Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.566
|
čitano: 5.683.227
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

placa je sjela i sutra se ide po monitor nekako je odluka pala na dell u2412m i mislim da necu pogrijesit sto necu uzet neki 27 monitor za tu cijenu nadam se da je najbolji za te novce

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Koji monitor kupiti
rtg 1989 kaže...

placa je sjela i sutra se ide po monitor nekako je odluka pala na dell u2412m i mislim da necu pogrijesit sto necu uzet neki 27 monitor za tu cijenu nadam se da je najbolji za te novce

Napiši gdje si kupio monitor i dojmove jer namjeravam kupit isti.

Ja sam novi vozač s malo radnog staža, široka mi kola a uska garaža...
13 godina
Koji monitor kupiti

imam pitanje vezano uz monitor, naglasak na igrama

koliki bi bio pomak da sa sadašnjeg monitora Samsung T220 prijeđem recimo na Dell U2312Hm ili neki drugi gamerski monitor do 1500 kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
batizg kaže...

koliki bi bio pomak da sa sadašnjeg monitora Samsung T220 prijeđem recimo na Dell U2312Hm ili neki drugi gamerski monitor do 1500 kn?

Kako kvantificirati "pomak"? Kao i svaki drugi s TN na IPS matricu i s niže na višu rezoluciju. Preciznije, intenzivnije boje, bolji tonalitet, bolji kut vidljivosti. Tko jednom proba IPS, ne vraća se više na TN (osim ako nije prisiljen).

16 godina
Zekat kaže...
rtg 1989 kaže...

Napiši gdje si kupio monitor i dojmove jer namjeravam kupit isti.

i ja se isto pridruzujem za dojmove.Meni isto zanima sto se moze cut iz prve ruke sve.

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav svima, u potrazi sam za 24" monitorom do 1500kn koji ce uglavnom sluzit za igranje. Jedini uvjet je da je Samsung-ov, eventualno dell, a ostali me uopce ne zanimaju. Takoder mi ne trebaju raznorazne ugradjene gluposti tipa zvucnici, citaci kartica i sl. Prikljuci D-Sub i HDMI su mi dovoljni. Moj jedini izbor za sad je: Samsung S24B350TL , te mislim da je sasvim solidan. Cekam vase prijedloge ako ima kakvih boljih opcija u svijetu monitora jer je krajnje vrijeme da zamijenim svoju "kockicu". {#}

0 0 hvala 0
14 godina
Xz780 kaže...

Pozdrav svima, u potrazi sam za 24" monitorom do 1500kn koji ce uglavnom sluzit za igranje. Jedini uvjet je da je Samsung-ov, eventualno dell, a ostali me uopce ne zanimaju. Takoder mi ne trebaju raznorazne ugradjene gluposti tipa zvucnici, citaci kartica i sl. Prikljuci D-Sub i HDMI su mi dovoljni. Moj jedini izbor za sad je: Samsung S24B350TL , te mislim da je sasvim solidan. Cekam vase prijedloge ako ima kakvih boljih opcija u svijetu monitora jer je krajnje vrijeme da zamijenim svoju "kockicu". {#}

Odličan monitor, koristim ga oko 6 mjeseci i ova PLS matrica se pokazala kao pun pogodak. Nimalo ne umara oči a slika je vrhunska. Samo šteta što nema više one akcije kad je bila garancija 5 godina, sad je samo 2.

15 godina
Preporuka za monitor/TV od 24 ili 27"

Koji je najbolji monitor/TV od 24 ili 27"?

Tražim neki koji bi bio dobar i kao monitor i kao TV.

Naime, htio bih djeci zamijeniti monitor na radnom stolu za monitor/TV.

Za monitor i TV zasebno nemam dovoljno mjesta.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 18:59 (goran_m).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Preporuka za monitor/TV od 24 ili 27"
goran_m kaže...

Koji je najbolji monitor/TV od 24 ili 27"?

Tražim neki koji bi bio dobar i kao monitor i kao TV.

Naime, htio bih djeci zamijeniti monitor na radnom stolu za monitor/TV.

Za monitor i TV zasebno nemam dovoljno mjesta.

Kad se radi o 24 veličini, ovaj dole LG model monitor+TV sa 1080p rezolucijom je najeftiniji model i ako baš očeš 24 veličinu to je to.E sad kad se radi o 27 monitoru sa 1080p rezolucijom, za to treba izdvojit preko 2000kn to je drugi link i opet LG model monitor+TV kaj drugo.Cool

http://www.protis.hr/products/details/monitor-lcd-ledtv-24-lg-24ma53d-1920x1080-250-cdm2-10001-5ms-black/68891

http://www.protis.hr/products/details/monitor-lcd-ledtv-27-lg-27ma43dpz-1920x1080-200-cdm2-10001-5ms-black/68070

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
15 godina
Preporuka za monitor/TV od 24 ili 27"

Koliko vidim, niti jedan nema DVI priključak koji imam na grafičkoj kartici.

Ne bih još ulagao u novu grafičku karticu s DVI izlazom.

Ima li koji s DVI priključkom?

0 0 hvala 0
17 godina
goran_m kaže...

Koliko vidim, niti jedan nema DVI priključak koji imam na grafičkoj kartici.

Ne bih još ulagao u novu grafičku karticu s DVI izlazom.

Ima li koji s DVI priključkom?

Ne treba ti DVI priključak na tim LG monitorima,Nevinašce a i teško češ ga uopče nač na ovakvom klasičnom TV/Monitoru bilo da je LG ili neki drugi model.Ako tvoje grafa nema HDMI izlaz a ima VGA izlaz, onda možeš Analogno preko VGA kabela spojit komp na monitor. No na taj način nečeš dobit najbolju sliku koju monitor može pružit, to sigurno jer analognim VGA ili D-SUB video priključcima je odavno odzvonilo.Cool

Tebi u praksi treba DVI na HDMI kabel ili adapter, i onda nema problema znači ili ovaj jeftiniji kabel s prvog linka ili ovo na drugom linku i to je to.{#}

http://www.protis.hr/products/details/dvi-cable-dvim--hdmim-30-m-11995532/21569

http://www.protis.hr/products/details/konverter-hdmi-m--dvi-f-icidu-v707452-crni/18011

16 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav kupio sam Dell p2314h monitor i jako me muce kutovi gledanja i refleksija na monitoru. Ako samo malo pomaknem glavu monitor nekako blješti.

Koristio sam jedno vrijeme lg ips236v-pn i nisam imao takvih problema.Znam da postoji  ips glow,ali to me  jednostavno smeta,da ga pokušam vratiti?

Ali koja je alternativa možda u2312hm ili neki kao http://www.lg.com/hk_en/monitors/lg-24EA53VQ

0 0 hvala 0
12 godina
14 godina
neaktivan

kmz89@ imas nekoliko postova gore link za samsung pls monitor....ja da mogu iste sekunde bi zamjenija svoj 2312hm za pls

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 11:33 (Splićo).
15 godina
Splićo kaže...

kmz89@ imas nekoliko postova gore link za samsung pls monitor....ja da mogu iste sekunde bi zamjenija svoj 2312hm za pls

i ja imam 2312hm i  ne smeta mi uopće taj glow vrag o kojemu pričate...a prozor mi gleda direkt u njeg 

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

kakve veze prozor ima ? glow se nevidi po danu neg po noci i da.....monitor u mraku svjetli ko betlehem i sa brightness na nula i svako ko kaze drukcije laze ili nikad nije ima crt

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

pozz mozete li mi preporucit monitor do 1000 kn da je 22 incha...

evo ja sam nesto gledo i ovi mi se cine ok

link 1 

link 2

link 3 

sad me zanima koji je najisplativiji ili ako imate neki drugi model do 1000 kn predlozite slobodno

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 12:58 (banee).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

kupljen dell u2412m i..... savrsenstvo ljudi monitor je zakon slika kristalna velicina taman ni prevelik ni premal nema nikakvih problema s pixelima savrseno  odusevljen sam kupljen u adm u 1978 kn, za kartice me kosto 2189kn... sve preporuke svima ... revizija je a00 9 mjesec 2013 g...,

13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

takoder moguce podesavanje po visini lijevo desno gore dolje, usb hub glow takozvani se malo vidi kad je tamno u sobi ali meni to zaista ne smeta, definitivno nemam s njim nikakvih problema kao sto su spominjani neki problemi sa starim revizijama, evo vec par sati radim na njemu i jednostavno sam odusevljen.. jedino vidim da ce biti potrebna mala kalibracija ali to se nade na nekoj provjerenoj stranici. Zbilja preporuka svima mislim da za te novce nema trenutno nista bolje..pozz svima i hvala drugima na preporukama

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
rtg 1989 kaže...

takoder moguce podesavanje po visini lijevo desno gore dolje, usb hub glow takozvani se malo vidi kad je tamno u sobi ali meni to zaista ne smeta, definitivno nemam s njim nikakvih problema kao sto su spominjani neki problemi sa starim revizijama, evo vec par sati radim na njemu i jednostavno sam odusevljen.. jedino vidim da ce biti potrebna mala kalibracija ali to se nade na nekoj provjerenoj stranici. Zbilja preporuka svima mislim da za te novce nema trenutno nista bolje..pozz svima i hvala drugima na preporukama

imao samo tamo 2009 jedan samsung od kojeg bi me boljele oci kad bih gledao vise od 20 minuta,kakvo je stanje sa dellom?uz to kakvo je osvjetljenje na monitoru posto uskoro mislim nabaljat dell-a samo 27" model

13 godina
neaktivan

par sati gledam u njega i oci niti malo ne osjecaju nekakav umor kao kod starog monitora... jednostavno je melem za oci, ne mogu vjerovati da mi je toliko dugo trebalo da ga kupim.. naravno i ja sam pomalo gledao za 27 dellom ali jednostavno mi je cijana prevelika sve preporuke ako se ima novaca oci ce ti biti zahvalne

17 godina
dj_renny kaže...
Splićo kaže...

i ja imam 2312hm i  ne smeta mi uopće taj glow vrag o kojemu pričate...a prozor mi gleda direkt u njeg 

Ako slučajno nisi čul za IPS Glow, to je ovo dole jel i najviše se primjeti u tamnim scenama i po mraku kaj drugo.{#}

banee kaže...

pozz mozete li mi preporucit monitor do 1000 kn da je 22 incha...

evo ja sam nesto gledo i ovi mi se cine ok

link 1 

link 2

link 3 

sad me zanima koji je najisplativiji ili ako imate neki drugi model do 1000 kn predlozite slobodno

Ne kupuj niti jedan od ta tri modela,Nevinašce jer tu se radi o klasičnim TN monitorima i s obzirom na to prva dva modela koštaju puno previše.LG model je najlošija kupnja itekak iako je najeftiniji, zato jer ima samo prastari VGA ili D-SUB priključak a uopče nema DVI niti HDMI priključak a to nikak nije dobro.Ako tražiš što jeftiniji 22 monitor, ali da ima DVI priključak ona slobodno moš uzet ovaj dole AOC model.

http://www.protis.hr/products/details/monitor-lcd-led-215-aoc-e2250swdnk-1920x1080-20-000-0001-5ms-black/66675

Ako tražiš najbolji 22 monitor do 1000kn, onda uzmi ovaj dole AOC IPS monitor to je najbolji izbor i nema problema.Cool

http://www.protis.hr/products/details/aoc-i2269vwm-ips-monitor-215-wide-wled-1920-x-108060-hz-screen-format-169-dot-0248mm-contrast-ratio-50m--1-dcr-6-ms-250cd-m2-1xvga-2xhdm-1xdisplay-port-speakers-wallmount/71643

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 15:52 (rambox).
11 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

je ali je ovaj 6 ms

0 0 hvala 0
16 godina
dj_renny kaže...

Splićo kaže...

kakve veze prozor ima ? glow se nevidi po danu neg po noci i da.....monitor u mraku svjetli ko betlehem i sa brightness na nula i svako ko kaze drukcije laze ili nikad nije ima crt

Slažem se,jednostavno je izražena ta refleksija,pogotvo po marku,ali smeta me što je i po danu.Malo sam se igrao s podešavanjima boja i prebacio sam ga s displayport-a na dvi-d i zanimljivo je daje slikapuno bolja.Kutevi gledanja su se dosta popravili,ali i dalje ostaje ta refleksija{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.1.2014 11:58 (kmz89).
17 godina
banee kaže...

je ali je ovaj 6 ms

To je potpuno nebitno u praksi,Nevinašce ne opterečuj se nepotrebnim oznakam kao brzina odziva na monitoru. Niti jedan današnji LCD monitor bilo TN ili IPS, nema spor odziv LCD matrice ta vremena su odavno prošla fala bogu.Cool

14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

ja da mogu ponovo birat (nemogu jer nemam love) nikad ali bas nikad vise nebi kupio ips monitor čak ni sa polarizatorom jer on podiže odaziv a to opet nije dobro za igranje....

da ipak mogu ponovno birat monitor bez sumlje bi kupio "obični tn" sa 120hz jer uglavnom igram...

novi crt bi bio idealan al se više ne proizvode {#}.......

ko ima love a igrice mu nisu primarne; http://www.necdisplay.com/p/desktop-monitors/pa271w-bk

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 16:40 (Splićo).
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

ima li negdje u Hrvatskoj kupiti monitor sa ugrađenim zvucnicima i da ima hdmi...(nadam se da to nije skupo,ako ima u nas) hvala vam unaprijed.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Jel ima netko da je ispobao ove low end 3d monitore, nešto tipa ovo http://www.nabava.net/monitori__90/lg-3d-monitor-d2343p-ips-lcd-led__2569141

Razmišljam si da prodam svog Della i uzmem ovako nešto da isprobam 3d gaming.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Razmisljam mozda da si kupim monitor za spojiti na laptop jer mi ovih 15inca vrlo cesto neprakticno u radu. No ono sto me muci je kad spojim laptop na TV, onda su mi slova jako jako sitna, sve dok ne smanjim rezoluciju na negdje 1024x768. Zasto je to tako? Hocu li moci imati normalnu rezoluciju fullhd1080 rezoluciju ili to ovisi o grafickoj (koja je btw radeon 5470)?

0 0 hvala 0
13 godina
Koji monitor kupiti

Ljudi eo me frend gnjavi koji monitor da uzme, vazno mu je da ima zvucnike ugradene jer misli spajati na konzolu (PS4) i misli dati oko 1000-1200 kn, ducan nije vazan.

I Love Milka
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice