Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.574
|
čitano: 5.696.339
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Koji monitor kupiti
Bellegar kaže...

Pozdrav ljudovi!

Ima li kod nas 24" monitor koji se ističe od ostalih? Tražim već neko vrijeme i ludim, nikako odabrati. Namjena je korištenje po kući, dakle internet, malo filmovi, malo igranje itd. Recimo u linksu nisam našao dobru ponudu 24" monitora, ni jedan nije ostavio dobar dojam. Može li netko objasniti ovu razliku u cijeni? HG SPOT vs ALZASHOP

ja bih ti preporučio ovaj - link

fantastičan monitor, mene osobno je preokrenuo sa ipsa na amva panele

bojama ne zaostaje za vrlo dobrim ips monitorima, ali kontrast mu je daaaaleko bolji 

imaš recenziju ovdje za b1, trenutno se prodaje b3 revizija - link

9 godina
neaktivan
Arienos kaže...
Bellegar kaže...

Pozdrav ljudovi!

Ima li kod nas 24" monitor koji se ističe od ostalih? Tražim već neko vrijeme i ludim, nikako odabrati. Namjena je korištenje po kući, dakle internet, malo filmovi, malo igranje itd. Recimo u linksu nisam našao dobru ponudu 24" monitora, ni jedan nije ostavio dobar dojam. Može li netko objasniti ovu razliku u cijeni? HG SPOT vs ALZASHOP

kaj moze li netko objasniti cijenu izmedju trgovine koja placa prostor, djelatnike, monitor na lageru i webshopa koji ti pukne monitor na adresu tamo s neke police na nekon skladistu ?

Ispričavam se, mislio sam da je to klasična trgovina tamo negdje u Češkoj ili gdje je već

9 godina
neaktivan

Htio sam isprva kupiti neki BenQ AMVA, al kad sam vidio razna muljanja i zatamljenja na VA panelima odustao sam. Meni je problem što ima toliko opcija i ne želim se zaljetati i kupiti nešto za čime ću žaliti. A ima loših izbora na pretek...

12 godina
Bellegar kaže...

Htio sam isprva kupiti neki BenQ AMVA, al kad sam vidio razna muljanja i zatamljenja na VA panelima odustao sam. Meni je problem što ima toliko opcija i ne želim se zaljetati i kupiti nešto za čime ću žaliti. A ima loših izbora na pretek...

ja sam prije par godina tražio monitor za kolegu sa sličnim zahtjevima - net, filmovi i igrice, pročitao sam desetke recenzija i ovaj se učinio ok. Kad je stigao jednostavno sam bio oduševljen koliko bogate boje ima, kontrast i općenito kvalitetu slike. Muljanje slike nisam primijetio iako je bio par dana kod mene (žena je bila također oduševljena), black crush baš minimalno, isključivo kod primjerice bijelih slova na tamno sivim površinama.

vidjelo ga je i nekoliko grafičara s posla i isto su bili oduševljeni, jedan ga je također uzeo za doma.

meni je bio malo preskup u to vrijeme, pa sam uzeo benq gw2265 i on je ok, nema tako dobre boje kao iiyama čak niti nakon kalibracije, no solidan je, također bez primjetnog muljanja

što da ti kažem - loš primjerak se može dogoditi u bilo kojem slučaju, nisu ni ips paneli cijepljeni od problema - pogotovo u jeftinim kategorijama, probaj ga uzeti i vjerujem da nećeš požaliti

u svakom slučaju kad ga naručiš preko web shopa poput alzashopa, imaš ga pravo vratiti u roku 14 dana, čak i bez ikakvog opravdanja

no poprilično sam siguran da ćeš i ti biti oduševljen kao i svi koji su ga vidjeli uživo

13 godina
protjeran
Bellegar kaže...

osobno si to vidio? ako nije problem da velis koji model/i?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
Koji monitor kupiti

Ekipa ovo mi se cini kao ''win,win'' https://www.senetic.hr/product/UM.HX1EE.A01

Jel tko uzimao sta preko njih,iskustva i to??

Pod win sam mislio da nije milju kuna,ne radim u saboru... 

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2018 23:06 (Sideswipe).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

4 soma kuna za TN monitor, zbilja win-win

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Linkaj bolji 

17 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Bilo koji drugi koji nije TN

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Je li za svakodnevno korištenje i povremeni gaming bolje uzeti TN 144Hz ili IPS 75Hz monitor?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

144hz 1440p g-sync da nije TN kosta dosta jbg. Uostalom nije niti svaki TN panel isti, kao sto nisu niti svi IPS i VA paneli isti. Evo recimo onaj AOC ima jeftini VA panel sa osrednjim bojama, ali i drugim problemima, tvoj pak ima dijagonalu koja nije namjenjena za uw jer je nizi od 24'' kockice i ima fake HDR, sve su to kompromisi i svatko bira kaj mu pase. 

12 godina

IPS

8 godina
protjeran
FanBoy kaže...

Je li za svakodnevno korištenje i povremeni gaming bolje uzeti TN 144Hz ili IPS 75Hz monitor?

IPS, bilo koji, ima odredjeni glow, isto kao i VA. VA manje umara oci od IPS, ali ako namjeravas sjedit pred kompom 24h dnevno, definitvno TN, I to brightness negdje na polovici. Hertzi su skoro nebitni u toj prici...

žene ga vole
17 godina
odjavljen

Ne postoji veće govno od TN-a pa da je na 10000000 hza jer je to menitor bez boja a glava mora biti u stavljena u škripac točno ispred njega

8 godina
protjeran
XXX kaže...

Ne postoji veće govno od TN-a pa da je na 10000000 hza jer je to menitor bez boja a glava mora biti u stavljena u škripac točno ispred njega

Postoji dobar i postoji los TN. Tvoje iskustvo je ocito sa losim.

žene ga vole
12 godina
neaktivan
Gorstak79 kaže...
FanBoy kaže...

IPS, bilo koji, ima odredjeni glow, isto kao i VA. VA manje umara oci od IPS, ali ako namjeravas sjedit pred kompom 24h dnevno, definitvno TN, I to brightness negdje na polovici. Hertzi su skoro nebitni u toj prici...

Evo na primjer koji između ova 2? Mora biti 24" i max je 2000kn.

https://www.mall.hr/lcd-monitori/lg-led-ips-monitor-24mp68vq-959898?src=sug&s=24mp

https://www.mall.hr/lcd-monitori/asus-led-monitor-vg248qe-24?src=sug&s=vg2

17 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Onda si kupi taj za 4 soma kuna

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Vise se ti namucis sa glavom na tom patuljastom uw-u nego ekipa sa TN monitorima. 

12 godina
Koji monitor kupiti

Postoji los i postoji gori TN.

8 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
war3_tft kaže...

Vise se ti namucis sa glavom na tom patuljastom uw-u nego ekipa sa TN monitorima. 

Moguće, ali to ne mjenja činjecu da bi TN trebalo zakonom zabraniti . Ja pjevam od sereće od kako sam na IPS-u i VA panelu

17 godina
odjavljen
ibme74 kaže...

Postoji los i postoji gori TN.

i onaj od 4 soma kuna

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2018 23:21 (XXX).
9 godina
Koji monitor kupiti

Ono kad ti monitor dođe nakon 10 minuta smjene na poslu.....

izgorit ću....

Javim dojmove! (AW3418HW)

[url=https://valid.x86.fr/vdcjr9][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/vdcjr9-6.png[/img][/url]
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Sad ti jos samo fali neki coffee lake da ne bottlenecka karticu i monitor i onda je to savrsenstvo. 

9 godina

Aktivno se radi na tome :)

[url=https://valid.x86.fr/vdcjr9][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/vdcjr9-6.png[/img][/url]
7 godina
protjeran
AdR03 kaže...

izgorit ću....

Meni je daleko zanimljiviji AW3418DW (koji je i dosta skuplji), jer mi se 2560 × 1080 čini nekako 'premalo' za toliku dijagonalu.

No, svakako. Javi dojmove.

12 godina
AdR03 kaže...

Aktivno pripazi na stanje monitora nakon tako napačene kutije!

coffe,coffe,coffe.....
9 godina
Seronja nezauzet kaže...
AdR03 kaže...

izgorit ću....

Meni je daleko zanimljiviji AW3418DW (koji je i dosta skuplji), jer mi se 2560 × 1080 čini nekako 'premalo' za toliku dijagonalu.

No, svakako. Javi dojmove.

Trenutačno sam na 1080ti i planiram ostati do sljedeće generacije grafičkih kartica i monitora. Kako trenutačno još nema iole pristupačnih 4k 144hz ultrawide monitora niti grafičkih kartica uključujuči 2080ti koje bi mogle goniti 144hz 4k, odlučio sam se ići na 1080ti i 2560x1080 kako bi mogao igrati sve na ultra + 144/165hz.

metallic kaže...
AdR03 kaže...

Aktivno pripazi na stanje monitora nakon tako napačene kutije!

Monitor je stvarno toliko dobro zapakiran da je to čudo, kutija je stvarno minorno oštećena sa vanjske strane no zapakirano je tako da je unutra kutija u kutiji te gomila stiropora i svakakvih učvrščivaća. Naravno čim stignem kući aktivno testiranje svega :)

#YOLO
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2018 15:53 (AdR03).
13 godina
neaktivan
Ekipa sta mislite o ovom monitor https://www.hgshop.hr/aoc-ips-23-8-i2490pxqu-vga-hdmi-dp-zvu-has/proizvod/226623 grafa je 1070 ti a namjena je gaming

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ekipa sta mislite o ovom monitor https://www.hgshop.hr/aoc-ips-23-8-i2490pxqu-vga-hdmi-dp-zvu-has/proizvod/226623 grafa je 1070 ti a namjena je gaming

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

https://www.links.hr/hr/monitor-31-5-aoc-q3279vwfd8-ips-75-hz-5ms-250cd-m2-20-000-000-1-crni-100300310

izgleda ipak ima ips verzija, po istoj cijeni ko i va verzija...

žene ga vole
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice