ja sam htio ips zbog zivljih boja i ganjo par mjeseci na kraju odusto kak si i napiso razlika izmedju VA i IPS nije neka velika.
Svaki ima svoje prednosti ali zato imaju i svoje mane. VA je brzi nema ghostinga IPS sporiji ima ghostinga i tako dalje i tako dalje.....
Iskreno novi monitori svi koji idu preko 60Hz su odlicni jedino je pitanje cijena i sada dobavljivost nekih jeftiniji modela nazalost nema nigdje.
moje misljenje je da se covjek danasnje vrijeme nemoze zeznit u kupovini monitora bio to VA il IPS.
jedino se moze zeznit da kupi nes sto nevalja tj tvrornicki neki feler al opet postoji garancija!
i da se nadovezem na ovo gore sto je picajzla0707 reko slazem se bolji je kontrast jos ovaj moj ima i pre jb odlican negdje sam procito da je u rangu cak oled monitora. zato sam ga i kupio.
VA je sporiji i ima ghostinga...da te ispravim...moj bivsi monitor samsung VA lc27rg50fquxen je užasan, užasan ghosting ima i kupio sam novi IPS M27F, preporodia san se jer nisan moga igrat cs go i pubg koliko je VA trash u competitive fps igrama...cak nekad i kod lola isto sam vidio defekte...tako da IPS ima golemu prednost od VA