Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.583
|
čitano: 5.705.079
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Koji monitor kupiti
rambox kaže...

Čekat češ i dalje, i to izgleda vjerojatno negdje do jeseni ove godine.

Ma bilo bi zgodno kad bi znao da je to do jeseni, jer generalno gledano mi se ne žuri. Imam 2 monitora i funkcionalna su oba tako da stignem, ali plan mi je uzeti 1440p. Ali ako će neki dobri 27" AMVA modeli izaći tek za 1-2-3 godine, neda mi se toliko čekati.

15 godina

ZeroC00l kaže...

Pozdrav. Planiram kupiti novi monitor vec duze vrijeme. Najbitnije da je UW(21:). Ovo mi je trenutno zapelo za oko, pa ako ga netko ima zanima me misljenje ili ako imate za preporuciti neki bolji monitor u tom cijenovnom rangu...

@ZeroC00l

Imam ga ja nekih 3 tjedna. Mislim da ga ima i jeftinije (oko 2400kn). Meni za posao dobro dođe ovaj omjer stranica. Slika je pristojna, nisam primjetio nebi veliki backlight bleed, a i boje mi djeluju bolje podešene "out of the box", nego na prethodnom monitoru (LG 24EA53). Jedini nedostatak je što ne dolazi sa displayport kabelom, pa sam ga morao naknadno kupiti (jedino preko displayporta može raditi na 75Hz, a i Freesync radi samo na taj način).

Ako ti Freesync ne treba možda bolje uzeti jeftiniji 29UM58, isti je panel, i isto može na 75Hz.

Origin: Dead_Body_cRo
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2016 21:18 (TexW).
10 godina
TexW kaže...

ZeroC00l kaže...

Pozdrav. Planiram kupiti novi monitor vec duze vrijeme. Najbitnije da je UW(21:). Ovo mi je trenutno zapelo za oko, pa ako ga netko ima zanima me misljenje ili ako imate za preporuciti neki bolji monitor u tom cijenovnom rangu...

@ZeroC00l

Imam ga ja nekih 3 tjedna. Mislim da ga ima i jeftinije (oko 2400kn). Meni za posao dobro dođe ovaj omjer stranica. Slika je pristojna, nisam primjetio nebi veliki backlight bleed, a i boje mi djeluju bolje podešene "out of the box", nego na prethodnom monitoru (LG 24EA53). Jedini nedostatak je što ne dolazi sa displayport kabelom, pa sam ga morao naknadno kupiti (jedino preko displayporta može raditi na 75Hz, a i Freesync radi samo na taj način).

Ako ti Freesync ne treba možda bolje uzeti jeftiniji 29UM58, isti je panel, i isto može na 75Hz.

kakav je gaming na tom ultra wideu? jel bude ono malo previše razvučeno? jel većina igara ima opciju takvog igranja, nije baš ni zgodno da sa svakom drugom igrom imam probleme oko toga

10 godina
neaktivan

Ja trenutno koristim laptop sa 960m tako da mi jedino HDMI igra ulogu. Iako me najvise brine, a nisam uopce o tome razmisljao prije kupovine, kako cu gejmat na tome...

Brain.exe has stopped working!
15 godina

@Cansee

Od igara koje sam probao (Battlefield BC2, Battlefield 4, Borderlans, F1 2012, Dirt 3, Bioshock Infinite, Witcher 3, Skyrim, Fallout 4), jedino Bethesdine igre (Skyrim i Fallout 4) ne podržavaju nativno taj omjer, te je potrebno promijeniti rezoluciju u *perfs.ini datoteci, naokon čega samo HUD bude razvučen, a igra bude ispravno prikazana.

ZeroC00l kaže...

Ja trenutno koristim laptop sa 960m tako da mi jedino HDMI igra ulogu. Iako me najvise brine, a nisam uopce o tome razmisljao prije kupovine, kako cu gejmat na tome...

U tom slučaji bi ti možda bilo bolje uzeti 29UM58 (http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=29UM58), jer bi trebalo moći preko HDMI-a raditi na 75Hz (izgleda da ipak ne može na 75Hz, ali i 29UM68 preko HDMI-a daje samo 60Hz). 29UM68 u odnosu na 29UM58 ti se isplati kupiti ako ga planiraš koristiti i na nekoj desktop konfi sa AMD grafičkom (ili neki laptop koji ima displayport i podržava freesync na vanjskom monitoru, ako uopće ima takvih), pa da možeš iskoristiti Freesync (koji samo radi preko displayport-a).

A što se tiče gejmanja, u odnosu na 1080p, ipak ćeš morati možda neke postavke malo smanjiti da bi glatko radilo (ipak je to 33% veća rezolucija).

Origin: Dead_Body_cRo
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2016 13:48 (TexW).
10 godina
Koji monitor kupiti

ja uopće više ne znam što da radim, kupujem si komplet novi komp, to sam već sve iskombinirao, ali me muči dosta monitor, pa da malo objasnim svoju situaciju

već sam se maltene bio odlučio da ću uzeti neki 1440p ips 144hz gsync monitor, njih ima nekoliko i skupi su al reko sam si idem se malo počastiti. problem je u tome što izlaze nove grafe i kako sada stvari stoje amd će imati dosta niže cijene svojih grafi koje su vrlo dobre u dx12. e sad ako dam preko 4k kn za gpu i 6k kn za monitor, a oboma ozbiljno padnu cijene kroz godinu dana (zbog konkurencije) onda nisam ništa napravio. bojim se da će se za nekoliko mjeseci moći dobiti nešto vrlo slično za puno manje novaca

trenutno imam monitor samsung syncmaster bx2350 full hd 60hz 23,6" tn-panel, i dosta me dobro služio, zadovoljan sam, razmišljam opet da možda ostanem na njemu još 6 mjeseci ili godinu dana pa onda vidim u kojem smjeru će se stvari odvijati

jel ima netko neki prijedlog, savjet što bi napravili na mom mjestu, znam da puno kompliciram, al bolje da to sada radim nego da me poslije to muči

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rambox, sad si me zainteresirao za ove televizore, a nije mi bilo na kraj pameti da kupim.
Ovaj JVC, koje su to neke prednosti šta govoriš. Ima Wi Fi, jel to znači da bi se na njega moglo streamati preko Nvidijinog SHIELD-a?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Cansee kaže...

ja uopće više ne znam što da radim, kupujem si komplet novi komp, to sam već sve iskombinirao, ali me muči dosta monitor, pa da malo objasnim svoju situaciju

već sam se maltene bio odlučio da ću uzeti neki 1440p ips 144hz gsync monitor, njih ima nekoliko i skupi su al reko sam si idem se malo počastiti. problem je u tome što izlaze nove grafe i kako sada stvari stoje amd će imati dosta niže cijene svojih grafi koje su vrlo dobre u dx12. e sad ako dam preko 4k kn za gpu i 6k kn za monitor, a oboma ozbiljno padnu cijene kroz godinu dana (zbog konkurencije) onda nisam ništa napravio. bojim se da će se za nekoliko mjeseci moći dobiti nešto vrlo slično za puno manje novaca

trenutno imam monitor samsung syncmaster bx2350 full hd 60hz 23,6" tn-panel, i dosta me dobro služio, zadovoljan sam, razmišljam opet da možda ostanem na njemu još 6 mjeseci ili godinu dana pa onda vidim u kojem smjeru će se stvari odvijati

jel ima netko neki prijedlog, savjet što bi napravili na mom mjestu, znam da puno kompliciram, al bolje da to sada radim nego da me poslije to muči

Novi modeli monitora su uvijek na cijeni, a cijena im bas tako drasticno ne padaju, pogotovo u diagonali 27 i 144hz, ja isto gledam novi monitor i zasad gledam samo Benq, sad dal cu 2730, il onaj 3501 neznam..... no ako bi stalno cekao na nesto da izade il padne cijena nikad nebi nista kupio.

Alienware m17x R4,7970m,16gb ram,1x256gb ssd 840pro,1x500gb hdd
14 godina
neaktivan
Robert_84 kaže...
Cansee kaže...

Novi modeli monitora su uvijek na cijeni, a cijena im bas tako drasticno ne padaju, pogotovo u diagonali 27 i 144hz, ja isto gledam novi monitor i zasad gledam samo Benq, sad dal cu 2730, il onaj 3501 neznam..... no ako bi stalno cekao na nesto da izade il padne cijena nikad nebi nista kupio.

I mene muči isti problem, gledam monitor, nova konfa dolazi za koji dan, grafa gtx 1070 ili 1080 a dx12 je očito boljka nvidije u odnosu na AMD.

Ne znam što da uzmem a kamoli da nekoga savjetujem, i slažem se sa  Robertom da tu nema previše kalkuliranja, plati i šuti ako možeš i želiš.

Iskreno nisam mislio da je toliko financijski zahtjevan prelazak sa 1080p na 1440p, za 4k sam znao da je zahtjevan ali 1440p 144hz me iznenadio.

10 godina
Lykos kaže...

I mene muči isti problem, gledam monitor, nova konfa dolazi za koji dan, grafa gtx 1070 ili 1080 a dx12 je očito boljka nvidije u odnosu na AMD.

Ne znam što da uzmem a kamoli da nekoga savjetujem, i slažem se sa  Robertom da tu nema previše kalkuliranja, plati i šuti ako možeš i želiš.

Iskreno nisam mislio da je toliko financijski zahtjevan prelazak sa 1080p na 1440p, za 4k sam znao da je zahtjevan ali 1440p 144hz me iznenadio.

eto vidiš, ja maltene u identičnoj situaciji, uopće ne znam što da napravim, s jedne strane bi čekao, s druge strane je istina i ovo da za sve čekaš pojeftinjenje nikad ne bi ništa kupio. gtx 1080 je najbolji gpu i u dx12 po svim benchmarkovima, al zato mu je i cijena takva. 

16 godina
Koji monitor kupiti

Planiram kupiti gtx 1070 i koliko vidim idu igre na 1440p preko 60 fps-a.

Koji bi 27 inčni monitor bio najbolji za takvu rezu i lock 60 fps/hz?

Sreća je put, a ne odredište.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

AOC I2476VWM vs Asus VX239H vs BenQ GW2470H ?

mozda nesto bolje od oboje za slicnu cijenu. poz

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.6.2016 0:30 (asus nexus).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
asus nexus kaže...

AOC I2476VWM vs Asus VX239H vs BenQ GW2470H  ?

mozda nesto bolje od oboje za slicnu cijenu. poz

11 godina
goodie kaže...

Planiram kupiti gtx 1070 i koliko vidim idu igre na 1440p preko 60 fps-a.

Koji bi 27 inčni monitor bio najbolji za takvu rezu i lock 60 fps/hz?

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=MG279Q :)

Sve zavisi o tome kolko si spreman platiti. Ponuda nije velika pa treba dobro pretraziti.. Osobno nemam pojma sta bi jeftinije uzeo sa 1440p.

EDIT: Osobno bi si zapravo radje uzeo 1080p zakrivljeni VA FreeSync Samsung, bilo 24", bilo 27" kojeg ima od 250 do 350 eura, zavisno o boji, cvrstini stalka i tankoci rubova. 1440p su bolesno skupi po meni jer drze cijene malo jeftinijih 4K monitora. Btw. sacekao bih sa kupnjom 1070, tj. sacekao bih ponudu hoce li AMD reci sto za rx 490. Ovi monitori koje sam spomenuo svi imaju za dzabe FreeSync, dok se kod Nvidije G-Sync placa lijepih 1000, nerijetko 1500kn. Malo sam jos pretrazio, checkiraj: http://www.adm.hr/samsung-s27d850t-27-wide-viewing-angle-pls-led-169-2560x1440-300cdm2-5ms-kontrast-/23827ADM/product/ Inace, problem kod 1440p je sto ih vecina ima TN panel, kojem se mane jos vise vide na tako vecoj dijagonali pa trazis PLS, VA (ili AMVA) ili IPS (ili AH-IPS, AHVA, PLS, sve su vrste IPSa) monitor, a takvih je na 1440p pa i 4K prilicno malo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.6.2016 11:02 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

za gaming vecinom, malo browser i pokoji film i video

13 Benq GW2470H
0 ACER G247HYL

0 0 hvala 0
11 godina

Malo sam jos trazio sto ima u ponudi sa FreeSyncom i nasao: http://www.tia-mobiteli.hr/detaljan-prikaz.aspx?gid=144265 Ducan nije bas poznat, ali monitor nudi hrpu za novce, barem prema specifikacijama. Ima i bezicni punjac za mobitele lol. Nekom odgovara tako bijeli glossy dizajn, nekom ne.

asus nexus

Za multimediju ti je bolje AMVA panel, znaci taj BenQ. Ako te interesira FreeSync i vise bijeli dizajn mozes baciti oko na: http://www.tia-mobiteli.hr/detaljan-prikaz.aspx?gid=144265 (nema AMVA, nego PLS panel pa biras sto ti je draze)

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.6.2016 13:21 (The_Fichek).
12 godina
Koji monitor kupiti

mislim da je ovaj provjereni best buy 27" 1440p jako hvaljen na svim testovima ukljucujuci i bug casopis

https://www.alzashop.com/27-benq-gw2765ht-d2144513.htm?o=1

0 0 hvala 2
17 godina
asus nexus kaže...

za gaming vecinom, malo browser i pokoji film i video

U ponudi imaš i AMVA Benq GW2455H, on ima i DVI priključak ali njegov dizajn kučišta je recimo malo pretjerano debeljuškast.Dizajn je ipak manje bitna stavka, a tehnikalije su znatno bitnije=DVI priključak na monitoru je uvijek prednost.

https://www.nabava.net/monitori__90/benq-monitor-gw2455h-led-236-238-24__15855351

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=93&jumpto=4457330&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
12 godina
neaktivan

zasto bi mi trebao dvi prikljucak? i koliko vidim ima 8ms response time a onaj gore navedeni ima 5. hvala

14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ima tko od vjernih pratilaca monitor razvoja i novotarija ideju/predviđanje kad bi cijene 1440p 144hz  mogle pasti? godinu, dvije?

Ubijaju koliko su skupi, monitor + grafa koštaju kao sve ostale komponente i to i7+ostalo best buy/high end.

Prešao bih sa 1080p/60hz na 1440p/144hz a kad pogledam cijene i stim da najvise igram igre koje su nisu tako jako zahtjevene dođe mi da odustanem..........želja me lomi za 1440p/144hz a razum odgovara.

Nije mi dobro

lp

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.6.2016 21:26 (Lykos).
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Lykos kaže...

Ima tko od vjernih pratilaca monitor razvoja i novotarija ideju/predviđanje kad bi cijene 1440p 144hz  mogle pasti? godinu, dvije?

Ubijaju koliko su skupi, monitor + grafa koštaju kao sve ostale komponente i to i7+ostalo best buy/high end.

Prešao bih sa 1080p/60hz na 1440p/144hz a kad pogledam cijene i stim da najvise igram igre koje su nisu tako jako zahtjevene dođe mi da odustanem..........želja me lomi za 1440p/144hz a razum odgovara.

Nije mi dobro

lp

Nisi jedini, ja sam isto tako htio kupit ASUS PG279Q ili Acer XB271HU, pa sam saznao da postoji Acer x34 (34" 3440x1440p, IPS, Gsync, 100hz) no kad sam vidio da kosta 1300 jebenih eura, iako imam pare za kupit ga, ovaj 8 godina 24" TN Samsugnjara  overclockan na 66hz jos je dobar. Iskreno sam se nadao da ce bar nesto izbacit Dell ili Samsung na Computex-u, ali po svemu sudeci racku, tako da ce cijene i dalje bit paprene :(

17 godina
Fanu kaže...

http://www.tftcentral.co.uk/news_archive/35.htm#asus_prototype

Asus Prototype - The First 4K 144Hz Monitor with DP 1.3

Update 1/6/16 -

from the Computex event confirms that this prototype is actually IPS technology (AHVA from AU Optronics) instead of being TN Film, so that's exciting news.

cijena ce vjerojatno biti bajna (nadam se da ce bar malo utjecati na cijene ostalih monitora ako tehnologija vec toliko napreduje da imamo 144Hz 4K ekrane)

ovo ja cekam za 2k17 nice 

13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

ma docekat ces kad skupis barem 20000€ za njega, 144hz+4k je mission impossible za igre sljedecih 5+g, mozda tetris u 2d-u;)!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

2 vege ili pascal t-x + zen a ti zivi dalje u 20. stoljechu 

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2016 11:35 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Koji monitor kupiti

Da i još 2000 eura za GPU da gura na 100+ fps 4K!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Koji monitor kupiti

to mozda kod nv vega ce bit max 500,600 baxa + cpu-mbo i ram 1000+lcd 1000 

oko 3000 eura za 4/144hz gaming np b1 bez aa 

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2016 11:42 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Koji monitor kupiti

Jel to normalno da se osjetno primjeti razlika kada fps padne sa 60 na 59? To sam skužio na Fallout 4 prvi put i ne sviđa mi se 

Kad padne sa 100 na 61 se ne vidi razlika..

Da li se može moj monitor clockat/dignut na 75Hz, Benq GW2760HM

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

ne jer 50 i 60 je isto dok ispod nije a 75 se osjeti kao i 100 np 144/160 dok 160 i 200 je isto

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Moj benq 2760 s oc radi na 70hz 1080/1440p, ali to se ne kuzi uopce, 10hz je zanemarivo!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
10 godina
neaktivan
Isplati li se danas kupiti Dell P2417H? Cca 1700kn.
Sluzio bi mi doslovno za office use (programiranje, surfanje, filmovi, rijetko igram igre).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice