Vaš Desk

poruka: 4.846
|
čitano: 2.263.265
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Re: Vaš Desk
Prince-Artas kaže...

Koja bi, po vama, bila minimalna širina stola za 27 inčni monitor? Gledam uzet nekakav običan stol, na postojećem mi je monitor preblizu glave.

Misliš na dubinu stola?

Ja sam kratko vrijeme radio na 27" i bio sam oko ruku - ruku i pol udaljen od monitora i odgovaralo mi je. 

Trebaš po prilici vidjet kaj ti odgovara, al mislim da bi oko 80-90 cm bilo ok. ( tu mislim čisto na udaljenost oči monitor, ti najbolje znaš kako sjediš, gdje držiš tipkovnicu, jel ti monitor na zidu ili je na stalku pa ti je opet malo bliže itd. )

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.10.2016 13:58 (Zin8).
9 godina
Prince-Artas kaže...

Koja bi, po vama, bila minimalna širina stola za 27 inčni monitor? Gledam uzet nekakav običan stol, na postojećem mi je monitor preblizu glave.

Za širinu stola, ako misliš npr. imati 27-inčni monitor i dva veća zvčnika, morat će biti barem160 cm, a dubina otprilike 65 cm. No, spomenute mjere svatko bi trebao odabrati prema vlastitim preferencijama. 

Zemlja je kuća slika, a srce čovjeka je riznica prizora života koji poput slika prolaze ljudskom sviješću, te čovjek živi i pati poput glumca, a uči poput gledatelja.
17 godina
protjeran
Vaš Desk

Da mislio sam na dubinu  Hvala na savjetima.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

dobro si rekao, širina stola....ali da, 60-65cm je klasično čini mi se i sasvim dovoljno

Steam ID: MasterG ; Origin ID: MasterGCro
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2016 13:26 (MasterG).
17 godina
protjeran
MasterG kaže...

dobro si rekao, širina stola....ali da, 60-65cm je klasično čini mi se i sasvim dovoljno

Baš sad zovem starog i kažem mu dubina stola on me pita šta će ti to Uglavnom sad imam 60cm i to mi je premalo, idem na 80cm.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2016 13:32 (Prince-Artas).
14 godina

bit će ti 75 dosta za 27'' monitor. ja sam uzeo stakleni blagavaonski stol iz ikeje 135x85 koji mi služi za pc stol i mogu reći da si moram 24'' monitor mrvu približiti prema sebi da mi bude ugodno gledat slova bez dodatnog skaliranja. radni stol mi je pak 300x70 i mogu reći da mi tih 70 dubine uz lemilice i ostale glupostni nije dovoljno.

15 godina
Vaš Desk

ja sam si isplanirao 60cm dubine za 29" ultrawide

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vaš Desk

80 cm za 34" ultrawide.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Vaš Desk

Ja sam si napravio od 75 cm dubine a monitor je na zidu i to mi je taman za 27".

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Vaš Desk

tri nove slicice deska sa malim upgrejdom DAC-a

zoomed out zoomed out
zoomed in zoomed in
at night at night
Moj PC  
44 0 hvala 3
11 godina
neaktivan
siick_bubble_gumm kaže...

Stalno si u promjenama :)

Iskreno vise mi se svidaju slike od prijasnjeg posta, sa bijelom podlogom, i alex addon unitom - kako to da si je makao, nije li ti monitor sada prenisko za gledat?

Sve ti je bilo nekako konstantno bijelo crno sada je ovo drvo to nekako razbilo, i skucenije djeluje radno mjesto, manje komfornije, bolje mi je bilo kada ti je bio komp posebno na svojoj ladici.

11 godina
odjavljen
Hvala, morao sam addon maknuti nebi imao mjesta za zvucnike. Uzeo sam novi krevet pa je veci od prijasnjeg onaj stol je bio 2m sirok ovaj je 1.5m i tako.

Hvala na misljenju tj komentaru.
11 godina
odjavljen
Hvala, morao sam addon maknuti nebi imao mjesta za zvucnike. Uzeo sam novi krevet pa je veci od prijasnjeg onaj stol je bio 2m sirok ovaj je 1.5m i tako.

14 godina
neaktivan
Vaš Desk

Evo je i moja masina :)
Zvucnici dolaze iduci mjesec.

mac
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2016 13:43 (predator198).
Moj PC  
30 0 hvala 6
11 godina
neaktivan

Kuzim da, onda stima. Ja bi onda namontirao monitor na onu ruku da ga povisim, nisi li to prije i imao?

I mozda podloga za mis :)

9 godina
protjeran
Haremzg kaže...

Stalno si u promjenama :)

Iskreno vise mi se svidaju slike od prijasnjeg posta, sa bijelom podlogom, i alex addon unitom - kako to da si je makao, nije li ti monitor sada prenisko za gledat?

Sve ti je bilo nekako konstantno bijelo crno sada je ovo drvo to nekako razbilo, i skucenije djeluje radno mjesto, manje komfornije, bolje mi je bilo kada ti je bio komp posebno na svojoj ladici.

Jedino kaj mene ovdje bode u oči je ova nova podloga za stol, ne poklapa se sa ostalim bojama, meni bi bilo jebeno da je ta podloga full crne boje, bas bi se poklopila sa svime, a nebi se lako uprljala.

Za stolom ima puno mjesta, pa tu mogu dvojica stati, tako da komfora sigurno ne fali, a sta se tice kompa jos mi ej bolje kad je ovako sve na istom stolu zato jer ima ljepši i bliži pogled na konfu i cijeli gaming setup (stol, monitor, periferija, komp) je kompaktna i na jednom mjestu.

Jos bi eventualno neku bijelu LED traku provukao sa straznje srane stola da onako lagano osvijetljava zid i dodaje svoj štih na sve to ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2016 18:29 (Lucidius).
11 godina
neaktivan
Vaš Desk

Zapravo da, bolje je da je komp tako blize, pogotovo na trecoj slici se vidi kak to dobro izgleda. Meni je to drvo ok jer mu se uklapa sa bojom parketa na podu.

Ima i opcija je da objesi zvucnike na zid i ukosi ih prema dolje, jer ovaj desni zvucnik zaklanja pogled na komp.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2016 18:45 (Haremzg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Vaš Desk

Nisam odavno :D

Na stolu asus pb287q, Focusrite 2i4, beyerdynamic dt770 80ohm, i tek kupljene yamahe HS7. 

Jako jako zadovoljan s yamahama, za sedmice imaju iznimno jasan i precizan sub, točno kako bi monitor trebao. Gore su ravne i detaljne nevjerojatno. 

I za slušanje i za miksanje fenomenalan komad opreme. Sad bi trebalo malo tretirat sobu. 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
25 1 hvala 5
11 godina
odjavljen
Vaš Desk

ljudi, sto vi mislite ... sa dodatkom ili bez ? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2016 20:53 (siick_bubble_gumm).
Moj PC  
18 1 hvala 3
9 godina
protjeran
Vaš Desk

Bez dodatka, sta se tice mog ukusa...

Moj PC  
6 0 hvala 1
9 godina
Vaš Desk

Sa dodatkom, ako hoćeš da ti glava bude u visini s monitorom.

Zemlja je kuća slika, a srce čovjeka je riznica prizora života koji poput slika prolaze ljudskom sviješću, te čovjek živi i pati poput glumca, a uči poput gledatelja.
Moj PC  
2 0 hvala 1
9 godina
protjeran
Vaš Desk

Netreba mu stalak za to, moze jednostavno samo podici ekran, posto monitor ima stalak za podesavanje visine 

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Vaš Desk

Malo je na knap... da je bar Alex unit malo dulje napravljen. Znam da cu i ja doci do tog problema kada nabavim ultrawide jednom, iako su moji malo manji zvucnici.

Iako, samo na prvoj slici ljevi monitor bjezi van sa police, ostale slike su ok, malo probaj jos zvucnike priblizit monitoru da nevise dolje, izravnaj ih isto malo pa ce biti ok. Bez te police setup mi djeluje prenisko i nepotpuno.

Druga opcija da napravis custom plocu malo širu... Ali, kad jos bolje razmislim namonitirao bi taj monitor na ruku na zidu da ga mogu spustati i podizati. Ispod bi napravio malo policicu lijepo da dac stavim unutra.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2016 23:32 (Haremzg).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Vaš Desk

Meni bez dodataka izgleda čišće i ljepše

Moj PC  
6 0 hvala 1
13 godina
Vaš Desk

monitori/ zvucnici moraju biti u visi uha, tako da izmjeri o postavi se prema tome.

Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
Luka123 kaže...

monitori/ zvucnici moraju biti u visi uha, tako da izmjeri o postavi se prema tome.

Da, meni sad uho dolazi tocno otprilike na os između tweetera i sedmice, i trebali bi pucat u sweetspot tako da čine jednakostranicni trokut sa slusateljem. 

Ako se traži vijernu sliku panorame/stereo polja. 

15 godina
Vaš Desk

sa dodatkom po meni, monitor mora bit u ravnini sa glavom dok sjediš u tebi ugodnoj poziciji za stolom, a i sa tim dodatkom je lakše "sakriti" neke kablove na stolu (tipkovnica i miš primarno) ukoliko se ne želi bušiti stol, i uvijek imaš pri ruci ladicu za nešto pospremiti

jednom dok si nabavim normalan komp sa monitorom, monitor ide na neki tako sličan stalak da ga povisim i složim u visinu glave, jer koristm laptop doma već 6 godina i ubija me to da mi je glava stalno pognuta dolje dok gledam u ekran, a niti jedan stand za laptop nije dovoljno visok da mi on bude u ravnini sa očima

a i iskreno mi se i neda neki stalak za njega kupovat ako bude uskoro (nadam se) nabavljao stolno

tako da, sa dodatkom da se mene pita

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
athlon64 kaže...
Luka123 kaže...

Da, meni sad uho dolazi tocno otprilike na os između tweetera i sedmice, i trebali bi pucat u sweetspot tako da čine jednakostranicni trokut sa slusateljem. 

Ako se traži vijernu sliku panorame/stereo polja. 

Tocno to, isto imam i ja.

11 godina
neaktivan
Vaš Desk

Da, mora biti poviseno, ili sa Alexem policom da bude sve stisnuto, ili nova duza polica, ili monitor namontiran na zid / stalak na stol... No onda su opet vjerovatno zvucnici dolje prenisko...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Ovo nije alex ploca. Alex ploca je obicna suplja ploca koja ne vrijedi 50 eura. Za ovu sam dao 100 eura i dobra je, cak i mis moze lijepo ici po njoj dok na alexu ne moze. A problem hje sto sam prije imao alex od 2m a ova je 1,5m plus taj dodatak gore 1,2m ali u prodaji mi je ovaj monitor pa cu uzeti rogov 27incni oa ce biti mjesta za sve.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice