Tele2fon v2 - Umjetna 'inteligencija'

poruka: 7
|
čitano: 2.466
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Pozdrav, forumaši.

Dakle, trebam pomoć oko svojeg modela mobitela Tele2fon v2. Radi se o tome da mobitel, nakon što se uključi, nekontrolirano i ludo ulazi u sve moguće aplikacije i nasumično odabire gumbove na koje se može ići, sam šalje poruke tipa wafbashgbsidsgkgsdgngisjwe i tako dalje. Ja apsolutno nemam kontrole nad njime. Čak i kada pokušam nešto mrdnuti prstom, kao da i nisam - mobitel nastavlja nasumično raditi 'što ga je volja'.

Čisto sumnjam da se radi o hardware problemu. Mobitel sam dobio u takvom stanju od jednog kolege, a on tvrdi da ga nije smočio te da mu nikada nije ispao ili nešto treće, već da se problem samo odjednom pojavio (vjerojatno zbog nekih sumnjivih aplikacija) - a prije toga je navodno mobitel radio odlično.

Ono na što ciljam jest da napravim povratak na tvorničke postavke, ali to je nemoguće učiniti na samom mobitelu, pa nekako moram na PC-u (imam USB kabl kojim mogu povezati mobitel i komp). Probao sam preuzeti Android Studio, ali nisam se snašao u njemu i nisam pronašao niti kakvu alatku koja mi može pomoći. Vidio sam i neke tutoriale na internetu, ali to je sve nedorečeno i spominju se .zip datoteke koje je skoro pa i nemoguće pronaći za download, a i ja se ne želim unositi u takve ozbiljne poslove bez da se prije toga ne posavjetujem sa stručnjacima kako ne bi bilo neželjenih posljedica.

Molim Vas, može li mi netko pojasniti mogućnosti i procedure što učiniti ?

Skraćeno:

-nemam kontrolu nad mobitelom

-imam USB kabl za spajanje PC/laptopa sa mobitelom

-vjerujem kako je riječ o software problemu

Hvala unaprijed! :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2015 22:02 (DegmanCro).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Tele2fon v2 - Umjetna 'inteligencija'

Mozes li uci  u recovery na mobu?

16 godina
neaktivan

Mobitel svakako ima neki software download mod. 
Takodjer, mozda je ADB otvoren za vreme bootanja, pokusaj.

I dont care that they stole my idea . . I care that they dont have any of their own. — Nikola Tesla
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Probao sam sve moguće kombinacije volume +/- sa home i powerom, ali ne dobivam niti kakav recovery. 

Znači isprobao sam sve moguće načine ukroćivanja moba, ali jednostavno ne ide. Moram to učiniti nekakvim PC-to-android načinom i resetirati softver na tvornički default. Također, ja sam nov u ovome i zato ne znam kako koristiti ADB i slično, što i jest jedan od glavnih razloga otvaranja ove teme. Što i kako učiniti ?

0 0 hvala 0
13 godina
Ulazak u recovery je da drzis Vol+, home tipku i power dok se pali i prvo ce ti izbaciti gresku i nakon toga uci u recovery. Druga stvar je drzat Vol- i power tipku i odatle isto mozes napraviti reset.
11 godina
neaktivan

Uspio sam doći u factory settings pomoću vol- + home + power, učinio sam Clear Flash, ali na žalost problem ostaje. Evo, upravo sam u factory settings > full test > touch screen > deadzone zamijetio kako mob. sam od sebe stvara pravce (koji se inače rade pokretom prsta po touch screena), pa je izgleda ipak moguće kako se radi o hardware problemu. :( Ima li nekih ideja u vezi toga ? Može li se popraviti, a da me novčano ne izađe kao novi mob ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DegmanCro kaže...

Uspio sam doći u factory settings pomoću vol- + home + power, učinio sam Clear Flash, ali na žalost problem ostaje. Evo, upravo sam u factory settings > full test > touch screen > deadzone zamijetio kako mob. sam od sebe stvara pravce (koji se inače rade pokretom prsta po touch screena), pa je izgleda ipak moguće kako se radi o hardware problemu. :( Ima li nekih ideja u vezi toga ? Može li se popraviti, a da me novčano ne izađe kao novi mob ?

I mislio sam da ce biti touch jer sam imao "opsjednuti" mob na servisu. Samsung Galaxy mini. Stvar je rijesena zamjenom toucha. 
Moze, naravno, pod uvjetom da sam zamjenis ili da ti neki poznanik dobar to odradi, jer touch je nekih 30-100kn na eBayu, a majstor je vec mnogo skuplji, uglavnom oko 400+ kn.
Tako da, jedino da sam to odradis ili kako sam rekao netko tko je spreman uciniti ti uslugu u zamjenu za pivu.

Buduci da je to Tele shit mob, moguce da ces imati problema s nalazenjem toucha, pa ces morati odgonetnuti koji je to mob u stvari, jer je vjerojatno neki kineski a brandiran od strane Tele shita. Uglavnom se moze odgonetnuti putem raznih online alata u koji se unese serial/IMEI, a aplikacija pokaze proizvodjača i eventualni model.

I dont care that they stole my idea . . I care that they dont have any of their own. — Nikola Tesla
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice