u Linksu u Splitu (links.hr).

Kako onda spojiti ovaj WBR i D-Link i konfigurirati to?

14 godina
Mandak kaže...
Pokušavam samo s D-Link.

- Točno sam si mislio da tako pokušavaš, to je kao da pokušavaš vozit auto bez motora, imaš volan, papučice, ali opet od vožnje ništa.

- Modem se spaja na tel. liniju, router se spaja na modem i onda dijeli internet na uređaje koji se spajaju na internet, router ne može na internet bez modema, postoje Anex A i B modemi, to ovisi o provajderu, ja neću ulaziti u ovo previše, to bude opisao kolega ihush.

- Sad napravi uvako, ovaj WBR spoji na tel. liniju, onda poveži UTP kabelom jedan LAN port (zadnja strana, 4 utora su) WBR routera i Internet port DLINK routera, onda drugim UTP kabelom poveži DLINK LAN port i računalo.

- Onda probaj pokrenut konfigurator.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 21:25 (Valentin17).
17 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Mandak kaže...
Pokušavam samo s D-Link.

- Točno sam si mislio da tako pokušavaš, to je kao da pokušavaš vozit auto bez motora, imaš volan, papučice, ali opet od vožnje ništa.

- Modem se spaja na tel. liniju, router se spaja na modem i onda dijeli internet na uređaje koji se spajaju na internet, router ne može na internet bez modema, postoje Anex A i B modemi, to ovisi o provajderu, ja neću ulaziti u ovo previše, to bude opisao kolega ihush.

- Sad napravi uvako, ovaj WBR spoji na tel. liniju, onda poveži UTP kabelom jedan LAN port (zadnja strana, 4 utora su) WBR routera i Internet port DLINK routera, onda drugim UTP kabelom poveži DLINK LAN port i računalo.

- Onda probaj pokrenut konfigurator.

Ovo ne razumijem: "onda poveži UTP kabelom jedan LAN port (zadnja strana, 4 utora su) WBR routera i Internet port DLINK routera"

Kako mogu jednim kabelom spajati LAN  i Internet Port?

14 godina
Mandak kaže...

- Kako ne bi mogao, jedan kraj UTP kabela uštekaš u LAN port modema WBR, a drugi kraj kabela u Internet utor DLinka, onda drugim UTP kabelom spojiš LAN port DLINKA i računalo.

- Trebaš dva UTP kabela, jednim povežeš modem i router, drugim router i računalo. WBR=MODEM, DLINK=ROUTER.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 21:42 (Valentin17).
16 godina
Mandak kaže...
..

prevedeno, spoji ADSL modem i router. Na modemu neki (od uobičajenih 4 portova, tcom 2+2) LAN port, s routerovim WAN portom. Računala spajaš na taj router, žicom il bez...

-pravila, ako modem ima router (normalno ima), dva routera NIKAD s istim subnetom, kad čitaš ip-adrese, A.B.C.D, C mora biti različit, D je jedinstven za svaki uređaj u jednom subnetu. Po napisanom, modem i router imaju jednake postavke, podesi, tj router prebaci na npr 192.168.C.1 C može biti lilo koji broj 0-255 različit od postojećeg, npr 1, 10...

17 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Mandak kaže...

- Kako ne bi mogao, jedan kraj UTP kabela uštekaš u LAN port modema WBR, a drugi kraj kabela u Internet utor DLinka, onda drugim UTP kabelom spojiš LAN port DLINKA i računalo.

- Trebaš dva UTP kabela, jednim povežeš modem i router, drugim router i računalo. WBR=MODEM, DLINK=ROUTER.

Gdje ću uključiti telefon? Na spliteru (djelitelju imam DSL, Line i Telefon.

14 godina
Mandak kaže...

Gdje ću uključiti telefon? Na spliteru (djelitelju imam DSL, Line i Telefon.

- Taj WBR uređaj je već imao internet, onda je valjda već priključen na tel. liniju, sad samo poveži UTP kabelom WBR i DLINK kako sam ti rekao.

ihush

- Pusti pravila, to budemo poslije riješavali, vidiš da ne zna ni povezat dva uređaja.

- ps. kasniš, ja "umirem" ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 21:49 (Valentin17).
16 godina

VoIP telefon ide preko adsl-modema (zapravo to je multipraktik kutijica), tcom prebacuje korisnike.. neki su još na spliteru (analogna linija), to nema veze s modemom ili mrežom. Upravo zato postoji spliter, odojeno, linija (parica) dolazi do tvog priključnog mjesta, spliter razdvaja na telefon i internet. MaxTV (tj IPTV) je mreža, VoIP je mrežna stvar ali poseban port (telefonski RJ11, uobičajeno 2 porta za dvije linije).

p.p.s. .. umri muški 4. :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 21:47 (ihush).
17 godina
neaktivan

Ništa. Odustajem od svega. Modem/router nije moj i nema smisla sada spajati ovaj D-Link router. Meni treba novi modem/router do 300.00 kuna koji mogu nabaviti u Splitu. Molio bih da mi preporučite neke modem/routere.

Hvala vam na iscrpnim podacima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Mandak

- Kojeg provajdera interneta imaš? T-com ili nešto treće? Ne znam ni otkuda si, pa sam bubnuo T-com bezveze.{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 22:11 (Valentin17).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Mandak

- Kojeg provajdera interneta imaš? T-com ili nešto treće? Ne znam ni otkuda si, pa sam bubnuo T-com bezveze.{#}

Trenutno je Eronet u BiH, a imam namjeru prijeći na Global Internet u BiH.

14 godina
Mandak kaže...

- Zašto ne bi od njih tražio modem/router (potrebnu opremu)?

- Svaki provajder interneta mora korisnicima dati potrebnu opremu za spajanje na internet.

- Bezveze je davati svoje novce za kupovinu opreme, a onda još njima plaćati opremu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 22:33 (Valentin17).
17 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Mandak kaže...

- Zašto ne bi od njih tražio modem/router (potrebnu opremu)?

- Svaki provajder interneta mora korisnicima dati potrebnu opremu za spajanje na internet.

- Bezveze je davati svoje novce za kupovinu opreme, a onda još njima plaćati opremu.

Problem ja taj što se u Eronetu ne isplati iznajmljivati modem jer ako nemaš ugovor na 24 mjeseca, onda je iznajmljivanje modema 5.00 KM (20 kn) mjesečno. 8 Mbps u Eronetu s porezom je 116.00 KM (464 kn) mjesečno a ista usluga u Global Internet je 28.00 KM (112 kn) mjesečno. Eronet iznajmljuje modeme, bez ugovora 5.00 KM (20.00 kn) mjesečno ili potpisom ugovora na 24 mjeseca po cijeni od 1.00 KM (4 kn) mjesečno.

Prva prilika i bježim iz Eroneta. Na žalost, Eronet je jedini kojega mogu trenutno koristiti, ali evo radi se na tome da uskoro proradi i Global Internet.

Znači, ne isplati mi se Eronet, ne isplati mi se iznajmljivati modem od Eroneta, a Global Internet ne iznajmljuje modeme.

17 godina
neaktivan
ihush kaže...
Mandak kaže...
..

prevedeno, spoji ADSL modem i router. Na modemu neki (od uobičajenih 4 portova, tcom 2+2) LAN port, s routerovim WAN portom. Računala spajaš na taj router, žicom il bez...

-pravila, ako modem ima router (normalno ima), dva routera NIKAD s istim subnetom, kad čitaš ip-adrese, A.B.C.D, C mora biti različit, D je jedinstven za svaki uređaj u jednom subnetu. Po napisanom, modem i router imaju jednake postavke, podesi, tj router prebaci na npr 192.168.C.1 C može biti lilo koji broj 0-255 različit od postojećeg, npr 1, 10...

Ja o modemima i routerima nemam blagog pojma. Još me zanima kako router prebaciti sa 192.168.0.1 na naprimjer 192.168.1.1 ili bilo koji drugi broj između 0 i 255? Jer kad upišem bilo koji broj onda mi se postavke od routera neće da otvore.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.11.2013 12:26 (Mandak).
16 godina
Mandak kaže...
..

Ja o modemima i routerima nemam blagog pojma. Još me zanima kako router prebaciti sa 192.168.0.1 na naprimjer 192.168.1.1 ili bilo koji drugi broj između 0 i 255? Jer kad upišem bilo koji broj onda mi se postavke od routera neće da otvore.

-ako želiš nešto napraviti tad moraš naučiti (osnove) ili koristi providerovu opremu, svaka škola se plaća, dal novcem ili uloženim trudom-vremenom.

-kad promjeniš postavke, normalno da ne možeš, upravo zato. Moraš se ponovo spojiti na izmjenjenu postavku, dok se router resetira, dok mrežna preko DHCPa dobije nove podatke... i tad se spojiš.

Promjena se radi jednom, ako si promijenio (i snimio!!) tad je to gotovo. Kod nekih modela postoji automatski rollback (povratak) na stare postavke, ako se u određenom roku ne prijaviš...

Subnet-Workgroup, je treći broj u ip adresi, neke adrese su rezervirane. Korisničke adrese (prva dva broja) 192.168. treći biraj, uobičajeno 1 ili 0, ovisi o provideru, npr naš tcom je na 1, Iskon na 5.. stare postavke za tcom je 0.. tako da se kupljen router često postavlja na npr 2 ili 10... 100. svejedno. Posljednji četvrti broj, je jedinstveni broj svakog uređaja u mreži, 0 je rezervirana, 1 je obično router, 255 je rez, između ovisno o potrebama može bilo što, praktično je imati podjelu od npr 100-150 .. svejdno, samo ne smije biti duplo. Kao ulica i kućni broj = treći i četvrti broj. Ako je aktivan DHCP on će automatski dodjeljivati prvi slobodan unutar scopea-rangea kojeg zadaš svakom priključenom uređaju.

Ovisno koji je factory default uređaja, najpraktičnije je koristiti upravo tu postavku, jer tad reset (hard) nije problem. Sve ostalo moraš znati ponovo podesiti ako se nešto desi. 99% uređaja dolazi sa zadovoljavajućim postavkama koje ne treba mijenjati (ovisi o tvojoj mreži i ostatku opreme).

-koristi njihovu opremu i tad si miran. Cijena kroz godinu uz potrebno predznanje i rizik kupnje pogrešnog (adsl-modem, router) su ipak stvari koje moraš sam odlučiti.

17 godina
neaktivan
ihush kaže...
Mandak kaže...
..

-ako želiš nešto napraviti tad moraš naučiti (osnove) ili koristi providerovu opremu, svaka škola se plaća, dal novcem ili uloženim trudom-vremenom.

-kad promjeniš postavke, normalno da ne možeš, upravo zato. Moraš se ponovo spojiti na izmjenjenu postavku, dok se router resetira, dok mrežna preko DHCPa dobije nove podatke... i tad se spojiš.

Promjena se radi jednom, ako si promijenio (i snimio!!) tad je to gotovo. Kod nekih modela postoji automatski rollback (povratak) na stare postavke, ako se u određenom roku ne prijaviš...

Subnet-Workgroup, je treći broj u ip adresi, neke adrese su rezervirane. Korisničke adrese (prva dva broja) 192.168. treći biraj, uobičajeno 1 ili 0, ovisi o provideru, npr naš tcom je na 1, Iskon na 5.. stare postavke za tcom je 0.. tako da se kupljen router često postavlja na npr 2 ili 10... 100. svejedno. Posljednji četvrti broj, je jedinstveni broj svakog uređaja u mreži, 0 je rezervirana, 1 je obično router, 255 je rez, između ovisno o potrebama može bilo što, praktično je imati podjelu od npr 100-150 .. svejdno, samo ne smije biti duplo. Kao ulica i kućni broj = treći i četvrti broj. Ako je aktivan DHCP on će automatski dodjeljivati prvi slobodan unutar scopea-rangea kojeg zadaš svakom priključenom uređaju.

Ovisno koji je factory default uređaja, najpraktičnije je koristiti upravo tu postavku, jer tad reset (hard) nije problem. Sve ostalo moraš znati ponovo podesiti ako se nešto desi. 99% uređaja dolazi sa zadovoljavajućim postavkama koje ne treba mijenjati (ovisi o tvojoj mreži i ostatku opreme).

-koristi njihovu opremu i tad si miran. Cijena kroz godinu uz potrebno predznanje i rizik kupnje pogrešnog (adsl-modem, router) su ipak stvari koje moraš sam odlučiti.

Hvala na odgovoru.

Cijena na Eronetu za unajmljivanje modema bez ugovora na 24 mjeseca sad je 9.00 KM (36.00 kn) mjesečno što je bezobrazno bilo i za prethodnih 5.00 KM (20.00 kn) mjesečno.

16 godina
Mandak kaže...
..Cijena na Eronetu za unajmljivanje modema bez ugovora na 24 mjeseca sad je 9.00 KM (36.00 kn) mjesečno što je bezobrazno bilo i za prethodnih 5.00 KM (20.00 kn) mjesečno.

- jasno mi je za njihove cijene, realno su duplo skuplji nego kupnja, ali ...

- najsigurnije ti je uzeti neki model kojeg vidiš kod poznanika, zbog priključka linije (Anex), konfiguracija je manji problem. Sve podatke možeš dobiti od ISPa. Ostalo će uređaj vjerojatno sam odraditi (osim user i pass za liniju - dailup).

17 godina
neaktivan
ihush kaže...
Mandak kaže...
..Cijena na Eronetu za unajmljivanje modema bez ugovora na 24 mjeseca sad je 9.00 KM (36.00 kn) mjesečno što je bezobrazno bilo i za prethodnih 5.00 KM (20.00 kn) mjesečno.

- jasno mi je za njihove cijene, realno su duplo skuplji nego kupnja, ali ...

- najsigurnije ti je uzeti neki model kojeg vidiš kod poznanika, zbog priključka linije (Anex), konfiguracija je manji problem. Sve podatke možeš dobiti od ISPa. Ostalo će uređaj vjerojatno sam odraditi (osim user i pass za liniju - dailup).

O.K. Sad mi je jasno. Neke stvari su me bunile, ali nakon vaših savjeta, stvar mi je puno jasnija. Hvala.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice