Imam asrock 870 extreme 3 matičnu ploču i corsair XMS3 2x2gb i htio bi si ugradit još 4gb RAM-a. S tim da bi jedan mjesec kupio 2gb pa drugi mjesec 2gb. http://www.links.hr/?naziv=memorija-pc-10600-2-gb-g-skill-ddr3-series-f3-10600cl9s-2gbnt-ddr3-1333mhz&option=artikl&id_kategorija=05121009&id_artikl=051.210.032 . Pa me zanima da li bi se investicija isplatila da bi se značajno vidla brzina kompa?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Za kaj koristiš računalo?
zavisi kaj radis na kompu. ak radi s aplikacijama koje zahtjevaju puno rama onda da. najbolje bi ti bilo da prikupis vise novaca i kupis neki ssd. tako sam ja napravio i komp se ubrzao jako puno...
Najviše koristim kompjuter za gaming...
Onda ti se najviše isplati neki SSD jer je 4 GB rama dovoljno za gaming.
Evo, ja sam neki dan uzeo još 2x4 GB rama te sada imam 12 GB i mogu ti reć da ne vidim nikakva ubrzanja što se tiče normalnog korištenja kao i prije. Možda da nešto radiš što zahtjeva veću količinu rama, ali brzinu baš i nećeš dobit. Uzmi SSD, imam ga i ja u planu, ali mi je nekako skup, no svi kažu da je preporod.
Evo, ja sam neki dan uzeo još 2x4 GB rama te sada imam 12 GB i mogu ti reć da ne vidim nikakva ubrzanja što se tiče normalnog korištenja kao i prije. Možda da nešto radiš što zahtjeva veću količinu rama, ali brzinu baš i nećeš dobit. Uzmi SSD, imam ga i ja u planu, ali mi je nekako skup, no svi kažu da je preporod.
i te kakav. ja sam ga kupio, pa je otac probao moj komp pa ga je i on kupio. preporod definitivno. jos pogotovo ak imas disk s velikim odazivom i slabim r/w speedom.
također isprobajte ovo ako imate viška rama
Najviše koristim kompjuter za gaming...
Onda ti je kupnja još 2GB sasvim dovoljno.
Da to obrazložim - 32-bitne apliakcije na 64-bitnim Windowsima mogu krosititi max 4GB ram po aplikaciji.
64-bitne igre još dugo neće izlaziti (samo 32-bitne) tako da ti je 4GB dovoljno za igre.
2GB ti je taman da bude za Windowse, browser i ostalo uz pokrenutu igru (koju god).
Za više od 6GB nemaš potrebe.
Koje rame uzeti? Najbolje onakve kakve već imaš. Ako ih nema, onda barem slične od istog proizvođača.
Nema garancije da će od različitih proizvođača dobro šljakati skupa iako bi u principu trebalo.
Ako su tvoji XMS3 1600 onda ti ja prodajem iste takve, 2x2 kit. Ukoliko si zainteresiran za cijenu se dogovorimo u PM.