Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.577
|
čitano: 5.700.407
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav ekipi,molio bih za pomoc pri kupnji monitora? Htio bi neki do 250€,sto se najbolje moze dobit za tu cifru? (Ne zivim u hrv pa mogu i inozemne trgovine)

i7 4770,gtx 1070

unaprijed zahvaljujem

ili mozda opcija TV? Koliko je to dobro ili lose? I milim vas misljenje  o ovom monitoru-jel se isplati to uzet?

http://www.laptopsdirect.ie/electriq-28-eiq-284kmb-4k-ultra-hd-1ms-monitor-eiq-284kmb/version.asp

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.9.2017 12:07 (Vugla).

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Koji monitor kupiti
http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-z-lista/252793.aspx
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Koji monitor kupiti
ibme74 kaže...

Znaci ti ne koristis ni zvucnike od TV-a?

Za HRT i to da, ali za film, nema šanse. A u TV-u su svemirski za ove u monitoru. 

12 godina
mrki_tua kaže...
ibme74 kaže...

Znaci ti ne koristis ni zvucnike od TV-a?

Za HRT i to da, ali za film, nema šanse. A u TV-u su svemirski za ove u monitoru. 

Imam zvucnike na ovom LG-u sto koristim kao monitor i zvucnici su isti kao i na TV-u u dnevnoj, ne znam odakle si izvukao taj zakljucak?

17 godina
ibme74 kaže...

Tesko ces naci monitor sa svim tim stavkama:

- Gsync krecu tek tamo od 3.600kn i to sa TN matricom

- takoder IPS matrice imaju uglavnom od 4ms pa nadalje response time, 1-2 imaju TN matrice ali s tom matricom zrtvujes boje i kut gledanja

Mozda da uzmes ovako nesto, 4K IPS, 27" ima Freesync sto ti je ista stvar kao i Gsync ali za AMD grafe pa ako ikada budes isao na drugi laptop/stolno racunalo uzmi sa AMD grafom

Klik

Ima i monitora koji ispunjavaju vecinu tvojih zahtjeva ali po paprenim cijenama:

AOC AG271UG 27" 4K IPS 60Hz Gsync 5.950kn
Acer Predator XB271HU 27" 2K IPS 144Hz Gysnc 6.600kn
Asus ROG PG279Q 27" 2K IPS 144Hz (OC 165Hz) Gsync 6.180kn

Uzeo sam polovno od čovjeka što ide van raditi. Iskreno nisam ga stigao koristiti puno jer sam na sezoni još uvijek,a doma sam bio samo na dva dana. Monitor sam spojio i odigrao LoL i BF1 na njemu. 120fps-a izgleda prebrutalno, ima par mod za npr. fps gaming, rts gaming, cinematic mode, sRGB mode i dr. Veliki plus je što je monitor izašao iz tvornice 4/2017 kad je isti mjesec i kupljen u Austriji. Treba pripaziti jer modeli od prije 3/2016 imaju problema s BLB odnosno backlightbleed efektom. Šanse da će vaš kupljeni imati BLB efekt je  50/50% i toga imate po forumima i to samo ako je rana verzija monitora. Već s modelima od 3/2016 su to rješili, a moj ih nema uopće. Ne koristim OC na 165Hz jer trenutno mi GPU ne može tjerati novije naslove na 165fps, ali to bi trebao riješiti u studenom prelaskom na 1080/Ti.

Slike su u temi Slike vašeg hardvera

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
14 godina
neaktivan
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Sale_ds kaže...

nema, ali ovo ti je samo za igranje, s obzirom da se radi o TN matrici...zaboravi na boje i kontrast...

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-z-lista/252793.aspx
14 godina
neaktivan
Za to ce i sluzit. Hvala.
13 godina
protjeran
Sale_ds kaže...

pa posto je predator serija sigurno nije najveci škart od panela kao u vecini tn-a, ali ono 3500kn za 24"?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
7 godina
neaktivan
Mene također zanima ovaj monitor vidim da se još netko gore raspitivo AOC G2460VQ6 ?
Ima li kakvih iskustava sa njim ili nešto ?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
gabriel1995 kaže...
Mene također zanima ovaj monitor vidim da se još netko gore raspitivo AOC G2460VQ6 ?
Ima li kakvih iskustava sa njim ili nešto ?

24" tn monitor za skoro 1200kn...bjezi od toga!lp

17 godina
Stjepanj kaže...
Sale_ds kaže...

pa posto je predator serija sigurno nije najveci škart od panela kao u vecini tn-a, ali ono 3500kn za 24"?

Štefina pa človek pita jel ima kaj bolje, a di su konkretne preporuke propale u zemlju.

Eto ima nešto malo bolje, HP Omen 32/1440p+Free Sync tehnikalije+75hz+AMVA lcd panel.Cijena je 435eura(3200kn) dostava uračunata, pa eto sad ti vidi to je ipak valjda malo bolje.

https://www.alzashop.com/32-hp-omen-d4593862.htm

Intel=pokvareni podmukli smradovi!
13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

a kaj sad da mu ja tu sto pitanja postavim, nek napise kaj trazi od monitora pa cemo onda dalje!lp

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

pozdrav

može mala pomoć

koji momitor kupiti 24 ili 27 incha

cijena oko 1500 kn

vidim da su AOC dosta povoljni

imam graficku karticu rx 480

procesor i5 6400

hvala

0 0 hvala 0
12 godina

Evo imas ovaj 24" LG IPS sa Freesyncom klik

7 godina
neaktivan

Što je AOC G2460VQ6 toliko loš ?? :/

šta možeš preporučit za gaming i za dugi boravak na računalu do 1300 kn... Ovo mi se ućinilo dobro pošto koliko vidim po svim recenzijama su ga nahvalili :o

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.9.2017 20:04 (gabriel1995).
12 godina

Koji GPU imas?

7 godina
neaktivan

sapphire r7 360 nitro

12 godina

Imas moj prijedlog drugom kolegi, mozes ga isto uzeti jer ti cijenom odgovara + imas AMD grafu pa mozes iskorisiti freesync

16 godina
neaktivan
Dakle...

Pošto se laptopu danas pokvario monitor, a namjeravao sam kupiti stolno računalo negdje u Q1 2018 odlučio sam kupiti prvi dio svoje nove mašine.

Budžet: do 2500 kn
Dijagonala: 23-27''
Namjena: konzumiranje video i stvaranje programskog sadržaja, povremeno igranje kad dođe mašin'

Komp planiram uzet kad se smiri ovo majning ludilo i dođe rafinirani Zen (možda i Volta), svakako bih uzeo nVidijinu karticu (negdje ranga sadašnje 1070) zbog CUDE i neću ga pretjerano nadograđivati kojih 5 godina. Nekako logični izbor bi bio 24'' full HD 16:9 (na 70 cm udaljenosti je valjda OK). I tu bi mi trebala preporuka- ako mislite da je neka druga veličina bolja za moj use case slobodno napišite.

Hvala na preporukama.

0 0 hvala 0
12 godina

Evo imaš ovaj 2K 25" IPS monitor klik

13 godina
protjeran
ibme74 kaže...

Evo imaš ovaj 2K 25" IPS monitor klik

mozda da malo zgugla o ovome, nije uopce lose ips 27" 1440p,3g garancija..cijena jos bolja!

https://www.centro.hr/lenovo-thinkvision-p27h-27-monitor-hdmi.aspx?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.9.2017 21:09 (Stjepanj).
7 godina
neaktivan
ibme74 kaže...

Imas moj prijedlog drugom kolegi, mozes ga isto uzeti jer ti cijenom odgovara + imas AMD grafu pa mozes iskorisiti freesync

Zanima me zašto kod tog modela LG 24MP59G negdje piše da ima brzinu odziva 1ms, a negdje 5.. Isto tako negdje piše da ima free sync a negdje da nema ? :/

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.9.2017 21:43 (gabriel1995).
9 godina
odjavljen
gabriel1995 kaže...
ibme74 kaže...

Zanima me zašto kod tog modela LG 24MP59G negdje piše da ima brzinu odziva 1ms, a negdje 5.. Isto tako negdje piše da ima free sync a negdje da nema ? :/

Sta pise na LG stranicama? Valjda je to mjerodavno.....

12 godina
gabriel1995 kaže...
ibme74 kaže...

Freesync ima, sto se odaziva tise 5ms je ali pise ovako:

"5ms(High),
1ms with Motion Blur Reduction"

17 godina
Koji monitor kupiti

Trebao bi ponudu monitora za cca 1000kn od 24" (moze koja kuna gore ako bas treba), koristio bi se pretezno za gaming.

Full HD, flicker free, ips, dvi/hdmi/dp...

GPU je GTX 1060 3GB.

Hvala

Prodajem Fractal Node 304 za 400kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.9.2017 23:57 (djigibao).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
14 godina
neaktivan
Znaci, od monitora trazim, a i digao sam prag i to je sad plafon..

1440p, 144hz, gsync, pivot naprijed nazad (da se moze nakosit), pomicanje po visini (gore dole) i minimum 24".
Monitor sluzi samo za igranje i nista drugo tak da me ne pale ips matrice i nije nuzno jer kad gledam i njega onda sjedim ispred njega, za ostalo imam tv.

Trenutni kandidat je ovaj..
https://www.hgshop.hr/proizvod/acer-predator-xb241yu-led-monitor-wqhd-g-sync/218641

Ima kaj bolje za tu cijenu ili nize?
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
9 godina
neaktivan

ali jel mi moze neko pojasnit freesync gysnc,znaci ja imam intel proc.i z amene kao nije ovaj freesync??

Pringgles gaming
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice