placa je sjela i sutra se ide po monitor nekako je odluka pala na dell u2412m i mislim da necu pogrijesit sto necu uzet neki 27 monitor za tu cijenu nadam se da je najbolji za te novce
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
placa je sjela i sutra se ide po monitor nekako je odluka pala na dell u2412m i mislim da necu pogrijesit sto necu uzet neki 27 monitor za tu cijenu nadam se da je najbolji za te novce
Napiši gdje si kupio monitor i dojmove jer namjeravam kupit isti.
imam pitanje vezano uz monitor, naglasak na igrama
koliki bi bio pomak da sa sadašnjeg monitora Samsung T220 prijeđem recimo na Dell U2312Hm ili neki drugi gamerski monitor do 1500 kn?
koliki bi bio pomak da sa sadašnjeg monitora Samsung T220 prijeđem recimo na Dell U2312Hm ili neki drugi gamerski monitor do 1500 kn?
Kako kvantificirati "pomak"? Kao i svaki drugi s TN na IPS matricu i s niže na višu rezoluciju. Preciznije, intenzivnije boje, bolji tonalitet, bolji kut vidljivosti. Tko jednom proba IPS, ne vraća se više na TN (osim ako nije prisiljen).
Napiši gdje si kupio monitor i dojmove jer namjeravam kupit isti.
i ja se isto pridruzujem za dojmove.Meni isto zanima sto se moze cut iz prve ruke sve.
Pozdrav svima, u potrazi sam za 24" monitorom do 1500kn koji ce uglavnom sluzit za igranje. Jedini uvjet je da je Samsung-ov, eventualno dell, a ostali me uopce ne zanimaju. Takoder mi ne trebaju raznorazne ugradjene gluposti tipa zvucnici, citaci kartica i sl. Prikljuci D-Sub i HDMI su mi dovoljni. Moj jedini izbor za sad je: Samsung S24B350TL , te mislim da je sasvim solidan. Cekam vase prijedloge ako ima kakvih boljih opcija u svijetu monitora jer je krajnje vrijeme da zamijenim svoju "kockicu".
Pozdrav svima, u potrazi sam za 24" monitorom do 1500kn koji ce uglavnom sluzit za igranje. Jedini uvjet je da je Samsung-ov, eventualno dell, a ostali me uopce ne zanimaju. Takoder mi ne trebaju raznorazne ugradjene gluposti tipa zvucnici, citaci kartica i sl. Prikljuci D-Sub i HDMI su mi dovoljni. Moj jedini izbor za sad je: Samsung S24B350TL , te mislim da je sasvim solidan. Cekam vase prijedloge ako ima kakvih boljih opcija u svijetu monitora jer je krajnje vrijeme da zamijenim svoju "kockicu".
Odličan monitor, koristim ga oko 6 mjeseci i ova PLS matrica se pokazala kao pun pogodak. Nimalo ne umara oči a slika je vrhunska. Samo šteta što nema više one akcije kad je bila garancija 5 godina, sad je samo 2.
Koji je najbolji monitor/TV od 24 ili 27"?
Tražim neki koji bi bio dobar i kao monitor i kao TV.
Naime, htio bih djeci zamijeniti monitor na radnom stolu za monitor/TV.
Za monitor i TV zasebno nemam dovoljno mjesta.
Koji je najbolji monitor/TV od 24 ili 27"?
Tražim neki koji bi bio dobar i kao monitor i kao TV.
Naime, htio bih djeci zamijeniti monitor na radnom stolu za monitor/TV.
Za monitor i TV zasebno nemam dovoljno mjesta.
Kad se radi o 24 veličini, ovaj dole LG model monitor+TV sa 1080p rezolucijom je najeftiniji model i ako baš očeš 24 veličinu to je to.E sad kad se radi o 27 monitoru sa 1080p rezolucijom, za to treba izdvojit preko 2000kn to je drugi link i opet LG model monitor+TV kaj drugo.
Koliko vidim, niti jedan nema DVI priključak koji imam na grafičkoj kartici.
Ne bih još ulagao u novu grafičku karticu s DVI izlazom.
Ima li koji s DVI priključkom?
Koliko vidim, niti jedan nema DVI priključak koji imam na grafičkoj kartici.
Ne bih još ulagao u novu grafičku karticu s DVI izlazom.
Ima li koji s DVI priključkom?
Ne treba ti DVI priključak na tim LG monitorima, a i teško češ ga uopče nač na ovakvom klasičnom TV/Monitoru bilo da je LG ili neki drugi model.Ako tvoje grafa nema HDMI izlaz a ima VGA izlaz, onda možeš Analogno preko VGA kabela spojit komp na monitor. No na taj način nečeš dobit najbolju sliku koju monitor može pružit, to sigurno jer analognim VGA ili D-SUB video priključcima je odavno odzvonilo.
Tebi u praksi treba DVI na HDMI kabel ili adapter, i onda nema problema znači ili ovaj jeftiniji kabel s prvog linka ili ovo na drugom linku i to je to.
http://www.protis.hr/products/details/dvi-cable-dvim--hdmim-30-m-11995532/21569
http://www.protis.hr/products/details/konverter-hdmi-m--dvi-f-icidu-v707452-crni/18011
Pozdrav kupio sam Dell p2314h monitor i jako me muce kutovi gledanja i refleksija na monitoru. Ako samo malo pomaknem glavu monitor nekako blješti.
Koristio sam jedno vrijeme lg ips236v-pn i nisam imao takvih problema.Znam da postoji ips glow,ali to me jednostavno smeta,da ga pokušam vratiti?
Ali koja je alternativa možda u2312hm ili neki kao http://www.lg.com/hk_en/monitors/lg-24EA53VQ
Ima tu jeftinije dosta adapter http://www.futura-it.hr/katalog/ostalo/kablovi,-konektori-i-alat/audiovideo-kablovi/trn-c197-bl/#prettyPhoto
kmz89@ imas nekoliko postova gore link za samsung pls monitor....ja da mogu iste sekunde bi zamjenija svoj 2312hm za pls
kmz89@ imas nekoliko postova gore link za samsung pls monitor....ja da mogu iste sekunde bi zamjenija svoj 2312hm za pls
i ja imam 2312hm i ne smeta mi uopće taj glow vrag o kojemu pričate...a prozor mi gleda direkt u njeg
kakve veze prozor ima ? glow se nevidi po danu neg po noci i da.....monitor u mraku svjetli ko betlehem i sa brightness na nula i svako ko kaze drukcije laze ili nikad nije ima crt
kupljen dell u2412m i..... savrsenstvo ljudi monitor je zakon slika kristalna velicina taman ni prevelik ni premal nema nikakvih problema s pixelima savrseno odusevljen sam kupljen u adm u 1978 kn, za kartice me kosto 2189kn... sve preporuke svima ... revizija je a00 9 mjesec 2013 g...,
takoder moguce podesavanje po visini lijevo desno gore dolje, usb hub glow takozvani se malo vidi kad je tamno u sobi ali meni to zaista ne smeta, definitivno nemam s njim nikakvih problema kao sto su spominjani neki problemi sa starim revizijama, evo vec par sati radim na njemu i jednostavno sam odusevljen.. jedino vidim da ce biti potrebna mala kalibracija ali to se nade na nekoj provjerenoj stranici. Zbilja preporuka svima mislim da za te novce nema trenutno nista bolje..pozz svima i hvala drugima na preporukama
takoder moguce podesavanje po visini lijevo desno gore dolje, usb hub glow takozvani se malo vidi kad je tamno u sobi ali meni to zaista ne smeta, definitivno nemam s njim nikakvih problema kao sto su spominjani neki problemi sa starim revizijama, evo vec par sati radim na njemu i jednostavno sam odusevljen.. jedino vidim da ce biti potrebna mala kalibracija ali to se nade na nekoj provjerenoj stranici. Zbilja preporuka svima mislim da za te novce nema trenutno nista bolje..pozz svima i hvala drugima na preporukama
imao samo tamo 2009 jedan samsung od kojeg bi me boljele oci kad bih gledao vise od 20 minuta,kakvo je stanje sa dellom?uz to kakvo je osvjetljenje na monitoru posto uskoro mislim nabaljat dell-a samo 27" model
par sati gledam u njega i oci niti malo ne osjecaju nekakav umor kao kod starog monitora... jednostavno je melem za oci, ne mogu vjerovati da mi je toliko dugo trebalo da ga kupim.. naravno i ja sam pomalo gledao za 27 dellom ali jednostavno mi je cijana prevelika sve preporuke ako se ima novaca oci ce ti biti zahvalne
i ja imam 2312hm i ne smeta mi uopće taj glow vrag o kojemu pričate...a prozor mi gleda direkt u njeg
Ako slučajno nisi čul za IPS Glow, to je ovo dole jel i najviše se primjeti u tamnim scenama i po mraku kaj drugo.
Ne kupuj niti jedan od ta tri modela, jer tu se radi o klasičnim TN monitorima i s obzirom na to prva dva modela koštaju puno previše.LG model je najlošija kupnja itekak iako je najeftiniji, zato jer ima samo prastari VGA ili D-SUB priključak a uopče nema DVI niti HDMI priključak a to nikak nije dobro.Ako tražiš što jeftiniji 22 monitor, ali da ima DVI priključak ona slobodno moš uzet ovaj dole AOC model.
http://www.protis.hr/products/details/monitor-lcd-led-215-aoc-e2250swdnk-1920x1080-20-000-0001-5ms-black/66675
Ako tražiš najbolji 22 monitor do 1000kn, onda uzmi ovaj dole AOC IPS monitor to je najbolji izbor i nema problema.
http://www.protis.hr/products/details/aoc-i2269vwm-ips-monitor-215-wide-wled-1920-x-108060-hz-screen-format-169-dot-0248mm-contrast-ratio-50m--1-dcr-6-ms-250cd-m2-1xvga-2xhdm-1xdisplay-port-speakers-wallmount/71643
je ali je ovaj 6 ms
kakve veze prozor ima ? glow se nevidi po danu neg po noci i da.....monitor u mraku svjetli ko betlehem i sa brightness na nula i svako ko kaze drukcije laze ili nikad nije ima crt
Slažem se,jednostavno je izražena ta refleksija,pogotvo po marku,ali smeta me što je i po danu.Malo sam se igrao s podešavanjima boja i prebacio sam ga s displayport-a na dvi-d i zanimljivo je daje slikapuno bolja.Kutevi gledanja su se dosta popravili,ali i dalje ostaje ta refleksija
je ali je ovaj 6 ms
To je potpuno nebitno u praksi, ne opterečuj se nepotrebnim oznakam kao brzina odziva na monitoru. Niti jedan današnji LCD monitor bilo TN ili IPS, nema spor odziv LCD matrice ta vremena su odavno prošla fala bogu.
ja da mogu ponovo birat (nemogu jer nemam love) nikad ali bas nikad vise nebi kupio ips monitor čak ni sa polarizatorom jer on podiže odaziv a to opet nije dobro za igranje....
da ipak mogu ponovno birat monitor bez sumlje bi kupio "obični tn" sa 120hz jer uglavnom igram...
novi crt bi bio idealan al se više ne proizvode .......
ko ima love a igrice mu nisu primarne; http://www.necdisplay.com/p/desktop-monitors/pa271w-bk
ima li negdje u Hrvatskoj kupiti monitor sa ugrađenim zvucnicima i da ima hdmi...(nadam se da to nije skupo,ako ima u nas) hvala vam unaprijed.
Jel ima netko da je ispobao ove low end 3d monitore, nešto tipa ovo http://www.nabava.net/monitori__90/lg-3d-monitor-d2343p-ips-lcd-led__2569141
Razmišljam si da prodam svog Della i uzmem ovako nešto da isprobam 3d gaming.
Razmisljam mozda da si kupim monitor za spojiti na laptop jer mi ovih 15inca vrlo cesto neprakticno u radu. No ono sto me muci je kad spojim laptop na TV, onda su mi slova jako jako sitna, sve dok ne smanjim rezoluciju na negdje 1024x768. Zasto je to tako? Hocu li moci imati normalnu rezoluciju fullhd1080 rezoluciju ili to ovisi o grafickoj (koja je btw radeon 5470)?
Ljudi eo me frend gnjavi koji monitor da uzme, vazno mu je da ima zvucnike ugradene jer misli spajati na konzolu (PS4) i misli dati oko 1000-1200 kn, ducan nije vazan.