Imam problem s monitorom,sve je normalno radilo dok nisam danas dosao doma upalii youtube i otada samo blinka narandzasto/zeleno power tipka , kad izvadim vga kabel ne pokazuje se uopce onaj "self test power check" niti radi power tipka.hitno mi je stoga svaka pomoć dobrodošla p.s monitor je dell 19" e193fpc
Problem s monitorom,samo blinka zaruljica
- poruka: 9
- |
- čitano: 4.572
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako osvjetliš ekran nečime (npr led lampom) i vidiš sliku jedva vidljivo - otišlo je pozadinsko osvjetljenje.
Tada je popravak neisplativ. Ako slike baš nema, velika je vjerojatnost da je otišla elektronika - popravak 100-300 Kn.
Ako osvjetliš ekran nečime (npr led lampom) i vidiš sliku jedva vidljivo - otišlo je pozadinsko osvjetljenje.
Tada je popravak neisplativ. Ako slike baš nema, velika je vjerojatnost da je otišla elektronika - popravak 100-300 Kn.
Nekako mi se cini da se pojavi nesto na ekranu tj kao da se pokusava stalno upaliti ali neide malo onako kao zabljesne
problem može biti monitor ili VGA (ili kabel). Eliminiraj ako možeš na drugom PCu ili monitoru.
Po diodama, monotor ne dobija signal s VGA.
Evo ovako sada se monitor jos vise pokvario sudeci po svemu neradi invertor ima slike samo na sekundu i onda se ugasi osvjetljenje a slika se vidi samo ako zarulju uperim u monitor evo i slike iznutra pa koje dijelove bih trebao zamjeniti
edit:dodane slike
Slike su premutne, ne raspoznajem ništa jasno. Možda najbolje da odneseš u neki RTV servis.
Eventualno možeš provjeriti u kakvom su stanju kondenzatori i promjenit ih(troška od par kn)
Ako su oni ispravni(nevjerujem) onda ti je popravak neisplativ
pretpostavljam da si probao mjenjat kabele,DVI,VGA itd..
Inače
Jedan od prvih LCD Monitora.
Dao je svoje
Eventualno možeš provjeriti u kakvom su stanju kondenzatori i promjenit ih(troška od par kn)
Ako su oni ispravni(nevjerujem) onda ti je popravak neisplativ
pretpostavljam da si probao mjenjat kabele,DVI,VGA itd..
Inače
Jedan od prvih LCD Monitora.
Dao je svoje
provjerio sam ga nije napuhnut ali sa strane ovaj veliki kondenzator ima nesto masno nisam siguran dali je to od kondenzatora ili je to nekakvo lijepilo ali ne izgleda mi osteceno kondenzator
Pozdrav, evo da ne otvaram novu temu.. poznanik mi ima od samsunga syncmaster 740n te kad je ukljucen ima puuuno crno bijelih crtica / tockica, te je jaako slaba vidljivost ostalog.. sto bi tu moglo bit kondenzatori ili sam dvi ulaz?