Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.583
|
čitano: 5.705.151
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Koji monitor kupiti
hrka11 kaže...
CyberDemonVZ kaže...
fila2208 kaže...

Pošto se kreću sad 144hz monitori, za koliko se može uzet pristojan?

Ima nekoliko cjenovnih grupa, ovisno o zahtjevima tj. željama. Ti kak si razmažen  će ti trebati nešto skuplje.

Malo pogledaj po temi, osobno sam više gledao ultra wide monitore, pa nisam baš upoznat s 144Hz modelima

A jesi mu pomogao...svaka cast.Levata majko.

Prijavljen si zbog Off topica.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
13 godina
fila2208 kaže...

Pošto se kreću sad 144hz monitori, za koliko se može uzet pristojan?

https://www.nabava.net/search.php?q=VG248QE

Ovo je prilično popularan 144Hz monitor.

Jako dobar odaziv.

Loše strane - TN matrica a to znači lošije boje.

Ak ideš na 27" onda pripremi 3-4000kn ili više za još kvalitetnije.

Eto, tak se kreću cijene.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 9:17 (CyberDemonVZ).
15 godina
neaktivan
Ako smijem pitati po čemu je to bolji izbor od ostalih?! Nemam ništa protiv preporuke, neznam kako mi je promaknuo model...
Mislim da bi 23-4'' bilo ok jer iza sebe imam 43'' tv. A opet se čovjek brzo privikne na veličinu pa mu je ekran mali :( mislim radni stol je dubok cca 80 cm.
15 godina
Koji monitor kupiti

A možda bih potegnuo do 3k, ali to mi je plafon.
Ne kupujem to još, gledam samo što me čeka.
Sad imam 22, da bude 24-25 meni bi to bilo dosta, ali da je 120hz ili 144hz.
Hvala na pomoći i info, jer ne znam na domaćim sajtovima naći moitore po refreshu, nema filter, a nisam se previše ni trudio, lakše pitat nekog tko već zna. 

Pozdrav svima kojima sam na ignore!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

što mislite o ovome?

https://www.hgshop.hr/proizvod/monitor-acer-eb321hquawidp-31-5-ips-wqhd-2560x1440-4-ms-dvi-hdmi-dp/219079

prelazim sa 24' 1080p

27' 1080p mi se cini kao premala rezolucija za tu dijagonalu

edit: ima netko prijedlog koji bi bio bestbuy sa ovim parametrima? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 13:23 (ouchh).

0 0 hvala 0
13 godina
fila2208 kaže...

Hvala na pomoći i info, jer ne znam na domaćim sajtovima naći moitore po refreshu, nema filter, a nisam se previše ni trudio, lakše pitat nekog tko već zna. 

To je već konkretno pitanje.

Slobodno pretražiš po temi, sigurno je bilo takvo pitanje :)

Nego, za pretraživanje monitora:

https://www.alzashop.com/lcd-monitors/18842948.htm

Klikneš lijevo na All parameters i onda pod Screen odskrolaš dolje i odabereš frekvencije

Dosta ljudi s ove teme je čak i naručilo od njih (i ja).

Brza dostava, brzo rješavanje garancije, velik izbor, dosta niže cijene nego kod nas. Free shipping iznad 300 Eur.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 12:32 (CyberDemonVZ).
15 godina
Koji monitor kupiti

Kul.

DAkle što manji odaziv, da je IPS i da je bar 120hz, to gledam?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Moze biti i VA panel, dosta slicno IPS-u

15 godina
Taraba kaže...

Eto, utarabio sam i ja konačno dobar monitor nakon dugo dugo vremena, nadam se da me bude dobro služio kao i svi do sad, a obzirom da me pošteno izuo, morat će nadmašit sve moje monitore do sad. Isto tako moram reći da se itekako vidi 144Hz (165Hz) u odnosu na 60Hz u radu na desktop-u, za igre neću niti govoriti, ludnica jedna ( i ja nisam puno vjerovao onima koji su rekli da se to jako vidi ali brate mili istina je i osobno se ipričavam svima kojima sam rekao da nije istina, pogriješio sam ). Upalio sam ga u četvrtak navečer, tražio dead pixele, nema ih, nema BLB, u donjem desnom ćošku ekrana je malo svijetliji nego u ostal 3, može se živjeti s tim. Pronašao sam neki ICC profil koji sam stavio i slika je meni dobra. Sve u svemu, do sad sam jako zadovoljan. Tako je taraba sve manje više promjenio ali brate stol ne mjenjam, ha ha, imam neki maljušni stol, na kojeg trpam sve i svašta, al kad sam stavio Predatora, ostao bez prostora, ni muha ne stane više. Drugi dan mi došli frendovi iz Zg da malo igraju pa sam tek u sub i danas ja malo uživao u čarima istog. Nadam se da ga ne bude neki Alien napao. 

Svaka cast na izboru

i ja imam isti

pozz

Samsung S8+
13 godina
fila2208 kaže...

fila2208 kaže...

Kul.

DAkle što manji odaziv, da je IPS i da je bar 120hz, to gledam?

24'' 1080p ne-TN na 120/144Hz gotovo da ne postoje više. Samo veći, sa većom rezolucijom (i cijenom, jasno) poput ovog Acera. Jedino sam našao :

Samsung C24FG70

ali prelazi 3 soma kod nas

Lista monitora

Inače, imam gore spomenutog Asusa, i ne moraš se brinuti što se tiče boja. Vrlo usporedivo sa IPS-ovima istog (pa čak i malo većeg) cijenovnog ranga. Jedini ozbiljan minus su, klasika, kutevi gledanja, pogotovo po vertikali. Ali, imaš trenutno jednog TN-ca pa znaš na čemu si, i jel te to smeta ili ne. 

NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše.
15 godina
Koji monitor kupiti

Ma pričao mi neki momak o freesync monitorima pa bih išao možda rađe i na to kad već budem išao. 

Monitor mi je tako nebtina stavka iskreno, igrao sam na svemu i svačemu i opet igrao tako da, kad uzmem opet ću nešto uzet tek toliko da vidim što igram, ali rado bi da bude fluidno sve, neću više čisti 60hz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Budi oprezan sa svojim željama, kad jednom probaš visoke herce, nema natrag. Problem može nastati kad ostatak kompa "istekne" pa ne može tjerati visoke fps-e, ali pretpostavljam da ti sync-ovi pomažu. Nisam to vidio u akciji pa ne znam, ali tako kažu,...

NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše.
12 godina
Koji monitor kupiti

Da se javim, kupio sam LG 27UD58-B 27" za 2400 kn u extreme digital.

4k grafika je predobra, igrice izgledaju ajme (Hots, prey, dalje nisam provao ništa), 4k videi na youtubeu igledaju čudesno.

Malo sam ostao paf s bojom, pošto imam samsungov "normalan" monitor star oko 2 godine  koji ima vidljivo ljepše boje, osim toga, čudesno sve izgleda, a i mogu vježbati kodiranje, mogu pravit muziku na 4k grafici PUNO lakše nego na starom monitoru.. Eto preporuke za 4k monitor svima! :))))

youtube.com/summercroatia http://steamcommunity.com/profiles/76561197984431248

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Piknuo sam na preporuku Benq monitor 24''- Preporod nakon ciglice od 17''... Za kraj neka preporuka za postavke za sliku ili da ništa ne diram :D

0 0 hvala 0
12 godina

Ako ti se sviđa kako izgledaju boje i svijetlina ništa ne diraj, ako ti se ne sviđa ili se voliš igrati sa postavkama pročačkaj malo pa vidi jel možeš šta iskombinirati da ti bude još "bolje" za oko. To je više stvar osobnih preferenci. 

13 godina
Koji monitor kupiti

Prije 20-tak minuta sam primjetio da mi je monitor naglo promjenio toplinu iz neke hladnije u jako toplu!

Sve "bijele plohe" u programima su bile crveno-žute! Mislio sam da mi se čini, da sam previše za kompom... i onda stavim mobitel uz ekran, a kad tamo monitor crven :D

Već je polagano znoj počeo izbijati, i sve si mislim kako ću raditi temu "Iskustvo, kako vratiti veliki proizvod u Alzashop".

Tipkam po monitoru, mjenjam opcije, ištekavam kablove... Ništa.

I nakon deset minuta muke, primjetim da je strelica miša - bijela!

Softver je kriv!

Nakon još koju minutu sam pronašao da mi je u Windowsima uključena opcija "Night light" pod Display Settings 

Dao sam sinu (2 i pol godine) da malo klika po YouTube. A on mi pretipkao cijele Windowse. Malo prije mi je javilo da provjerim promet jer sam na "Metered connection" 

Sad ću pronaći opcije za koje nisam ni znao da postoje ne Win 10.

Pa eto, ako se nekome dogodi isto, ili je čak zainteresiran za ovu opciju, a nije je do sad primjetio, evo prilike da proba :)

Moj PC  
6 0 hvala 2
12 godina
Ako budes imao nesrecu... ja sam vracao monitor u alzu i bez brige -dodju po njega i vrlo brzo ti vrate lovu, ne zanima ih uopce original pakiranje niti bundle, samo ga dobro oblozis novinama i spakiras u neku kutiju
Moj PC  
3 0 hvala 4
15 godina
Koji monitor kupiti

Kakva je s cijenama alza i dostavom prema našima, jeftinija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
fila2208 kaže...

Kakva je s cijenama alza i dostavom prema našima, jeftinija?

Free dostava iznad 300Eur.

Cijene usporedi s nabava.net, ponekad su velike razlike.

14 godina
neaktivan
Neznalica121212 kaže...

Da se javim, kupio sam LG 27UD58-B 27" za 2400 kn u extreme digital.

4k grafika je predobra, igrice izgledaju ajme (Hots, prey, dalje nisam provao ništa), 4k videi na youtubeu igledaju čudesno.

Malo sam ostao paf s bojom, pošto imam samsungov "normalan" monitor star oko 2 godine  koji ima vidljivo ljepše boje, osim toga, čudesno sve izgleda, a i mogu vježbati kodiranje, mogu pravit muziku na 4k grafici PUNO lakše nego na starom monitoru.. Eto preporuke za 4k monitor svima! :))))

Kupio sam isti prije mjesec dana i nije mi baš jasno kako si zadovoljan bojama. Tvorničke postavke su prilično bljedunjave.

Ako ti se da u sustavu grafičkog prilagodnika se pokušaj malo poigrati postavkama boja. Usput možeš skinut LG-ev driver ako nisi i vidi razliku između Windows-ova drivera i LG. Na svome sam promjenio zasičenost boja i experimentirao sa gamom. Googlanjem možeš pronaći neke druge postavke boja za taj monitor. U svakom slučaju boje iz dućana su meni bile katastrofa.

Na kraju je ispalo nešto sasvim drugo.

I’m an alien clone from Hyperion origin..
12 godina

Zvučit ću kao apsolutni retard, ali zar zaista driver može pomoći sa bojama?

Da, default boje su blidunjave, igrao sam se, izgleda bolje, ali pošto su mi monitor do monitora, vidim da ovaj samsung ima ljepše boje. Pokušat ću se igrati još.

13 godina
protjeran
Neznalica121212 kaže...

Da, default boje su blidunjave, igrao sam se, izgleda bolje, ali pošto su mi monitor do monitora, vidim da ovaj samsung ima ljepše boje. Pokušat ću se igrati još.

ja se igram u cp od nvidie, tamo vam je puno lakse nego stiskati po monitoru:

ako vam fali boja malo digital vibrance dignete i amen!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Neznalica121212 kaže...

Ovaj LG-ijev monitor ima toliko blijede boje da mu ni sami NCP ne pomaže. Dizao sam vibrance ali nije bilo dovoljno.

LG driver zasiti boje i popravi crnu. Monitor u gaming postavkama ima Black Stabilizer pa i on može pomoći.

Meni je uspjelo popraviti sliku kombinacijom NCP, drivera, black stabilizatora i postavkama gamme. I mjenjanjem zasićenosti boja u postavkama samog monitora u SixColor.

I onda je još gnjavaža namjestiti sve to da se ne vraća na default postavke Windowsa što se meni događalo redovito.

Ali na kraju se isplati jer slika se zaista popravi.

Nije mi jasno po kojim to kriterijima namješaju tvorničke postavke? Iz dućana su boje isprane i lošije od TN monitora a ovo je IPS.

12 godina
planety kaže...
Stjepanj kaže...
Neznalica121212 kaže...

Ovaj LG-ijev monitor ima toliko blijede boje da mu ni sami NCP ne pomaže. Dizao sam vibrance ali nije bilo dovoljno.

LG driver zasiti boje i popravi crnu. Monitor u gaming postavkama ima Black Stabilizer pa i on može pomoći.

Meni je uspjelo popraviti sliku kombinacijom NCP, drivera, black stabilizatora i postavkama gamme. I mjenjanjem zasićenosti boja u postavkama samog monitora u SixColor.

I onda je još gnjavaža namjestiti sve to da se ne vraća na default postavke Windowsa što se meni događalo redovito.

Nije mi jasno po kojim to kriterijima namješaju tvorničke postavke? Iz dućana su boje isprane i lošije od TN monitora a ovo je IPS.

Namještao sam jučer postavke, instalirao driver (nisam ivido razliku nakon instalacije drivera), ali od samih postavki koje san prpa po monitoru boja se izrazito popravila i izgleda slika bolje nego prethodno navedeni samsung. Stvarno lijepo.

Mijenjao sam Sharpness, gamma, 6 boja hue saturation sam podizao neke koje sam osjetio da fale, uglavnom izgleda odlično sad.

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Bok!

Prodavat cu uskoro svog Asus-a MG279Q 2560 x 1440, IPS, 144Hz za 2500kn. Narucio sam Samsung quantum dot 4k monitor trebao bi stic iduci tjedan pa ako nekog interesira neka se javi u inbox. Imam kutiju i racun moram sam pogledat koji je datum kupnje zaboravio sam. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.8.2017 10:24 (kach).

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Neznalica121212 kaže...
planety kaže...
Stjepanj kaže...
Neznalica121212 kaže...

Namještao sam jučer postavke, instalirao driver (nisam ivido razliku nakon instalacije drivera), ali od samih postavki koje san prpa po monitoru boja se izrazito popravila i izgleda slika bolje nego prethodno navedeni samsung. Stvarno lijepo.

Mijenjao sam Sharpness, gamma, 6 boja hue saturation sam podizao neke koje sam osjetio da fale, uglavnom izgleda odlično sad.

Moraš u postavkama Windowsa (postavke-zaslon-svojstva grafičkog prilagodnika-upravljanje bojama-uređaji) pronači monitor i dodijeliti mu željeni driver da se vidi razlika.

9 godina
odjavljen

Driver ili ICC profil?

14 godina
neaktivan
Torent kaže...

Driver ili ICC profil?

U pravu si, ICC profil. Profil se pojavi kad instaliraš driver pa mi je tako lakše bilo objasniti.

11 godina
Koji monitor kupiti

pozdrav,

nekih 7-8 godina već imam Samsungov 2333HD monitor i već mi je polako dozlogrdio zbog glomaznosti, kvalitete slike (LCD TFT) koja mi sve više umara oči i featurea koje već dugo ne koristim (TV npr.), htio bih promjenu. Dolazi u obzir samo IPS ekran radi kvalitete prikaza slike, po mogućnosti 23 inča, idealna veličina za trenutni setup. Gledao sam Dellov SE2416H, LG-jev 23EA63V-P i Samsungov LS24F350FHUX. Koji od ta tri biste preporučili, ili možda neki četvrti? Nigdje nisam naišao na neki monitor koji se može podizati i spuštati po vertikalnoj osi, svi imaju samo fiksno postolje i mogućnost naginjanja, a moj stol trenutno baš i ne udovoljava nekim uvjetima pa monitor držim na kutiji/jama da bih postigao visinu očiju i nisam baš sretan s tim, postoji li nešto takvo ili je wall mount jedino rješenje, koje kod mene na žalost ne dolazi u obzir.

Dugo u danu provodim ispred ekrana i koristim ga uglavnom za uobičajenu svakodnevnu uporabu i casual gaming pa mi treba nešto "barebone" s kvalitetnim prikazom boja.

P.S. Kad već pišem, koja bi prodajna cijena 2333HD-a bila danas, ukoliko ga se odlučim prodati? Mogu li dobiti više od 500kn za njega?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

pozdrav, preporuka monitora sa gsync minimalno 28" ekran 4k obavezno , plaćanje je u gotovini ali ne bi išao preko 5000kn.Monitor bi sluzio za 80% gaming a ostalo gopro obrada videa i gledanje filmova. hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice