Problem s monitorom,samo blinka zaruljica

poruka: 9
|
čitano: 4.572
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
monitor neradi

Imam problem s monitorom,sve je normalno radilo dok nisam danas dosao doma upalii youtube i otada samo blinka narandzasto/zeleno power tipka , kad izvadim vga kabel ne pokazuje se uopce onaj "self test power check" niti radi power tipka.hitno mi je stoga svaka pomoć dobrodošla  p.s monitor je dell 19" e193fpc

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ako osvjetliš ekran nečime (npr led lampom) i vidiš sliku jedva vidljivo - otišlo je pozadinsko osvjetljenje.

Tada je popravak neisplativ. Ako slike baš nema, velika je vjerojatnost da je otišla elektronika - popravak 100-300 Kn.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem s monitorom,samo blinka zaruljica
191x7 kaže...

Ako osvjetliš ekran nečime (npr led lampom) i vidiš sliku jedva vidljivo - otišlo je pozadinsko osvjetljenje.

Tada je popravak neisplativ. Ako slike baš nema, velika je vjerojatnost da je otišla elektronika - popravak 100-300 Kn.

Nekako mi se cini da se pojavi nesto na ekranu tj kao da se pokusava stalno upaliti ali neide malo onako kao zabljesne

16 godina
Re: monitor neradi

problem može biti monitor ili VGA (ili kabel). Eliminiraj ako možeš na drugom PCu ili monitoru.

Po diodama, monotor ne dobija signal s VGA.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
Re: monitor neradi

Evo ovako sada se monitor jos vise pokvario sudeci po svemu neradi invertor ima slike samo na sekundu i onda se ugasi osvjetljenje a slika se vidi samo ako zarulju uperim u monitor evo i slike iznutra pa koje dijelove bih trebao zamjeniti

edit:dodane slike

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.2.2014 15:36 (Lc_syntax_).
17 godina

Slike su premutne, ne raspoznajem ništa jasno. Možda najbolje da odneseš u neki RTV servis.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Eventualno možeš provjeriti u kakvom su stanju kondenzatori i promjenit ih(troška od par kn)

Ako su oni ispravni(nevjerujem) onda ti je popravak neisplativ

pretpostavljam da si probao mjenjat kabele,DVI,VGA itd..

Inače

Jedan od prvih LCD Monitora.

Dao je svoje {#}

Neispravni Neispravni
Ispravni Ispravni
Provjeri kondenzator u crvenom kvadratiću izgleda napuhnut :) Provjeri kondenzator u crvenom kvadratiću izgleda napuhnut :)
voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.2.2014 18:42 (RaZ0R9111).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem s monitorom,samo blinka zaruljica
RaZ0R9111 kaže...

Eventualno možeš provjeriti u kakvom su stanju kondenzatori i promjenit ih(troška od par kn)

Ako su oni ispravni(nevjerujem) onda ti je popravak neisplativ

pretpostavljam da si probao mjenjat kabele,DVI,VGA itd..

Inače

Jedan od prvih LCD Monitora.

Dao je svoje {#}

provjerio sam ga nije napuhnut ali sa strane  ovaj veliki kondenzator ima nesto masno nisam siguran dali je to od kondenzatora ili je to nekakvo lijepilo ali ne izgleda mi osteceno kondenzator

13 godina
neaktivan

Pozdrav, evo da ne otvaram novu temu.. poznanik mi ima od samsunga syncmaster 740n te kad je ukljucen ima puuuno crno bijelih crtica / tockica, te je jaako slaba vidljivost ostalog.. sto bi tu moglo bit  kondenzatori ili sam dvi ulaz? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice