Pozdrav, forumaši.
Dakle, trebam pomoć oko svojeg modela mobitela Tele2fon v2. Radi se o tome da mobitel, nakon što se uključi, nekontrolirano i ludo ulazi u sve moguće aplikacije i nasumično odabire gumbove na koje se može ići, sam šalje poruke tipa wafbashgbsidsgkgsdgngisjwe i tako dalje. Ja apsolutno nemam kontrole nad njime. Čak i kada pokušam nešto mrdnuti prstom, kao da i nisam - mobitel nastavlja nasumično raditi 'što ga je volja'.
Čisto sumnjam da se radi o hardware problemu. Mobitel sam dobio u takvom stanju od jednog kolege, a on tvrdi da ga nije smočio te da mu nikada nije ispao ili nešto treće, već da se problem samo odjednom pojavio (vjerojatno zbog nekih sumnjivih aplikacija) - a prije toga je navodno mobitel radio odlično.
Ono na što ciljam jest da napravim povratak na tvorničke postavke, ali to je nemoguće učiniti na samom mobitelu, pa nekako moram na PC-u (imam USB kabl kojim mogu povezati mobitel i komp). Probao sam preuzeti Android Studio, ali nisam se snašao u njemu i nisam pronašao niti kakvu alatku koja mi može pomoći. Vidio sam i neke tutoriale na internetu, ali to je sve nedorečeno i spominju se .zip datoteke koje je skoro pa i nemoguće pronaći za download, a i ja se ne želim unositi u takve ozbiljne poslove bez da se prije toga ne posavjetujem sa stručnjacima kako ne bi bilo neželjenih posljedica.
Molim Vas, može li mi netko pojasniti mogućnosti i procedure što učiniti ?
Skraćeno:
-nemam kontrolu nad mobitelom
-imam USB kabl za spajanje PC/laptopa sa mobitelom
-vjerujem kako je riječ o software problemu
Hvala unaprijed! :)