Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.582
|
čitano: 5.704.283
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Koji monitor kupiti
NinaP kaže...

penetrisac, Praetorian1 razmišljam da kupim Benqov EW2750ZL monitor za 1432 kn (na sniženju je na edigitalu) i planiram ga koristiti uglavno za igranje i gledanje filmova, serija ali me brine ghosting, gledala sam na youtubeu jedan

ali me zanima koliki je to stvarno problem u praksi? Da li da radije uzmem neki drugi monitor s IPS panelom? Ne budem baš tak skoro imala prilike kupiti novi monitor pa se nebi htjela zeznuti.
Alternative su mi LG 27MP58VQ-P https://edigital.hr/monitor/lg-27mp58vq-p-27-ips-led-monitor-p417881

i Samsung LC27F398 https://edigital.hr/monitor/samsung-lc27f398-27-zakrivljen-led-monitor-p445613

Ako tko slučajno ima bolji prijedlog do nekih 1500kn slobodno :)

Ma kakav ghosting , ako ga i ima ja ga bome ne primjecujem.Monitor je extra i moje oči su se preporodile.Bolji je od Della U2312HM koji slovi za jako dobar monitor.

Uglavnom kupuj bez razmišljanja.

C2D E6850@ 3Ghz,Gigabyte P35-DS3P,2x1Gb Kingmax 667,Sapphire Radeon HD3870 ,Seasonic S12II-500,2x320Gb Seagate Baracuda+500Gb Samsung Spinpoint,Samsung 971P
11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Došao je Samsungs s29e790c, dakle ukratko moji utisci nakon što sam provao par minuta rada na Windowsima, igrice i upalio film... Prije svega prvo nešto o pakiranju. Izvana je kutija na jednom kutu bila malo udrena, to vjerojatno ide na obraz DPD-a, a što ću sigurno proslijediti Alzi da stupe u kontakt sa DHL-om jer su 100 puta profesionalniji, iznutra nikakve zamjerke osim možda šta su bočne stranice, sa obe strane, po sredini bile malo ispadnute, ali milimetar i onda sam ih pritiskom vratio na mjesto. To ide na dušu proizvođača i to je nešto šta Samsung prati od početaka, i prilikom kupovine TV sam vidio da tu zaostaju za Sony, Panasoni, al ništa strašno, proizvod je bez ijedne crtice. Sve je lipo izlipljeno, spakirano, u dodatnoj kutijici cd, pribor i kabeli...

Kada sam monitor spojio prva reakcija je vau, a druga šta ću ja s tim, u igrici odlično velik kut gledanja, zaobljenost daje na dojmu, u filmu je perverzija, filmaši se ne trebaju uopće mislit da li ić na 21:9, dok je u radu potreban period privikavanja, ja još ne znam di bi sa sobom haha...

Inače šta se boja i kontrasta tiče, mislim da je sve ok, mada ću se sigurno igrat sa kalibriranjem, ali to kad buden odmoran i spreman za to, a možda i prođanem na internetu kakve postavke, mada nijedan monitor, a pogotovo ovi moderniji, nisu isti...

Eto ako netkoga još nešto zanima, možda vrijedi napomenuti da ne treba micati glavom prilikom rada, da bi bio sretniji da je malo viši, ali doslovno par cm, jer u protivnom treba micati glavom, a u usporedbi sa mojim starim ASUS VW 22, stari monitor je jedino zub (ali doslovno čovjekov zub) viši, sve ostalo je teška metla.

I na kraju to proklestvo, kad nešto kupuješ nikako isčekat, a sad kad si sve spojio ka da ništa nije bilo hehe... Još samo čekam miš, pa ću vam poslat fotku kako to izgleda. 

P.S. Stol ću sredit i piturat u sivu boju, zvučnici bi mogli na njuškalo, a miš ide bili da mi bude sve u tonu...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

Evo ti da ga ispravno kalibriraš...

Dobar je uw i za dokumentiranje....

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 17:21 (doktor1).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Lucidius kaže...
Harpertown kaže...

Lp, moze preporuka best buy monitora do 1000kn?Svrha prvenstveno gledanje serijai povremeni gaming na 1080p.

Monitor 23.6" LED ACER V246HQLAbd, UM.UV6EE.A01, IPS, 6ms, 250cd/m2, 100.000.000:1, D-SUB, DVI, crni

Ipak monitor ne kupuje svaki dan, AMVA LCD panel pomete pod sa IPS-om kad je u pitanju bilo kakva multimedija.U praksi treba samo doplatit ogromnih 60kn i eto ti 24 AMVA monitor, "znam da to je preskupo ali ipak treba se žrtvovat".

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=104&jumpto=4520670&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=175&jumpto=4861010&sort=asc&view=flat

https://www.nabava.net/monitori__90/benq-monitor-gw2470h-led-238-24__17272451

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
8 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav, trebao bi kupiti monitor do 1500 kn. Htio bi da ima kvalitetan prikaz zbog photoshopa,game-anja, 3D modeliranja... (+ htio bi da ima onaj zaštitni premaz za vid) 

E sada nisam siguran za veličinu. Ali mislio sam od 22" do 24" možda više ali vjerujem da su veći skuplji. Uglavnom zanima me najbolje sto mogu dobiti za te novce.

Ja imam jedan pa me zanima vaše mišljenje + slobodno nabacajte linkove drugih monitora... https://wwwa.abrakadabra.com/hr-HR/Katalog-Racunala-i-periferija-Monitori/LED-23%2C8%22-I2481FXH/p/L007QXS doduše tu me više privukao dizajn... xD

Uglavnom, unaprijed hvala! :D 

0 0 hvala 0
9 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav, ljudi, što je bolje imati monitor od 21:9 ili 16:9, bilo bi namijenjeno za word, filmove, serije, gaming, photoshop (nije bitna veličina ekrana sada, jer ne mislim još kupovati) odnosno je li bolje imati 2 monitora od 16:9 ili 1 21:9. Bi li 2 monitora od 21:9 bilo previše?

Što od tih navedenih stvari omogućuje bolju produktivnost? Unaprijed hvala. 

Zemlja je kuća slika, a srce čovjeka je riznica prizora života koji poput slika prolaze ljudskom sviješću, te čovjek živi i pati poput glumca, a uči poput gledatelja.
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 19:23 (thekeyofdestiny13).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Ma odličan je, treba se priviknuti, ali kad ga upališ ostaneš paf kolika je površina, zapravo sad da moram birati ne bih nikad uzeo 16:9 27" umjesto ovog, je da onaj ima visine, ali u radu mi to realno ne treba tj. više mi treba širina. Opet kažem pre zadovoljan sam... Hvala za link.

11 godina
neaktivan
thekeyofdestiny13 kaže...

Pozdrav, ljudi, što je bolje imati monitor od 21:9 ili 16:9, bilo bi namijenjeno za word, filmove, serije, gaming, photoshop (nije bitna veličina ekrana sada, jer ne mislim još kupovati) odnosno je li bolje imati 2 monitora od 16:9 ili 1 21:9. Bi li 2 monitora od 21:9 bilo previše?

Po meni 34" 21:9 jedan monitor, ma za te tvari je zakon, ja sam jedan dan na 21:9, malo je u početku neobično radit, ali sad kad se sve slegne perverzija. Ja nisam za multi monitor setup (u biti može ako je jedan sa strane) jer me nervira ona crta između, ali tko šta voli.

17 godina
mrki_tua kaže...
doktor1 kaže...

Ma odličan je, treba se priviknuti, ali kad ga upališ ostaneš paf kolika je površina, zapravo sad da moram birati ne bih nikad uzeo 16:9 27" umjesto ovog, je da onaj ima visine, ali u radu mi to realno ne treba tj. više mi treba širina. Opet kažem pre zadovoljan sam... Hvala za link.

Ovdje možeš testirat ghosting i slično...

Meni je monitro po defaultu imao Corona artefakte:

Recimo skrolanjem na nekim forumima na slikama bi mi se vidjeo taj zelenkasto plavi artefakt - smanjivanjme response timea u meniju od monitora sam eliminiro taj side efekt, a nisam dobio ghosting.

Šta se tiče 34" 21:9 treba razmotrit na kojoj se udaljenosti sjedi od monitora jer je tih 34" 21:9 vrlo velik monitor... Kada sam stavio 29" sam malo osto koliki je...

Već sam stavljo ovu sliku; 34" 21:9... Jako veliko...

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 20:47 (doktor1).
9 godina
mrki_tua kaže...
thekeyofdestiny13 kaže...

Po meni 34" 21:9 jedan monitor, ma za te tvari je zakon, ja sam jedan dan na 21:9, malo je u početku neobično radit, ali sad kad se sve slegne perverzija. Ja nisam za multi monitor setup (u biti može ako je jedan sa strane) jer me nervira ona crta između, ali tko šta voli.

Hvala ti, olakšao si mi odluku za kupnju monitora kada budem krenuo kupovati. 

Zemlja je kuća slika, a srce čovjeka je riznica prizora života koji poput slika prolaze ljudskom sviješću, te čovjek živi i pati poput glumca, a uči poput gledatelja.
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

prijedlog za monitor do 1500kn (jedan) za developera za rad u IDE-ima (intellij idea, visual studio), rezolucija minimalno full-hd (kakvu na laptopu imam), važna jasnoća teksta (posebno da bijela slova budu baš bijela kroz cijelo slovo i da na crnoj podlozi se sitna slova dobro vide)

na ovome dell monitoru sam radio i dosta mi se činio dobro jedino ne znam jel preskup/oke/jeftin i jel ima sta bolje za tu cijenu

https://www.links.hr/hr/monitor-24-led-dell-p2414h-8ms-250cd-m2-2-000-000-1-ips-d-sub-dvi-dp-usb-hub-pivot-crni-100333112

1.5665kn 

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2016 0:53 (fpopic).

0 0 hvala 0
12 godina

uzmi si novi model od dell-a

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=p2417

11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Jedna tužna vijest za mene, iša testirat monitor i nađem mrtvi piksel, sad to je ništa, ali pošto sam ja bolesnik već sam kontatirao Alzashop, poslat će mi podatke i monitor ide nazad.   Koja marka monitora ima provjeru mrtvih piskela, AOC? Oni su mi rekli da ne mogu provjeriti piskele, a u Samsung Hrvatska da mogu promjenit panel, a to je posa i čekanje, neman živaca pošto je monitor nov...

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

uzeo sam benq gw2470 na kraju. zadovoljan sam. hvala vam svima na preporukama.

11 godina
neaktivan
Da se nadovežem, platio sam 230 kn dan i po uživanja u monitoru haha, toliko me izašao povratak paketa u Češku, vidim ima edigital akciju od danas, pala cijena na 3341, kontaktirao i njih da li imaju provjeru mrtvih piksela, nemaju ka ni alza. Evo computeruniverse ima, plati se dodatno, ali bar oko ne leti non stop na tu jeb... šugavu točku na monitoru!!!
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

jel ima jos koja dobra alternativa s tim dell-om novim?

http://www.lg.com/us/monitors/lg-25UM58-P-ultrawide-monitor

sta je s ovim vidim da je oko 1200kn (ima vecu rezoluciju, ali ne da se okretat)

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2016 13:13 (fpopic).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
mrki_tua kaže...
Da se nadovežem, platio sam 230 kn dan i po uživanja u monitoru haha, toliko me izašao povratak paketa u Češku, vidim ima edigital akciju od danas, pala cijena na 3341, kontaktirao i njih da li imaju provjeru mrtvih piksela, nemaju ka ni alza. Evo computeruniverse ima, plati se dodatno, ali bar oko ne leti non stop na tu jeb... šugavu točku na monitoru!!!

Pa kaj ti neće nadoknaditi troškove slanja ako se ustanovi defekt? Jer obično te jače firme imaju neku garanciju na mrtve piksele, meni su za LG recimo kad sam ga kupovao rekli da LG nudi tri dana garancije na mrtve piksele.

15 godina
protjeran
fpopic kaže...

sta je s ovim vidim da je oko 1200kn (ima vecu rezoluciju, ali ne da se okretat)

Nemoj ultrawide od 25", to je idiotarija, presitno - prenisko...

11 godina
neaktivan
Domdom32 kaže...
mrki_tua kaže...

Pa kaj ti neće nadoknaditi troškove slanja ako se ustanovi defekt? Jer obično te jače firme imaju neku garanciju na mrtve piksele, meni su za LG recimo kad sam ga kupovao rekli da LG nudi tri dana garancije na mrtve piksele.

Posla sam im mail, recimo edigital pokriva troškove vraćanja u slučaju mrtvog piksela, to iman spremljenu razmjenu mailova, a sad ćemo vidit kako Alza radi. Mada se sad bavim mišlju da sačekam novu godinu ili crni petak, tako nešto pa naručim monitor? Šta kažete na to? Onda će opet bit vaganja koji i kako LOL, uvik isto, al kad sam picajzla...

15 godina
fpopic kaže...

nikako 25", ja se dvoumim dal mi 29" premalo, jer je visinom gotovo pa isti kao moj 19", duzina je veca da, ali visina...

15 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Moje misljenje je da je to jedan jedini AMVA FreeSync model u HR, a i vani jedva da ima takvih. Nazalost je zakrivljen sto znaci bespotrebno dignuta cijena. 24", tj. 23.6" takodjer zakrivljeni model kosta dobrih cca 700kn manje sto po meni taj 27" cini apsolutno neisplativim jer to je vec rang 29" 2560x1080p LG 29UM68-P kojeg je uzeo doktor1 i koji je unatoc tome sto je IPS vrlo kvalitetnog panela i ja bih rekao profiltriranog panela, znaci minimalni backlight bleed za IPS.

Ako je ciljan AMVA 27" panel preporuka EW2750ZL za kojeg se nadju i kalibrirani podaci, review, sve, a mozes razmotriti i malo noviji, bijeli VZ2770H za kojeg jedva da ima podataka. Oba ta NEmaju freesync. U tom rangu sa FreeSyncom da je 27" imas: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=LS27F350FHUX%2FEN koji ima PLS panel, tj. Samsungova verzija IPSa, pa kao i IPS ima nest losiju crnu boju i moguci backlight bleed naspram AMVA, a bolje kuteve gledanja. Na tom primjeru mozes dobro vidjeti kolko zakrivljenost na vecem ekranu jede % cijene nekog monitora, kao i kod zakrivljene verzije onog 29" LGa, jednostavno bespotrebno dizanje cijene radi gluposti koja ima nekog malog efekta tek na ultrawide velikim monitorima..

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2016 16:38 (The_Fichek).
15 godina
protjeran
RuskeGTT kaže...
fpopic kaže...

nikako 25", ja se dvoumim dal mi 29" premalo, jer je visinom gotovo pa isti kao moj 19", duzina je veca da, ali visina...

Razmisli o 32" 16:9 monitoru, ima povoljnih sa AMVA panelom. Evo ti usporedba sa 29" UW-om.

Ko sta vidis, razlika je prilicno velika...

11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Moje misljenje je da je to jedan jedini AMVA FreeSync model u HR, a i vani jedva da ima takvih. Nazalost je zakrivljen sto znaci bespotrebno dignuta cijena. 24", tj. 23.6" takodjer zakrivljeni model kosta dobrih cca 700kn manje sto po meni taj 27" cini apsolutno neisplativim jer to je vec rang 29" 2560x1080p LG 29UM68-P kojeg je uzeo doktor1 i koji je unatoc tome sto je IPS vrlo kvalitetnog panela i ja bih rekao profiltriranog panela, znaci minimalni backlight bleed za IPS.

Ako je ciljan AMVA 27" panel preporuka EW2750ZL za kojeg se nadju i kalibrirani podaci, review, sve, a mozes razmotriti i malo noviji, bijeli VZ2770H za kojeg jedva da ima podataka. Oba ta NEmaju freesync. U tom rangu sa FreeSyncom da je 27" imas: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=LS27F350FHUX%2FEN koji ima PLS panel, tj. Samsungova verzija IPSa, pa kao i IPS ima nest losiju crnu boju i moguci backlight bleed naspram AMVA, a bolje kuteve gledanja. Na tom primjeru mozes dobro vidjeti kolko zakrivljenost na vecem ekranu jede % cijene nekog monitora, kao i kod zakrivljene verzije onog 29" LGa, jednostavno bespotrebno dizanje cijene radi gluposti koja ima nekog malog efekta tek na ultrawide velikim monitorima..

I ja se pridružujem riječima hvale za 29UM68. Minimalan BLB, bez mrtvih pixela, najbolje raspoređen prostor za rad i odličan doživljaj gejmanja i filmova.

8 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Planiram kupiti DELL S2415H. Što mislite? Je li netko ima iskustva s tim monitorom? 

0 0 hvala 0
15 godina
The_Fichek kaže...

ansha kaže...
RuskeGTT kaže...
fpopic kaže...

Razmisli o 32" 16:9 monitoru, ima povoljnih sa AMVA panelom. Evo ti usporedba sa 29" UW-om.

Ko sta vidis, razlika je prilicno velika...

iskreno nije bitan amva, nego sam slucajno naletio na taj ekran...cijenovno mi je jos ok (gornja granica), a i dvoumim se izmedu duktorovog lg-a i ove 27ice...

11 godina
neaktivan
Poslao sam Anshi poruku, a pošto me ubija mrtvi piksel opet mozgam kako i šta. Sad mi je upa u oko ASUS MX229Q u Linksa oko 3200 kn, ips, 1080p. Ili skalat na 27" 1440p, opet dvojbe, majko mila ubija me mrtvi piksel pa me dotukla gospođa u banci sa nekim dugovanjem iz 2015., A za koje nisam znao do danas.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Moze jedan monitor do 1700kn da podrzava freesync i da je tip matrice ips.Hvala unaprijed!!!!!!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav,

Kolegi treba monitor do 3.500 kn +/- 200kn... Poželjno je da je UW 29-32", bitna je kvaliteta slike (dosta gleda filmove i radi obradu fotografija, te takoder nešto malo igra igre - LoL i Hearthstone) i bitna je funckija podešavanja po visini.

Može neka preporuka?
Hvala :)

Bene docet, qui bene distinguit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
molnyi kaže...

Pozdrav,

Kolegi treba monitor do 3.500 kn +/- 200kn... Poželjno je da je UW 29-32", bitna je kvaliteta slike (dosta gleda filmove i radi obradu fotografija, te takoder nešto malo igra igre - LoL i Hearthstone) i bitna je funckija podešavanja po visini.

Može neka preporuka?
Hvala :)

Recimo LG 29UC88-B. Jedino ne znam koliki je IPS glow.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice