LCD Monitor + TV - koji odabrati???

poruka: 9
|
čitano: 5.449
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Molim pomoć oko odabira LCD Monitora + TV, naravno s TV tunerom, dijagonale od 22"-24", do cca 2000kn.

Zanima me koja je razlika između LG-a i Samsung-a i koja je razlika u matricama, tj. jeli uopće toliko bitno koja je matrica?

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: LCD Monitor + TV - koji odabrati???
sova01 kaže...

Molim pomoć oko odabira LCD Monitora + TV, naravno s TV tunerom, dijagonale od 22"-24", do cca 2000kn.

Zanima me koja je razlika između LG-a i Samsung-a i koja je razlika u matricama, tj. jeli uopće toliko bitno koja je matrica?

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.

naslov ti je trebao biti LCD TV monitor a ne ovaj, dosao sam ti preporucit jednu plazmu za TVSmijeh

za tu lovu mozes dobiti samo kvalitetnu TN matricu tako da se ne uzbudjuj previse oko matrica

u LCD se kuzim ali ne i u ove s podrskom za dvb-t om

p.s.  da razmislis o LCD-u sa ekstra pci ili usb mpeg4 karticom, mislim da je to bolji i jeftiniji izbor

15 godina
neaktivan

Prije par dana kupio Samsung p2370hd za 2240 kn.

Dojmovi su odlični, ali i cijena je bila najveća od modela koji se nude.

Zadnja dvojba je bila između tog Samsunga i LG M237WD, koji za čak 400 kuna manje nudi iste mogućnosti (23 inča, full hd, mpeg4 tuner, čak i 1 ekstra hdmi port);

Reviewi na netu kažu da LG ima dosta slabije zvučnike (u što sam se i sam uvjerio u dućanu) i tek nešto slabiju kvalitetu slike.

Ja sam se na kraju zbog zvučnika odlučio za Samsung, ali ako ti zvučnici nisu toliko bitni (npr. ako ionako misliš spojit zvuk na vanjske zvučnike) možda je LG isplativije rješenje.

samsung review

LG review

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
zdk kaže...

Prije par dana kupio Samsung p2370hd za 2240 kn.

Dojmovi su odlični, ali i cijena je bila najveća od modela koji se nude.

Zadnja dvojba je bila između tog Samsunga i LG M237WD, koji za čak 400 kuna manje nudi iste mogućnosti (23 inča, full hd, mpeg4 tuner, čak i 1 ekstra hdmi port);

Reviewi na netu kažu da LG ima dosta slabije zvučnike (u što sam se i sam uvjerio u dućanu) i tek nešto slabiju kvalitetu slike.

Ja sam se na kraju zbog zvučnika odlučio za Samsung, ali ako ti zvučnici nisu toliko bitni (npr. ako ionako misliš spojit zvuk na vanjske zvučnike) možda je LG isplativije rješenje.

samsung review

LG review

Koliko vidim Samsung p2370hd je kod nas jedan od najboljih (naravno s TN-matricom) hibrid monitora, tako da njegov izbor ne bi bio los.
To je izvidenica Samsung p2370 koji je skoro 600kn jeftiniji u svojoj vulgaris izvedbi -  puno previse para za mpeg4 dekoder
2.174,45 kn Vs 1.623,45 kn

ako ga mislis imat spojenog na kompu cijelo vrijeme daleko bolja solucija je p2370 jer ce usparat bar 300 kn i imat bolji dvb-t od HD verzije

Ali opet full HD i to jos LCD na nasim SD programima(1,2,rtl, nova ja lovim i sloveniju) i MAX TV-u je u najmanju ruku los izbor a da ne kazem nesto drugo sta pocinje na sSmijeh

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2010 14:53 (dado8).
15 godina
neaktivan

Evo i ja upravo dosao na ovaj forum da procitam dal tko pise o tim samsnugnima, jer ja namjeravam cim prije (sljedeci tjedan) u kupnju Samsung P2470HD

Koristio bih ga cesce za tv na daljinu od cca 3-4 metra i prvo sam razmisljao o 27 inchnom ali mi je to onda malo preveliko za rad na racunalu na udaljenosti od 40 cm. I u svakom slucaju sam za Samsung ako je u usporedbi sa LG-em.

16 godina
neaktivan
rennovak kaže...

...jer ja namjeravam cim prije (sljedeci tjedan) u kupnju Samsung P2470HD

i ja isto.

16 godina
neaktivan

Baš sam ga sada gledao uživo.To nije monitor to je monitorčinaSmijeh.Pogotovo što sada koristim 17" :( ali doći će on meni makar žuljo korjenje...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Zdravko kaže...

Baš sam ga sada gledao uživo.To nije monitor to je monitorčinaSmijeh.Pogotovo što sada koristim 17" :( ali doći će on meni makar žuljo korjenje...

Da rascistimo svaki TN monitor je u sto se tice kvalitete prikaza, kvalitete crne, vjernosti boja...  sranje tako da su ovakvi komentari totalni nepotrebni. Takodjer i najbolji LCD ne moze u istu recenicu s iole kvalitetnijom plazmom (citaj pajom) - barem kada je rijec o glednanju tv i filmova!

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.3.2010 16:57 (dado8).
16 godina
neaktivan
dado8 kaže...
Zdravko kaže...

Da rascistimo svaki TN monitor je u sto se tice kvalitete prikaza, kvalitete crne, vjernosti boja...  sranje tako da su ovakvi komentari totalni nepotrebni. Takodjer i najbolji LCD ne moze u istu recenicu s iole kvalitetnijom plazmom (citaj pajom) - barem kada je rijec o glednanju tv i filmova!

Gdje sam ja rekao da je to kvalitetan monitor (ali ni ne sumnjam da nije) i gdje sam ga uspoređivao sa plazmom???

Usporedio sam ga samo sa svojim CRT 17",čak ga nisam ni vidio upaljenog tako da smiriš strasti.

a za TN me boli kita, ne znam ni što je niti me zanima , pogledat ću ga i ak mi se sviđa slika kupujem...

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.3.2010 17:31 (Zdravko).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice