Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.574
|
čitano: 5.690.768
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Trebam 27" ili 30" monitor, najjeftiniju opciju što postoji, može i izvan RH, jedino mi je bitno da je samo FULL HD monitor i da po mogućnosti ima HDMI, iako je dovoljan i DVI.

powered by sashab
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

@roby27 hvala na odgovoru poslao sam mu pm

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Vidim da je BENQ i AMVA po komentarima u toj cijeni najbolji (a i u ovoj temi ) ali trebam nešto drugo, treba mi jako dobar kut vidljivosti, brži odaziv, vjerne boje. Odluka je pala na PLS/IPS. Namjena bi bila gaming, cca 1400kn imam, ako je nešto tako bolje može biti 50kn+. Dajte mi preporuku monitora koji to nudi, 24".. I molim Vas da ne bude odgovor AMVA, već IPS/PLS. Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Koji monitor kupiti
faraon55 kaže...

Vidim da je BENQ i AMVA po komentarima u toj cijeni najbolji (a i u ovoj temi ) ali trebam nešto drugo, treba mi jako dobar kut vidljivosti, brži odaziv, vjerne boje. Odluka je pala na PLS/IPS. Namjena bi bila gaming, cca 1400kn imam, ako je nešto tako bolje može biti 50kn+. Dajte mi preporuku monitora koji to nudi, 24".. I molim Vas da ne bude odgovor AMVA, već IPS/PLS. Hvala!

LG 24MP57VQ-P 24"

Garancija tri godine, odličan monitor.

12 godina
Koji monitor kupiti

usporedba VA/IPS/TN panela

http://i.imgur.com/vkPiT9r.jpg

Moj PC  
5 0 hvala 4
9 godina
neaktivan

XXX Zahvaljujem na prijedlogu, htio bih ako još netko ima barem jedan , dva monitora u toj cijeni za prijedlog pa da odlučim. :)

17 godina
sashab kaže...

Trebam 27" ili 30" monitor, najjeftiniju opciju što postoji, može i izvan RH, jedino mi je bitno da je samo FULL HD monitor i da po mogućnosti ima HDMI, iako je dovoljan i DVI.

To je barem lako, ali samo ne smije bit TN LCD panel to je najbitnije.Eto ti izbora ovaj AMVA 27 Benq, Alzashop kupovina 1560kn a dostava je besplatna.Uz taj monitor ide HDMI kabel, ali ako doma imaš DVI kabel onda na HDMI moš slobodno zaboravit.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=93&jumpto=4457330&sort=asc&view=flat

U hrvatskoj trenutno taj model prodaje Extrem Digital(1600kn), ali oni imaju prilično lošu reputaciju a dalje ti je sve jasno.

https://www.alzashop.com/27-benq-gw2760hm-d1529484.htm

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
12 godina
sashab kaže...

bolje ovo https://www.alzashop.com/27-benq-gw2760hs-d429066.htm?o=1

10 godina
neaktivan
Imam problema sa LG MP47D IPS monitorm. Kupio sam ga prije 20 ak dana i namjeravam ga vratit i zamijenit za neki TN ili nesto sa 144 hz.. Uglavnom veliki mi je delay na full screen igrama, svih 20 dana sam mislio da je do graficke, drivera i slicno.. Uglavnom ocito IPS jos nije optimiziran za igre.. Igre koje igram nisu zahtjevne a trza mi i laga jako (input lag prisutan). Molim neki savjet sta da uzmem do 1200 kn, 22-23 incha.. Preferiram lg, trgovina svijet medije..

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Naručen BENQ EW2750ZL - ispao me 1700 kn pa se nisam baš dvoumio.

Hvala svima na preporukama :)

Bene docet, qui bene distinguit.
Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
molnyi kaže...

Na alzashop ili? Dobro si prošao, ja sam svoj kod na platio 2000 kn 

11 godina

faraon55

Citaj recenziju preporucenog od kolege: http://www.prad.de/new/monitore/test/2015/test-lg-24mp57vq-p-teil8.html

pa usporedi sa drugim IPS u tom rangu kojeg gledas:
AOC I2476VWM ciji review imas bolji u video obliku na YT, prvi video, 3:20 prica o gamingu, al pazi to je subjektivno, ni blizu tftcentral reviewa
Isto radis za iduce, kad nema pisane recenzije gledas YT, citas misljenja korisnika na amazonu itd: AOC I2481FXH, I2470SWQ
Da suzim izbor gledao sam 3g jamstva, sa ta 4 monitora je skoro pa rjesena 1. stranice nabave, kad oznacis uvjete: 23.6"-27" i do 1450kn, dalje gledaj:
http://www.nabava.net/monitori__90?&cdo=1450&se=200243,659,484,530092,77707,473544&s=2
PLS dolazi sa 2g jamstva te imas: Samsung S24D590PLX ili noviji S24E390HL (391HL je bijeli model) koji bi trebao biti vrlo slican, samo pozadi nije glossy nego matte izrada, a to se lijepo vidi opet na prvom YT videju koji ispadne van "Samsung S24E390HL review (E390 vs. D390 & D590)"
Jasno mi je da trazis preporuku i da ocekujes da ti netko preporuci najbrzi IPS/PLS panel, ali nitko nezna koji je to monitor te po brzini konkurira i AMVA. Sve zavisi o recenzijama i osobnom dojmu kad gledas neciji video ili citas necije misljenje, barem po meni. Istina je da bi vecina trebala biti vrlo slicna po pitanju brzine te je istina da 4/6/8ms ne mora nista znaciti u opisu monitora.

kule21

Ocito da nemas srece sa bas tom matricom IPSa. Da IPS nije optimiziran radi 1 monitora, sumnjam. Isto bi ti preporucio sto i forumasu iznad. Ja cu napravit pocetni posao za tebe pa ti dalje trazi: http://www.nabava.net/monitori__90?&cdo=1200&se=323,77704,478317,44091,625522,364,380 Za modele sa Q na kraju ima vise podataka, sto mozda hoce reci da su prodavaniji/bolji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2016 11:01 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
Cordas kaže...
molnyi kaže...

Na alzashop ili? Dobro si prošao, ja sam svoj kod na platio 2000 kn 

Nabavna cijena, pošto radim u maloprodaji pa onda... Inače bi i ja 2000 platil..

10 godina
neaktivan
Mozda nemam srece, ali onda sam stvarno pehist... Ali kazem gledajuc videa raznorazna, skuzio sam da je ips stvarno prekrasne kvalitete slike ali redpovito je korisnicima usporavao preformans..

Moj problem je sto moram u svijetu medije uzet,zamjenit ce mi ali moram u njihovoj trgovini uzet..
16 godina
Koji monitor kupiti

Koji od ovih monitora uzeti? 

1. Benq monitor GW2760HS

2. Samsung monitor LS27D390HS

3. LG monitor 27MP57VQ-P

4. ili neki 4.?

Imam doma 22'' monitor kojeg bi poklonio burazu, a htio bi uzeti 27''. 

Ne radim nikakve obrade videa niti fotografija, služi mi za surfanje, igranje Hearthstona i starijih igra (jer imam staru kantu).

Cijenovni rang je od 1.700,00kn pa do recimo 2.000,00kn.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2016 12:24 (Supertramp).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Supertramp kaže...

Koji od ovih monitora uzeti? 

1. Benq monitor GW2760HS

2. Samsung monitor LS27D390HS

3. LG monitor 27MP57VQ-P

4. ili neki 4.?

Imam doma 22'' monitor kojeg bi poklonio burazu, a htio bi uzeti 27''. 

Ne radim nikakve obrade videa niti fotografija, služi mi za surfanje, igranje Hearthstona i starijih igra (jer imam staru kantu).

Cijenovni rang je od 1.700,00kn pa do recimo 2.000,00kn.

Pogledaj stranicu 202 pri dnu, pa onda i 203... Pitao sam za isto kao i ti. 

Imaš tamo sve objašnjeno pa si pogledaj :)

9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Imam stari CRT monitor, i sad kad kupim ovaj novi dal samo spojim žice ili trebam još nešto i instalirat? Kak ide to?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Rai kaže...

Imam stari CRT monitor, i sad kad kupim ovaj novi dal samo spojim žice ili trebam još nešto i instalirat? Kak ide to?

Ako ga spajaš preko dvi-a mislim da ne, za VGA znam da ne treba, HDMI ne znam, nisam isprobao, ali mislim da ima nekakve zafrkancije oko toga, te s toga, i mene zanima isto? Pošto ću sad spajat preko hdmi-a.

13 godina
molnyi kaže...
Rai kaže...

Ako ga spajaš preko dvi-a mislim da ne, za VGA znam da ne treba, HDMI ne znam, nisam isprobao, ali mislim da ima nekakve zafrkancije oko toga, te s toga, i mene zanima isto? Pošto ću sad spajat preko hdmi-a.

Kako spojiš tv putem HDMI kabla, tako i monitor spajaš. Čak štoviše, PC će monitor spojen putem HBMI kabla tretirati kao TV. Tako da - ne, nema nikakve zafrkancije oko toga. Spoji HDMI kabal i to je to. 
Eventualno, ako budeš osjetio da možeš dobiti više od monitora i ako budeš zainteresiran prilagoditi monitor svojim potrebama, onda trebaš par postavki namjestiti, ovisno o kojem modelu se radi. No, s druge strane, to je slučaj i kad spajaš s DVI kablom, tako da nema bitne razlike.

Uglavnom, za prosječnog korisnika kojemu nije u cilju obrada fotografija, vjerujem da nema razlike između spajanja HDMI i DVI kablom.

12 godina
kule21 kaže...
Imam problema sa LG MP47D IPS monitorm. Kupio sam ga prije 20 ak dana i namjeravam ga vratit i zamijenit za neki TN ili nesto sa 144 hz.. Uglavnom veliki mi je delay na full screen igrama, svih 20 dana sam mislio da je do graficke, drivera i slicno.. Uglavnom ocito IPS jos nije optimiziran za igre.. Igre koje igram nisu zahtjevne a trza mi i laga jako (input lag prisutan). Molim neki savjet sta da uzmem do 1200 kn, 22-23 incha.. Preferiram lg, trgovina svijet medije..

hmm ajd probaj sa ovim testom provjerit http://www.testufo.com/#test=frameskipping pusti test i ne diraj misa

17 godina
roby27 kaže...
sashab kaže...

bolje ovo https://www.alzashop.com/27-benq-gw2760hs-d429066.htm?o=1

Pa fino je rekel doslovno najeftinije jel,uostalom HM verzija ima noviju reviziju AMVA LCD panela.Bez obzira kaj ja imam HS verziju, zbog novijeg panela HM model ipak ima prednost to sigurno.HM model je vizualno okvirno ista priča kao HS, vrlo slično kučište+identični video priključci i to je to.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=122&jumpto=4612539&sort=asc&view=flat

Rai kaže...

Nemaš kaj dodatno instalirat, samo obrati pažnju na video spajanje monitora i onda nema problema.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=93&jumpto=4457330&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
12 godina

Cisto sumnjam da ako su updejtali HM da nisu i HS posto su se ocito prebacili na novije revizije u proizvodnji.

10 godina
neaktivan
roby27 kaže...
kule21 kaže...

hmm ajd probaj sa ovim testom provjerit http://www.testufo.com/#test=frameskipping pusti test i ne diraj misa

Roby27, pise mi 60 FPS i 60 HZ.. ali onaj pixels per frame mi ne daje nikakve brojke.. kao ni pixels per sec.. Primjetio sam na steamu da mi je fps normalan, ali npr igram PES2016 i kasni mi dodavanje kad stisnem x ili pucam..  radim, nemam vremena vise za igre, i malo vremena sta uhvatim uzasno se zivciram.. intezivno trazim rjesenje ali ovdje mi nitko ne uspijeva pomoc i ne uspijevam nac na netu.. 

Neki su me pitali dali je mozda do konfiguracije.. Ovdje su mi decki slagali komp i mislim da nije do njega..

Na starom monitoru (doduse nije fulhd) igra mi radi bez greske, a na novom je delay ocit u igri..

FX 6300 

LC CC 95

GIGABYTE GA-78MLT S2 AM3+

KINGSTON H-X 8GB 1866 MHZ 

TOSHIBA 3,5 500 GB SATA 3

XFX R9 270 2GB DDR5 DD

FORTRON HEXA+ 400W 80+ ACTIVE

MS CARBON MIDI ATX

9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Kad bi kupio OVAJ monitor, dal dobijem hdmi kabel za spajanje ili koji?

0 0 hvala 0
13 godina
Rai kaže...

Ja san kupio taj monitor ima par dana, iako ne u linksu, i dobio sam hdmi i vga kabel uz monitor.

9 godina
neaktivan
sLim95 kaže...
Rai kaže...

Ja san kupio taj monitor ima par dana, iako ne u linksu, i dobio sam hdmi i vga kabel uz monitor.

Bolje je da spojim sa hdmi nego sa vga? jel tak?

I kak si zadovoljan sa njim, i dal je veličina monitora taman, nije da je premali...

13 godina
Rai kaže...
sLim95 kaže...
Rai kaže...

I kak si zadovoljan sa njim, i dal je veličina monitora taman, nije da je premali...

Naravno, vga je zadnji na listi za spajanje.. Ako se odlucis na njega javi se na PM da ti jos posaljem postavke kako skroz optimizirat sliku za hdmi spajanje.
Inace mi je ovo upgrade s 5god starog tn monitora tako da sam prezadovoljan, vece monitore nisam koristio tako da ti tu nemogu pomoc, najbolje ti je otic u ducanu i pogledat uzivo 24" vs 27"

9 godina
neaktivan
sLim95 kaže...
Rai kaže...
sLim95 kaže...
Rai kaže...

Naravno, vga je zadnji na listi za spajanje.. Ako se odlucis na njega javi se na PM da ti jos posaljem postavke kako skroz optimizirat sliku za hdmi spajanje.
Inace mi je ovo upgrade s 5god starog tn monitora tako da sam prezadovoljan, vece monitore nisam koristio tako da ti tu nemogu pomoc, najbolje ti je otic u ducanu i pogledat uzivo 24" vs 27"

Da jel opasno dvojim između ovog 24 i ovog 27 

Jer se bojim samo da mi 24 nebude premali...

I daj mi reci jel se on može okretat lijevo-desno. znači npr kad sjedim onda je ravno, a kad se oću zavaljat u krevet onda bi ga morao okrenut u desnu stranu.

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pa zasto ne bi mogao okretat monitor, one CRT si mogao ove jos lakse.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Pa zasto ne bi mogao okretat monitor, one CRT si mogao ove jos lakse.

Da, CRT se je mogao vrtit lijevo-desno bez da ga dižeš

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice