Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.619
|
čitano: 5.721.296
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Koji monitor kupiti
steve90 kaže...

Što vi mislite koliko je uopće važan FreeSync ukoliko planiram uzeti rx480 koja bi trebala manje više gurati to što ja igram u 60fps-a?

I imaju li jedino Dell monitori stvarno frameless ekran? Ovi svi ostali koji se reklamiraju kao frameless imaju onaj crni obrub oko aktivnih pixela tako da taj frameless ni nije zapravo frameless i što je najgore to je teško zaključiti samo iz slika koje se nalaze na netu. 

Freesync nije neophodan, ali je definitivno lijepi dodatak. Baš sam neki dan igrao Wolfenstein: New Order u kojem Freesync iz nekog razloga ne radi (ništa ne radi, moraš čuda napravit da bi omogućio V-sync) i moram priznati da je razlika definitivno primjetna. S jedne strane, bez V-synca cijelo vrijeme imam grozni tearing, a s druge, ako fps slučajno padne ispod 60 fps-a s V-syncom, nastaje stutterfest. Osobno, preporučio bih ti da uzmeš ekran s Freesyncom, pogotovo što u svojem cjenovnom rangu imaš par monitora koji ga podržavaju.

16 godina

Ma problem je što se meni taj frameless previše sviđa, ali opet, taj Dell U2414 je model star već više od dvije godine ako se ne varam.
Kakva je uopće fora s caseking-om? Gledam tamo ovaj monitor pa me zanima je li on ok? Kakav je u usporedbi s s LG 24MP68VQ-P? I zna li netko kakva je procedura s caseking-om u slučaju reklamacije.

Vidio sam da su neki pisali kako su ljudi iz alzashop-a dosta korektni.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2016 14:09 (steve90).
11 godina
neaktivan

A taj frameless je malo laž. Ako pogledaš taj model recimo, on i dalje ima sasvim vidljiv okvir, samo što je nešto tanji od drugih monitora. To je vjerojatno dobra stvar ako imaš neki setup s više monitora, ali ovako baš i nema neku funkciju, osim estetske. Mislim, tko voli nek izvoli 

Ovaj Samsung sam i ja gledao kad sam kupovao monitor, ali o njemu nigdje nisam našao nikakve informacije ni reviewove. Jedino kaj je zakrivljeni ekran malo nepotreban za tu veličinu.

Što se tiče reklamacije, vjerojatno je ista kao i s Computeruniversom. Pošalješ im pošiljku koju ti platiš, i ako se utvrdi kvar oni je plaćaju.

16 godina
Koji monitor kupiti

Ne znam, jednostavno se ne mogu još odlučiti budući da monitor nije nešto što mijenjam svakih 2 godine.

Ako netko ima još kakav prijedlog slobodno neka linka ovdje.. Nema veze je li Alzashop, Computer Universe, Case King ili neka od naših trgovina ukoliko je provjereno. 

I evo čisto jedan vote.. kakav panel preferirate?

12 IPS
7 VA
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2016 15:26 (steve90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Poz !

dvoumim se izmedu ova 2 monitora sa freesyncom, jel mi se isplati dati 100 eura vise za asus? nesto sam cito da aoc ima problema sa driverima... 

2 Asus MG248Q
3 AOC G2460PF
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.11.2016 16:00 (bam123).

0 0 hvala 0
14 godina
Koji monitor kupiti

Zamolio bi za preporuku monitora. Pred 3 godine sam uzeo Dell p2414: http://www.dell.com/ed/business/p/dell-p2414h/pd

Njega imam još uvijek i s zadovoljan sam, a novi monitor bi koristio simultano sa starim. Monitor mi treba uglavnom za online poker, tu i tamo surfanje ili da se pogleda koja tekma, ali poker je primaran. Igrice se na njemu uopće neće igrat, tako da mi to nije bitno. Ono što mi može raditi presudnu razliku je da čim manje šteti vidu, ako uopće postoje takve klasifikacije.

Koliko se sjećam, a nije da sam baš neki stručnjak, kad sam zadnji put uzimao, uglavnom se preporučivao Dell, sad vidim da se gotovo uopće ne spominje. Najradije bi uzeo Dell, ali kvaliteta mi je najbitnina, pa sam spreman pristat i na druge marke.

Budzet je cca. 2000 kn.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Trazim taj Samsungov Quantum Dot monitor vec mjesec dana.

Nasao sam upravao sada ovaj u extreme digitalu Samsung LC27F581 27

https://edigital.hr/monitor/samsung-lc27f581-27-zakrivljen-led-monitor-bijela-p462723

Zanima me dali je to verzija 1ms ili 4ms jer sam prije uvidavao da se vise pojavljuje ta 4ms verzija

Btw jel to ovaj monitor tu?

Tnx

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
domi321 kaže...

Trazim taj Samsungov Quantum Dot monitor vec mjesec dana.

Nasao sam upravao sada ovaj u extreme digitalu Samsung LC27F581 27

https://edigital.hr/monitor/samsung-lc27f581-27-zakrivljen-led-monitor-bijela-p462723

Zanima me dali je to verzija 1ms ili 4ms jer sam prije uvidavao da se vise pojavljuje ta 4ms verzija

Btw jel to ovaj monitor tu?

Tnx

Taj monitor u edigitalu nije monitor koji ti trazis sa quantum dot.
Ovo je je navedeni monitor Samsung CFG70 i jos ga nema kod nas.

14 godina
Koji monitor kupiti

Gledam 29UM68-P.

1. Kakav je za svakodnevni rad sa nekih pola metra udaljenosti?

2. Imam grafičku karticu VGA MSI HD5450 1Gb/64bit GDDR2 

hoce li to biti dovoljno za rad i filmove (ne igram igrice) ?

0 0 hvala 0
15 godina
Stjepanj kaže...

Msilim da je ovo trenutni Grand-Prix na nasim prostorima po svim aspektima!

BENQ GW2870H, 28", VA, Full HD, 5ms

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=210084

neznam dali je cijena pala zbog "crnog petka" no ovo je van svake konkurencije!lp

28'' i FullHD rezolucija to moze biti samo best buy nikako grand prix

Samsung S6 Edge+
13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Pa s obzirom da kod nas nemas nista priblizno a ni bolje za skoro 2x vecu cijenu je meni gp, no napisao sam gp zbog stvarno pre ogromne cijenovne rupe! lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Koji monitor kupiti

Mislim da cu kupiti AOC I2281FWH http://www.instar-informatika.hr/monitor-aoc-led-215-i2281fwh-vga-hdmi-flic-free4ms/aoc-i2281fwh/product/

Ima li ko taj monitor? Kakva su vasa misljenja?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Pa s obzirom da kod nas nemas nista priblizno a ni bolje za skoro 2x vecu cijenu je meni gp, no napisao sam gp zbog stvarno pre ogromne cijenovne rupe! lp

Sve ima po stranim dućanima. Jučer slažem konfu rođaku: skupi Amazon 1200 eura, ADM 1500 eura... cijene su kod nas općenito pljačkaške.

prodajem jednu od mašina
13 godina
protjeran
Ma sve 5, no i sam znas da mozes imati problema s panelom malih milijon, pa onda eto problema! Sigurno da su neki monitori drasticno jeftiniji vani no ima ih dosta koji su cijenom isti kao i vani, sve ovisi..zato imamo forum da pitamo!lp
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

https://edigital.hr/monitor/lg-27mp68vq-p-27-ips-led-monitor-p417883

IPS, 75 hza, freesync za samo 170 kn više.

13 godina
neaktivan
Bok ekipa, koji je trenutno best-buy, 1080p, 60hz, 24'' monitor za gaming, ako mozete preporuciti jednu IPS jednu TN varijantu?

0 0 hvala 0
13 godina
Koji monitor kupiti

Koji monitor od ova dva?

Jedan je IPS, drugi je mrvicu skuplji amva

https://www.alzashop.com/23-8-acer-k242hylbid-d4522163.htm

https://www.alzashop.com/24-benq-gw2470h-d3038767.htm

Za benq sam cuo dosta dobrih stvari... Ima li trenutno ista bolje u ponudi za tu lovu?

Ubi bene, ibi patria.

0 0 hvala 0
11 godina
Et_Tu_Brute? kaže...

Koji monitor od ova dva?

Za benq sam cuo dosta dobrih stvari... Ima li trenutno ista bolje u ponudi za tu lovu?

Puno ljudi zalilo na ghosting kod Benq monitora pa bi bio oprezan sa kupnjom. Ako imaju probni rok, isao bih na Benq posto je to ipak best buy, pa ako imas problema s njim ga vratis. Nisam bas relevantan za savjete, ali pratim ovu temu koji tjedan jer i sam trazim monitor, pa sam naletio na puno kritika o tom monitoru.

13 godina
protjeran

Taj moguci problem je na manjim dijagonalama! Za 27+ jos nisam vidio da se itko zalio! Inace kad se u meniju stavi ama na off ghosting je "jedva" primjetan pa i to treba provjerit kod tih sto se zale!lp

problem je jedino u textu kod sivo/bijele boje!

u igrama kad se stavi cak i na premium se ne kuzi apsolutno nista!

ako vam smeta i vidljiv je znacajno taj monitor nevalja i ima sigurno latencije prek 30, a deklariran je na average od 4ms!

lp

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.11.2016 17:39 (Stjepanj).
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

sta se ne gubi ostrina slike vec na 27 inca ako je ekran na 1080 rezoluciji?  ne bi li tu vec trebao biti na 1440?

0 0 hvala 0
17 godina
Et_Tu_Brute? kaže...

Koji monitor od ova dva?

Ne niti blizu dakle plati Benq i nosi, onak usput Acer nema Flicker-Free niti Low Blue Light tehnikalije

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=163&jumpto=4828887&sort=asc&view=flat

Stjepanj kaže...
Taj moguci problem je na manjim dijagonalama! Za 27+ jos nisam vidio da se itko zalio! Inace kad se u meniju stavi ama na off VA/AMVAghosting je jedva primjetan pa i to treba provjerit kod tih sto se zale!lp

Otkrivanje tople vode fučkaj ga, suma sumarum to je danas onako sitnica.Jedino bitno je obavezno gledat cjeli paket, dakle šta nudi VA LCD panel pogotovo u Benq AMVA varijanti.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=269&jumpto=5224585&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=263&jumpto=5214568&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

bug4 nema te?jel si dobio monitor?nije valjda da plačeš u mraku? :)

rambox kako da ja prodam svoj benq? što da kažem ljudima?

Moj PC  
2 1 hvala 0
8 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

dvoumim se izmedu ova 2 monitora sa freesyncom, jel mi se isplati dati 100 eura vise za asus? nesto sam cito da aoc ima problema sa driverima... 

ima ko iskustva s ovim modelima ? :p

Asus MG248Q

AOC G2460PF

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bam123 kaže...

ima ko iskustva s ovim modelima ? :p

Asus MG248Q

AOC G2460PF

Oba monitora imaju loše recenzije. Kažu da LG i Viewsonic  ima najbolju sliku od svih tih 144hz TNa tog ranga...

AOC sam imao i slika tj boje su katastrofa bile(cak i nakon kalibracije) u usporedbi sa Benq gw2470h(~1000kn), jedina prednost AOCa je bila 144hz što se osjeti u nekim igrama...ali danas da biram rađe bi imao 60hz i normalne boje/sliku nego TN panel sa 144hz....

Taj AOC sam na kraju zamjenio za Acer xz271, dodao 600kn i dobio VA panel, 144hz...Uglavnom odličan monitor sa kojim san super zadovoljan. Acer obriše pod sa Asusom i AOCom IMHO

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.11.2016 16:58 (toshiba12345).
8 godina
neaktivan

iskreno jedina stvar koja mi je vazna kod monitora da je sto blazi za oci jer me muci eye strain... tako da se nadam da ce mi pomoci 144hz freesync monitor :/ , a boje i ostalo mi nije toliko bitno... al svakako cu pogeldat za lg i viewsonic modele hvala !

14 godina
neaktivan
bam123 kaže...

iskreno jedina stvar koja mi je vazna kod monitora da je sto blazi za oci jer me muci eye strain... tako da se nadam da ce mi pomoci 144hz freesync monitor :/ , a boje i ostalo mi nije toliko bitno... al svakako cu pogeldat za lg i viewsonic modele hvala !

Po meni ti treba bilo koji monitor sa IPS/AMVA panelom i low blue light modom. a 60/144hz ni ne gledaj za to jer na Benq 60hz, amva i low blue light modom nisam osjetio eye strain, dok na Aoc 144hz, tn su mi oci krvarile nakon duzih sesija :( mada taj AOC ima katastrofalno visok brightness.

11 godina
neaktivan
rambox kaže...

Otkrivanje tople vode fučkaj ga, suma sumarum to je danas onako sitnica.Jedino bitno je obavezno gledat cjeli paket, dakle šta nudi VA LCD panel pogotovo u Benq AMVA varijanti.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=269&jumpto=5224585&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=263&jumpto=5214568&sort=asc&view=flat

Ti men nisi jasan. Zasto mislis da ako je tebi nesto sitnica da je i drugima??
Mozda je tebi sitnica, mozda je meni sitnica, ali nekome to muljanje na VA panelu je velika stvar.
Slazem se da treba pogledati panel kao cijeli paket, ali nije svim ljudima isti kriteriji. Nekome je mozda 
bolje da ima IPS panel sa njegovim manama, nego VA sa njegovima. 
I tako se ovdje treba postaviti, jer mi ne mozemo znati sto je kome prihvatljivije. I pljuvanje po IPS-u ili
slicno nema smisla. Svaki panel ima svoje mane i prednosti, nekome je nesto prihvatljivije.
Nekome nije sitnica mane VA panela, kao sto nekome nije sitnica slabija crna i slicno. Reci u globalu
da je to sitnica je neozbiljno prema ljudima koji dvoume izmedu IPS i VA panela.

13 godina
protjeran
danny_2 kaže...
rambox kaže...

Ti men nisi jasan. Zasto mislis da ako je tebi nesto sitnica da je i drugima??
Mozda je tebi sitnica, mozda je meni sitnica, ali nekome to muljanje na VA panelu je velika stvar.
Slazem se da treba pogledati panel kao cijeli paket, ali nije svim ljudima isti kriteriji. Nekome je mozda 
bolje da ima IPS panel sa njegovim manama, nego VA sa njegovima. 
I tako se ovdje treba postaviti, jer mi ne mozemo znati sto je kome prihvatljivije. I pljuvanje po IPS-u ili
slicno nema smisla. Svaki panel ima svoje mane i prednosti, nekome je nesto prihvatljivije.
Nekome nije sitnica mane VA panela, kao sto nekome nije sitnica slabija crna i slicno. Reci u globalu
da je to sitnica je neozbiljno prema ljudima koji dvoume izmedu IPS i VA panela.

Pa sitnica je, jer ocigledno nije globalni problem s svakim panelom, vec samo kod pojedinaca!( frend mi je buljio 5g u tn matricu s nekim retardiranim presetom da boli glava, nije mu palo na pamet pogledati postavke u monitoru, dok ja jednom nisam slucajno isao pogledati kad ono ostali paf..koliko se slika poboljsala)

Isto tako dobis panel s mrtvim pikselom, teskim ips glowom pa nitko o tome ne brblja( osobno bi povratio od muke da dobijem jedan takav jer svoje vrijeme za racunalom uglavnom provodim od 21h+:).

No da je iritantno da se konstantno nudi samo ti Benq s VA panelom je iritantno(cak i meni)!

No dok on nije dosao isto tako se nudio samo usrani Dell, dell, pa opet dell..

Jedna je istina a to da je donio zaista odlican panel, dovoljne brzine i cijenom van svih konkurencija, doslovno je prepolovio cijenu preskupim ips-ima!LP

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.11.2016 21:47 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Taj moguci problem je na manjim dijagonalama! Za 27+ jos nisam vidio da se itko zalio! Inace kad se u meniju stavi ama na off ghosting je "jedva" primjetan pa i to treba provjerit kod tih sto se zale!lp

problem je jedino u textu kod sivo/bijele boje!

u igrama kad se stavi cak i na premium se ne kuzi apsolutno nista!

ako vam smeta i vidljiv je znacajno taj monitor nevalja i ima sigurno latencije prek 30, a deklariran je na average od 4ms!

lp

Treba ljudima dati sve informacije, a ne poluinformacije. 

Cinjenica je da su VA paneli na benq monitorima deklarirani na avarage 4ms. Medutim prava istina je nesto drugacija.
Reklamiranih 4ms je najmanje izmjereno, prosjecno mjerenje je oko 10-11 ms, a najvise izmjereno je oko 34 ms.  
Tih 30-ak ms je mjerenje na crnim podlogama, sa tamnim scenama gdje je VA panel jako spor i trom, cak i danas.
I to je istina koja je potvrdena na recenzijama. Dakle ovih 4 ms zanemari, jer to je najbolji slucaj. 
Prosjecno je 10.9 ms, a ne 4 ms kako je benq naveo.

Evo citat iz TFT centrala.
The average G2G response time was measured at 10.9ms which was obviously quite a lot slower than the specified 4s G2G from the manufacturer, as expected really knowing what we know about AMVA panel technology. Keep in mind that manufacturer spec signifies the fastest G2G transition as well, and in fact some of the transitions did reach close, down to 4.6ms in the best case. However, the average response time was quite a bit higher at 10.9ms.
The transitions between two dark shades seemed to be a little slower and even ranged up to 33.8ms in the worst cases.

Dakle vidljivo je da to sto se njima toliko mulja ne znaci da monitor ne valja, vec da VA panel koji je unutra je dosta sporiji.  Naravno ljudi koji su se zalili na muljanja, neka provjere kako im je AMA namjesten.
Srecom cini se da 27 incni moniori ipak imaju brzi VA panel, jer muljanje nije toliko primjetno kao kod ovih sa manjim panelima. Kod mene osobno muljanje se primjeti
dosta slabije nego kod navedenih slucajeva, ali se ipak pojavljuje. 
Nekim ljudima nesto smeta vise, nesto manje i na ovakve stvari ih treba upozoriti.

11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Pa sitnica je, jer ocigledno nije globalni problem s svakim panelom, vec samo kod pojedinaca!( frend mi je buljio 5g u tn matricu s nekim retardiranim presetom da boli glava, nije mu palo na pamet pogledati postavke u monitoru, dok ja jednom nisam slucajno isao pogledati kad ono ostali paf..koliko se slika poboljsala)

Isto tako dobis panel s mrtvim pikselom, teskim ips glowom pa nitko o tome ne brblja( osobno bi povratio od muke da dobijem jedan takav jer svoje vrijeme za racunalom uglavnom provodim od 21h+:).

No da je iritantno da se konstantno nudi samo ti Benq s VA panelom je iritantno(cak i meni)!

No dok on nije dosao isto tako se nudio samo usrani Dell, dell, pa opet dell..

Jedna je istina a to da je donio zaista odlican panel, dovoljne brzine i cijenom van svih konkurencija, doslovno je prepolovio cijenu preskupim ips-ima!LP

Jos jednom, mozda je meni sitnica, mozda je tebi, ali nije svima. Jedan moj kolega ima samsungov PLS i stvarno je odlican 
panel, ali eto crna nije tako crna i ima nesto bleedinga i njemu je to super, a moj panel mu s ene svida upravo zbog tog
muljanja koje nije izrazeno kao u ovvim spomenutim monitorima, ali ipak je primjetno negdje. 

Sa ostatkom teksta se vise, manje slazem. Benq je sa ovim VA panelima donio jedan dodatni izbor kupcima,
osvjezio je malo ponudu. Jer eto meni ovaj 2750ZL sa Va panelom je stvarno dobar, unatoc spomenutim manama.
Tako da i iduci monitor koji gledam je samsungov VA sa 144 hz i freesyncom. 
Ali eto neki i dalje ipak vise preferiraju IPS i njegove presnosti, a mi to moramo postivati. Nismo svi isti i svako imamo svoje
sto nam se vise svida i slicno.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice