Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.677
|
čitano: 5.829.113
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Koji monitor kupiti
lllnuclearlll kaže...
AngryBird kaže...

Pozz, može preporuka za neki 1440p monitor, dijagonale 24, da nije preskup. I jel mi se uopće isplati uzimat 1440p monitor na toj 24 dijagonali. Jer veće od toga mi ne odgovara...

Idi na 27" za tu rezoluciju. Bit će ti presitno na 24"

Briješ? Koji je onda 27" 1440p monitor cjenovno best buy, neko zna mozda

17 godina
AngryBird kaže...

Briješ? Koji je onda 27" 1440p monitor cjenovno best buy, neko zna mozda

Postoji BenQ jedan dobar, oko 2500-2700 je cijena. Zaboravio sam koji točno. IPS je panel. Također i Acer ima jednog koji je dobar za nekih 2100-2300, isto IPS, 8-bit matrice su oba.

10 godina
Koji monitor kupiti

Samsung S27D590CS što mislite o njemu mogu ga kupiti povoljno

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Nakon par dana koristenja novog monitora (Benq EW2750ZL) da na pisem par dojmova. Sam izgled monitora je dobar,  fino izlgeda sve djeluje skladno i kvalitetno. Svida mi se sto su prikljucci okomito posatvljeni, a ne vodoravno izgleda fora tak. Sad ono najbitnije, a to je slika i njena kvaliteta. E pa tu monitor briljira, stvrano nemam zamjerku. Nema bleedinga, nema mrtvih piksela i nikavih artefakata. Odlican je kontrast, pa je tako crna zbilja crna i daje dubinu. Boje su isto super, a i kutevi gledanja su odlici. IPS monitor mi nikako nije odgovarao radi IPS glowa koji odvratan i nisam mogao preci preko njega. Ovdje toga nemate i dobivate finu i cistu sliku, palac gore za Benq na tom polju. Ko god zeli monitor za igranje, gledanje filmova/serija i surfanje ovo je odlican izbor. Monitor je tanak pa napajanje nije stalo u njega vec je odvojeno ali to je po meni plus, iako sam vidio da je nekima minus...Takoder Benq nije stedio na kablovima, pa sam tako ddobio Hmdi kabal, neki kabal za zvuk, kabal za ustekat mobitel i naravno kabal za napajanje. Ovo mi je sad preprod nakon Ausosov Vx279h-w ips panela. Evo i moje postavke i zadovoljan sam njima. Ko zeli malo tamniju crnu neka stavi gammu na 3, a ko voli malo svjetlije na gammu 2. I obavezno i na monitoru  i u driverima staviti HDMI range na full, ako to dvoje nije isto postavljeno dolazi do black crusha ili isprane slike. Preporuka monitora!

Moj PC  
3 1 hvala 1
14 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Nakon par dana koristenja novog monitora (Benq EW2750ZL) da na pisem par dojmova. Sam izgled monitora je dobar,  fino izlgeda sve djeluje skladno i kvalitetno. Svida mi se sto su prikljucci okomito posatvljeni, a ne vodoravno izgleda fora tak. Sad ono najbitnije, a to je slika i njena kvaliteta. E pa tu monitor briljira, stvrano nemam zamjerku. Nema bleedinga, nema mrtvih piksela i nikavih artefakata. Odlican je kontrast, pa je tako crna zbilja crna i daje dubinu. Boje su isto super, a i kutevi gledanja su odlici. IPS monitor mi nikako nije odgovarao radi IPS glowa koji odvratan i nisam mogao preci preko njega. Ovdje toga nemate i dobivate finu i cistu sliku, palac gore za Benq na tom polju. Ko god zeli monitor za igranje, gledanje filmova/serija i surfanje ovo je odlican izbor. Monitor je tanak pa napajanje nije stalo u njega vec je odvojeno ali to je po meni plus, iako sam vidio da je nekima minus...Takoder Benq nije stedio na kablovima, pa sam tako ddobio Hmdi kabal, neki kabal za zvuk, kabal za ustekat mobitel i naravno kabal za napajanje. Ovo mi je sad preprod nakon Ausosov Vx279h-w ips panela. Evo i moje postavke i zadovoljan sam njima. Ko zeli malo tamniju crnu neka stavi gammu na 3, a ko voli malo svjetlije na gammu 2. I obavezno i na monitoru  i u driverima staviti HDMI range na full, ako to dvoje nije isto postavljeno dolazi do black crusha ili isprane slike. Preporuka monitora!

zasto ti je vanjski adapter za napajanje plus ako smijem pitat ?

osim sto ako strgas/precvikas kabel nije nesto univerzalno za zamjenu kao euro kabel, i osim sto ta cigla je onda na podu ili stolu itd... zbog tog razloga ga nisam isprobao u hg spotu jer se prodavacu nije dalo kopat po skladistu da nadje adapter vec mi je samo spojio ove modele sa euro napajanjem, makar je EW2750ZL izlozen. no dobro to je samo stvar lijenosti prodavaca :D

16 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

.. Ovo mi je sad preprod nakon Ausosov Vx279h-w ips panela....

Baš sam namjeravao kupiti VX279H-W pa sad vidjeh ovo. :)

Nisam vidio uživo sliku, zar ima toliko glowa da je nepodnošljivo?

Inače, razmišljam i o HP Pavilion 27xw. Na Amazonu relativno dobre recenzije. čak vidim da ga na PC Monitors preporučuju.

Gdje si uzeo Benq?

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2016 20:13 (Ram).
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Meni odgovara sto ej napajanje posebno jer automatski je monitor tanji sto mi odgovara vise. Plus ako se sjebe napajanje lakse se zamjeni.

Sto se tice ips glowa na Asusu ja nisam mogao preko njega proci, mozda tebi nece smetati ko meni, najbolje bi bilo kad bi mogao vidit kak to izgleda pa procjenit.

U HGSpotu je kupljen.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

nije za mene, a za kog je vec su se naviknuli na manji, a bitni su i novci...

nego ovaj 22 benq nije dostupan u mom gradu, pa možda bi bilo jednostavnije uzeti ovaj dell, bili sa tim odabirom napravio neku pogrešku ili baš da inzistiram na benq :D
https://www.links.hr/hr/monitor-21-5-led-dell-e2216h-5ms-250cd-m2-10001-tn-dp-vga-crni-100328098

16 godina
Koji monitor kupiti

Ovako. Imam monitor 23" AOC ( i2353Fh ). I sa monitorom sam generalno zadovoljan, lijepe su boje ali garancija istekla i dobio je mrtvi pixel na sred ekrana baš.

Već mi dugo vremena jedan monitor nije dovoljan, pa bih vas molio preporuku novih monitora. Planiram kupiti 3 komada od 24" FullHD. Mogao bih ići do 1500-2000kn po komadu.

(Može jeftinija i skuplja varijanta)

Bilo bi dobro da idu preko DisplayPort-ova i da imaju dobru garanciju (ne ono tipa, mora bit minimalno 10 mrtvih pixela da prihvate).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vkm996 kaže...

Ovako. Imam monitor 23" AOC ( i2353Fh ). I sa monitorom sam generalno zadovoljan, lijepe su boje ali garancija istekla i dobio je mrtvi pixel na sred ekrana baš.

Već mi dugo vremena jedan monitor nije dovoljan, pa bih vas molio preporuku novih monitora. Planiram kupiti 3 komada od 24" FullHD. Mogao bih ići do 1500-2000kn po komadu.

Bilo bi dobro da idu preko DisplayPort-ova i da imaju dobru garanciju (ne ono tipa, mora bit minimalno 10 mrtvih pixela da prihvate).

Ako ti treba prostora, zašto ne uzmeš glavni monitor 2K, i još jedan ili dva FHD kraj njega?

Garanciju na mrtve pixele (0 tolerancija) ti imaju mislim samo najskuplji modeli monitora...

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 18:42 (lllnuclearlll).
13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Preporuka najboljeg 27" ips( ili nesto drugo a da nije TN)/120-140+hz 1440p monitora! do max 5000kn(moze i manje ako neopravdava razliku u kn)! slobodno mi preporucite par modela( kod nas u hrv.)!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 18:42 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...

Za 1440P moraš promjeniti tabor.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Preporuka najboljeg 27" ips( ili nesto drugo a da nije TN)/120-140+hz 1440p monitora! do max 5000kn(moze i manje ako neopravdava razliku u kn)! slobodno mi preporucite par modela( kod nas u hrv.)!

Promjeni tabor i uzmi freesync.

to te ja pitam :D

13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

da to sam zaboravio! nvidija ce biti jos dugo u kompu! nemora biti cak ni 144hz...

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 19:03 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Zbog nevidije moraš dublje u džep

ups, nisam skužio da je ovaj TN govanac, zaboravi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 19:08 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
XXX kaže...

Zbog nevidije moraš dublje u džep

ups, nisam skužio da je ovaj TN govanac, zaboravi.

bas gledam i nevjerujem? TN za 5500kn

cekam i dalje preporuku posto sam do sad buljio tu i tamo u appleov 27" 1440p ips od 1000€ trebam zamjenu za njega!

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 19:12 (Stjepanj).
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Valentin17 kaže...
Stjepanj kaže...

Za 1440P moraš promjeniti tabor.

Zašto bi morao? Više je G-Sync opcija. :) Jesu skuplje, ali...

13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

covjece cijene su takve da mi je isplativije kupiti cijeli 27" imac i prodati sve iz njega

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
lllnuclearlll kaže...
Vkm996 kaže...

Ako ti treba prostora, zašto ne uzmeš glavni monitor 2K, i još jedan ili dva FHD kraj njega?

Garanciju na mrtve pixele (0 tolerancija) ti imaju mislim samo najskuplji modeli monitora...

Nema veze onda za garanciju.

Predomišljam se dosta dali da srednji uzmem 1440p.

Ako može onda preporuka jednog 1440p i 2 FHD? (bilo bi poželjno da su izgledom isti, različiti samo u rezoluciji).

Da cijena ne prelazi nekih 5500-6000kn (za sva tri, naravno).

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 20:52 (Vkm996).
10 godina
neaktivan
Vkm996 kaže...
lllnuclearlll kaže...
Vkm996 kaže...

Nema veze onda za garanciju.

Ako može onda preporuka jednog 1440p i 2 FHD? (bilo bi poželjno da su izgledom isti, različiti samo u rezoluciji).

Koji mi monitor preporučujete, ja bih ako može da je g-sync, 21:9 i da je od 30 i nesto inča pa na dalje

Andrea
12 godina
Vkm996 kaže...

Mozda ovako:

27"- 1440p 

https://www.links.hr/hr/monitor-27-led-benq-gw2765ht-4ms-350cd-m2-20-000-0001-d-sub-dvi-dp-hdmi-crni-100300017

puta dva 24" 1080p

https://www.links.hr/hr/monitor-24-led-benq-bl2420z-7ms-250cd-m2-20-000-0001-d-sub-dvi-dp-pivot-crni-usb-verbatim-8gb-100300038

ili 

https://www.links.hr/hr/monitor-24-led-dell-p2414h-8ms-250cd-m2-20000001-ips-d-sub-dvi-dp-usb-hub-pivot-crni-100333112

Zahtjevi za Display Port ispunjeni, svi imaju podesivi stalak. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2016 21:22 (roby27).
12 godina
ABCD1919 kaže...

Koji mi monitor preporučujete, ja bih ako može da je g-sync, 21:9 i da je od 30 i nesto inča pa na dalje

Malo vise informacija, koji ti je max buđet i za sto primarno koristis monitor...

10 godina
neaktivan
roby27 kaže...
ABCD1919 kaže...

Malo vise informacija, koji ti je max buđet i za sto primarno koristis monitor...

Monitor za Gaming , Rezolucija oko 1440p i da košta manje od 5000kn bitno mi je da znam koji je

a monitor bi uzeo preko amazona

HVALA

Andrea
12 godina

za tu cijenu ne mozes dobiti g-sync niti 100+ veci refresh rate no ovaj model se namece kao best buy

http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/4566469_-ultrasharp-u3415w-dell.html#Angebote

15 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav ekipa.

Malo sam nadogradio računalo (grafu i proc) i sada imam na starom monitoru užasan screen tearing i stuttering pa bi uzeo nešto sa freesync tehnologijom. Komponente su pod Moj PC ako vam treba.

Igre igram na 1080p i ne treba mi više od 60-70 FPS-ova, samo da više nema navedenih gluposti sa stutteringom i tearingom, recimo kad igram Dirt Rally onda imam užasan screentearing, ali kad upalim Vsync onda opet imam stuttering.

Kolega mi je danas preporučio jedan monitor pa bih vas molio za vaš savjet ili ako imate neki drugi prijedlog u tom cijenovnom rangu.

Radi se o ovom monitoru.

Battlefield 4 nick : BenjiCRO, Dirt Rally nick : BenjiCRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
roby27 kaže...

za tu cijenu ne mozes dobiti g-sync niti 100+ veci refresh rate no ovaj model se namece kao best buy

http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/4566469_-ultrasharp-u3415w-dell.html#Angebote

Uh, kad sam vidio cijenu odmah sam zagasio stranicu

Ok, onda neće biti ništa od gsynca

Hoću neki monitor od 30+inca

Samo zahtjevam da je 21:9 i da ima IPS

Neka bude ultra hd

Andrea
12 godina
12 godina
benji kaže...

Pozdrav ekipa.

Malo sam nadogradio računalo (grafu i proc) i sada imam na starom monitoru užasan screen tearing i stuttering pa bi uzeo nešto sa freesync tehnologijom. Komponente su pod Moj PC ako vam treba.

Igre igram na 1080p i ne treba mi više od 60-70 FPS-ova, samo da više nema navedenih gluposti sa stutteringom i tearingom, recimo kad igram Dirt Rally onda imam užasan screentearing, ali kad upalim Vsync onda opet imam stuttering.

Kolega mi je danas preporučio jedan monitor pa bih vas molio za vaš savjet ili ako imate neki drugi prijedlog u tom cijenovnom rangu.

Radi se o ovom monitoru.

Mislim da je ovo jako dobar monitor za gaming sa free syncom!

13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav kolege forumaši. Molio bih vas preporuku monitora za office use, znači tekstualni dokumenti, autocad . Gledao sam ovog Della pa mi recite dali je on ok ili ima nešto bolje za te novce +-150 kuna neigra ulogu. Bitno mi je da ne umara oči. Hvala

https://www.links.hr/hr/monitor-23-led-dell-s2316h-ips-6ms-250cd-m2-10001-vga-hdmi-usb-crni-100332212

Pro audio equipment
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Taj ti ima glossy ekran tak da radije preskoci. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice