Jesam
Android borbeni komplet
- poruka: 11.980
- |
- čitano: 2.658.839
- |
- moderatori:
XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovo je djelomično točno. Iako je Android baziran na Linuxu ipak možeš dobiti virus ako instaliraš malicioznu aplikaciju. Desktop verzija Linuxa i Android su dvije različite stvari jer recimo ne možeš instalirati desktop aplikacije na mobitel i obrnuto.
However, mobitel se može zaraziti samo ako se aplikacije skidaju izvan Google Play-a. Ako se čovjek hoće zaštititi, ne vidim zašto ne bi. Antivirusi za Android nisu samo antivirusi, oni su obično više od toga. Avast Mobile Security je u potpunosti besplatan, a osim same antivirusne komponente sadrži i web zaštitu, blokator poziva, zaključavanje aplikacija, skeniranje sigurnosti mreže, vatrozid i još puno toga. Osobno ga imam instaliranog na mobitelu i zadovoljan sam svime što nudi.
I da, zaboravio sam spomenuti exploit skripte koje se skrivaju na web stranicama, a isto tako su opasne. Neke čak mogu izazvati i neželjene troškove.
Znaš kako se kaže, bolje spriječiti nego liječiti.
Koliko ti baterije troši antivirus i koji koristiš? Android ti se može zarazit samo ako je phon rootan koliko sam informiran.
Kao što rekoh, koristim Avast Mobile Security. Koliko sam skužio nema utjecaja na bateriju. Baterija mi traje isto kao i bez njega. U korištenju baterije ga nema što znači kako je potrošnja jako mala ili je uopće nema.
Što se ovog drugog tiče, mobitel ne mora biti rootan. Dovoljno je da instaliraš malicioznu aplikaciju i ona ima pristup svemu. Rootanje samo olakšava zarazu mobitela.
Kao što rekoh, koristim Avast Mobile Security. Koliko sam skužio nema utjecaja na bateriju. Baterija mi traje isto kao i bez njega. U korištenju baterije ga nema što znači kako je potrošnja jako mala ili je uopće nema.
Što se ovog drugog tiče, mobitel ne mora biti rootan. Dovoljno je da instaliraš malicioznu aplikaciju i ona ima pristup svemu. Rootanje samo olakšava zarazu mobitela.
Adguard? Šta ti je to?
Adguard? Šta ti je to?
To ti je aplikacija za blokiranje reklama, premda ti bez roota može samo jedan dio reklama blokirati:
https://adguard.com/en/adguard-android/overview.html
Adguard? Šta ti je to?
Adguard je program za blokiranje oglasa. Napravi virtualan VPN na mobitelu i blokira oglase unutar preglednika i aplikacija te štiti od malicioznih i phishing web stranica.
Adguard? Šta ti je to?
To ti je aplikacija za blokiranje reklama, premda ti bez roota može samo jedan dio reklama blokirati:
Nemam rootan mobitel i uredno mi blokira sve oglase, kako u pregledniku tako i u aplikacijama. Za blokiranje oglasa u aplikacijama potrebno je kupiti licencu (ja imam lifetime licencu) tako da mi blokira apsolutno sve. Prednost Adguarda je što on radi i na mobitelima koji nisu rootani.
Btw Adguard zapravo ne troši puno baterije (troši otprilike isto kao i Avast), ali je uvijek prvi budući da jer kroz taj virtualni VPN na mobitelu što isti napravi, prolaze svi podaci. Ako imaš pitanja, pitaj...
Onda super ak blokira sve.
Ja koristim AdAway na rootanom mobitelu, kojemu je pak prednost da ne troši dodatno bateriju jer ide preko host filea.
Ali, ako Adguard tak dobro funkcionira, predložit ću ga ljudima s nerootanim mobitelom.
Hvala na informacijama.

Praktički jedini razlog zašto ja uopće rootam mobove je da mogu instalirati AdAway.
Reklame me uništavaju, a ovaj brilijantni komadićak softvera ubija sve moguće.
Koristiš li defaultnu listu ili si dodao još par linkova? Postaj ss.
Steta sta na adguard se ne moze maknuti ona ikona iz status bara, to me jedino odbija od nje

Pa što ti posjećuješ da imaš blokirano 140 prijetnji. Ja imam 0.
.....
Može preporuka za app koja javlja "speed camera" lokacije, da dobro pokriva EU
i da na autoputu ne javlja kameru kojoj se približavamo,
a ona je na nekoj lokalnoj cesti u blizini autoputa?
BUMP
Da li taj AdAway kada makne oglase makne i place holder gldje je bio oglas ili ostane siva pozadina samo oglas ne prikaze?
Ako koristi hosts file za blokiranje onda vjerovatno makne samo oglas, place holder ostavi.
tnx. jednom prije sam uspio dobiti da makne apsolutno sve ali više se ne sjećam kako :)
Da li taj AdAway kada makne oglase makne i place holder gldje je bio oglas ili ostane siva pozadina samo oglas ne prikaze?
AdAway makne baš sve.
I placeholdere,naravno.

Ne znam ni ja jer ga ne koristim, nemam rootan mob.
Ne znam ni ja jer ga ne koristim, nemam rootan mob.
To je ok.
Ali ja ne mogu više zamisliti mobitel bez roota i Xposeda.

Meni recimo root nije potreban, jedino da maknem ove aplikacije koje se ne mogu deinstalirati, ništa drugo. Za sve ostalo postoje aplikacije koje rade i bez roota. Nemam namjeru rootat mobitel jer su onda mobiteli ranjiviji nego bez roota.
mobiteli ranjiviji nego bez roota.
Čitao sam i ja te priče po netu, ali zasad, nakon 5 godina i 3 rootana mobitela, nisam imao nijedan problem.
A za najobičniju promjenu DPI-a (kaj mi je prva stvar koju napravim nakon prvog paljenja) je potreban root...
mobiteli ranjiviji nego bez roota.
Čitao sam i ja te priče po netu, ali zasad, nakon 5 godina i 3 rootana mobitela, nisam imao nijedan problem.
A za najobičniju promjenu DPI-a (kaj mi je prva stvar koju napravim nakon prvog paljenja) je potreban root...
To što ti nisi imao problema ne znači da oni ne postoje i da se ne mogu dogoditi.
1) mobiteli ranjiviji nego bez roota.
2) Čitao sam i ja te priče po netu, ali zasad, nakon 5 godina i 3 rootana mobitela, nisam imao nijedan problem.
3)A za najobičniju promjenu DPI-a (kaj mi je prva stvar koju napravim nakon prvog paljenja) je potreban root...
1) Marko, ranjiv je mobitel samo u slučaju kad ga koristi čovjek s velikom šupljinom između ušiju.....
Ako je netko u stanju dati administratorski pristup semu živom kaj mu iskoči na ekran, taj ni ne zaslužuje bolje.
Još uvijek vrijedi PEBCAK pravilo....
2) Također, nikad problema
3) Hehehe, ja isto uvijek prvo promijenim DPI, disableam fullscreen tipkovnicu, nariktam kretanje kroz tekst volume tipkama, namjestim paljenje LED svjetla na fizičke tipke, dok je mob zaključan, itd.
Bez takvih sitnica više ne mogu.....
Treba misliti na sve, ne samo na napredne korisnike...
Da, ima više ad blockera za Xposed.