3 monitora i jedan desktop

poruka: 6
|
čitano: 2.920
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Dakle,

U igri su dvije grafičke kartice (PCI-E 16x slot obje nvidia 9600) i tri monitora.

Windowsi 7 64 to prikazuju kao tri zasebna desktopa. Windowsi XP su znali razvuć jedan desktop preko sva tri monitora (tu se dobije dugački taskbar i rezolucija tri puta horizontala i jedan puta vertikala).

Da li je moguće to napraviti u sedmici i kako?

nvidia controlpanel nema desktop spaning opciju, nema ni windows display propertyes takvu opciju. nview programa više nema nigdje za skinuti. a nemam para (niti ga ima u RH za kupiti - najbliže je njemačka) za matrox trippleheat2go (što bi tako rado kupio)

Ima li tko ideju?

(poslovna produktivnost je na maksimumu... sad bi naravno i wow i cod na tri monitora... borderlands mi je proradio sa SoftTH ali to radi isključivo sa DX8 ili DX9 i podržava samo šačicu igara i to ne dovoljno dobro)

Dolje Matija Gubc
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probaj igrice pokrenuti sa "run in a window". Onda ces moci rucno razvuci sliku preko sva tri monitora.

Ako zelis namjestiti rezoluciju i polozaj monitora, ones desni klik misa na desktop i onda screen resolution.

ak ti je slika previse razvucena probaj sa portrait (ak monitore mozes okrenuti za 90 stupnjeva).

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2010 10:20 (bazzoka93).

0 0 hvala 0
17 godina
We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako ce koristiti na igranje, to nece uspijeti. Igra ce mu se pokazati na 1 (glavnom) monitoru.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U BUG-u sam vidio  i dugo vremena koristio ultramon, probaj sa njim.

It's so deep how can you be so shallow

0 0 hvala 0
17 godina

Fullscreen uvijek radi na primarnom monitoru.

Wondowed mode radi samo do rezolucije najvećeg monitora.

Jedino riješenje koje sam našao je ili modanje samih igara (a to ne daje efekt koji ja tražim - barem ne na WoW-u) ili modanje samog direct x-a (našao neki komad software-a na netu - free) ali to radi sa otprilike 6 igara...

Nije problem kretanje sa monitora na monitor (pa neki glupi zvuk i ispuh uz ovu izjavu).

problem je što su ta tri monitora u windowsima vidljivi kao tri zasebna desktopa i sve što se otvara je u fullscreenu na jednom monitoru, sve što je maximizirano je na jednom desktopu, a sve što nije maksimizirano se neda razvuć više nego je rezolucija najvećeg monitora.

Našao sam dva riješenja i jedno je skuplje od drugog.

Matrox tripplehead2go (koji zahtjeva 3 identična monitora - što nemam)

ili jako veliki monitor jako velike rezolucije (to sam našao DELL 30" 2560x1600)

Morat ću kompenzirat opet... vidim da nema nekih riješenja (software-ska nisu uvijek najbolja ali jedan od uvijeta je da je jednostavno)

Dolje Matija Gubc
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice