Mišljenje i dilema LG W2453V - PF

poruka: 26
|
čitano: 4.159
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ovako..mislio sam kupiti LG W2453V - PF u ADM- u za 1369 kn..

monitor ima 24 incha i košta samo 1369 kn a ima DVI ,VGA, te HDMI..ima full hd rezoluciju ,piše 2 ms odaziv¸te kontrast 50 000 : 1, čudno je da je tako jeftin i zbog čega?...

zanima me da li bi taj monitor bio efikasan za grafičku karticu sapphire HD 6850 toxic i da li je za tu cijenu isplativije uzeti neki drugi monitor...i sami znate da u današnje doba novci nisu najjača strana pa ne bi htio za 2 dana žaliti zbog loše kupovine....hvala !

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Mišljenje i dilema LG W2453V - PF
hdoz kaže...

Ovako..mislio sam kupiti LG W2453V - PF u ADM- u za 1369 kn..

monitor ima 24 incha i košta samo 1369 kn a ima DVI ,VGA, te HDMI..ima full hd rezoluciju ,piše 2 ms odaziv¸te kontrast 50 000 : 1, čudno je da je tako jeftin i zbog čega?...

zanima me da li bi taj monitor bio efikasan za grafičku karticu sapphire HD 6850 toxic i da li je za tu cijenu isplativije uzeti neki drugi monitor...i sami znate da u današnje doba novci nisu najjača strana pa ne bi htio za 2 dana žaliti zbog loše kupovine....hvala !

To je dobar monitor da ali, kad za istu cijenu dobiješ IPS panel i sve priključke nema se tu kaj razmišljat uzimaj ovaj dole model i gotovo.{#}{#}

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_192&products_id=10351

http://www.digitalversus.com/lg-flatron-ips226v-p357_10200_35.html

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2011 22:30 (rambox).
14 godina
neaktivan

za tu cjenu je taj lg mrak!

ak su mu specifikacije ko sto si naveo,ili nategni nekak jos 500kn ak mozes pa uzmi kao sto ja imam

acera neces pozaliti

~^iGoR~
14 godina
neaktivan

a zašto je taj IPS panel toliko bolji od TN-a,da li će to imati bitan utjecaj..

i kako misliš priključke ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
hdoz kaže...

a zašto je taj IPS panel toliko bolji od TN-a,da li će to imati bitan utjecaj..

i kako misliš priključke ?

Monitor sa IPS panelom ima kvalitetniju sliku, boje su preciznje i prirodnije a tu su i znatno veči gledanja nego Monitor sa TN panelom. To vidiš i na onom gore video fino jel, kaj se tiče priključaka tu je HDMI i DVI znači sve kaj treba i to je to.{#}

14 godina
neaktivan

neznam,nekako me više privlači taj LG zbog 24 incha, a kod kuće imam i DVI i HDMI kabel...

eto,jednostavno mi se dopada...taj ima 23 incha a mislim da ja netražim nekakvo savršenstvo slike ,pa nije valjda da je to tako "strašna" razlika zbog TN matrice ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

1 inc više u praksi gotovo da i nečeš primjetiti, dok kvalitetu slike hočeš. Uostalom zamisli da kupuješ auto i dvoumiš se između 2 modela: jedan ima 100ks drugi 150ks a imaju istu potrošnju goriva i identično koštaju, koji bi uzeo? ;)

logic sense of no sense.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

eto odlučio sam se nekako za lg ips236v-pn sa tom IPS matricom ali piše da ima odaziv 5 m /s..slabo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
hdoz kaže...

eto odlučio sam se nekako za lg ips236v-pn sa tom IPS matricom ali piše da ima odaziv 5 m /s..slabo?

U igricama tih 5ms nečeš nit primjetit, pogledaj gore onaj test te serije monitora tamo je spomenut 22 model ali sve ostale stvari su iste več si to i sam mogel odavno zapazit.{#}{#}

14 godina
protjeran
Istu dilemu sam imao uzeo i uzeo 24 lcd 2ms, i usporedio ih i ips ima sliku istu sa svih kuteva lcd nema, ako ti to ne smeta uzmi lcd moja preporuka ljepsi je i 24 inca nije neka razlika 23 inca, ali isto tako nije neka VELIKA RAZLIKA u slici, vise u kutu gledanja, ovaj lg 24 ima brightview sta znaci ako je u sobi mrak slika je predivna, ako je izložen suncu izravno malo svijetlija je slika, dok ips je anti glare nejgova slika uvijek je ista, ali u mraku anti glare je losiji....

Svejedno je koji uzmes, nije neka razlika zbog kojih bis trebao gristi nokte, ali ja sam misljenja da cu za 2 godine sigurno kupiti IPS monitor kad bude jos razvijeniji, jer ovaj IPS lg matrica je jeftina....

Ovaj LG 24 inca je kostao 2010 2200kn zato je sada 1350kn, pad cijene ali je opet odlican... ovaj IPS kad je dosao na trziste bio je 1500kn

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

croat 92 mislim se i nemogu skužiti ovaj tekst kao da si mi zbrusio s tipkovnice ;)

možeš li detaljnije pojasniti to kut gledanja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Evo to je to, ali ja sam imao i prije lcd i to mi nije smetalo.....to ima svaki lcd i tvoj sadasnji

Primjeti kad podize kameru gore dolje slika nije uvijek ista

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.9.2011 20:48 (croat92).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pa ja mislim koristiti monitor u samo jednoj poziciji za gaming i web dizajn programiranje i to uglavnoj sam na sjedalici gledam ga direktno pa mislim da nebi trebalo imati bitan utjecaj na moj način rada..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Znam da, ali mnogi to vide kao zamjerku... meni iskreno to ne smeta, samo kazem ips to ima kao prednost

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

da,ni meni,evo ja imam AGM Neovo 17' i mislim da nema IPS matricu pošto je star 4,5 godina,gledam iz svih kuteva i nesmeta mi..

mislim da je u mom slučaju bila ljubav na prvi pogled u lg 2453v :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Ma nije samo to, nego 2ms sto je dobro zaigre antighosting, dok ovaj ips23 ima 5ms mnogi ce reci kako je to neprimjetno a to nije istina i ima 1 inc vise i puno je ljeps, po meni ips jos nije za igre, barem ovi jeftini..... puno njih prica kako je ips bolji ovo ono a nemaju ni jedan ni drugi monitor

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

mislio sam stisnuti dugme hvala,ali to je premalo da vam se svima zahvalim na savjetima i korisnim informacijama...odluka je konačna..

LG W2453V pf 24 inch 2m/s..

lijep pozdrav svim forumašima !

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
hdoz kaže...

mislio sam stisnuti dugme hvala,ali to je premalo da vam se svima zahvalim na savjetima i korisnim informacijama...odluka je konačna..

LG W2453V pf 24 inch 2m/s..

lijep pozdrav svim forumašima !

Ček malo nisam dobro čul izgleda ti ipak misliš uzet 24 LG TN monitor,{#} pokraj IPS za istu cijenu nemoj radit gluposti uzmi onaj 23 LG IPS model kojeg sam ti preporučil u suprotnom buš napravil veliku grešku na kubik.{#}{#}

Ostavi se ti 24 veličine nasuprot 23, razlika je totalno nebitna IPS 23 monitor iz ove LG serije za tu cijenu i još ovak dobar se kupuje bez razmišljanja i gotovo.{#}{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2011 17:41 (rambox).
14 godina
protjeran
Ja imam doma ovaj monitor, a dvoumio sam se izmedu njega i ovog ips-a po mojim kriterijama mi vise lezi, kod ovog ips-a kad gledas full hd film javlja se ghosting, makar moj frend i dalje misli da je najbolji... ja sam realan da je bolji sta se tice slike i za office,foto, kut gledanja.....a dobijes inc vise i brzi odziv, razlika je makar ljudi pricaju da se ne primjeti, i monitor dode samo 1300 kn tako da nije smak svijeta, za 2godine kupis 27 inca ips sa odziv 2ms za te pare...

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
I ja sam imao topic za LG W2453V - PF nedavno ...odlucio sam se za njega i ne zalim niti malo. Imao sam priliku usporedit uzivo taj model sa jednim drugim Lg-evim sa ips-om posto nisam vidio neku znacajnu razliku lako sam se odlucio...nemozes falit dobar je to monać:D
14 godina
protjeran
Pa o tome pricam, ovi sta citaju razne review sa interneta, pa nesto pametuje, usporedi pa ces vidjeti, ips jos nije dobar za gaming

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ovako planiram kupiti racunalo u ADM-u, do jucer su oba dva bili u ponudi i vise ih nema :OOOOO, i zapeli su mi oba monitora i gledao ih uzivo, i ovaj makar je TN mozda zato sto je zadnja serija ima po meni bolju sliku od IPS makar mi je IPS ljepsi i tanji.....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
anas kaže...
Ovako planiram kupiti racunalo u ADM-u, do jucer su oba dva bili u ponudi i vise ih nema :OOOOO, i zapeli su mi oba monitora i gledao ih uzivo, i ovaj makar je TN mozda zato sto je zadnja serija ima po meni bolju sliku od IPS makar mi je IPS ljepsi i tanji.....

Znaš da na ovo podebljano utječe i kalibracija, uglavnom kako god okreneš to je gotovo ne moguće, nije da je u ovom LG-u IPS matrica neka bajna, ali od TN je definitivno bolja, pogotovo od tog LG-evog TN, uglavnom s obzirom na cjenu odličan monitor, Dell U2311H nešto bolji, ali mislim da razlika u cjeni nije opravdana, uglavnom, imaš taj LG sa IPS-om u Telebit-u i Portio-u (webshop od Linksa, tako da je sigurno naručiti od njih) a cjena je oko 1400 KN, i mislim da je najbolji izbor za monitor do 1500 KN!?

EDIT: Moram još napisat da je ono što je forumaš "croat" napisao u ovoj temi čista glupost i izmišljotina, i ako ste imalo malo bolje upoznati s područjem monitora jasno se vidi da nema pojma šta priča, te bi svi koji čitaju ovu temu trebali zanemariti sve njegove postove u ovoj temi!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2011 17:07 (Ivsa).
13 godina
neaktivan
Ali taj lg ips ima odziv 14 ms bez overdrive-a, ali to je vidljivo po meni koji volim igrati igre..... ma svejedno mislim da cu uzeti ips ljepsi mi je i nije skupo 1400kn

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
anas kaže...
Ali taj lg ips ima odziv 14 ms bez overdrive-a, ali to je vidljivo po meni koji volim igrati igre..... ma svejedno mislim da cu uzeti ips ljepsi mi je i nije skupo 1400kn

Oprosti, ali iz čega si to zaključio, kažeš da si gledo slike na monitorima u trgovini, znači nisi imao prilike igrati igre na oba monitora, stoga mislim da ti argument nije baš neki, uglavnom, glavni faktor si ti, ako tebi smeta ti izaberi ono što ti odgovara, čuj, ima ljudi kojim je zvuk sa svih slušalica isti, to ne znači da slušalice od 500 KN ne treba kupovati, isto tako kod slike, ima ljudi kojim je sve to isto, tako da njima nije potrebno da daju 2000 KN kad mogu kupiti dobar monitor i za 1000 KN, samo bi bacili novce, ali moram reći, ako se tebi više sviđa slika na tom TN to ne znači da je "ispravna", odnosno onakva kakva bi trebala bit, naime kad sam išao sa tatom gledat TV-e njemu je svjetlija slika (čak s onim CSI naradžastim filterom) najbolja, ali slika ne bi trebala biti takva, odnosno boje bi trebale biti vjerno reproducirane iz stvarnog svijeta!?

EDIT: Moram napomeniti da je većina tih brojki čisti marketing, ali to je samo mone mišljenje!? 

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2011 18:02 (Ivsa).
15 godina
croat92 kaže...
Ja imam doma ovaj monitor, a dvoumio sam se izmedu njega i ovog ips-a po mojim kriterijama mi vise lezi, kod ovog ips-a kad gledas full hd film javlja se ghosting, makar moj frend i dalje misli da je najbolji... ja sam realan da je bolji sta se tice slike i za office,foto, kut gledanja.....a dobijes inc vise i brzi odziv, razlika je makar ljudi pricaju da se ne primjeti, i monitor dode samo 1300 kn tako da nije smak svijeta, za 2godine kupis 27 inca ips sa odziv 2ms za te pare...

ghosting apsolutno ne postoji niti u igrama niti u mkv ripovima niti u full hd filmovima, dakle čistim b.rayevima....

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice