Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.574
|
čitano: 5.692.753
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Koji monitor kupiti
Lik kaže...
Pročitao sam već u nekim postovima da ljudi nisu dobili sve kabele navedene na pakiranju, stoga sam odlučio napisati koje sam ja dobio.

Imao sam AOC-a full HD s TN panelom, koji je bio više neki "green" monitor. Trenutno sam zadovoljan iz više razloga, jer ima mogućnost tilta, swivela, rotatea i hight podešavanja što sam tražio, oštrina slike je bolja definitivno, boje su življe i jasnije. Igre još nisam zaigrao pa nemogu reći kako se ponaša, ali čim budem mogu napisati.

Hvala i drago mi je da smo obojica iz nepokorenog grada{#}

Ja kada bi vidio taj monitor u živo bio bih impresioniran s obzirom da sam trenutno na ADI MicroScan 15" CRT, mislim da neču pogriješit ako ga uzmem jedino ako nema nešto puno bolje do 1900kn, čisto sumnjam vjerovatno bi nijanse presuđivale ali nekog velikog fail-a s Dell U2414H nebi trebalo biti.

Ja sam novi vozač s malo radnog staža, široka mi kola a uska garaža...
15 godina
neaktivan

Mišljenja sam da ne možeš pogriješit s ovim monitorom ako tražiš mogućnosti podešavanja kao i ja, da ima nizak input lag za gaming pogotov za FPS naslove, za filmove i serije je odličan, uredske aplikacije također. Ako griješim neka me netko ispravi.

14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Dragi moj forumasi...ewo ja uvelikoj dilemi,nekon mnogo reviewa zbunih se i sad neznam sto da izaberem. radi se o :

• Dell UltraSharp U2413 PremierColor      sa Ahips matricom
  • Dell UltraSharp U2713HM    sa ips matricom
  • Dell Ultrasharp U2913WM  sa ips matricom

Sto se tiče cijene 24" se moze na ci u rangu od 3700-3900 kn a ovaj 27" od 3700 do 4000+ kn..., 29" od 3600kn do 4000+ kn kao sto vidite cjenom je to tu ..(cjene vadene sa nabava.net)

e sad koristenje:

• klasika  ono rad na kompu msoffice i te gluparije 
  • filmovi
  • maya,autocad,nesto sitno programiranje....
  • igre jako jako rijetko

naravno mozda znate koji od ovih navedenih manje umaraju oci, jer ja taj podatak nisam usipo naci :(

eto pa bih Vas molio da mi kazete svoje mišljenje ,a ako je  moguce da obrazložite ..puno Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2014 20:19 (x4x).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
x4x kaže...

Dragi moj forumasi...ewo ja uvelikoj dilemi,nekon mnogo reviewa zbunih se i sad neznam sto da izaberem. radi se o :

• Dell UltraSharp U2413 PremierColor      sa Ahips matricom
  • Dell UltraSharp U2713HM    sa ips matricom
  • Dell Ultrasharp U2913WM  sa ips matricom

Sto se tiče cijene 24" se moze na ci u rangu od 3700-3900 kn a ovaj 27" od 3700 do 4000+ kn..., 29" od 3600kn do 4000+ kn kao sto vidite cjenom je to tu ..(cjene vadene sa nabava.net)

e sad koristenje:

• klasika  ono rad na kompu msoffice i te gluparije 
  • filmovi
  • maya,autocad,nesto sitno programiranje....
  • igre jako jako rijetko

naravno mozda znate koji od ovih navedenih manje umaraju oci, jer ja taj podatak nisam usipo naci :(

eto pa bih Vas molio da mi kazete svoje mišljenje ,a ako je  moguce da obrazložite ..puno Hvala

Na osnovu onog što sam uspio pronaći U2713HM je flicker free (ne koristi PWM) tako da neće umarat oči, U2913WM također je flicker free. Ne znam koliko će ti koristit omjer stranica kod 29" jer 21:9, također pitanje koliko će biti dobar taj omjer stranica za filmove i serije. Za neki ozbiljniji gaming nije ni jedan od ta dva, ali dakako mogu se igrat igre. Oba imaju dobre kutove gledanja, rekao bih da 29" ima malo "življe" boje mada su to nijanse, oba imaju DVI, D-sub, HDMI, DP konektore, USB 3.0 hub...

14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Stigo mi Dell U2414h, predobar je...

Ja sam novi vozač s malo radnog staža, široka mi kola a uska garaža...
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Koji monitor kupiti

Ima li netko nekog korejca(qnix/xstar/crossover i sl)? Sve slično od nekih poznatijih proizvođača je bar duplo skuplje(27", 1440p, IPS). Već neko vrijeme razmišljam da si nabavim jednog, za sada imam Samsung SyncMaster 2343NW s kojim sam dosta zadovoljan(OK izgleda i ima veliku rezoluciju), ali ubija me loš kut gledanja, a nema ni DVI. Vjerojatno bi ga još i ostavio, ali planiram uzeti novi PC s R9 280x koji ima samo jedan DVI-I port, a ja imam 2 VGA monitora :(

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Koji monitor kupiti

Sta kazete dali se isplati uzeti ovaj monitor za 300$

http://www.lg.com/us/monitors/lg-25UM64-S-led-monitor

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.5.2014 13:08 (dennocro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
power_user kaže...

Ima li netko nekog korejca(qnix/xstar/crossover i sl)? Sve slično od nekih poznatijih proizvođača je bar duplo skuplje(27", 1440p, IPS). Već neko vrijeme razmišljam da si nabavim jednog, za sada imam Samsung SyncMaster 2343NW s kojim sam dosta zadovoljan(OK izgleda i ima veliku rezoluciju), ali ubija me loš kut gledanja, a nema ni DVI. Vjerojatno bi ga još i ostavio, ali planiram uzeti novi PC s R9 280x koji ima samo jedan DVI-I port, a ja imam 2 VGA monitora :(

Pa imaš konektor DVI to VGA i riješeno.

16 godina
itomic009 kaže...
power_user kaže...

Pa imaš konektor DVI to VGA i riješeno.

Pa da, ali R9 serija nema VGA portova i ima samo jedan DVI-I i jedan DVI-D.

DVI-I je i analogni i digitali, znači njega se jako jednostavno može prebaciti adapterom koji košta 2USD, ali DVI-D je isključivo digitalni, a za ovakve monitore se ne isplati nabavljati aktivne adaptere.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
14 godina

Ako grafa ima DVI-I onda ti treba obični adapter DVI to VGA i gotovo. O kojoj je to grafi riječ ??

16 godina
itomic009 kaže...

Ako grafa ima DVI-I onda ti treba obični adapter DVI to VGA i gotovo. O kojoj je to grafi riječ ??

Da, za jedan monitor, a imam dva
15 godina
neaktivan
power_user kaže...
Da, za jedan monitor, a imam dva

Kupiš splitter i riješen problem, ovako nešto

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.5.2014 0:03 (Haker_x).
11 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Jedino ovako možeš dobiti za 1k

AOC

Acer

Ima ovaj aoc zvucnike, negdje po netu pise da ima, negdje da nema?

12 godina

Ima zvučnike ali su katastofalni tako da koda i nema {#}

13 godina
neaktivan
Bok, novi sam u ovoj temi, zanima me na što paziti prilikom kupnje monitora?

Uzeo sam prekjučer novo računalo na futura-it.hr s R9 270X grafom i sad bih si uzeo neki monitor da kompletiram sve. Nemam baš novaca na bacanje pa imajte obzira, može i više prijedloga pa ću izabrati jedan.

Hvala!
12 godina

Nisi naveo koliko si spreman potrošiti na novi monitor ali evo ovo ti je zbilja dobra prilika Dell P1414H koji je btw flicker free po TFT Central-u 

13 godina
Koji monitor kupiti
Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 18:18 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

meni triba 27" led IPS monitor  do 2000kn, ima ih poprilično puno, ali što odabrati..... meni triba za igranje- bf4, diablo..... nekužim se baš u te monitore pa je svaka preporuka dobrodošla.....

jurehabs
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Koji monitor kupiti
Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
protjeran

što se tiće ovih 8ms, el to previše za igrice??

i ja sam obratio pažnju na taj monitor(dell), ali sam onda vidio one lg-eve koji imaju i tv-tunere i one silne gluposti, a  nisu ništa skuplji od tog dell-ovog, pa me zanima koja je to velika prednost kod dell-ovih, odnosno koja je mana kod lg.evih monitora??

sad tek vidin da je otaj dellov 24"....

isplati li se onda uzet ovaj....  http://www.nabava.net/monitori__90/dell-monitor-p2714h-ips-led__5187251  sličan je, ali 27 inčni???  

jel istina da su dell monitori samo za ured, a ne za igrice?? 

jurehabs
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2014 23:13 (habs).
12 godina

Mislim da taj Acer kojeg je fake linkao ima glossy ekran ako se ne varam i samo dvije god. jamstvo. Svakako ako se mozes protegnuti idi na Dell P2714H, odličan stalak i kvaliteta slike.

Za igranje ne brini taj dell 2714 ti je bio u bug časopisu na testu i dobio je preporuku i za gamere.  

12 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

ako taj DELL P2714H ima bug preporuku i za igranje, onda sigurno neču pogriješit ako njega odaberem.....

javit ću kada ga isprobam jesam li zadovoljan s njim, da i drugi znaju el valja.....

jurehabs
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav

Nadam se da nisam fulao temu ali evo pitanja

koji je najbolji monitor/tv do 2000 kn

evo zasada sam naso pod best buy ovaj http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/monitori/monitor-tv/0221803/

Ima isti model ali jeftiniji i 2 incha je manji, da li ta 2 incha ista znace ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
habs kaže...

ako taj DELL P2714H ima bug preporuku i za igranje, onda sigurno neču pogriješit ako njega odaberem.....

javit ću kada ga isprobam jesam li zadovoljan s njim, da i drugi znaju el valja.....

No taj model ti nije flicker free. Sad ako ti to ne smeta onda nemaš brige, kupuj.

11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Trebao bi mi gajmerski monitor do 1000kn. Ne bih uzimao ispod 22" i ako je nekako moguće da bude widescreen

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Lik kaže...
habs kaže...

No taj model ti nije flicker free. Sad ako ti to ne smeta onda nemaš brige, kupuj.

a što je to flicker???

molim te pojasni malo.... nerazumim ja te stručne fraze......

jurehabs
12 godina
neaktivan

Pogledaj teme na ovom podforumu  " led monitori manje stete vidu od lcd? "  i  "flickering monitora"  odmah ispod sticky tema. Tamo je detaljno opisana problematika i mislim da nema potrebe ponavljati jer je tema flickeringa i PWM-a dosta opsirna.

Pozdrav

12 godina
protjeran

D_D41

bojim se da nemaš pre velik izbor za tu cjenu, a veči od 22", a i gamerski.....

jurehabs
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.6.2014 21:15 (habs).
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav ekipa razmisljam o kupnji novog monitora i za sad sam u dilemi između ovih:
-Asus vx238h kojeg iskljucivo gledam zbog strasno malog ms,samo 1
-Asus vx239h koji mi ima odlican dizajn i ips matricu ali ima 5ms
-DELL S2440L isto ips matrica vidio sam ga danas u harvey normalnu i slika izgleda odlicno,6ms

Monitor mi je najbitniji iskljucivo zbog igara i filmova pa me zanima oce li ovih 5,6ms imati utjecaja na igranje,trenutno na kompu battlefield 3,4 i igre slicne tome,a u skorijoj buducnosti bi na njega spojio ps4/xbox one?
Molim vas da mi date svoje misljenje izmedju ova 3 monitora,ako imate jos neki solidan u rangu ove cijene (oko 1700kn) slobodno napisite

0 0 hvala 0
16 godina
Koji monitor kupiti

Ne brini previše oko odziva, to je sve tu negdje i u praksi manje više identično. Mislim da je puno bolje žrtvovati par (u praksi skoro neprimjetnih) milisekundi ali dobiti mnogo superiorniji ekran, u ovom slučaj ips. Gledaj da obavezno ima hdmi zbog konzole, znači ovaj drugi asus i dell koje si naveo su vrlo dobri, možda mala prednost asus-ovom modelu zbog antiglare ekrana (i odličnog dizajna ali to neću spomenuti ;) )

logic sense of no sense.
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.6.2014 21:40 (Saryne).

1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice