AOC Q3279VWF 32" 1440p, 75hz, VA, Freesync zaključana tema

poruka: 445
|
čitano: 107.873
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
AOC Q3279VWF 32" 1440p, 75hz, VA, Freesync

Kakav je MVA panel u usporedbi sa, TN,VA,IPS? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: AOC Q3279VWF 32" 1440p, 75hz, VA, Freesync
lange kaže...

dajte ljudi dosta sa tim koliko tko kilova,postova,itd.ajmo o monitoru.

moze mi netko staviti kako si je napravio settings boja za igre?

koja preporuka?

na monitoru nikako nemogu dobiti zvuk!?

u oostavkama ein se vidi monitor,prebacim na njih i nista!reinstalirao drivere grafe i opet nista!!

ima tko kakav savjet?

Slazem se.. Uzalud je borba s vjetrenjacama. Sto se tice zvuka na monitoru probaj reinstalirat drivere za zvuk od chipseta.. Meni je to jednom pomoglo, i provjeri da si u samom osd-u tj. meniju od monitora upalio zvuk.

17 godina
BeLLicus kaže...

http://www.tftcentral.co.uk/articles/panel_technologies.htm#va

Dakle MVA ti je VA panel s sitnim razlikama i to je to.

12 godina
BeLLicus kaže...

od tn je daleko bolji (osim za ekstremne ljubitelje brzih igara kojima je kvaliteta slike nebitna), va je isti kujac kao i mva/amva, a za ips je teško reći nešto bez velike doze subjektivizma

puno je ljudi naviklo na ips i godinama ih koriste, pa se radije odlučuju i dalje na ips, neki su probali va i odmah prekrižili sve drugo (tu sam i sam)

osobno sam probao hrpetine monitora, prelazak sa tn na ips je bio preporod, no va me je dobio čim sam vidio kako to izgleda na kvalitetnom panelu

kontrast, koji je i inače jedna od najvažnijih karakteristika panela, kod va/mva je 300-400% bolji, dok boje uglavnom budu bolje na ips-u, no niti blizu tolikom postotku koliko je bolji va u kontrastu

kad naiđeš na vrhunski va panel, boje mogu biti vrlo blizu najboljim ips ekranima, razlike su jedva vidljive dok kontrast uvijek ostaje višestruko bolji

onda imaš i nedostatke, koji i kod jednog i drugog mogu varirati od nepodnošljivog do jedva primjetnog

uglavnom, informiraj se, čitaj i najprije od svega probaj negdje vidjeti razliku da vidiš što tebi samom više odgovara

17 godina
picajzla0707 kaže...

ja bih bas voilo vidjeti jedan VA 3440x1440 21:9 monitor i usporedit ga s svoji IPS-om rame uz rame.

ako ima netko tko bi posudio ili slicno nek mi javi a ja cu iskreno prenijeti ovdje..

tako bi vidjeli kako se ponasa skupi IPS vs skupi VA.

12 godina
toxic kaže...

ja bih bas voilo vidjeti jedan VA 3440x1440 21:9 monitor i usporedit ga s svoji IPS-om rame uz rame.

ako ima netko tko bi posudio ili slicno nek mi javi a ja cu iskreno prenijeti ovdje..

skupo ne garantira dobro, isto tako nisam vidio niti jedan dobar 4k va panel, ne zato jer ih nema, nego jednostavno nisam bio u prilici pa ti teško mogu preporučiti u toj rezi išta

međutim, bilo kome bih preporučio isprobati monitor koji je mene okrenuo prema mračnoj strani - iiyama prolite XB2483HSU, pa makar ga poslije i vratili u roku 14 dana

vjeruj mi da će puno poklonika ips-a promijeniti mišljenje na ovom monitoru, znam za nekoliko profi grafičara koji jesu

nakon korištenja tog monitora kroz par dana (uzeo ga za kolegu i koristio neko vrijeme dok mu je stigla grafička), naručio sam benq amva monitor, ovaj mi je u tom trenutku bio malo preskup (stoput sam požalio i vjerojatno ću ga ipak uzeti)

moj benq nije loš, nema većih problema s uobičajenim nedostacima poput ghostinga ili black crush pizdarija, no boje su razočaravajuće i teško da može preokrenuti bilo kojeg ips-ovca

ali ova iiyama je nešto bolesno dobro, još nisam vidio išta bolje (a imali smo u firmi vrhunskih ips monitora na kojima rade grafičari)

13 godina
toxic kaže...
picajzla0707 kaže...

i ja bi to volio.. osobno vec neko vrijeme vrebam ovog aoc-a https://www.scan.co.uk/products/35-aoc-agon-ag352ucg6-120hz-g-sync-curved-gaming-monitor-3440x1440-4ms-25001-displayport-hdmi

3440 x 1440 35"  120hz VA panel Gsync.. cak nije ni skup.. 6200kn ako uzmemo u obzir da ips konkurenti kostaju bar 2000 kn vise.. strah me samo tog va jer sam se opekao dva puta.. jednom na standardnom panelu, drugi put na gaming aceru od 144hz kojeg sam platio 4000kn i pozalio.

ono zbog cega sam stao na kocnicu je dolazak novih panela iz lg-ja. paneli serije uw3 i uw4 koji su u alienware i predatorima idu u penziju i dolazi lg 34gk950g sa serijom panela uw5 ( da ne spamam temu ako te zanima imas vise o monitoru ovdje https://forums.overclockers.co.uk/threads/lg-34gk950g-3440x1440-g-sync-120hz.18814918/page-28 )

ili cu jednostavno pricekat i stavit jos soma eura sa strane i maznut jednog ultrawide hdr-a od 200 hz kad izadu pa sam onda miran 5 godina inace me bude draga zaklala po noci 

u svakom slucaju ako uzmem VA model javim se pa se nademo to istestirat, popit pivu i snimit neki video za kolege s foruma.

11 godina

Trenutno koristim 24 inch samsung ips freesnyc, i stvarno bih prešao na ovo. 

Još jedna bitna stavka primjer dajem, znači imam između 100 120 fpsa na full hd u battlefield 1, koliko bi imao na 2k rezoluciji, duplo manje ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
BeLLicus kaže...

Još jedna bitna stavka primjer dajem, znači imam između 100 120 fpsa na full hd u battlefield 1, koliko bi imao na 2k rezoluciji, duplo manje ili?

s obzirom da imas dosta rama na kartici i freesync trebo bi to ganjat bez problema.. eventualno si postelas koji setting malo i to je to.. bf je opcenito dobro optimiziran i voli vece rezolucije bez da ti to puno naplati u vidu srozavanja slicica u sekundi ( doduse 4k u multiplayeru trazi barem gtx 1080ti, ali dobro ti prelazis na duplo manju rezoluciju od te ). cak i kad ti dropa fps ako si u rangu od 48 - 75 slicica freesync ti to bude popeglao do igrive razine.

da sam u tvojoj situaciji i budget mi je do 2000kn nebi se puno mislio. VA protiv IPS mi se neda komentirat jer sam umoran od "ratovanja" po temi, ali prolistaj zadnjih par stranica i odluci koja matrica bi ti vise odgovarala.

13 godina
BeLLicus kaže...

mogu ti ja danas istestirati koliko ja imam na b1 fps.

ja sam do sada imao 24 inch ips monitor i ovaj me odusevio.

na velicinu se lako priviknes (obavezno idi po njega sa autom).

recimo igranje b1 i uzmes snajper ili neku drugu pušku.kada zumiras lika vidis bez problema (biras gdje ces pogodak ;) ).

nisam neki strucnjak da kezem razliku izmedu ips i va panela ali ja super zadovoljan.

11 godina
neznalica90 kaže...
BeLLicus kaže...

s obzirom da imas dosta rama na kartici i freesync trebo bi to ganjat bez problema.. eventualno si postelas koji setting malo i to je to.. bf je opcenito dobro optimiziran i voli vece rezolucije bez da ti to puno naplati u vidu srozavanja slicica u sekundi ( doduse 4k u multiplayeru trazi barem gtx 1080ti, ali dobro ti prelazis na duplo manju rezoluciju od te ). cak i kad ti dropa fps ako si u rangu od 48 - 75 slicica freesync ti to bude popeglao do igrive razine.

da sam u tvojoj situaciji i budget mi je do 2000kn nebi se puno mislio. VA protiv IPS mi se neda komentirat jer sam umoran od "ratovanja" po temi, ali prolistaj zadnjih par stranica i odluci koja matrica bi ti vise odgovarala.

E hvala ti puno, ja sam ti više open mind i meni možeš predložit bez da ulazim u takve rasprave. Sad imam LPS od samsunga sto je IPS ubiti i dobar mi je stvarno. Znači kod nas imaju sad obe verzije ova MWA i IPS u dućanima vidim. Znači ja više igram multiplayer igre za filmove i videa imam tv i ne sluzi mi monitor za to. Znači pubg, battlefield, counter strike ponekad, ponekad neki survival tipa ark i slično. Naravno sa vremena na vrijeme pređem dobar signleplayer... Ugl gaming je number 1 pa na to gledajte :) 

14 godina

Pa mogu ti ja reći koliko bi imao ali samo za SP. Ja imam RX 580 4GB. S obzirom da mi je VRAM clockan na 2000Mhz, isti je kao tvoj, BF ne troši puno VRAM-a tako da onda nema razlike na 1080p i 1440p s te dvije verzije grafe. Ne znam za 4k. Već sam bio komentirao FPS u BF-u, imam tu negdje oko 70 fps možda prosijek, kako gdje. S obzirom na Freesync, gameplay je savršen tako da nemam pojma koliko je FPS kad je super, osim kad pogledam log file na kraku radi znatiželje. Mogu probati malo još večeras pa ti javim.

17 godina
lange kaže...

došao :-)

usporedba sa 24 monitorom

Lako za usporedbu sa 24 monitorom,na tvojem primjeru fino se vidi problem AOC Glossy zaslona.Svjetlost dolazi odozada, ili malo sastrane pa ako oš zaslon bez duhova povuci zavjese ili spusti rolete itd.

https://www.bug.hr/forum/topic/monitori/aoc-q3279vwf-32-1440p-75hz-va-freesync/260217.aspx?page=10&jumpto=5732988&sort=asc&view=flat

Kolko sam ja primjetil, opet je ranije bilo par komentara da eto to nije Glossy zaslon.Ma jok ne nije Glossy zaslon, fučkaj ga pa u testovima fino pod minus napominju da je zaslon Glossy.

AOC Q3279VWF

https://pcmonitors.info/reviews/aoc-q3279vwf/

Benq EW 2750ZL, stari model ružne guzice

https://pcmonitors.info/reviews/benq-ew2750zl/

Benq EW277HDR

https://pcmonitors.info/reviews/benq-ew277hdr/

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2018 16:35 (rambox).
14 godina

Ova moja verzija D8 s IPS-om, nije glosy. 

17 godina
itomic009 kaže...

To je druga priča, naslov teme je za VA verziju dakle to se komentira.Bez obzira kaj je VA model glossy, da moram birat između ta dva modela opet bi uzel VA iako je Glossy.

Isprani+izlapjeli IPS LCD je za mene mrtav.Mob je AMOLED a monitor je VA, od IPS-a imam samo 3 zaslon na fotiču i to je to.

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
14 godina

"Isprani+izlapjeli IPS LCD" - ne znam što ti ovo znači ali ajd, briga mene što ti sebi kupuješ :). Tema je otvorena za VA model, ali složili smo se svi ovako ko demokracija prava da oba tu komentiramo tako da ne trebaš boldati to.

17 godina
rambox kaže...
itomic009 kaže...

To je druga priča, naslov teme je za VA verziju dakle to se komentira.Bez obzira kaj je VA model glossy, da moram birat između ta dva modela opet bi uzel VA iako je Glossy.

Isprani+izlapjeli IPS LCD je za mene mrtav.Mob je AMOLED a monitor je VA, od IPS-a imam samo 3 zaslon na fotiču i to je to.

Misliš na AMD 

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2018 17:45 (toxic).
11 godina

Ja sam isto odlučio, iz instara ću roknuti https://www.instar-informatika.hr/monitor-aoc-315-q3279vwfd8-ips-amd-freesync-75hz-gaming-hdmi-dvi-dp-vga-2k-akcija/aoc-q3279vwfd8/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

IPS koristim godinama i prezdovoljan sam, sada skačemo sa 24 na 32 i na duplo veću rezoluciju. Premda imam i grafu koja podržava freesync bit će to super. E sad valja prodati odma ovaj stari. :D

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
BeLLicus kaže...

Ja sam isto odlučio, iz instara ću roknuti https://www.instar-informatika.hr/monitor-aoc-315-q3279vwfd8-ips-amd-freesync-75hz-gaming-hdmi-dvi-dp-vga-2k-akcija/aoc-q3279vwfd8/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

IPS koristim godinama i prezdovoljan sam, sada skačemo sa 24 na 32 i na duplo veću rezoluciju. Premda imam i grafu koja podržava freesync bit će to super. E sad valja prodati odma ovaj stari. :D

ja pak drugacije razmisljam ja volim napraviti kontru..99.9% bih sada uzeo VA

14 godina
BeLLicus kaže...

Zašto ne u Linksu gdje je povoljniji ?

11 godina
itomic009 kaže...
BeLLicus kaže...

Navikao u instaru uzimati stvari, šta ja znam. Nije sad da gledam na baš gledam na 40kn :D

Toxic ma neću VA... Napisao sam gore monitor mi služi za igranje multiplayer igara jer imam tv od 49 incha za filmove na zidu u sobi i yt i sve gledam na tv. IPS jednostavno znam da mi paše i zašto da mjenjam nešto što mi je dobro. Možda bi mi ovo bilo bolje a možda i ne. Ali kažem IPS mi je super i neću isprobavati nešto sa čime se nikad nisam susreo do sada pa ako mi se ne svidi vraćaj a nisam iz zagreba sve moram poštom :D

15 godina
odjavljen
BeLLicus kaže...
itomic009 kaže...
BeLLicus kaže...

Navikao u instaru uzimati stvari, šta ja znam. Nije sad da gledam na baš gledam na 40kn :D

Toxic ma neću VA... Napisao sam gore monitor mi služi za igranje multiplayer igara jer imam tv od 49 incha za filmove na zidu u sobi i yt i sve gledam na tv. IPS jednostavno znam da mi paše i zašto da mjenjam nešto što mi je dobro. Možda bi mi ovo bilo bolje a možda i ne. Ali kažem IPS mi je super i neću isprobavati nešto sa čime se nikad nisam susreo do sada pa ako mi se ne svidi vraćaj a nisam iz zagreba sve moram poštom :D

Pa možda ti VA bude još bolji lol, ne znaš ako ne probaš. A i ovo za dučan isto lol, pa Links je super za ostvarivati garanciju, bolje kupi tamo ako možeš, još je jefitnije, no brainer...

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
11 godina

U zamisli 40kn jeftinije 36mj je garancija i u jednom i u drugome u linksu dostava 35kn u instaru 15kn razlika na kraju 20kn. Tako da to no brainer si okači znaš gdje :)

Prečitao sam sve komentare ovdje, gdje god je netko napisao da bi uzeo IPS ili da preferira lupio si mu dislike. Boli te uvo šta ću ja uzeti i još te pogotovo oću dati 50 ili 150kn više je moja stvar i pogotovo u kojoj trgovini , napisao sam svoje zašto i ne zanima me isprobavanje nečega ako mi je ovo već i više nego odlično. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2018 19:38 (BeLLicus).
Moj PC  
3 1 hvala 0
15 godina
odjavljen
BeLLicus kaže...

U zamisli 40kn jeftinije 36mj je garancija i u jednom i u drugome u linksu dostava 35kn u instaru 15kn razlika na kraju 20kn. Tako da to no brainer si okači znaš gdje :)

Prečitao sam sve komentare ovdje, gdje god je netko napisao da bi uzeo IPS ili da preferira lupio si mu dislike. Boli te uvošta ću ja uzeti i još te pogotovo oću dati 50 ili 150kn više je moja stvar i pogotovo u kojoj trgovini , napisao sam svoje zašto i ne zanima me isprobavanje nečega ako mi je ovo već i više nego odlično. 

Koji k onda pišeš po forumu i pitaš za savjete? Boli me da jer si napisao nešto, i to je podložno komentaru, ako ti se to ne sviđa forum jednostavno nije za tebe. Dobio si savjet, ne sviđa ti se, sve 5, zahvali se i reci ne hvala, imam svoje neracionalne razloge i to je to.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
11 godina
Jakovp kaže...
BeLLicus kaže...

Prečitao sam sve komentare ovdje, gdje god je netko napisao da bi uzeo IPS ili da preferira lupio si mu dislike. Boli te uvošta ću ja uzeti i još te pogotovo oću dati 50 ili 150kn više je moja stvar i pogotovo u kojoj trgovini , napisao sam svoje zašto i ne zanima me isprobavanje nečega ako mi je ovo već i više nego odlično. 

Koji k onda pišeš po forumu i pitaš za savjete? Boli me da jer si napisao nešto, i to je podložno komentaru, ako ti se to ne sviđa forum jednostavno nije za tebe. Dobio si savjet, ne sviđa ti se, sve 5, zahvali se i reci ne hvala, imam svoje neracionalne razloge i to je to.

Nigdje ja nisam pitao ni koji panel da uzmem ni u kojoj trgovini da kupim. Moja jedina pitanja su bila sa čime najbolje usporedit MWA panel i kakav ću otprilike FPS imati sa mojom karticom na 2k rezoluciji. I tu su mi dečki odgovorili neki na pm, neki ovdje. A to što se ti pališ što ću ja dati neku siću više instaru umjesto linksu to je tvoj problem. I također je tvoj problem što bi ti uzeo VA matricu, svako ima svoje. Ja savjete za trgovinu i matricu nisam ni pitao niti sam trebao ti si se javio bez razloga na moj post bez ikakve potrebe :)

13 godina
protjeran

Sto je tako neracionalno u tome da covjek preferira IPS? Osim toga po svemu sudeci je IPS verzija kod ovog monitora i bolja.

A ti si valjda zadnji koji nekome moze reci da ima neracionalne razloge za kupiti nesto sa tom vegom 64...

12 godina
war3_tft kaže...

Sto je tako neracionalno u tome da covjek preferira IPS? Osim toga po svemu sudeci je IPS verzija kod ovog monitora i bolja.

nema ništa neracionalno u tome, svatko uzima prema osobnim preferencijama

osobno preferiram va, no čim netko kaže da mu je glavna namjena igranje pucačina i brzih igara, bez problema ću preporučiti ips

i to ne po osobnom iskustvu - jer ga malo imam u takvim igrama posljednjih godina, pogotovo u nekim usporedbama va vs ips, nego jednostavno po tome što je poznato da ips više odgovara takvom tipu igara

13 godina

ja pitao da nemogu dobiti zvuk na monitoru i nakon xy pokusaja na kompu odlucim se da odem u servis pa da trazim drugi monitor.spakiram ga dofem u trgovinu i kazem im razlog povrata.kad oni meni:pa taj monitor nema zvucnike!!!

Moj PC  
3 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Napisano je nekoliko puta u temi da monitor nema zvučnike.
13 godina
Paolo Maldini kaže...
Napisano je nekoliko puta u temi da monitor nema zvučnike.

ma do sada sam imao isto AOC sa zvucnicima pa me to zeznulo i sto ovaj ima tipke za pojacavanje i smanjivanje zvuka

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice