Nadogradnja RAM memorije izdvojena tema

poruka: 1.596
|
čitano: 715.169
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav ljudi,

imam maticnu Asus M5A78L LE i htio bi unaprijediti ram na 8gb. Zapeo mi je za oko HyperX Fury Blue 2x4gb, ali ga nemogu naci na listi podrzanih ramova. Ovaj koji ja hocu je HX316C10FK2/8, a najblize tome je HX316C10F/4.

Mene zanima koja je razlika (osim u cijeni) u kupnji kita 2x4gb i 2 puta po 4gb odvojeno posto ovaj kit 2x4gb nije podrzan na mojoj matičnoj.

Unaprijed hvala :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Radiće taj Kingston bez problema iako nije na listi.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav, imam maticnu plocu

GIGABYTE
GA-EP43-DS3
i intel q9300
podrzava sve ddr2 rame Support for DDR2 1200+/1066/800/667 MHz memory modules  ...
zanima me nadogradnja na 8gb ddr2 800 ili 1066
dali ovi keksi sa ebaya:

odgovaraju?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav,

na matičnu iz moj PC (MSI 770 C45) bi nabacio još RAM-a, pa me interesira u vidu kompatibilnosti, što bi išlo, cilj je uzet nešto tip Kingston HyperX Fury memorije.

Hvala.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

U laptopu HP550 trenutno imam jedan keks od 2GB(PC2-5300) i proizvođač u CPU-z stoji kao Micron Technology. Našao sam ove 3 memorije na ebay-u

1. Micron

2. Lifetime

3. Neka nepoznata kineska

Pretpostavljam da bi ova Micronova sigurno bila kompatibilna, no ako ne ulovin nju da li ce preostale 2 raditi bez problema?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Nadogradnja RAM memorije
Mitsuoka kaže...

Pozdrav,

na matičnu iz moj PC (MSI 770 C45) bi nabacio još RAM-a, pa me interesira u vidu kompatibilnosti, što bi išlo, cilj je uzet nešto tip Kingston HyperX Fury memorije.

Hvala.

Pokušaj nabaviti isti RAM. Tvoja matična podržava kapacitet do 16 GB RAM-a. Samo, mislim da u slučaju punog kapaciteta nećeš moći klokati RAM tako da prije svake nadogradnje resetuješ BIOS. Ako ne budeš mogao naći isti RAM savjetujem ti da proučiš korisnički priručnik matične ploče gdje obično detaljnije piše kakve memorijske čipove ploča podržava kako ne bi kupio pogrešne. Možda je lakše da potražiš na listi podržanih RAM modula na web stranici MSI-ja ili web stranici Kingston-a ili drugog proizvođača RAM modula.

11 godina
Nadogradnja RAM memorije

Vozdra, imam li potrebe za više rama? Mislim, najzahtjevnija radnja na PCu je gaming i prilikom CoD AW kad mi se nešto zbrejkalo mi je pisala potrošnja memorije od 6,6 GB. 

Razmišljao sam o 2x8 neki hyperx ili slično ali nisam siguran da li je potrebno.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to became insane.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Pokušaj nabaviti isti RAM. Tvoja matična podržava kapacitet do 16 GB RAM-a. Samo, mislim da u slučaju punog kapaciteta nećeš moći klokati RAM tako da prije svake nadogradnje resetuješ BIOS. Ako ne budeš mogao naći isti RAM savjetujem ti da proučiš korisnički priručnik matične ploče gdje obično detaljnije piše kakve memorijske čipove ploča podržava kako ne bi kupio pogrešne. Možda je lakše da potražiš na listi podržanih RAM modula na web stranici MSI-ja ili web stranici Kingston-a ili drugog proizvođača RAM modula.

Ma ide ovaj stari RAM vani. 

Podržane RAMove od strane MSI-a nisam nigdje našao za ovu ploču, a ni obrnuto... 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2015 15:34 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Nadogradnja RAM memorije

Napokon stiglo vrijeme za nadogradnjuu RAM-a i evo na što je spao izbor.

Tri Corsair memorije ili jedna AMD 2x8GB i ja ne vidim preveliku razliku pa molim pomoć. Posljednje dvije su 1866MHz, prve dvije su 1600 MHz, ne znam da li mi to predstavlja neku razliku, ako se ne varam trebao bi mi komp podržavati tu s većim taktom? Da idem na jednu od te posljednje dvije onda? Corsair ili AMD?

Prijedlozi memorije

Memorija Corsair 16GB, 2x8GB, DDR3, 1600MHz 16GB 2x240 Dimm, Unbuffered, 9-9-9-24, Vengeance PRO Heatspreader, CMY16GX3M2A160C9

Memorija Corsair 16GB, 2x8GB, DDR3, 1600MHz 8GB 2x240 Dimm, Unbuffered, 9-9-9-24, CMZ16GX3M2A160C9

Memorija Corsair 2x8GB DDR3 1866 C9 Ven, CMY16GX3M2A186C9

Memorija AMD 16GB, AMD RADEON R7, Performance series R7316G1869U2K, DDR3 1866MHz, kit 2x8GB

Trenutna konfiguracija

Matična: ASRock P67 Extreme4 Intel P67 Socket LGA1155
Procesor: Intel Core i5-2400 3100 MHz
Memorija: DDR3 Dual Channel Corsair 4GB 1600 Mhz (2x2GB)

Što se dućana u Zagrebu tiče, čini mi se Protis najjeftiniji? Ako ima nekih drugih prijedloga oko dućana i/iili izbora memorije slobodno. Puno hvala 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Ja bih uzeo ovaj prvi prijedlog.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Jel se tko kuži u overclock RAM-a ? Gledam po netu i navodno da frekvencija Rama utječe na framerate kod hasswell procesora.

Imam Kingston 2x4 HyperXFury, rade na 1867 Mhz po defaultu, kako da ih stavim na 2166 Mhz ? Kolko treba dić voltažu (stock voltaža je 1,50V) ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Teško će ići to kako si zamislio a sasvim nepotrebno. Brzina RAM-a najmanje utiče na performanse računala. Kapacitet je taj koji je bitan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav, imam trenutno HP-ov Pavillion dv6 1410em sa 3 GB RAM-a (trenutno jedan keks od 2GB i jedan od 1GB). Zanima me koji bi mi RAM trebao i koliko GB mogu najviše staviti na ovu MBO? Znam samo da je DDR3, ispao sam iz toka sa RAM-ovima pa ne znam više šta sve trebam gledati za kompatibilnost.

Ispod su izvadci iz CPU-Za vezani za RAM, a ovdje cijeli report: https://goo.gl/uN14Lh

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2015 18:29 (Unix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav ljudi. Trebam malu pomoć kod izbora RAM-a za nadogradnju. Trenutno u kompu imam Corsair XMS3  i trebao bi dodati još dve pločice na ploču Asrock 870 Extreme 3. Našao sam ovo na nabavi Corsair XMS3 8GB(2x4) i zanima me jel bi to radilo zajedno. Brinu me različite latencije, ne mora nužno biti isti ram ali bi za tu cijenu kupio 8GB da radi zajedno.

PS: Nekako mi se čini da su na stranici od protisa fulali latencije, jer kada upišem kataloški broj u google mi izbaci OVO, a prema tome je sve identično.
LP

e.BugaTeam @ebugateam.vacau.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2015 19:04 (Fixcar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Fixcar kaže...

Pozdrav ljudi. Trebam malu pomoć kod izbora RAM-a za nadogradnju. Trenutno u kompu imam Corsair XMS3  i trebao bi dodati još dve pločice na ploču Asrock 870 Extreme 3. Našao sam ovo na nabavi Corsair XMS3 8GB(2x4) i zanima me jel bi to radilo zajedno. Brinu me različite latencije, ne mora nužno biti isti ram ali bi za tu cijenu kupio 8GB da radi zajedno.

PS: Nekako mi se čini da su na stranici od protisa fulali latencije, jer kada upišem kataloški broj u google mi izbaci OVO, a prema tome je sve identično.
LP

Ovo je u suštini isti RAM. Slobodno kupi i radiće. Možda budeš samo morao ručno postaviti frekvenciju na 1600 MHz i latencije na C9.

16 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...
Fixcar kaže...

LP

Ovo je u suštini isti RAM. Slobodno kupi i radiće. Možda budeš samo morao ručno postaviti frekvenciju na 1600 MHz i latencije na C9.

Zvao sam ih na telefon da provjerim za latencije. Izgleda da su krivo naveli na webu-u sad vidim da je nakon poziva ispravljeno. Tak da će radit. Hvala

e.BugaTeam @ebugateam.vacau.com
12 godina
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav htio bih si nadogradit ram,trenutno imam patriot 2 gb ddr2 od 400 mhz i 1 gb neznam ni sam koje memorije jer nepise na 266mhz.Sad si planiram uzet 4 gb rama od kingstona ili od samsunga  800 mhz,zanima me dali ce to radit sve zajedno ili nece.Planiram uzet jednu plocicu od 4 gb a ako nebude onda cu uzet 2x2gb

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Samo da znaš da će se memorija podesiti prema najsporijem modulu RAM-a. Tako, možda je bolje da ovaj najsporiji (čini mi se ovaj od 1 GB) izvadiš, a ugradiš 2x2 GB@800 MHz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Nadogradnja RAM memorije

Ako bude tako izvadit cu al zanima me dali ce radit?posto ce bit dva razlicita modula jedan od patriota i jedan od kingstona

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2015 7:39 (Acex).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

To ti nitko ne može reći dok ne probaš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Nadogradnja RAM memorije

Znaci najbolje bi bilo da nadem isti ram kao i ovaj moj

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Da.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav.

Da li je štetno za računalo ako se koriste RAM memorije različitih frekvencija? Znam samo da će se frekvecnija više spustiti na nižu, ali da li se mogu dogoditi neke komplikacije i sl. U računalu imam Transcend 4gb ddr3 1333mhz, a imam još jednu pločicu od 4gb ddr3 transcend ali ona radi na 1600mhz.  

15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Ukoliko hoće da radi zajedno, različit RAM se uvijek podešava prema najsporijem u kombinaciji. Inače fizički ne može štetiti računalu osim sasvim malog uticaja na preformanse.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Nadogradnja RAM memorije

Nisam siguran dal sam u pravoj temi, ali ne želim otvarati bezveze novu temu. Frend me zamolio da potražim riješenje za njegov problem.

Ima Gigabyte Ga-Ex58-Ud3r matičnu ploču i 3 pločice DDR3 RAM-a sa po 2 gb (ukupno 6 gb RAM). Sve pločice su iste. Htio je nadograditi memoriju i kupio je još jednu istu pločicu RAM-a, ali kad je stavi na matičnu komp ne želi upaliti. Ako izvadi jednu staru i umjesto nje stavi novu, komp radi bez problema. Sve kombinacije rade osim ona kad su sva 4 utora popunjena.

Pošto je matična triple channel ima li to kakve veze i znači li to da može samo 3 iste pločice imati? 

Ja nisam toliko stručan u hardverskom dijelu, pa radije pitam da nešto ne zbrljamo.

Molim nove članove da mi ne šalju PM u vezi ETS 2 multiplayera jer više ne odgovaram na takve poruke. Sve je objašnjeno u temi! Dajte si malo truda i u par minuta ćete pronaći sve odgovore.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nadogradnja RAM memorije

Resetiraj bios ili stavi na default postavke i tek onda ponovo namjesti bios ponovo po svome ak ti proradi sa 4 pločice.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav planiram nadograditi memoriju za laptop Lenovo G510; zanima me dali bi memorija iz linka pasala sa ovom trenutnom sa screnshota.

https://www.svijet-medija.hr/art/ram-memorija-za-laptop-corsair-4gb-ddr3-1600mhz-value-select-so-dimm-cmso4gx3m1a1600c11/49136

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 16:34 (Evil Philanthropist).

0 0 hvala 0
14 godina
Evil Philanthropist kaže...

Pozdrav planiram nadograditi memoriju za laptop Lenovo G510; zanima me dali bi memorija iz linka pasala sa ovom trenutnom sa screnshota.

Memorija sa linka odgovara za tvoj laptop, možeš si to uzeti i nadograditi.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice