Dell U2311H entering power save mode problem

poruka: 8
|
čitano: 2.467
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Kolege, 

Imam problem sa nasumičnim ulaženjem monitora Dell-a U2311H(DVI spoj) u power save mode tijekom rada. Da bih iz istoimenog izašao moram resetirati računalo, pomicanje miša tipkovnice ne pomaže. Ulazak je nasumičan i nije vremenski dosljedan.

Klikom na funkcijske tipe monitora dobivam poruku da VGA(gpu) ne šalje signal.

Je li tko imao sličan problem i rješenje da se ne patim isprobavajući nove drivere, kablove itd. 

Trenutni driveri Ati Catalyst 14.12 Omega instalirani u 12. mjesecu 2014. i do jučer nikakvih problema.

Hvala 

U P D A T E 

Kolege trebao sam ranije napisat, ali eto šta je tu je. Uglavnom riješio sam problem, radilo se o RAM memoriji i prašini na istoimenoj zbog usmjerenog hlađenja. Čišećnjem RAM-a sve radi normalno tj. nema gašenja monitora odnosno nedostatak DVI signala iz PC-a što je bilo uzrok gašenja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2016 0:11 (Wuk19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Dell U2311H entering power save mode problem
Wuk19 kaže...

Kolege, 

Imam problem sa nasumičnim ulaženjem monitora Dell-a U2311H(DVI spoj) u power save mode tijekom rada. Da bih iz istoimenog izašao moram resetirati računalo, pomicanje miša tipkovnice ne pomaže. Ulazak je nasumičan i nije vremenski dosljedan.

Klikom na funkcijske tipe monitora dobivam poruku da VGA(gpu) ne šalje signal.

Je li tko imao sličan problem i rješenje da se ne patim isprobavajući nove drivere, kablove itd. 

Trenutni driveri Ati Catalyst 14.12 Omega instalirani u 12. mjesecu 2014. i do jučer nikakvih problema.

Hvala 

Ovako, imam neko iskustvo s time jel svi Dellovi monitori pate od toga...

Prvo, napravi hard reset (ištekaj naponski i DVI kabl) drži power tipku koju minutu pritisnutu

Nakon što sve vratiš, manualno podesi da ti bude dvi selektiran, dakle ne na automatskom odabiru ulaza...

Provjeri kabl, grafu...

Važno : Imao sam dvije konfe na  popravku s tim problemom, u oba slučaja je bio problem s memorijom (na jednoj nije valjao čip, a na drugoj slot), nevjerovatno ali istinito

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2015 14:30 (DarthMarkus).
13 godina
DarthMarkus kaže...

Važno : Imao sam dvije konfe na  popravku s tim problemom, u oba slučaja je bio problem s memorijom (na jednoj nije valjao čip, a na drugoj slot), nevjerovatno ali istinito

Pomalo, nije Dell VW dizel...

Nego, vezano uz zeleno; kako je onda problem u monitoru?

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
13 godina
Jovanka kaže...
DarthMarkus kaže...

Pomalo, nije Dell VW dizel...

Nego, vezano uz zeleno; kako je onda problem u monitoru?

Pa nije jebemu...OK zaslužio sam TD zato što sam se krivo izrazio...Htio sam reć specifični su jel switchaju izlaz koji nisi selektirao..

Velim ti , ja sam na U2412M živce kidao zbog toga...Hvala što si me ispravio

15 godina
neaktivan

Tri godine je dosada OK radio, prije bih rekao da imaju grešku u liniji. Također i ja sam pomislio na RAM da je problem, kada budem imao vremena pozabavit ću se time detaljno, u svakom slučaju Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 0:10 (Wuk19).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
DarthMarkus kaže...

Pa nije jebemu...OK zaslužio sam TD zato što sam se krivo izrazio...Htio sam reć specifični su jel switchaju izlaz koji nisi selektirao..

Ja se samo nisam htio sloziti da "...SVI DELLovi..." pate od toga; davno sam citao o jednom dva sa slicnim problemom; ali bas svi... ;)

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
15 godina
neaktivan
Jovanka kaže...
DarthMarkus kaže...

Ja se samo nisam htio sloziti da "...SVI DELLovi..." pate od toga; davno sam citao o jednom dva sa slicnim problemom; ali bas svi... ;)

Možda je timer ugrađen da pravi probleme nakon 3 godine ipak je to LG panel unutra i sve ostalo.

Naravno ne znam je li ili nije, ono što želim reći ako veći broj korisnika prijavljuje isti problem tada je velika mogućnost da je u tom periodu vremene izrade(proizvodnje) istoimena linija bila zahvaćena lošim komponentama ugrađenim u sam monitor koje su rezultirale ovim problemom/ima.

15 godina
neaktivan

U P D A T E 

Kolege trebao sam ranije napisat, ali eto šta je tu je. Uglavnom riješio sam problem, radilo se o RAM memoriji i prašini na istoimenoj zbog usmjerenog hlađenja. Čišećnjem RAM-a sve radi normalno tj. nema gašenja monitora odnosno nedostatak DVI signala iz PC-a što je bilo uzrok gašenja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice