Napokon je doslo vrijeme da se promjeni prastari AOC e2343F sa ispranom TN matricom
Ne gledam filmove na monitoru, iskljucivo igram single player igre (1070ti, i5 8400,16 GB) uz ponekad uredski rad.
Prateci ovu grupu zakljucio sam da je za moje potrebe najoptimalnije 27', 144 Mhz, IPS, 1440 uz ne pretjeranu cijenu.
Prvotno je izbor bio na hvaljenom S2719DGF ali ipak mislim da zelim zavrsiti sa TN panelom i za oko mi je zapeo LG 27gl850
Jos uvijek nisam vidio recenzije na nasem jeziku (ukljucujuci i bug), a po youtubu ga uglavnom hvale.
Da li neko ima iskustva sa ovim monitorom?
Isto tako trenutno tražim monitor, u istoj barci trenutno plovimo :)
I ja sam se gubio po internetu i po utube, tražeći best buy.
Kao i prije, previše ima plaćenih oglasa da bih s lakoćom mogao vidjeti koji je pravi a koji lažni - previše ima lažnih, to znam od prije. 55% review-a na internetu su plaćeni i jako su fake, samo da se stavi lova u đep.
Na kraju, otišao sam tamo gdje imaju najviše iskustva - reddit subforum za monitore.
Oni predlažu da se zaboravi na 32" već da se ide direkt na 34", cijena je prilično ista. Baš kao i 32" vs 27". Minimalne su razlike, sve ovisi u kojoj trgovini kupuješ. Da ispadne situacija još smješnija, izgleda da ćeš 27" još najskuplje platiti.
Dolazi se do ovoga - LG 32GK850F-B, 31.5" vs LG UltraGear 34GL750-B, 34" vs LG UltraGear 27GL850-B, 27":
https://skinflint.co.uk/lg-ultragear-34gl750-b-a2125521.html?hloc=at&hloc=de&hloc=eu&hloc=pl&hloc=uk
https://skinflint.co.uk/lg-ultragear-27gl850-b-a2077529.html
I samo da napomenem kako na reditu govore kako su monitori danas prilično precijenjeni bez obzira što im je ove godine pala cijena od 100€ po prosjeku, kako tehnologija je užasno spora i skupa, kako nakon 10 godina evo prvi puta imamo 32 IPS monitor (ne uzimajući u obzir 34") i da ljudi sa jedne strane kupuju TV od par tisuća eura ali štede na monitorima kao kada kupuju RAMove (gledaju svaki euro).
Izgleda da je najbolje uzeti IPS od 34, kako sada stoje stvari trenutno. Javi mi ako iskopaš neke relevatne informacije vezano uz ovu našu temu sada thanks!