Neonke iza monitora

poruka: 12
|
čitano: 3.740
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Neonke iza monitora

pozdrav neznam gdje treba biti ova tema ali dobro. imam 1 jednu crvenu neonku koja mi je prije bila u kompu spaja se na molex i ima onaj adapter e sad bi ja tu neonku stavio iza monitora da svijetli ali problem je napajanje na šta da ju spojim da bi imala struju 

Moj PC  
0 4 hvala 0
13 godina
odjavljen
Neonke iza monitora

Najbolje je da napraviš ovako:

Skini jedan PCI cover sa kučišta,uzmi ženski i muški molex konektor te si napravi produžni kabel željenje veličine te ga spoji na molex na napjanju od kompa i provuci kroz taj slot s kojeg si skinuo cover.

Spojiš taj kabel na pretvarač od neonki i to je to.

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Neonke iza monitora

a dali se moze nekako napraviti preko adaptera da ne ukljucujem u komp.i sa kojim kabelom da produzim 

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.10.2012 9:43 (marin sparks).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Neonke iza monitora
marin sparks kaže...

a dali se moze nekako napraviti preko adaptera da ne ukljucujem u komp.i sa kojim kabelom da produzim 

Moze, nabavi adapter ili trafo 220V->12V s gretzom i spoji + od adaptera/transformatora na zutu zicu, a - na crnu na neonkama.

Al to ti je puno skuplje rjesenje.

:D
14 godina
protjeran
Neonke iza monitora

ma onda cu ovako na napajanje od kompa samo sa kakvim kabelom da produzim  ovaj kabel od neonki

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
marin sparks kaže...

ma onda cu ovako na napajanje od kompa samo sa kakvim kabelom da produzim  ovaj kabel od neonki

Ma uzmes kakav oces, ja sam za svoje neonke uzeo od bozicnih lampica koje su izgorile...

:D
14 godina
protjeran
Neonke iza monitora

sve je to meni jasno alina molexu ima vise zica a vamo samo 2 ili treba samo spojiti crvenu i crnu na molex

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
marin sparks kaže...

sve je to meni jasno alina molexu ima vise zica a vamo samo 2 ili treba samo spojiti crvenu i crnu na molex

Koliko je meni poznato,te neonke trebaju 12 V,tako da spajaš žutu i crnu. Crvena i crna su 5 V.

Ali prouči piše li nešto na adapteru ili u uputama od neonki.

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
14 godina
protjeran
Neonke iza monitora

idem probati javim kad završim

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

treba obratit pažnju ako nekone imaju inverter!

u tom slučaju one ne rade na 12v!..nego na 120v tj pertvaraju istosmjernu u izmjeničnu struju...ako imaju inverter kabel od neonke do inverera ni u kojem ludilu nemoj cvikati ili produživati, neće ti više radit kako spada garantirano...samo štiklaj kabel prije invertera koliko god želiš..ma obični 12v adapter i vozi, miran si

samo krupno, ništa sitniš
13 godina
odjavljen
oly570 kaže...

treba obratit pažnju ako nekone imaju inverter!

u tom slučaju one ne rade na 12v!..nego na 120v tj pertvaraju istosmjernu u izmjeničnu struju...ako imaju inverter kabel od neonke do inverera ni u kojem ludilu nemoj cvikati ili produživati, neće ti više radit kako spada garantirano...samo štiklaj kabel prije invertera koliko god želiš..ma obični 12v adapter i vozi, miran si

Pa to mu i govorim. Nije valjda lud da izbacuje inventer iz cijele priče.

14 godina
protjeran
Neonke iza monitora

našao sam neki astari veliki adapter koiji je imao puno kabla spoio sam neonku na njega i radi sad kad hocu da neonka radi samo ubodem u uticnicu i radi hvala svima na pomoci

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice