Veličina monitora - gdje su granice?

poruka: 19
|
čitano: 3.856
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Kako su danas monitori veličine 24" i 27" sve povoljniji i dostupniji, da li smo ujedno došli i do maksimalne granice što se tiče veličine?

Uzmimo da prosječan korisnik radi na stolu maksimalne veličine 80 - 100 cm. Gledao sam 30" i 32" ekrane s te udaljenosti, to je nemoguće za pratiti. Iskreno i 27" mi je malo nategnuto (preveliko), osobno bih uzeo 24" (sada sam na 19" crt   {#} ) .

Da li je to granica što se tiče veličine, koji su Vaši komentari?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

sve zavisi za sto ti sluzi monitor,,men je npr, bitna velicina zbog filmova

zasto prst dole !!!! stavi barem hvala ako sam ti pomogao,,
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

Ja imam 20" Widescreen....uzeo sam ga najviše zbog filmova jer volim pogledat film, a da nema onih j{#} crnih crta

Redeemer engaged.....redemption is yours...resistance is futile | http://www.youtube.com/watch?v=XwjO3Rj2RtU
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.11.2010 10:50 (Krešo91).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Po meni su najbolji 23 ili 24 jer vise ili mane od toga nevalja ja iam 17 al uskoro kupujem novi
Luka

0 0 hvala 0
15 godina

ja sam zadovoljan sa samsung 22"

zasto prst dole !!!! stavi barem hvala ako sam ti pomogao,,
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Kad sam prešao sa 17" na 22" LCD nekoliko dana sam bio oduševljen. S vremenom se zasitiš pa ti i to postane premalo. Nedavno sam kupio polovni laptop sa 14,1" pa kad se preselim s laptopa na stolni PC  opet uživam u svom 22" monitoru. Imam i i 82 cm LCD TV i probao sam ga spojiti na PC ali je prevelik za gledanje iz blizine. Nemoguće je pohvatati sve kutove, zaboli te vrat i naposljetku sam vratio TV gdje mu je mjesto. Ako mi tih 22" postane nedovoljno za rad u grafici i općenito, uključim na grafičkoj (koja ima 2 izlaza) i stari 17" monitor. Možda ću za koju godinu i uzimati 27" ali za sada sam zadovoljan trenutnim.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja imam 22" i ono što mi je najvažnije je da je omjer stranica 16:9

1 0 hvala 0
15 godina

Zakaj bi 24" bila granica??

Neko voli jako velike monitore pa uzima 27" i više..

Ako si rekao da tebi najbolje paše 24" onda uzmi taj {#}

http://www.speedtest.net/result/837433126.png
Moj PC  
2 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
Imam 24" monitor i 32" HDTV.

Jedno virjem sam koristio HDTV kao monitor i mogu rec to je previse, previse vremna i enegrije moras potrosit da bi se korenio i viido nesto.

24" je onako na granici mozes sve vidit kada gledas u sredinu kod 27" je vec previse i moras micat oci po monitoru da bi vidio stvari kako treba.

Tako da bi reko da je nekih 22~24" granica.
Moj PC  
6 0 hvala 2
15 godina

slažem se, mislim da je najbolje izabrati neki od 22" do 24"

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

gledam puno filmove i imam SAMSUNG AyncMaster 2233 od 23''. zadovoljan sam{#}

omar

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

24 max za PC sto se mene tice...gaming   i ostalo....filmovi idu na plazmu od 42

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Veličina monitora - gdje su granice?
pinkfloydomaru2 kaže...

gledam puno filmove i imam SAMSUNG AyncMaster 2233 od 23''. zadovoljan sam{#}

ja prvo gledam rezoluciju... minimalno fullHD, kao drugo frend je nabavio neko čudovište od 30" i njemu je to fora, ja se nebi snašao na tak nečem... dovoljno mi je 2x22" @ full HD... idealno bi bilo imat josh jedan manji tipa 17" kao pomočni

16 godina
neaktivan
imam 2X 22" i za mogu reći da ponekad da su koji inch veći ne bi štetilo... posao mi "zahtjeva" da imam tu dimenziju, ali svakako je za kućnu uporabu iznad 22" poželjno bar kod mene...
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
14 godina
neaktivan
eterna luchar kaže...
imam 2X 22" i za mogu reći da ponekad da su koji inch veći ne bi štetilo... posao mi "zahtjeva" da imam tu dimenziju, ali svakako je za kućnu uporabu iznad 22" poželjno bar kod mene...

Što znači 2X 22" ? To su dva monitora po 22" ili ... ?   {#}

15 godina
bmikic kaže...
eterna luchar kaže...

Što znači 2X 22" ? To su dva monitora po 22" ili ... ?  {#}

Da...on ima 2 monitora od 22"......lucky bastard{#}

Redeemer engaged.....redemption is yours...resistance is futile | http://www.youtube.com/watch?v=XwjO3Rj2RtU
17 godina
neaktivan

Upravo o tome sam neki dan razmišljao..  trenutačno imam 24" fullHD LED monitor i odličan mi je za sve - multimediju, rad, igranje.

Kroz nekoliko godina sigurno će biti još jeftinijih i kvalitetnijih monitora sa večim dijagonalama i naravno da ću si ubost večega, no isto tako se bojim da ću tada morat malo udaljiti monitor od ruba stola (tj. od sebe) kako bih izbjegnuo micanje glave kada gledam po ekranu zbog čiste veličine i (ne)preglednosti hehe {#}

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Možda budućnost nije u velikim monitorima već u projektoru slike na zjenicu oka ili nekakvom konektoru koji je povezan s mozgom (tako bi mogao istovremeno vidjeti, čuti, osjetiti i reagirati).

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

mene zanima da li zaista postoji problem spajanja monitora i grafičke sa hdmi kabelom?

netko kaže da kad spoji na hdmi dobiva slabiju kvalitetu,ili da mu monitor nejde u stand by prilikom gašenja računala

znam da hdmi za razliku od dvi sučelja osim videa prenosi i zvuk; postoje li još neke razlike?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice