Treperenje slike -odjednom

poruka: 5
|
čitano: 2.237
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Prije par dana slika mi je počela treperiti.

To se najbolje primjeti na Steam-ovom prozoru (odnosno jedino se vidi na tamnim bojama, pogotovo na svim koje imaju veze sa sivom). U Moj PC stoji tačan model monitora.

Jedino čudno što mi se desilo je prilikom jednog igranja, kad sam spustio igru i upalio Catalyst da vidim temperaturu grafičke vidio sam da je nešto viša od mog očekivanja, a ventilator se vrtio niže od očekivanja (ne sjećam se brojki). I da upalim brzo ventilator na 100% podignem frekvenciju memorije na max. (slider-om). Ne sjećam se da li je ručno podešavanje uopšte bilo uključeno, ali to sam vratio brzo (kako idiotski čin).

Ne znam je li baš tada, ali nekada u to vrijeme počelo je treperenje (mislim da nije treperilo prije).

Je li moguće da je do kabla, do monitora ili je do grafičke?

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Treperenje slike -odjednom
Mentalist kaže...

To se najbolje primjeti na Steam-ovom prozoru (odnosno jedino se vidi na tamnim bojama, pogotovo na svim koje imaju veze sa sivom). U Moj PC stoji tačan model monitora.

Jedino čudno što mi se desilo je prilikom jednog igranja, kad sam spustio igru i upalio Catalyst da vidim temperaturu grafičke vidio sam da je nešto viša od mog očekivanja, a ventilator se vrtio niže od očekivanja (ne sjećam se brojki). I da upalim brzo ventilator na 100% podignem frekvenciju memorije na max. (slider-om). Ne sjećam se da li je ručno podešavanje uopšte bilo uključeno, ali to sam vratio brzo (kako idiotski čin).

Ne znam je li baš tada, ali nekada u to vrijeme počelo je treperenje (mislim da nije treperilo prije).

Moguće da je od povišene temp. grafičke.Tako je mom polubratu na staroj 7300gt isto treprio monitor kada se je jače zagrijala(ventilator

se smrdo).

15 godina
protjeran
carmack kaže...
Mentalist kaže...

Moguće da je od povišene temp. grafičke.Tako je mom polubratu na staroj 7300gt isto treprio monitor kada se je jače zagrijala(ventilator

se smrdo).

Nije bila tolika temperatura.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
15 godina
neaktivan

Evo moje iskustvo, mislim da je gotovo identično:

Nakon malo više od godinu i pol što sam imo AG Neovo 22, primjetio sam titranje slike i to također prvo na Steam-ovom prozoru, jer je tamnije boje, naravno to sam počeo primjećivati na svim tamnijim "slikama", ali ako su slike pokretne, odnosno ako je to film ili neka igra, titranje je bilo neprimjetno, par mjeseci nakon što sam to počeo primjećivati, postalo je sve izraženije, počeo sam to primjećivati i na Windows 7 default homescreen-u (onoj plavoj sliki s Windows logo-om), ali još uvjek se u igrama i filmovima nije primjećivalo, možda u nekim djelovima gdje je slika bila tamnija al svedno je to bilo teško za primjetit, probao mjenjati kablove za prijenos slike, probao mjenjati kablove za napajanje, probao mjenjati postavke monitora, ništa nije pomoglo, nakon svega tog, probao sam bratov monitor na moj komp i gle čuda, njegov monitor ne titra, isti kablovi koje sam koristio sa mojim monitorom sam spojio njegov al s njegovim je sve uredu, probo moj monit na njegov komp i slika treperi, jednostavno sam se pomirio da je monitor malo dotrajo, pa sam ga se rješio!? 

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Ivsa kaže...

E hvala, to bi trebao i ja.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice